Keskiviikko 24.7.2019

Heidi Hautala ei eroa: ”Joudun tuottamaan pettymyksen”

Luotu: 
19.3.2013 12:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) järjesti tänään tiedotustilaisuuden. Hautala ilmoitti, ettei aio erota ministerin tehtävistään.
|

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) ei aio erota. Hän ilmoitti asiasta hetki sitten tiedotustilaisuudessa painottaen, että on jo eronnut harmaan talouden ministerityöryhmästä.

Ministeri näytti vakavalta saapuessaan median eteen. Hän aloitti huokaamalla raskaasti.

–Joudun ehkä tuottamaan pettymyksen niille, jotka tulivat tänne hakemaan eroilmoitusta, Hautala sanoi.

–Olen harkinnut eroa monta kertaa. Nyt kuitenkin näen, että rangaistuksen tulee olla aiheutetun väärän teon kanssa linjassa. Pystyn jatkossakin suoriutumaan ministerin tehtävistä.

Hautala esitti tiedotustilaisuudessa rajuja väitteitä häneen kohdistuneesta kiristyksestä ja "arkkivihollisistaan".

Hautalan mukaan tapauksen julki tuonut remonttimies uhkasi "muistuttaa" Hautalaa oviremontista, mikäli tämän miesystävä nostaa oikeusjutun omasta, saman urakoitsijan tekemästä remontistaan. Lue lisää kiristysväitteestä täältä.

Hautala on myöntänyt jättäneensä työeläkemaksuja maksamatta teetettyään pimeästi siivoustyötä vuonna 2009. Lisäksi hän on jättänyt tekemättä oviremontista verottajalle vuosi-ilmoituksen, joka työnantajan tulee tehdä. Veroja Hautala ei tiettävästi ole jättänyt maksamatta.

”Minäkin olen vain tavallinen ihminen”

Tiedotustilaisuudessaan Hautala selitti, että hänellä ei ollut mitään syytä luulla, etteikö remontin tehnyt mies olisi ollut urakoitsija eli yrittäjä, jonka pitäisi suorittaa omat maksunsa. Tämän vuoksi Hautala katsoo, että hänen ainoa "rikkeensä" on kertasiivouksen teettäminen pimeästi.

–Tätä minun ei tietenkään olisi pitänyt tehdä, Hautala sanoi.

Hautala myönsi toimineensa ”tyhmästi ja vastuuttomasti”, kun ei itse maksanut puuttuneita maksujaan eli hoitanut ”luurankoja kaapista pois” jo ennen asian tuloa julkisuuteen.

Ministeri sanoi harkinneensa eroamista monta kertaa. Hänen mielestään teon ja seurauksen tulee kuitenkin olla suhteessa toisiinsa.

–Minäkin olen vain tavallinen ihminen, Hautala sanoi.

Hänen mukaansa vihreillä tai hänellä itsellään ei ole varaa moralisointiin.

Hautala harmitteli tiedotustilaisuudessa sitä, että suostui viime keskiviikkona kommentoimaan asiaa pimeän työn paljastaneelle Iltalehdelle. Hautala selitti lausuntojensa muuttumista sillä, että hän kommentoi vanhaa asiaa liian hätäisesti. "Kriisiviestintä" ei Hautalan mielestä tämän takia onnistunut erityisen hyvin.

Ministeri Hautala muistutti, että tapauksen taustalla on oikeuskiista, jonka pimeän työn julkisuuteen tuonut remonttimies hävisi Hautalan miesystävää vastaan.

Hautala puhui tiedotustilaisuudessa useaan otteeseen "niin sanotusta remonttimiehestä", joka on tuonut julki "huppupäisiä", epämääräisiä väitteitä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kuuva

Oikeastaan upea päätös Hautalalta sillä tällä tavalla varmistuu koko Vihreänliiton upotus unholaa ja pienpuolueeksi, plums yleensä kuuluu kun uppoaa avantoon heippa sitten.

Lisäksi äänestävä kansanosan ns. hitaastisyttyvät varmaankin nyt lopulta ymmärtävät sen kylmän tosiasian miten tuo Arkadianmäen "rehellinen sakki" elää ja toimii heidän verorahoillaan tai heidän hyväkseen.

Eero Saastamoinen

Niin ja tässähän näkyy nuo tutut ihmiskaupan merkit!

****

Merkille pantakoon!

***

Kyllä nämä virheät virheettömät itse voivat suorittaa vaikka laitonta palkanmaksua ja perään vain haukkua!

***

Minä en tätä sano sen on joku muu keksinyt: "Kyllä nainen aina on nainen."

****

Enempää ei uskalla kohta syytteiden vuoksi kirjoittaa!

***

Missähän kohta eletäänkään!

***

Toivottavasti vielä huomenna demokraattisessa tasavallassa.

