Torstai 25.4.2019

HS: ”Ällistyttävä temppu” Suomen hallitukselta

Luotu: 
23.3.2013 09:21
Päivitetty: 
23.3.2013 10:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hallituksen kehysriihessä velkasuhteen taittaminen on edelleen mainittu tavoitteeksi, mutta alijäämätavoitteesta ei hallitus enää lausunut mitään.
|

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) johtama hallitus ei saavuttane alijäämätavoitettaan, arvioivat Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat.

Politiikan tutkija Ville Pernaa arvioi, että hallitus on luopunut tavoitteestaan kaikessa hiljaisuudessa.
 
- On luonnollista, että ympäristö muuttuu. Mutta on merkillistä, että hallitus muuttaa linjaansa vaivihkaa. Tämä oli ällistyttävä temppu, Pernaa kommentoi lehdelle.
 
Hallituksella on tähän asti ollut kaksi merkittävää tavoitetta: velkaantumisen taittaminen ja valtiontalouden alijäämän painaminen yhteen prosenttiin bruttokansantuotteesta. Nyt alijäämä on 3,8 prosenttia bkt:stä.
 
Hallituksen kehysriihessä velkasuhteen taittaminen on edelleen mainittu tavoitteeksi, mutta alijäämätavoitteesta ei hallitus enää lausunut mitään.
 
Myöskään OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen ei usko alijäämätavoitteen saavuttamiseen. Heiskanen ja Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm toteavat myös, ettei velkatavoitteenkaan saavuttaminen ole täysin selvää.
 
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen kritisoi tänään liian aikaisia arvioita asiasta. Lue lisää tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

Reilua olisi sanoa, että ei kyetä eikä saavuteta tavoitetta. Koko hallituskautta koskeva suunnitelma on vain tahtotilan ilmaus? Ei se voi olla kiveen hakattu. Tilanteiden muuttuessa pitää voida olla joustava ja rehellinen. Ei pidä häpeillen yrittää peitellä tätä faktaa.

Timo Nenonen

Nyt on sitten julkisuuteen vedetty tuo vihoviimeinen kahvinporoista ennustaja, bid head Liikanen. Hänen aikanaan on Suomen pankki mättänyt urakalla rahaa ulos maastamme. Jossain on vilahtanut luku 60 miljardia. Ei pojilla päätä palele, eipä tietenkään, nehän on pois meiltä veronmaksajilta.

Tässä rupee jo hiljaisellakin ihmisellä kuuppa kärähtämään, kun seurailee näiden tollojen päättäjien touhuja.

Mihin narikkaan he ovat järkensä jättäneet, jos kohta sitä on edes koskaan ollutkaan?