Sunnuntai 26.5.2019

Halla-ahoa sai kutsua ”rotutohtoriksi” – tässä perusteet

Luotu: 
5.5.2009 12:46
Päivitetty: 
5.5.2009 13:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho.

Johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka on määrännyt Yleisradion Halla-aho-uutisointia koskevan esitutkinnan lopetettavaksi, koska näyttöä rikoksesta ei ole, kertoo Yle Uutiset. Perussuomalaisten sitoutumaton kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho teki poliisille tutkintapyynnön liittyen Ylen uutisjuttuun, jossa Halla-ahoa kutsuttiin ”rotutohtoriksi” ja ”ulkomaalaisvastaiseksi”.

Perustelujen mukaan ilmausta "rotutohtori" voidaan perustelujen mukaan pitää kielikuvallisena ilmauksena. Ilmauksen käyttäminen ei ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä ottaen huomioon Halla-ahon poliittinen asema ja se, että uutisjuttu käsitteli Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien vaaliliittoa, kihlakunnansyyttäjä perustelee Yle Uutisten mukaan.

Tutkinnan keskeyttämisen perusteluissa todetaan, että kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn muun muassa politiikassa, ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Perusteluissa myös todetaan, että Halla-aho on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa, ja hänet tunnetaan yleisesti myös väitelleenä tohtorina.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Sitä päivää ei taida tulla, että Ylen toimittaja kutsuu presidenttiämme vasurijuristiksi tai maanmuuttoministeriä nuuskasveduksi. "Kielikuvat" ovat värikkäitä vain, jos kohde ei kuulu Hallitsevaan Eliittiin.

On muuten melko kipeää huumoria se, että paljon puhuttu 175e propagandamaksu tulee kolahtamaan laskuna aikanaan myös Halla-ahon postiluukusta.

M.Heikka

..ei voi mitään, että putkahti päähän heti muutama kielikuva. No, ei niitä kehtaa kirjottaa, mutta Yle:ssä kuuluisi varmaankin niitä sanoa, jos ottaisivat jäsenkirjamaisterina töihin.

P:lla ja M:llä ja miksipä ei H:lla tai H-P:lläkin alkavia voisi käyttää sisä- tai ulkopolitiikan elävöittäjinä. Hoolla alkavia olisi ainakin 2 kivaa. Sitten tietystikin vanhat kunnon lahtari ja punikki olisivat tosi nastoja...vaikka ei mikään noista olisi niin kova kuin nykyinen YLE:n tyyli.

Meidän Mengele-yle!

LT

Jopa on tapio_o_nevalla lista. Mihin jäivät oikeiston edustajat? Vai joko nämä on luettava oikeistoon kuuluviksi. Nimiehdotuksesi ovat aivan liian stereotyyppisiä jaksaakseen naurattaa ketään. Huumori ei ole oikein sinun alaasi. Ei muuten minunkaan.

Ei p**kele..

Näin se meidän riippumaton yleisradioyhtiömme tekee politiiikkaa, ja oikeuslaitos/JSN pitävät touhua ihan oikeutettuna. "Onhan Halla-aho väärässä"

Tällaiselle laitokselle pitäisi sitten alkaa maksaa jotain mediamaksuja, lienee aika alkaa suunnitella minne pakenee Suomesta valmistumisen jälkeen..

Jormanen

Minulta on mennyt ohi milloin ja mitä Halla-Aho on rotuasioista kirjoittanut? Voisiko vaikka US kysyä asiaa kihlakunnansyyttäjä Poukalta ja Yleisradion johdolta?

Näyttää entistä selvemmältä että oikeusviranomaisilla on kaksoisstandardi näissä kunnianloukkaus- ja sananvapausasioissa. Päätökset riippuvat siitä kuka kyselee kunniansa perään ja ketä arvostellaan. Oikeuslaitos etääntyy koko ajan kauemmaksi kansan oikeustajusta poliittisen eliitin suojelijaksi. Yleisradio on entistä leimallisemmin punavihreä virasto.

jukra

Kihlakunnansyyttäjä Poukalla on luonnollisesti, tietenkin, totta kai, aivan varmasti esittää hyvin selkeät ja täysin yksiselitteiset sitaatit päätöksensä perusteena esittämänsä käsityksen tueksi. Muutenhan hänen väitteensä Halla-Ahon esittämistä "voimakkaista mielipiteistä rotuasioissa" olisi täysin vailla pohjaa eikä millään tavalla todennettavissa. Sitä voisi silloin myös kutsua valheeksi ja kunnianloukkaukseksi.

