Maanantai 17.6.2019

Venäläissivuston uhkaama Heidi Hautala: ”Äärimmäisen epämiellyttävää”

Luotu: 
28.3.2013 16:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) kotiosoite julkaistiin venäläisillä verkkosivustoilla.
|

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) vaikenee häneen kohdistuvasta mahdollisesta turvallisuusuhasta. Hautalan kotiosoite julkaistiin eilen internetissä.

Suojelupoliisi ryhtyi tänään toimiin ja toimitti valtioneuvostolle turvallisuusselvityksen Hautalaan kohdistuvasta uhasta. Selvitys on salainen.

Uusi Suomi tavoitti Hautalan tänään iltapäivällä.

Oletteko joutunut jättämään kotinne osoitteen vuotamisen vuoksi?

- En voi siihen sanoa mitään, Hautala vastasi.

Suomessa ministeriin kohdistuvan turvallisuusuhan käsittelee valtioneuvoston turvallisuusosasto ja mahdolliset kiristyneet turvatoimet toteuttaa poliisi.

Koetteko tilanteen uhkaavaksi?

- Tilanne on äärimmäisen epämiellyttävä, Hautala sanoi.

- Tällaista painostusta on esiintynyt aiemminkin Venäjällä tekemäni ihmisoikeustyön vuoksi.

Tämän enempää Hautala ei suostunut tilanteesta sanomaan.

Venäjän hallituksen lehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi tällä viikolla kriittisen artikkelin, jossa käsiteltiin Heidi Hautalaa ja hänen miesystäväänsä. Rossiiskaja Gazeta –lehden artikkelin yhtenä lähteenä on dosentti Johan Bäckman, joka on suhtautunut hyvin kriittisesti Heidi Hautalaan vuosien ajan.

Lehden artikkelissa on useita virheitä, jotka koskevat Hautalaa ja hänen asemaansa Suomalais-venäläisessä kansalaisfoorumissa. Lehti liittää kansalaisfoorumin suoraan tšetšeeniterroristien ylläpitämään Kavkaz Centeriin.

Rossiiskaja Gazeta ei julkaissut artikkelinsa yhteydessä Hautalan kotiosoitetta, vaan sen vuoti julkisuuteen kaksi muuta Kremlin tukemaa verkkosivustoa. Osoitteen lähde on Johan Bäckman, jonka lähettämään tiedotteeseen osoite sisältyi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Eipä tuo Hautalan kotiosoite mikään valtakunnan salaisuus ole ollut aikaisemminkaan. Ja senhän saa jokainen, niin halutessaan, tietoonsa hyvin vaivattomasti. On jokseenkin outoa, että kyseinen asia tuli juuri nyt esiin ja lehtien palstoille.

Lars Sjöträsk

Saako? Mistä? Minä olen uhannut mennä hakkaamaan ministeri Lauri Ihalaisen koviovea, jos hän käyttää jatkuvasti palomuurinaan avustajiaan, jotka estävät sen kysymisen, miksi Lauri Ihalainen on ministerinä jarruttamassa sitä, että liittoihin kuulumattomien työttömyysturvaa parannetaan. Se sijaan liittojen jäsenten työttömyysturva on liian hyvä - eikä sitä kustanna liitot, vaan valtio. Eihän liitot maksa työttömyysturvaa eikä sitä kustanneta maksuilla liitoille. Kaikki työttömyysturva tulee valtiolta, vaikka se tulisi liittojen kautta.

Lars Sjöträsk

Saako? Mistä? Minä olen uhannut mennä hakkaamaan ministeri Lauri Ihalaisen koviovea, jos hän käyttää jatkuvasti palomuurinaan avustajiaan, jotka estävät sen kysymisen, miksi Lauri Ihalainen on ministerinä jarruttamassa sitä, että liittoihin kuulumattomien työttömyysturvaa parannetaan. Se sijaan liittojen jäsenten työttömyysturva on liian hyvä - eikä sitä kustanna liitot, vaan valtio. Eihän liitot maksa työttömyysturvaa eikä sitä kustanneta maksuilla liitoille. Kaikki työttömyysturva tulee valtiolta, vaikka se tulisi liittojen kautta.