* * *

Ari Nurminen

Vain Suomessa voi olla ministeri ja samalla olla rikollinen...Miks on lakia ? Eikö lakia tarvitse välitä ? Jos minä teen samoin , riittä jos pyydän anteks ?

Iltalehdestä : "Kun Iltalehti paljasti Hautalan pimeät maksut, Hautalan miesystävä Nekrasov vaati välittömästi oikeutta salaamaan 25 vuoden ajaksi remonttioikeudenkäynnin liitteet, joista selviää muun muassa Nekrasovin maksuliikenne remonttimiehelle.

Nekrasovin asianajajan mukaan liiteasiakirjoissa ei luonnollisestikaan ole "mitään erikoista", mutta ne nyt vain halutaan salata, ihan varmuuden vuoksi, vaikka niissä ei siis ole mitään salaista, mutta kyllä me nyt vaan halutaan ne salaisiksi, vaikka ei niissä todellakaan ole mitään salattavaa, mutta niinku periaatteesta.

Oho."

Ari Nurminen

"–Minäkin olen vain tavallinen ihminen, Hautala sanoi."

On vain se pieni ero että jos tavallinen ihminen(ei ministeri) tekee sama juttu...hän saa rangaistus, jos on ministeri riittä että pyydä anteks ja sitten kaikki on OK

Petri Luosto

Quod licet Iovi, non licet bovi.

Mikä on sallittua Jupiterille niin se ei ole sallittua härälle. Toisin sanoen suomalainen poliitikko saa pitää uskottavuutensa ja nauttii luottamusta vaikka hän maksaa palkat itsellensä tehdyistä palveluksista pimeänä. Jos tavallinen kansalainen olisi tekemässä samaa niin johan olisi verottaja hengittämässä niskaan. Hautalan käytös on kaksinaismoralismia pahimmasta päästä tilanteessa, jossa suomalaisten ministerien oletetaan olevan rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Late Virta

Jess, hyvä Hautala. Tämä tietää sitä, että pimeä työ nousee nyt kunniaan. En teetä minäkään enää verollista työtä kenelläkään, kunhan en jää kiinni. Suomi nousuun harmaalla taloudella. Vasemmistoliittolaisetkin kannustavat teettämään ja tekemään pimeää työtä.

Työryhmä, josta Hautala erosi voidaan nimittää "Harmaan talouden edistämistyöryhmäksi". Ei niitä veroja kannata maksaa, eihän Välimeren Euroopassakaan veroja maksella. Sitten kun kaikki romahtaa, muiden maiden veronmaksajat maksavat meidän menot.

Hyvä Hautala, tämä upottaa toivottavasti Vihreän puolueen moraaliseen korruptioon. Samalla koko sixpackin.

Kari Kuuva

Kyllä tämä täydeksi hyväksynnäksi on otettava sillä tarkennukset ovat tulleen valtioneuvoston jäseneltä.
Kiitoksia todella, kansa kiittää ja on varmuudella tyytyväinen tähän päätökseen ja luonnollisesti helpottunut sillä verottaja ei hypi tämän jälkeen niskassa jatkuvasti " kuten nykyisin".

Hannu Korpilampi

Jaa että nyt kuulutetaan suhteellisuudentajua?

Miten oli kun poliisi ilmaantui pikkutytön ovelle ja takavarikoi tämän nalle-puh -läppärin, koska tämä oli erehtynyt lataamaan netistä Chisun biisin? Tai oululainen opiskelija, joka joutui maksamaan satojen tuhansien eurojen korvaukset voittoa tavoittelemattomaan tekijänoikeusrikokseen avustamisesta?

Missä oli Hautala kohtuullisuusvaatimuksissaan silloin?

Onko tietoinen ja mahdollisesti hyvinkin pitkäkestoinen veronkierto pienempi yhteiskunnallinen ongelma?

Ei tavallisen kansalaisen kannata odottaa enää oikeudelta minkäänlaista kohtuullisuutta, joten on erinomaisen mautonta ministeriltä kuvitella olevansa oikeutettu samaan. Päinvastoin, huipulla tuulee ja nyt on Hautalan aika tulla puhalletuksi pois ministeriön johdosta. Ei tule ikävä.

Puh!

Vesa Jaakkola

Kyllä se poliittisen vastuunkanto on uskomattoman vaikeaa.

Nyt olisi ollut Vihreillä paikka korottaa profiiliaan heittämällä Hautala ulos, mutta ei riittänyt puolueen kantti siihen. Maksavat varmaan hintaa seuraavissa vaaleissa.

Miettikääpä minkä seurauksena Kanerva joutui aikanaan lähtemään - laittoi pari sopimatonta tekstari Tukiaiselle ja niin vaan läks.