Vai voisikohan olla, että Poukka ei yksinkertaisesti osaa erottaa asioita toisistaan eikä itse asiassa edes tiedä, mitä termi "rasismi" tarkalleen ottaen ylimalkaan tarkoittaa. Jos näin on, voitaneen hänen päätöstään asian käsittelyn keskeyttämisestä selkeästi pitää täysin tuulesta temmattuna ja herää kysymys, mikä (tai kuka) hänet on saattanut tekemään näinkin ratkaisevan päätöksen asiassa, josta hänellä puuttuu arviointiin tarvittava tieto.

Ai niin. Kyseiset sitaatit tietenkin löytynevät myös päätökseen kuuluvista asiakirjoista. AI EIVÄT YLLÄTTÄEN LÖYDYKÄÄN, VAI!?!? Kummallista, perin kummallista... Tai toisaalta ei...

Halla-Ahon mielipiteiden mahdollisesta paikkansapitävyydestä tai sen puuttesta täysin riippumatta todellakin toivon että Halla-Aho käyttää tässä asiassa kaikki Suomen (ja EU:n?) oikeuslaitosten hänelle suomat mahdollisuudet.

Anssi Joutsenlahti

Muistan hyvin SMP:n eduskuntaryhmässä 80-luvun alussa, miten demari-kansanedustaja kutsui meitä SMP:n kansanedustajia julkisessa lehdessä terroristeiksi. Nostimme syytteen, mutta se hylättiin eli oikeuslaitos antoi virallisen luvan kutsua SMP:n kansanedustajia terroristeiksi. Halla-aho, tuleva perussuomalaisten kansanedustaja on siis virallisesti todettu rotutohtoriksi eli on verrattavissa Hitlerin tohtori Josef Mengeleen, joka teki karmeita ihmiskokeita juutalaisilla. Mutta kyllä kansa tietää, rökälevoitto EU-vaaleissa ja sitten eduskuntavaaleissa.

Vieras

Miehenä pidän halveksuttavana, että jotkut ylen vasemmistolaiset lyövät omalla propagandallaan yksittäistä ihmistä, jos aatteet eivät käy yks yhteen. Vaikuttaa yhtä rohkealta kuin selkään puukotus. Voimia vain Halla-aholle vaikken sinua tai puoluettasi aiokaan äänestää.

PS. toivottavasti mediamaksun myötä Ylestäkin saadaan puolueeton organisaatio.

Hajalla

Meillä on todella jotakin pahasti pielessä oikeusjärjestelmässä. Tämä kaikki haisee todella kummalliselle kun verrataan mistä Halla-aho on itse syytteessä.

Ylen puolueellisuuden voi vielä ymmärtää, eihän tässä maassa ole riippumattomia tai puolueettomia tiedotusvälineitä todellisuudessa. Mutta syyttäjien riippumattomuutta on syytä epäillä todella rankasti. Olemme liukumassa kohti mielipidevainoja.

pygmyshrew

Eihän halla-aho ole mitenkään ulkomaalaisvastainen, tuo on niin panettelua. Jos haluaa keskustella maahanmuutosta niin oitis leimataan rasistiksi. Vähän sama kuin jos haluaa että internetissä vallitsee ilmaisunvapaus ja yksityisyys niin leimataan pedofiiliksi. Hohhoijaa, eikö oikeasti löydy mitään oikeita vasta-argumentteja?

Fabula pukeutuu Pravdaan

ja siis ihmisen jalostusta vastaan. Suomalaisten sisäsiittoisuuden lisääminen kasvattaa entisestään kansallista tautikuormaamme ja degeneroi perimäämme.

http://www.avoin.helsinki.fi/arkisto/Leena_Palotie_Studia_Generalia_Hels...

¨Rotutohtori¨ kielikuvana osoittaa siis YLE:n toimittajan (ja kihlakunnansyyttäjän) puutteellista yleissivistystä tai poliittisen henkilön tarkoitushakuista pysyvää negatiivista leimaamista. Tai tod.näk. molempia.

jjr

Viittaamasi dokumentti ei kerro mitään suomalaisten suuremmasta sisäsiittoisuudesta, vaan suomalaisille tyypillisestä tautiperinnöstä joka on hieman poikkeava keski-eurooppalaisesta. Suomessa ei ole enempää perinnöllisiä sairauksia kuin muuallakaan vaan oman tyyppisensä perimän piirteet, ja täältä puuttuvat monet muualla tavalliset perinnölliset sairaudet.

Toiseksi, vaikka oletettaisiin että suomalaiset ovat sisäsiittoisia, niin argumentti että "Halla-aho politikoi sisäsiittoisuuden puolesta" on väärä koska Suomeen olisi täysin mahdollista saada myös hyvin suomalaiseen kulttuuriin sopeutuvia maahanmuuttajia.