Ilari Kiema

Jännitys kiristyy kaikilla rintamilla ja merialueilla. Kiirastorstain kunniaksi Putin on kansainvälisten uutistoimistojen mukaan tänään aamuneljältä määrännyt Mustallemerelle suuret sotaharjoitukset, joihin osallistuu 36 sota-alusta, lentokoneita sekä korkeintaan 7 000 sotilasta (koska suuremmasta joukosta pitäisi ilmoittaa naapurivaltioille). Poliittisten analyytikkojen mukaan Venäjä lähettää viestin, että se on nyt hyvin vihainen Syyrian ja Kyproksen takia. Vihastukset ja vihastusten aiheet tosin voivat olla suunniteltuja ja kerättyjä pitemmältä ajalta.

Juhani Putkinen

Heidi Hautala on varmaan tehnyt virheitä elämässään, mutta hänen Venäjää kohtaan esittämä kritiikkinsä (josta olen tietoinen) on täysin aiheellista. Venäjä on yksinkertaisesti imperialistinen roistovaltio, jonka kanssa demokraattisten länsimaiden ei pitäisi olla missään tekemisissä.

Jon Hellevig

Tosi alaarvoista pelleilyä väittää että Hautalaa on muka uhattu. Rossiskaya Gazetassa oli täysin asiallinen artikkeli missä käsiteltiin Suomessa julkisuutta saannutta Hautala-gateiä ja muistutettiin Hautalan venäläisvastaisuudesta ja kytköksistä terrorismia tukeviin järjestöihin. Missään ei ole esitetty mitään uhakuksia. Tämä on Koposen keksimä vale jolla tarkoitus sumuttaa suomalaisia ja viedä pois huomio Hautalan rötöksistä.

Jon Hellevig

Sitä minäkin tässä ihmettelen. Valehdellaan vaan että joku uhkaus tullut ja raskauttavana asianhaarana esitetään että muka on osoitekin julkistettu. Ja nämä vain epämääräisiä vihjailuja ja niitten perusteella rakennetaan suurta turvallisuusuhkaa. Ja jos vaikka osoite olisi ilmoitettu niin mitä sitten? Onhan se heidän "kartanonsakin" paikkakunta moneen kertaan sanottu. Kohta varmaan väitetään että jopa ministeri Hautalan työpaikkakin on ilmoitettu venäläisellä sivustolla.

Tuula Saskia

Kovasti ristiriitaisia tietoja.

Oli niin tai näin, kun tämä pöly on laskeutunut, Hautalan on paras astua syrjään.
Asiat ovat niitä, miltä ne näyttävät ainakin politiikassa. Kumma juttu, ettei puolueen pj. sitä tajua.Hautala itse pitää kiinni asemastaan eikä välitä hitustakaan omasta puolueestaan. Tällaisia "hautaloita" syntyy, kun ollaan vuosia poliittisessa epäterveessä maailmassa.

Juhani Putkinen

Kerroppa mitä "kytköksiä" Hautalalla on "terrorismia tukeviin järjestöihin"?

Mitä ne terrorismia tukevat järjestöt ovat? Sellainenhan on Suomen(kin) lakien vastaista.

Venäjä itse harjoittaa valtioterrorismia, joten Venäjän tukeminen pitäisi olla rikos Suomessa.

Jon Hellevig

Fantastista! Näin me kansalaisyhteiskunnan tutkivat kansalaiset paljastamme korruptoituneitten toimittajien juonet. Nyt odotamme että SUPO ilmoittaa että se suhtautuu vakaavasti tähän Ilta-Sanomissa esitettyyn "uhkaukseen". Onhan se nyt silti paljon enemmän todennäköistä että helsinkiläiset käyvät koputtamassa Hautalan (650 euron) ovea, kuin että venäläiset ryntäisivät sinne.

Jon Hellevig

Pelottavaa huomata miten helppoa suomalaisen median on valehdella niin kuin tässä Hautala "Venäjän uhkaus" jutussa. Ja sitten nämä omat media pomot antavat kaikenlaisiin kansainvälisiin tutkimuksiin Suomen medialle parhaat arvosant lehdistövapaudessa. No ei ihmekkään, kun heillä on tällainen vapaus valehdella.

Andrej Kokov

Hautala ja Oikeus

-------------

Ministeri Heidi Hautala (vihr) tiedotustilaisuudessaan Helsingissä:

"Siinä vaiheessa kun remontista sovittiin, minulla ei ollut siinä mitään roolia. Sitten kun aloimme seurustella nykyisen miesystäväni kanssa loppuvuodesta 2009, niin luonnollisesti jouduin selvittelemään tätä tilannetta jo senkin takia, että tällä remonttimiehellä ei ollut mitään yhteistä kieltä miesystäväni kanssa."

