Tiistai 23.10.2018

50 000 täynnä: ”Mahtava päivä, mahtavat suomalaiset”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2013 14:17
  • Kuva: Ruutukaapaus
    Kuva
    Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta sai pelkästään tiistain aikana 50 000 allekirjoitusta.
|

Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on juuri saanut kerättyä kokoon tarvittavat 50 000 allekirjoitusta Kansalaisaloite.fi-sivuston mukaan.

Aloite avautui vasta tänään tiistaina, joten se sai tarvittavan määrän allekirjoituksia vain yhdessä päivässä.

Raja meni rikki noin kello 14.30 tiistai-iltapäivänä.

Jotta kansalaisaloite pääsee eduskunnan käsiteltäväksi sen on kerättävä vähintään 50 000 kannatusilmoitusta. Aikaa nimien keräämiseen on puoli vuotta.

Tasa-arvoista avioliittolakia ajavan kansalaisaloitteen alullepanijoiden mukaan tavoitteena on jopa 250 000 allekirjoitusta.

Tahdon2013 -kampanjan Facebook-sivuilla riemuittiin aiemmin tänään jo siitä, että aloite sai kello 11.01 mennessä 25 000 eli puolet tarvittavista äänistä.

- Mahtava päivä, mahtavat suomalaiset & mahtava tahdon voima, kampanja kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Heikinaro

Mitä merkitystä.
Suomessa on 2,5 miljoonaa äänioikeutettua. Vaikka tuommoisen kansalaisaloitteen allekirjoittaisi 200000 henkilöä, ei sillä ole tuon taivaan merkitystä eduskuntasalissa, ja hyvä niin. Koko kansalaisaloite homma on yhtä suurta teatteria ja suoraansanoen kusetusta. Kansalaisaloite ei tarkoita yhtään mitään, eikä velvoita eduskuntaa mihinkään.
Jos meillä olisi Sveitsin mallin mukaisetsti sitovat kansanäänestykset olisi asiat hieman toisin. Mutta tämä kansalaisaloite pelleily, pelleilyähän se on, on täyttä tuubaa ja humpuukia. MOT.

Tero Kalliojärvi

Melko varmaan sadan tuhannen raja menee jo tänään rikki (nyt on 88 000 jo rikki). Ei se voi olla vaikuttamatta kansanedustajiin.
Kansalaisaloitteet sinänsä vaikuttamiskeinona on ongelmallinen juttu, koska se lisää lakivalmistelijoiden työtaakkaa.
Voi olla jopa niin, kuin Arto H. sanoi, ettei tästä tule lakia. Eduskunta ei ole valmistautunut tähän työtapaan.
Mutta po. laki tulee varmasti vielä lähitulevaisuudessa.

P. G. Wihdinheimo

Olen kovin eri mieltä Arton kanssa. Vaikka kansalaisaloitteella ei ole suoraa valtaa, se luo hyvää painostusta edustajillemme. Samalla luodaan yleistä keskustelua ja kansalaisaktiivisuutta. Tietyt yhteiskuntaa kivistävät riitasoinnut -- kuten Tahdon-kampanja, perustulo, pakkoruotsi, jne -- voivat löytää tasapainoisemman harmonian kansalaisaloitteiden avulla. Yritykset pystyvät lobbaamaan edustajiamme, mutta vasta ensimmäistä kertaa kansalaisaloite-järjestelmä tarjoaa samaa tavalliselle suomalaiselle. Toki kansalaisaloite tulee kehittymään vielä tulevaisuudessa täyteen mittaansa, mutta kerrankin jotain positiivista edistystä on tapahtunut - ja hyvä näin.

Ritva Savela

Minä voin kertoa suoraan, mihin olen allekirjoittamalla sitoutunut: demokraattisen maan ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun pyrkimiseen.
Eihän se niin voi jatkuvasti olla, että oikeuden ihmisten rakastamisen, perheen perustamisen ja turvallisen tulevaisuuden ratkaisee se, ovatko he homoja vai heteroita.

Simo Perttula

Vastustan moista aloitetta. Ihmiset menköön pariliittoon kuina lystää. Se ei ketään häiritse. Mutta avioliitto on vain naisen ja miehen välinen.
Pariliitto ei tunnu riittävän? Menköön sitten vaikka Tasa-arvoliittoon. Kirjaimellisesti.