Fabula pukeutuu Pravdaan

En vertaillut - sinä vertailit, jostain syystä. Kommenttini ei puhu halaistua sanaa suomalaisten ¨suuremmasta¨ sisäsiittoisuudesta. En myöskään väittänyt että Suomessa olisi ¨enemmän¨ perinnöllisiä sairauksia kuin muualla.

jaappan

Rotutohtori-nimittely yhdistää Halla-ahon vääjäämättä natsismiin. Toisin sanoen YLEn toimittaja olisi yhtä vähän väärässä jos haukkuisi häntä natsiksi tai etnisen puhdistuksen kannattajaksi. Minä en ainakaan ole havainnut Halla-ahon sanomisissa mitään tähän viittaavaa. Kunnianloukkaus on ilmeinen.
Olen pahoillani Halla-ahon puolesta, ettei oikeuslaitoksellakaan ole enää tarvetta olla oikeudenmukainen.

Jussi Savola

Hyi h*****i.

Olen sen verran nuori, etten päässyt kokemaan suomettumisen aikaa. Olin myös naiivi, kun kuvittelin YLE:n olevan neutraali tai edes pyrkivän neutraaliuuteen uutisoinnissaan.

Tästä lopputuloksesta jää sellainen fiilis että on ihan OK että YLE voi arvostella poliitikkoa alatyylin termein.

Ymmärrän ja hyväksyn täysin sen, että poliitikkoa tai ammatinharjoittajaa kohtaan voi esittää kritiikkiäkin. Ei ole mitään outoa siinä jos yksityishenkilö toteaa: "Oli muuten Kallen ja Pekan pyöräyttämät kebabit aika surkeita, en mene toiste. Eivät osaa pojat hommiaan.", mutta verorahoilla kustannettu toiminta ... Sen luulisi ja toivoisi olevan eri asia.

Jäämme odottamaan YLEltä jatkoa tyyliin: "Myös 'kukkatraktorina' tunnettu keskustalaispoliitikko N.N..." tai "Tunnettu huijari Keijo Kuhantalo..."

TSV

Eikö rotutohtorilla viitata Mengeleen ja natseihin? Näin minä ainakin assosioin?

Eli siis Halla-ahoa saa nimittää vapaasti natsiksi? Vai vaatiiko se lisää ideologisia todisteita?

Toisin sanoen on täysin hyväksyttävää, että Suomen oma YLE "herjaa" julkisuudessa olleita henkilöitä natseiksi jos heillä on muukalaisvastaisia kommentteja?

Siis hetkinen? Fasisti vielä menee, mutta rotutohtori?

Voisiko Uusisuomi tehdä kokeilun (joudutte ehkä oikeuteen) ja kokeilla mitä kaikkia nimityksiä voi käyttää poliitikoista?

Sivusta seuraaja

"...Halla-aho on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa, ja hänet tunnetaan yleisesti myös väitelleenä tohtorina."

- Halla-aho ei ole esittänyt voimakkaita mielipiteitä rotuasioista.

- Halla-aho on väitellyt tohtoriksi, muttei maahanmuutto- eikä rotuasioista.

Albrecht

Uskomatonta kuinka yksittäinen "vääriä mielipiteitä" julkituova tavallinen kaupunginvaltuutettu joutuu ajojahdin kohteeksi, niin että joutuu lainsuojattoman asemaan. Halla-aholla ei ole selvästikään syyttäjien ja lainoppineiden silmissä samanlaista lainsuojaa kuin muilla kansalaisilla. Tavallinen kansalainenkin maalaisjärjellään ymmärtää, ettei tuollainen nimittely ole sopivaa, varsinkaan valtakunnan pääuutislähetyksessä.

Nuo perustelut ovat aivan uskomattoman surkeat. Näkyy, ettei Poukalla ole hajuakaan siitä mitä Halla-aho on kirjoittanut. Halla-aho ei ole koskaan käsitellyt mitään rotuasioita ja hänen arvostelunsa kohdistuu lähinnä nykyistä vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa toteuttaviin suomalaisiin, eikä maahanmuuttajiin, jotka ovat vain pelinappuloita tässä virkamiesten projektissa. Sen hän oikeastaan toteaa viimeisimmässä kirjoituksessaan.

Missä kirjoituksessa Halla-aho muka puhuu esimerkiksi europideistä tai negrideistä? Nämä ovat nimittäin rotuja. Ilmeisesti nykyään jo pelkkä käsite maahanmuuttaja on "rotu". Ihmeellistä, että sanaa voidaan käyttää näin väljästi syyttelyssä, vaikka käsite on muuten nykyään pannassa.

YLEn tehtävä ei ole harjoittaa poliittista arvostelua. Sen tehtävä on tiedonvälitys, eikä poliittisena arvostelijana toimiminen.