Asko Niskala

Silloin, kun ruumiilliset julkiset rangaistukset ja teloitukset olivat vielä käytössä, kansalla oli tapana kokoontua katselemaan toimituksia torin laidalle ja hurraamaan. Kun teilipyörässä oleva huusi tuskissaan, kansa taputti. Mutta jos kuoleva vaikeni ja kärsi tuskansa hiljaa, yleisö oli hyvin pettynyt: Pyöveli hoiti työnsä kehnosti. Kuvaus on muistaakseni Michel Foucaultin teoksessa "Tarkkailla ja rangaista" (sanon muistaakseni, koska teos ei ole tällä hetkellä käsilläni enkä voi asiaa tarkistaa). Häpeärangaistuksetkin, kuten jalkapuussa istuttaminen kirkonmäellä on poistettu. Mutta onneksi meillä on sosiaalinen media, jossa pettyneet kansalaiset voivat purkaa tuntojaan. Minä pidän Hautalan ratkaisua ainoana oikeana tässä tilanteessa ja saatujen tietojen valossa. En ole koskaan äänestänyt vihreitä enkä Hautalaakaan. Jatkossa saatan äänestääkin, koska poliittiseen johtajuuteen kuuluu toimia joskus "kansan" tahdon vastaisestikin. Puheenjohtaja Niinistöllä on ollut kanttia asettua puolustamaan Hautalan ministeriyttä. Hän olisi toki voinut pestä Pilatuksen tavoin kätensä ja heittää Hautalan petojen keskelle...

Timo Laes

Kyllä haaskalla on sitten kivaa, kun voi heittää oman kivensä yhteiseen kasaan! Pari rohkeatakin on toki löytynyt kommentoijaksi.
Seuraavan kompastujan kyllä kannattaisi erota heti ja selitellä sitten jälkeenpäin.

Markku Gröndahl

Onneksi meille siunattiin tänään uusi paavi Farnciscus.
Viherpiiprtäjä ehkä hänkin?
Nuoret ja vanhukset,luonto ja ympäristö ovat tärkeitä,sanoi Hän, Franciscus.
Älkää tuomitko ihmisiä,niitähän me olemme,kaikkine pahuuksineen.
Joskus ollaan hyviäkin,näin toivon.
Kuka ne "synnit anteeksiantaa" onkin sitten toinen juttu.

Taistelu paremmasta maailmasta on vaikeaa.Kun sitä ei itsekään oikein suomalaisena osaa arvostaa.
Eikä oikein kukaan muukaan,joka elää vauraudessa ja "ei minua kosketa" älämölössään.
Yhtenäisyyden puolesta; eiköhän me olla samanlaista sakkia koko porukka?
Suomalaisia, suomalaisiksi kehittyviä ja kieltä puhuvia, osaamattomia ja osaavia,mielenterveyden menettäneitä, pois potkittuja kavereita,joita ei hyväksytä.
Futaajia,lätkän ammattilaisia,koriksen huippupelaajia,salibandyssä voittoja saavuttaneita.
Puistotätejä ja vapaaehtoisia isiä jä äitejä lastensa urheilusuorituksissa vuosikausia mukana olevia todellisia vapaaehtoisia.
Onneksi meissä suomalaisissa elää edelleenkin usko ja tsemppi siihen mitä teemme.
Uskon parempaan.

Margareta Blåfield

Ilmaiseksi sentään saa tehdä toiselle työtä , se on vapaaehtoistyötä.
Olen minäkin tavallinen ihminen , mutta en suinkaan samanlaista sakkia kuin jotkut Gröndahlin porukat.
Hyvällä omallatunnolla voisin ottaa vastaan vaikkapa ilmaisen remonttimiehen ammattitaitoista työtä.
Aina ihmiset ovat auttaneet toinen toisiaan ja tehneet yhteistyötä . Se on ihmiselle ominaisena lajipiirteenä inhimillisempää kuin mikään pahuus.

Juha Tuuttila

Eli on räksyttänyt oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hautalan olisi syytä todeta oikein ja erota. Puolueen kuvakaan ei vaikuta, eikä kansan mielipide. Pitää kiinni ministerinpalkasta kynsin ja hampain. Rahasta tässä on kysymys. Toivotaan, että Hautala voi luopua ministerinpalkastaan.

Vesa Jaakkola

Hautalasta on tullut puolueelleen iso poliittinen painolasti, joka syö Vihreiden kannatusta ja uskottavuutta rutkasti - eli Haaviston nostattama positiivinen vire tuhottiin nyt kertalaakista. Ei vain rohkeus riittänyt puoluejohdolla, tekemään asiaankuuluvaa ratkaisua. Onnea matkaan seuraaviin vaaleihin - tällä hetkellä ei kovin hyvältä näytä! Vihreiden täytyy varmaan uskoa siihen, että kansan muisti on tässä tapauksessa lyhyt.