Maanantai 17.6.2019

Suomi rahoittanut bordellia – Tässä Stubbin selitys

Luotu: 
7.5.2009 07:35
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    - Afganistan on Afganistan ja rahoituksen valvonta on vaikeaa, Stubb toteaa bordellikohusta.

Suomen ulkoministeriön rahoittaman naisvankilan epäillään muuttuneen bordelliksi Afganistanissa, kertoo Yle Uutiset. Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) selittää bordelliksi epäillyn afganistanilaisvankilan rahoittamista valvonnan vaikeudella. Stubb myöntää epäonnistumisen.

- Muutamat rahoitukset kehityspolitiikassa onnistuvat, ja toiset eivät sitten mene loppujen lopuksi putkeen. Tämä osio Afganistan-puolesta ei mennyt, Stubb sanoi.

Stubb selittää vankilahankkeen ikävää käännettä Afganistanin oloilla.

- Afganistan on Afganistan ja rahoituksen valvonta on vaikeaa, Stubb toteaa.

Suomi lopettaa prostituutioepäilyjen takia tuen Afganistanin vankiloille. Suomi on antanut Afganistaniin tänä vuonna 15 miljoonaa euroa, josta naisvankilan osuus oli 80 000 euroa.

Naisvankilan johdon on epäilty sekaantuneen prostituutioon ja johto on erotettu.

Ulkoministeriön rahoittama naisvankila valmistui kaksi kuukautta sitten. Bordelliepäilyt käynnistyivät, kun ulkoministeriön työntekijöille oli tarjottu naisvankien prostituutiopalveluja, Yle Uutiset kertoo.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

rolleruusunen

Jälleen uusi osoitus hallituksen avokätisestä, hölmöstä ja taitamattomasta rahan jakelusta - ulkomaille.
Olisihan sillä 15 miljoonalla eurolla ollut käyttöä kotimaassakin.
Olisi jo korkea aika Stubbinkin tulla takaisin maan pinnalle, arkisten asioiden ja ihmisten pariin.
Loputon lentely menestyksen pilvissä voi koitua kohtalokkaaksi putoamiseksi.

marko.lehti

onko tämä nyt ymmärrettävä niin että suomi tukee ihmiskauppaa, äkkiä nyt kaikki vankiparat tänne suomeen kuultaviksi olisi kukkahatuilla taas uusi projekti.
pitää kai ymmärtää että suuri osa mailmaa elää ihan muussa todellisuudessa kuin me, samasta syystä pakolais "lasten"
maahanmuutto on osoitus suomalaisten naiivista tyhmyydestä
sen hinnan me kaikki joudumme vielä maksamaan.

samuliloov

Nyt kun on pää auki niin otetaan puheeksi kaikki surullisen kuuluisat humanitääriset avustuskohteet varsinkin afrikassa. Eräskin projekti meni muistaakseni jotenkin näin että suomalaiset vei tietotaitoa metsänkorjuusta ja etelä-afrikkalainen paperiyhtiö parturoi metsät. No, avohakkuut sitten istutettiin suomalaisvoimin ja vuosien päästä sama paperiyhtiö taas korjasi potin. Jotenkin noin se meni. Kertokoon joku kenellä on tarkempaa tietoa.

Harmaasusi

Tyhjää kysyt, niistä EI PUHUTA. (Omerta)
USA:lla on sihtaus-, suomalaisilla sijoitusongelmia.

Aivan päivänselväähän on se, että bordellisoituminen ei
olisi onnistunut ilman rahoittajan edustajien voitelua.
Ei ikinä.

OnSlow

Ymmärrän, että rakennuksen käyttötarkoituksen muuttuminen on järkyttävää. Kaiken järkytyksen keskelläkin jonkun pitäisi kuitenkin selvittää ovatko prostituution tarjoajat vapaaehtoisesti liikkeellä vai jonkun pakottamina.

Saattaa olla niinkin, että viranomaiset tuomitsevat satunnaisesti naisia vankilaan ja pakottavat heidät sitten seksipalveluihin. Kertyneet varat tuskin menevät hallinnon kehittämiseen.

semi

Aivan ensiarvoisen tärkeää asiaa.