Tuntuu, että syyttäjät tässä maassa päättävät kaiken. Syyttäjä teki tutkintapyynnön Halla-ahon blogista ja syyttäjä käski poliisia tutkimaan. Syyttäjä nosti syytteen ja syyttäjä määrää Halla-ahon oikeudet. Ettei vain olisi, niin, että Poukkakin on sen kuuluisan DEMLA Ry:n kasvatteja? Toimintatavat viittaavat siihen suuntaan.

eve_avolin

Vähän särähti silmään ;)tuo lause: 'YLEn tehtävä ei ole harjoittaa poliittista arvostelua. Sen tehtävä on tiedonvälitys, eikä poliittisena arvostelijana toimiminen.'

Demokratiassa median tärkein tehtävä on toimia vallan vahtikoirana ja kansalaisten puolella. Sananvapauden kannalta olisi sen vuoksi ensiarvoisen tärkeää, että media olisi vapaa ja muusta vallasta riippumaton.

Toinen asia on sitten, että jos media kykenee arvostelemaan vain jotain jo valmiiksi kiistanalaista paikallispoliitikkoa ja samaan aikaan toimii todellisen vallan sylikoirana.

Jos haluatte omin korvin kuulla, kuinka tämän yhteiskunnan omituisuudet loksahtavat paikoilleen ja tuntea, kuin tukka nousee konkreettisesti pystyyn, lukekaa jo hyvät ihmiset pamfletti nimeltään Lumedemokratia (Boxberg&Heikka, 2009). Sen jälkeen tekee mieli oksentaa, mutta Yle mainosti juuri, että pamfletit ovat nyt muotia. Tosin tätä kirjaa ei jostain syystä mainittu.

jjr

Halventavaksi ja leimaavaksi tarkoitetussa ilmauksessa "rotutohtori" yhdistetään valheellisesti käsitteet rotu ja tohtori, ikäänkuin Halla-ahon tohtoriudella olisi jotakin tekemistä rotuoppien kanssa. Todellisuudessa Halla-aho ei ole missään puhunut mitään mistään roduista vaan kiinnittänyt huomiota kulttuuripiirteisiin. Ja hän on väitellyt kielitieteestä. YLE ja muu vastaava taantumuksellinen koneisto (syyttäjä) haluaa julkisuudessa assosioida maahanmuutopolitiikan kritiikin joksikin ihmeen rotuopiksi ja peittää tiedot muualla Euroopassa vallitsevista maahanmuuton ongelmista propagandansa alle.

gräfenberg

Halla-Ahoa siis saa nimitellä miten tahansa, mutta Halla-Ahon kirjoittamat sinänsä hyvin perustellut blogimerkinnät mielletään aina rasistisiksi, vaikka Halla-Aho kuinka liittää linkit tilastoihin, artikkeleihin ja muihin perusteluihin omille väitteilleen.

Mut kun sanotaan rotutohtoriksi halventavassa mielessä, se ei ole mitään.

Näin se homma toimii.

Vieras

Ahaa, YLEn nimittely(ja vielä perusteeton) onkin "kielikuva" vain! Hallikselle napsahti syyte termistä "pedofiiliuskonto" (perusteena Mohammedin avio 9v kanssa ja miehen kaikin puolin silti esimerkillisenä pitäminen) vaikka J.H-A. ei tekstissään näin itse suoraan väitäkkään.
YLE saa ilman perusteluja nimitellä rotutohtoriksi jos huvittaa. "Tulkinnanvaraa" oikeus käyttää mielivaltaisesti.

Kaiken huipuksi J.H-A. käytti termiä omassa vapaamuotoisessa nettiblogissa, joissa omat mielenilmaukset ovat tavallisia ja monilla paaljon paljon ronskimpiakin ilmauksia perusteetta.
YLE saa haukkua ihan valtakunnallisessa uutislähetyksessä ilman vastuuta.

Fabula pukeutuu Pravdaan

¨Kirjan tarinassa seikkailijatyttö Minervan lentää pahvilaatikolla pelastamaan maailmaa. Apureikseen hän saa telepaattisia kykyjä omaavan Alajuoksun Kelluvan Pullukan ja Toppatakkihipin, joka on koulutukseltaan filosofian ylioppilas sekä puhuvan pussieläimen Hannun.