Timo Allan Tuovinen

Kukahan kehtais väsätä aloitteen koko avioliiton poistamiseksi laista. Miksi jollekkin parille pitää antaa jotain erikois asemaa verrattuna sinkkuihin tai isompiin ryhmiin? Eikö se olisi tasa-arvoista ettei parisuhde oikeuta mihinkään sen kummemin.

Markku Ollikainen

Rummutus tasa-arvoiseksi ajatellun ajattelun puolesta on nyt tuottanut 100000 nimikirjoitusta. Tämä on kuitenkin Suomenkin mittakaavassa vain yhden pienen, mutta kokoonsa nähden todella äänekkään vähemmistön kannnanotto kyseiseen asiaan. Helsinkiläinen keskittymä lienee se suuriäänisin osa tätä medianäkyvyyttä hallitsemaan pyrkivää vähemmistöä.

Tätä 100 000 nimikirjoittajan vähemmistöä tarkemmin tutkittaessa sen sisältä taitaa löytyä kaikista ihmisryhmistä löytyvät mielipidejohtajat, heidän seuraajansa ja suorituksille taputtava katsomon väki. "Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua" , mutta todellisten asianomistajien joukko on siis pieni.

Näyttää siltä, että Uusi Suomi voisi hieman tarkkailla Facebookin kautta kirjautuvia. Facebookin puolella on näet mahdollista kirjautua myös ns. aliaksella eli väärällä identiteetillä. Nimikirjoituskampanjan joissakin kommenteissa on ollut tekaistun identiteetin tuntumaa. Puheenvuorojen kiihkeistä sanoituksista voi päätellä, että kaikki keinot ovat käytössä media pumppauksessa eli hypetyksessä kansanliikkeen aikaansaamiseksi.
Katututkimus julkkisten nimenkeruusta kertoi, että runsaan 40 nimen joukosta vain 7 oli hyväksyttävissä.

Ritva Savela

Kuulun omalla nimelläni Facebookissa aloitetta tukevien joukkoon. Olen myös allekirjoittanut kansalaisaloitteen käyttäen pankkitunnuksiani - ilman kunnollista tunnistautumista allekirjoitusta ei ole mahdollista tehdä.
Jos joku tyhmyyttään tai ilkeyttään kadulla koheltaa esimerkiksi antamalla väärän nimen, se ei tarkoita etteikö yli 100 000 nettiallekirjoittajaa olisi todistanut henkilöllisyyttään hyväksyttävästi jo aloitteen ensimmäisen päivän aikana.
Tasa-arvoaan mainostavassa maassa on häpeä, että eri ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa perhettä muodostaessaan. Tällainen käytäntö ei ole nykypäivää.

Vesa Rutanen

Eikö samalla voitaisi sallia veljien ja siskojen ,äitien ja poikien sekä isien ja tyttärien väliset avioliitot.Ei sovi myöskään unohtaa pedofiilejä,sodomisteja eikä nekrofiilejä.Heillä kaikilla pitää olla tasa-arvoiset mahdollisuudet avioliittojen solmimiseen.

Reijo Nurminen

Kyllä tuntuu iljettäviltä tällaiset avioliitot. Valtakunnassa talous kuralla ja täällä näperrellään tällaisilla asioilla. Seuraavana varmaan joku haluaa avioliittoon sian kanssa sillä täytyyhän kailla olla siihen oikeus Kyllä hävettää olla suomalainen.

Jore Puusa

Herbert Hoover oli FBI päällikkö joka jahtasi homoja koko elämänsä. osoittautui itse lopulta homoksi. Tahtoo olla niin että suuri torjunta paljastaa sen mitä ihminen todella on. Reijo Nurmisesta on iljettävää että kaksi toisiaan rakastavaa avioituu. Hän vertaa homoja sikoihin. Reijo...kun voi noin huonosti pitää miettiä mikä omassa maailmankuvassa on pielessä.
Millatavalla homoavioliitto vaarantaa Reijo Nurmisen elämän? Entä miten sian kanssa avioituva vaarantaisi Nurmisen elämän? En mitenkään ja veikkaanpa että sika puolisona olis merkittävästi mukavampi kuin moni ihminen ;-)
Valtakunnan taloudella ja homoliitoilla ei ole mitään tekemistä...ehkä sentään senverran että vaapaamielisyyden voittaessa ihmiset tekevät työtä paremmalla mielellä.
Reijo koeta antaa muiden elää kuten he haluavat.