Ministeri Heidi Hautala (vihr) todistajalausunnossaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa:

"Olen tuntenut Nekrasovin ja hänen edesmenneen vaimonsa suunnilleen vuodesta 2005, ja olin tietoinen, että heillä on Luumäellä tällainen kartanontapainen rakennus.

2009 paikkeilla pariskunta halusi oikein todella sitä kunnostaa. Silloin he, minä ja täälläkin todistajana kuultu Mikael Storsjö keskusteltiin tästä asiasta KK:n (remonttimies) kanssa.

Sovittiin siitä, Storsjön ja minun puhuessa Nekrasovin puolesta, että tätä kartanoa lähdettäisiin korjaamaan."

Tuolloisella europarlamentaarikko Heidi Hautalalla ei siis ollut mitään tekemistä miesystävänsä kartanon remontista sopimisen kanssa, mutta tuolloinen europarlamentaarikko Heidi Hautala kuitenkin sopi miehensä puolesta kartanon korjaamisen aloittamisesta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032016807523_uu.shtml

-------------

"Alleviivataanpa asia: meillä on siis hallituksen ministeri ja hänen miesystävänsä, jotka perustelevat remonttiepäselvyyksiään humanitaarisuudella ja boheemilla luonteella.

Haluaisin nähdä sen verovirkailijan tai vanhemman konstaapelin ilmeen, jolle perustelisin omia rahaepäselvyyksiäni sillä, että juon hieman liikaa valkoviiniä, pidän Stanley Kubrickin elokuvista ja olen tosi huolissani meksikolaisten transseksuaaliprostituoitujen hiv-epidemian leviämisestä."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031916798819_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032616827547_uu.shtml

Jon Hellevig

Hautalan käsitys ihmisoikeuksista Venäjällä on se että hänen miesystävänsä rahoittajille, kuten edesmenneelle kummisetä Berezovskille, annetaan täydet oikeudet ryöstää maan vauraus ja ennen kaikkea annetaan täydellinen ihmisoikeus toteuttaa levottomuuksia ja vallankaappauksia. Ja aina kuin joku, kuten Putin, näihin ihmisoikeuksiin kajoaa niin Hautala ja hänen bolsheviikki toverinsa Euroopan Parlamentissä ja Suomen Vihreissä älähtää.

Leksa Kontio

Tulipa mieleen Hautalasta ja näistä usarin uutisoinneista tällainen mahdollisuus: Hautala, Nekrasov, Storsjö, Kavkaz center, tsetseenit, sunnifundamentalistit +
tämä usarin uutinen:

"Radikaalisaarnaaja Anjem Choudaryn puhetilaisuus alkaa Helsingissä tänään kello 18. Choudary on levittänyt tietoa konferenssista nettisivuillaan ja Twitterissä.

Tilaisuuden paikka on salainen. Uusi Suomi yritti tavoittaa Choudaryn tai tilaisuuden suomalaiset järjestäjät kommentoimaan tapahtuman luonnetta ja tarkoitusta. Kukaan ei vastannut soittoon tai soittopyyntöön."

Valistunut arvaus voisi olla, että tilaisuus on ollut Kavkaz centerin tiloissa. Mikä ettei, Hautalalla on tuttavuuksia mitä erilaisimmissa yhteiskunnallisissa piireissä, myös mopoilijat ovat vihreää pyöräilijää lähellä.

Heikki Knookala

Hautalalle voi sanoa, että mitäs tilasit. Harmia saa pyytämättäkin. Osoitteen saaminen Suomessa on tosi pikku juttu, eikä sieltä Venäjältä soitteen avulla Hautalaa tulla poistamaan. Jos jollain olisi pienintäkään kiinnostusta niin homma olisi hoidettu ajat sitten. Säälipinnoja.

Rainer Salosensaari

Pitäkää myös ministeri Hautalaa silmällä. "Kreml ei ole mikään kihlakunnanoikeus" ja kaksinaismoralistit tyyppiä Hautala eivät ratkaise ihmisoikeusongelmia eivätkä saa Tsetsenian murhenäytelmää peruutetuksi. Moralismi kansainvälisessä politiikassa on jokseenkin turhaa jos ei ole tarvittavia välineitä (aseita?) ongelmien ratkaisemiseksi. Hautala on melkoinen turvallisuusriski Suomelle tätä nykyä.