Vastapuolena on Tohtori Kääkkä, jonka ilkeänä juonena on valloittaa maailma geenimanipulaation avulla. Suunnitelmissa on muun muassa pakottaa kaikki syömään tillilihaa ja juomaan kirnupiimää tiistaisin kello kolme ja harjaamaan hampaansa jenkan tahdissa.¨

http://www.fleim.fi/index.php?Itemid=48&id=475&option=com_content&task=view

MH

Anteeksi kuinka? Jos puhuu politiikassa maahanmuuttoasioista ja on väitellyt tohtori, tätä ihmistä voi kutsua julkisesti rotutohtoriksi ilman mitään seuraamuksia!? Helvetti soikoon, nyt meni yli. Onko maahanmuuttajista puhuva insinööri rotuinsinööri? Onko somalia pureva koira rotukoira? Onko Suvi Lindén lapsipornomaisteri? Onko Arkadianmäeltä rahoituksensa saava media poliittinen maksettu media?

Kihlakunnansyyttäjä on siis juuri todennut, että ihmistä saa verrata tohtori Mengeleen ja hänen mielipiteitään natsien rotupuhtauteen jos hän on syyttäjän mielestä poliittisesti väärässä. Näin meillä Suomessa.

Hessu Hopo

YLE voi, hyväksi havaitun journalistisen tavan mukaan, uutisoida vaikkapa näin.

Matti Vanhanen, rotutohtorin poika, esitteli...
Opposition, venäläisen huoran tavoin pukeutuva, Jutta Urpilainen, kritisoi. Hän sai tukea kommunistisympatioista tunnetulta edustaja x:ltä.

melkein siviilipalvelumies

¨Suomeen olisi täysin mahdollista saada myös hyvin suomalaiseen kulttuuriin sopeutuvia maahanmuuttajia¨.

tunnen todella monta hyvin suomalaiseen kultturiin sopeutunutta maahanmuuttajaa. Meidänkin omistusasuntoyhtiössä sellaisia asuu puolenkymmentä perhettä.

virolaisia, venäläisiä, espanjalaisia, japanilaisia.

tunne lisäksi eri harrastusten kautta, kristttyjä, muslimeita, somaleita, turkkilaisia..

tapio_o_neva

Useimmilla ei ole muuta kuin Seiska-mainetta. Voiko porekylpijä-Vanhasen kunniaa loukata, jos sitä ei ole olemassa?

Eikö kunnian pitäisi olla jokin rekisteröity tavaramerkki tai tuoteseloste kunniallisen ihmisen ominaisuuksista?

Ellei ole kunniaa, voiko sitä loukata? Monilla poliitikoillahan ei ole enää minkäänlaista kunniaa, vaan pelkkä kohujournalistinen arvo.

SAInt

Toisella foorumilla nimimerkki ”aha” osoittaa sattuvasti kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukan perustelun (ja mitä ilmeisimmin koko miehen) typeryyden (rotutohtori vs. kusipää):

”Lisäksi todetaan, että Halla-aho on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa, ja hänet tunnetaan yleisesti myös väitelleenä tohtorina.”

Eli herjauksessa kannattaa siis jatkossa käyttää yhdyssanoja. "Henkilöä X voi kielikuvallisesti sanoa kusipääksi -- hänen tiedetään urinoivan ja hänellä tunnetaan yleisesti olevan pää."

Jeppe

Kuinka pitkään vielä leikitään demokratiaa korruptoituneen virkamies/poliitikko eliitin alaisena? Pian on pakko tehdä jotain, kun kaikki demokraattiset väylät tukitaan.

Oppositiota saa haukkua Mengeleksi ilman rangaistusta. Kritiikki harjoitettua politiikkaa kohtaan, johtaa puolestaan käräjille.

M.Heikka

pikkasen pelottaa tuollaiset syyttäjät. Rotutohtori on mielikuvatasolla jopa pahempi kuin Hitleri.

Suomi on hullu maa, mutta mihin tästä lähtis. Onneksi Hki on kaukana.

Halla-aho tuomittiin yksityisestä blogi-kirjoituksesta. Kansan kustantama YLE antoi tuomionsa ilman tuomiota.

Eikä ne sanomiset olleet edes verrattavia.

Eikö inhota olla yle-toimittaja?

Fabula pukeutuu Pravdaan

V. 2008 YLE antoi potkut hölösuiselle ent. syyttäjä Santavuorelle, joka vertasi Barack Obaman isoäidin ulkonäköä gorillan vastaavaan.

Yleistävät ja leimaavat johtopäätökset kahdesta keissistä:
YLE:en on pesiytynyt hermoherkkää ja aggressiivista ääri-antirasistista ainesta ja syyttäjänvirastoon taas lajipuhtaita insensitiivisiä mulkeroita.

Fabula pukeutuu Pravdaan

mutta itse suosin vähemmän vulgääriä ja akateemisempaa mulkeroa, josta onomatopoieettisesti välittyy syvä, juonikkaasti punoutunut, ettenkö sanoisi, kerrostunut, mutta samalla yksinkertainen ja vilpitön ihmisluonto.

tapio_o_neva

Speden elokuva "Pähkähullu Suomi" kaipaa kaurismäkisen päivityksensä.

