Lauantai 21.10.2017

Ensimmäinen kuva Helsinki-Vantaalta: Atte ja Leila Kaleva palasivat Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.5.2013 16:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Jemenissä siepatut, torstaina vapauteen päässeet Atte ja Leila Kaleva saapuivat Suomeen tänään perjantaina.
|

Ulkoministeriö on julkaissut kuvan, jossa Jemenissä joulukuussa siepatut Leila ja Atte Kaleva ovat juuri astuneet takaisin Suomen maaperälle. Ministeriön väki kertoi tiedotustilaisuudessa, että kuva on otettu noin 30 sekuntia sen jälkeen kun pariskunnan paluulento laskeutui Helsinki-Vantaalle.

Kalevat eivät toistaiseksi aio astua julkisuuteen. He kertovat ulkoministeriön julkaisemassa lausunnossaan voivansa hyvin ja lepäävänsä nyt läheistensä seurassa.

–He kertoivat, että heitä kohdeltiin hyvin. He saivat ruokaa ja lääkkeitä kun tarvitsivat, konsuliasioiden päällikkö Teemu Turunen sanoi Ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa.

Kalevat siepattiin joulukuussa ja heitä pidettiin panttivankeina 140 päivää.

Lue ulkoministeriön tiedotustilaisuudesta enemmän täältä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Pallasvirta

Atte hyvä, oli aika dorka ja riskialtis temppu. Vilpittömästi toivon, että väitöskirjasi menestyy ja kansainvälinen yhteisö hyötyy kokemuksistasi. Jos me tai Sinä petyt tulokseen, niin ainahan uusia haasteita löytyy - älä kuitankaan siirry formuloihin tai jääkiekkoon.

Kyllä Suomi tarvitsee älyllisiäkin elämäänsä haastellisesti suhtautuvia.

Kaikkea hyvää Sinulle ja kumppanillesi!

Hannu Saura

Älyllistä on toki myös se että Suomalainen media oli asiasta hissukseen. Tuosta olisi voinut repiä vaikka mitä draamaa. Sankarin viitta oli näköjään lehdistölle (IS/IL) parempi vaihtoehto. Kuvia ei vuodettu vaan ne lähetettiin omaisille.
Jorma: Atte oli tietoinen riskeistä.

Jukka A Kilpiö

Niinpä. UM ja työnantaja yrittävät estää matkan vaaralliselle alueelle, johon ei ollut mitenkään pakko matkustaaa. Jästipää piti päänsä. Lopputulos:
- me maksamme täysin turhaan 0,5 M eur
- terroristit saivat taas hyvää pääomaa uusiin iskuihin

Tuon idiootin seikkailun lopputuloksena ei suinkaan kuollut tuo Atte, vaan Al Gaidan pommien seurauksena tulee kuolemaan todennäköisesti kymmeniä viattomia siviilejä jossakin.
Oletko ylpeä tempustasi?

Jore Puusa

US otsikoi..Ensimmäinen kuva Helsinki-Vantaalta: Atte ja Leila Kaleva palasivat Suomeen ja kuvan päällä on byline..Kuva Petteri Paalasmaa.
Surkea esitys.
Kuva ei ole Petteri Paalasmaan vaan hän on repronnut UM:n handover kuvan toimituksen pöydällä.
US toimii kuviensa suhteen jatkuvasti harmaalla alueella, eikä mielestäni tarpeeksi usein ilmoita juttujen lähteeksi STT:tä kun juttu sieltä tulee.
Hyi.
Jore Puusa
lehtikuvaaja