Perjantai 24.5.2019

Nyt puhuu potkut perunut: ”Antti Korhonen voi palata töihin”

Luotu: 
11.5.2013 10:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Se, palaako Korhonen Alppilan yläasteelle (kuvassa) vai jonnekin muualle, on keskusteltavissa, sanoo Ville Jalovaara.
|

Helsingin opetuslautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) tulkitsee, että opettaja Antti Korhonen on vapaa palaamaan töihin. Jalovaara istuu opetuslautakunnassa, joka perui Korhosen saamat potkut ja antoi tälle kirjallisen varoituksen aiemmin tällä viikolla.

- Varoitus on varoitus, ja sen jälkeen töitä voi jatkaa. Olisin toivonut, että töihin paluu olisi hoitunut sujuvasti, sanoo Jalovaara Uudelle Suomelle.

Helsingin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila on kommentoinut, että Korhonen ei välttämättä palaa opettajaksi. Hän myös sanoi, että opetusvirastossa pohditaan vakavasti, onko Korhosesta enää opettajaksi. Jarnilan lausunto on suututtanut muun muassa vuoden luokanopettajaa Kai-Ari Lundellia. Jalovaara tyytyy toteamaan, että Jarnilan lausunto ei hänen mielestään ollut tarpeellinen.

- Minun tulkintani on se, että lautakunta on antanut varoituksen, ja nyt Korhonen on vapaa palaamaan töihin. Onko se sitten Alppilaan vai jonnekin muualle, sen he voivat keskustella keskenään, Jalovaara sanoo.

Jalovaara harmittelee, että kohu yhä vain jatkuu, vaikka opetuslautakunta on ratkaisunsa tehnyt.

- Olisi hyvä nyt saada tämä prosessi maaliin, Jalovaara sanoo.

Opetusvirastossa on tarkoitus käydä alkuviikosta neuvotteluja Korhosen tilanteesta. Jalovaara toivoo, että niiden seurauksena Korhonen pääsee palaamaan töihinsä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Heyno

Pitäisi erottaa? Pitäisi ja pitäisi...
"Tuollaiset päättäjät" on valittu vapaissa vaaleissa ja , kuten tulet näkemään, valitaan seuraavissa vaaleissa uudelleen.

Kansa saa juuri sellaisen valtuuston ja sellaiset lautakunnat kuin se vaaleissa ilmaisee haluavansa. Näin se kansanvalta nyt vain toimii.

Olavi Nieminen

Onko tästä tulossa "tätien" arvovaltakysymys ja 'jarnutus' jatkuu?
Nyt on kysymys siitä, kuka määrää ja päättää koulussa !!!
1. Voiko koulussa oppilas olla tottelematta ja käyttää ala-arvoista kieltä?
2. Sallittaanko oppilaisiin ja opettajiin kohdistuva koulukiusaaminen?

Myt tässä asiassa alkaa jo olla leikki kaukana!
Opetustoimenjohtajakin pitää pistää vastuuseen ja muut väärin toimineet.

Leila Mustanoja-Syysmeri

Ville hyvä, nyt teidän opetuslautakunnassa on ryhdistäydyttävä ja panna alaisenne Jarnila tiukasti ruotuun ja noudattamaan lautakunnan eli esimiestensä päätöstä. Jos hän ei suostu siihen vaan jatkaa totuudenvastaista kampanjaansa Korhosta vastaan, niin silloin teidän on aiheellista antaa Jarnilalle ainakin kirjallinen varoitus. Voittemyös soveltaa Jarnilaan samaa tekniikkaa, mitä hän ja kanssatoimijansa sovelsivat Korhoseen. Ensin puolen tunnin "keskustelu" ja sen perusteella välittömät potkut. Ja julkisuuteen vakava epäily Jarnilan ja kanssatoimijoittensa kyvystä enää koskaan toimia virkamiehenä, kun he eivät ymmärrä toimineensa väärin eivätkä nöyrry pyytämään anteeksi.

Teuvo Valkonen

Voi äitien äiti mitä touhua. Ei näytä virkamiehille selviävän kuka demokraattisen järjestelmän mukaan onkaan ylin pomottaja. Joillekin virkamiehille on vuosien saatossa tullut sellainen uskomus, että hän on ylin päättäjä ja joku demokraattinen järjestelmä toimii vain hänen kumileimasimenaan.
Onks näin käynyt? Käyttäkää ihmeessä päätöksentekoon valitut kansalaiset se valta mikä teille on annettu. Tai sitten haudataan koko demokratia.

Matti Hemmi

Joka ainoalla Helsingin kaupungin äänivaltaisella asukkaalla on oikeus/velvollisuus ottaa minkä tahansa asian edustajaan yhteyttä ja evästää, kovistaa neuvoa edustajaa toimimaan asioissa itseään miellyttävällä tavalla. Ts. kuka tahansa em. sukankuluttaja on velvollinen puhuttelemaan tätä Jarnilaa alkamaan tavoille tai lähtemään lätkimään sassiin, koska ei enää ole kykenevä edustamaan kaupunkilaista.