Siinä Yleisradion partiot jahtaavat väärinajattelijoita ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi turbaani päässä raivoaa kaikille toisinajattelijoille, jotka uskaltavat uhmata SDP:ä tai eurokratiaa. Yleisradio palkkaa avukseen Alma Median, Bonniersin ja Sanoman contractoreita, joita epäillään liian raaoista väärinajattelijoiden kuulusteluista Pasilan kellareissa ja pahamaineisen Hakaniemen puoluetalon kellareissa.

Mika Illman kiihottaa itsensä tilaan, josta Vyshinski ja Freissler olisivat olleet kateellisia.

Kokoomuksen Nuorten Liitto toteaa, että Suomen Sisu on al-Qaidan pohjoiseurooppalainen filiaali.

Vieras

"Ilmauksen käyttäminen ei ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä ottaen huomioon Halla-ahon poliittinen asema JA SE, ETTÄ UUTISJUTTU KÄSITTELI PERUSSUOMALAISTEN JA KRISTILLISDEMOKRAATTIEN VAALILIITTOA, kihlakunnansyyttäjä perustelee Yle Uutisten mukaan."

Nyt en oikein ymmärrä, miten tuo tummennettu osa liittyy siihen mitä nimityksiä saa kenestäkin käyttää. Millainen peruste tuo on herjaamiseen.

Vääräuskoinen

<ol>"Halla-aho on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa"</ol>

Aivan, ja se on eri kuin useimpien mediayritysten tarkoitushakuisesti luoma. Halla-aho teki omien sanojensa mukaan tutkintapyynnön saadakseen <a href="http://www.halla-aho.com/scripta/tutkintapyynto_ylen_uutislahetyksesta.h... vahvistuksen omalle oletukselleen lainsuojattomuudesta.</a> Se tuli nyt todistetuksi että tiettyjä poliittisia mielipiteitä omaavia henkilöitä koskee madallettu oikeusturva. Suomessa laki ei ole edes lähtökohtaisesti kaikille sama.

Vieras

Luulenpa, että Uuden Suomen motiivit tämän uutisen suhteen ovat siinä, että Yle tullee saamaan rahoitusta verorahoista, mutta US ei, ja US kokee kilpailun vaikeaksi sekä menettelyn epäreiluksi. Tämä on nähty aiemmissa saman teeman katkerissa vuodatuksissa Yleä vastaan.

Ei siinä mitään, kyllä tämä Halla-aho-vääryys ansaitsee esille tulla. Itsellä on jo usko mennyt oikeuslaitoksen puolueettomuuteen ja sen alaisuudessa toimivien virkamiesten neutraaliuteen. Oma lehmä niillä ojassa on, ja antavat sen vaikuttaa päätöksiinsä. Ylelläkin selkeät linjaukset monikultturismin ja politiikan suhteen (toisin kuin voisi yleiseltä *tiedonvälittäjältä* odottaa); toivottavasti Uudesta Suomesta ei tule samanlaista lieroa.

Vääräuskoinen

<ol>"Ylelläkin selkeät linjaukset monikultturismin ja politiikan suhteen (toisin kuin voisi yleiseltä *tiedonvälittäjältä* odottaa)"</ol>

On todellakin selkeä linjaus kun laki velvoittaa. <a href="http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931380?search[type]=pika&se... Yleisradio Oy:stä, 7§:</a>

<ol>Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:

5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille</ol>

Eli nyt kun ylevero/mikälie tulee voimaan niin kaikki kansalaiset ovat pakotettuja rahoittamaan monikulttuurisuutta. Tuemme yhtä ja tiettyä ideologiaa pakkomaksuilla muiden ideologioiden kustannuksella, tämän holhousvaltion pakottamana.

Kysymys kuuluu: Miksi kansalta valtakirjan saaneet kansanedustajat ovat tällaisen, selvästi kansan tahdon vastaisen lain vuodelta 1993 hyväksyneet?

645645

Halla-ahon pääasiallisesti Islamin uskon pilkkaamiseen keskittyvää sivustoa lukevan kannattaa huomioida seuraavaa: korvaamalla sanat islamin usko sanalla juutalaisuus ja sana somali sanalla juutalainen, teksti alkaa kuullostaa tutummalta. Ihmettelen sitä että sivuilta ei löytynyt minkään tyyppistä ohjelmaa tai ehdotusta ahdistusta aiheuttavien asioiden saattamiseksi Halla-ahoa tyydyttäväksi. Se että hän kutsuu kokonaista ihmisryhmää saastaksi ja “loukkaantuu” uutisissa käytetystä pilkkanimestä, kertonee kaiken oleellisen tuoreesta kaupunginvaltuutetusta. Tulevaisuudessa voimmekin odottaa lisää jänniä sensaatioita uudelta kohu-missiltämme, sillä sehän on ainoa sisältö mitä näillä pelkkään ruikuttamiseen keskittyvillä konsensus-poliitikoilla näyttää olevan.

Pentti Niskanen

Tämä ihmissaasta, Halla-Aho kirjoitti raiskaajasta.
Minä sanon sinulle, nimimerkki ruikuttaja, että sinä olet aikamoinen ajattelijasaasta, jos olet suomalainen.

Mutta jos kuulut johonkin muuhun etniseen ryhmään tai olet maahanmuuttaja, peruutan tietysti sanani. Sillä en halua joutua syytetyksi kiihotuksesta sitä kansanryhmää vastaan, johon sinä kuulut.

Ymmärrätkö tämän?

LT

Juu, tutustuin Halla-ahon sivuihin. Sitä se negatiivinenkin julkisuus tekee. Olipa selkeät sivut. Vaikken Halla-ahon ihailijoihin kuulukaan, en ollut suinkaan joka kohdassa hänen kanssaan hysteerisesti ja sokesti eri mieltä. Kyllä Halla-ahoa voi lukea ihan tyynestikin.

B52

Varsinkin kun lukee ilman kiihkoa, ajatuksella ja järkipäässä, huomaa että mies puhuu asiaa.

Sen huomaa myös tästä kiihkosta häntä vastaan, kaikilta vastustajilta puuttuvat järkiperäiset argumentit, pelkkää henkilöön menevää.(rasisti)

No, onhan Hesarikin jo joutunut tulemaan vastaan, ehkä sekin ihme nähdään tässä maassa että maahaanmuuttopolitiikkaan saadaan joku tolkku.

Liike

Kolmivuotisessa valtion rahoittamassa projektissa oli tavoitteena ottaa Helsingin kihlakunnan syyttäjänvirastossa käyttöön "läpivirtausmalli", jolla tarkoitetaan käytännössä syyttäjille annettua oikeutta ratkaista juttuja pikakäsittelynä.

http://akson.mol.fi/aksontiepa/kuvaus_T41107.html

Ilmeisesti tehokkain tapa nopeuttaa rikosasioiden käsittelyä on niissä tehtävän esitutkinnan lopettaminen alkuunsa.

Joku hyväuskoinen voisi pelätä, että asianosaisten oikeusturva vaarantuu tuollaisella menettelyllä, mutta sehän on vain pieni oheisvahinko siihen nähden, että virastolle tulee tilastoihin nopeat käsittelyajat.

Pentti Niskanen

Suomalaiset ovat aina ihailleet ulkomaalaisia. Sen ymmärtää. Eristyksissä elävä (Heinen sanoin) Lapin kansa, joka "tulen loimussa kykkien kirkuu ja kaloja kärventää."

Silloin harvoin kun niille tulille ulkomaalaisia eksyi, niitä katseltiin lakki kallellaan ja silmät sirissä.
Jos jätetään SS-joukot Lapissa huomiotta, varsinainen ulkomaalaisvuosi oli 1952, olympiakesä. Sitä vilinää! Eräs lehtimies (muistelmiensa mukaan) kuvasi innostuneesti eksoottisen näköisiä miehiä, jotka Helsingissä kadulla Kolmen sepän kohdalla katselivat vasaroita ja sahoja rautakaupan ikkunassa. Mutta oih... pieni pettymys, kun puheesta kävi ilmi, että vieraannäköiset olivat mustalaisia Kuopiosta.

Sinä kesänä Armi poseerasi Suomen maailman kartalle ja nähtiin, että suomalaiset naiset ovat kauneimpia maailmassa. Siihen asti ulkomailla nähtyjä suomalaisia naisia, so. Pietarissa piikomassa käyneitä, oli haukuttu rumiksi. Mutta vasta Kili, ulkomaalainen mies, sai kansan hurmoksiin. Koko kesän sai Armi kiertää Kilinsä kanssa erikoisjunassa ympäri Suomea.

Pian Armin jälkeen Linnanmäen vedenneito, Sinikka, nai afrikkalaisen prinssin miehekseen ja sai hienolta kuulostavan sukunimen Ankrah.

"Laivatytöt", ulkomaalaisten kaipuutaan satamassa tyydyttävät naiset olivat yleinen puheenaihe. Kari piirsi kuvan tummasta miehestä sanomassa suomalaiselle tytölle I love you, johon tyttö vastaa ai laivaanko, juu.

Suomalaiset rasisteja? Päinvastoin. Ulkomaalaisystävällisyydellä on Suomessa pitkät perinteet.

M.Heikka

...sen eristää nimittäin meri, ja populaatio on ollut yksipuolinen.

Ottakaa huomioon, että Lappi on samaa erämaata koko Pohjois-Kalotti. Voimme olla juntteja, mutta emme niin ennakkoluuloisia kuin ehkä etelässä ollaan.

Täällä on myös meri: meillä kaikilla on posti kulkenut Amerikkaan.

Ystävyys saksalaisiin sodan aikana on voinut myös vaikuttaa asenteisiin.

TE ette ymmärrä meitä.

Pentti Niskanen

Voin ilokseni ilmoittaa, että ymmärrän erinomaisen hyvin juntteja. Juntit ovat oikeastaan minun erikoisalani, sekä pohjoiset että eteläiset ja aivan keskeltä Suomea kotoisin olevat. Eteläisiä juntteja tunnen ehkä vähiten. Suomen syvässä etelässä, Helsingissä, olen asunut vain noin kaksikymmentä vuotta.

Jos sanot kuuluvasi juntteihin, minä luulen että sinä liioittelet. Ei oikea juntti ole nimeltään Heikka. Sehän kuulostaa kuin Cajanderin Shakespearen kuningasnäytelmien suomennoksista lainatulta lisänimeltä.
Mutta oikeassa olet rotusekoituksen suhteen. Saksalaiset saivat siinä paljon aikaan, erikoisesti Oulu-Rovaniemi akselilla. Pohjoinen kirjailija Annikki Kariniemi-Villamo on sitä kuvannut romaanissaan Veren kuva. Samoin Paavo Rintala romaanissa Pojat (josta Mikko Niskanen teki aikoinaan elokuvan).

Historian havinaa, ehkä hieman shakespearelaista kohtalonomaisuutta on siinä sodanaikaisten tapahtumien käänteessä, että Suomen pohjoista veren kuvaa olivat muuttamassa kaikkein arjalaisimmat ja salskeimmat saksalaiset.

Mie ja Sie

Vai ei ole! Näkisitpäs vaan koko toppatroikan ; )

ps. piti poistattaa nickki käytöstä. Joku hakkeroi sen yhdessä blogissa.

Mikähän pitäisi olla, joku Ylialikeskiperälänörvelö...

Äitienpäivää. Minulla ei enää äitiä ole. Kauan se korvensi aina äitienpäivänä, mutta sellaista elämä on.

Virastoveijari

Mainio tuo YLE-lain velvoite "suvaitsevaisuuden edistämiseen". Kuka määrittelee "suvaitsevaisuuden"? Jugner Pasilan kellareissa? Konsultoidaanko Illmania?

Vai katsotaanko oppaasta. Sananvapauden ja suvaitsevaisuuden täydellinen avioliitto löytyy entisen Neuvostoliiton ideologisista oppikirjoista.

Venäjällä asuneen Lenin sedän perilliset ovat muuttaneet Suomeen.

v2010

EU:n komission jäsen, talous- ja raha-asioiden komissaari Olli Rehn (kesk) vaatii perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta anteeksipyyntöä.

Soini nimitti Rehniä eilen keskiviikkona "Bobrikoviksi" Yleisradion A-studiossa.

"Tämä on paitsi loukkaavaa kaltaiselleni isänmaalliselle miehelle myös vaarallista vihapuhetta viittauksella murhattuun ihmiseen", Rehn kirjoittaa tiedotteessaan torstaina.

"Pidän tätä vertausta asiattomana ja odotan, että Soini pyytää vastenmielistä ilmaustaan anteeksi", Rehn toteaa.

Soini ei pyydä kommenttiaan anteeksi.

"Ei tipu eikä lirise", Soini vastasi eduskunnassa anteeksipyyntöä koskevaan kysymykseen STT:lle. Hänen mielestään julkisessa asemassa olevan on kestettävä arvostelua.

Soini ei suostunut ymmärtämään lainkaan Rehnin näkemystä "vihapuheesta".

"Rehniltä täydellistä pötypuhetta. Ei tässä ole mitään vihapuhetta. Kun katsoo millaiseen suohon komissio ja Eurooppa on ajanut Kreikan ja euron, niin jos tätä ei saa arvostella kielikuvilla, niin johan eletään kummallisessa Euroopassa", Soini päivitteli.

Soini muistutti, että Rehn edustaa komissiossa Euroopan unionia ja hallintomallia, jossa "keskusvalta kyykyttää maakuntaa". Anteeksipyynnön vaatiminen kertoo hänen mielestään siitä, että Rehn on hermostunut. Arvostelua poliittisen päättäjän on silti kestettävä.

"Kovin on heikko löylynsietokyky, jos tällaisesta mielensä pahoittaa."

http://www.hs.fi/politiikka/Soinilta+ei+tipu+Rehnin+vaatimaa+anteeksipyy...