"Saattaa olla niinkin, että viranomaiset tuomitsevat satunnaisesti naisia vankilaan ja pakottavat heidät sitten seksipalveluihin. Kertyneet varat tuskin menevät hallinnon kehittämiseen."

Mutta epäilen suuresti Suomen viranomaisten kykyä selvittää asiaa. Mutta niin tärkeä asia kuitenkin on että sitä pitää koettaa penkoa.

Eki (ei se rekisteröitynyt)

ME opimme tästä sen, että on turhaa, täysin turhaa lähteä työntämään rahaa ulkomaalaisten rosvojen taskuihin. Parempi olisi pitää ne rahat kotimaisten rosvojen hallussa. Kuten kotomaisten poliitikkojen. Silloin on edes hiukan toivoa siitä, että osa niistä törsätään Suomessa...

Entä mitä Stubb oppi? Ulkolaisministeriä tämä ei taatusti kiinnosta, hänhän (ilmeisesti) kokee toimenkuvakseen ajaa ulkomaalaisten asiaa suomalaisten kustannuksella.

Aivan kuten valitettavan moni muukin suomalainen poliitikko kokee.

Tomppa-VHM

Miten tämä nyt eroaa muusta ns. kehitysavusta, jota vuosittain annetaan Suomesta miljardi, josta esim. Venäjälle vuosittain 20 miljoonaa.

Esim. 40 vuotta kehitysapua on tehnyt jokaisesta zimbabvelaisesta (maa joka Rhodesiana tunnettiin Afrikan vilja-aittana) miljonäärin.

Miljardilla eurolla vuodessa saisi Suomessa 25.000 uutta hoitajaa maamme vanhainkoteihin.

Mutta niin kuin aina, tässäkin toteutuu kansan tahto. Jos tällaisia päättäjiä äänestää - tällaista politiikkaa saa.

Vieras

Ensin tuhoaa Suomen talouden ärsyttämällä jatkuvasti tärkeintä kauppakumppania Venäjää ja jos verorahoja jää, niin ne käytetään Afganistanilaisten bordellien tukemiseen. Siinä sivussa vielä tehdään Suomesta sotilaallisesti yksi maailman epävakaimmista maista.

Yritysten maksaman yhteisöveron tuotto on pudonnut alkuvuoden aikana alle puoleen viime vuodesta. Tässä kuussa veron tuotto putosi peräti runsaat 80 prosenttia (maaliskuu).

Olisiko jo aika erota, tosin Stubia ei ole koskaan eduskuntaan valittukaan.

M.Heikka

Muinaisina aikoina ei aina tiedetty, mitä ne kuntapomot puuhaa. Näinä globalisation aikoina kaikki on käynyt vielä monimutkaisemmaksi.

Miten valvoa mitäkin?

Kuka uskoo, että kaikki kehitysapu on mennyt Afrikan nälkäisille lapsille?

No, ehkä vihreät ja demarit.

Tanka

Kehitysyhteistyö on UM:n komponentti ja loppu kädessä sen toiminnasta vastaa tietenkin ulkoministeri.

Oletettavasti tässä on kysymys ns. paikallisesta yhteistyöprojektista (PYM), jota hallinnoi Suomen Kabulin suurlähetystö. PYM-hankkeissa lähetystöllä on varsin suuri autonomia hankkeen ideoimisessa ja hyväksymisessä.

Epäilen syyksi puutteellista hankeseurantaa...(pienet on resurssit).

http://www.finland.org.af/public/default.aspx?nodeid=38574&contentlan=1&...

tapio_o_neva

Olisi tietenkin asiallista pyytää vankilan johdolta myyntireskontra ja tutkia, miten moni suomalainen virkamies on jo käyttänyt vankilapalveluita Afganistanissa? Nythän on ilmeisesti käynyt niin, että monien virkamiesten sarjassa on kohdalle sattunut totinen sosialidemokraatti tai uskovainen, kun kaikki muut ovat jo "sopeutuneet paikallisiin oloihin" ja suosineet multikulttuuria.

Tuosta rakennusurakoiden korruptiosta tuli melkoinen haloo. Miksi siis ei tätäkin tutkittaisi kunnolla?

On tietenkin kyseenalaista se, että länsimaat menevät housut nilkoissa opettamaan muslimeille moraalia porsaankyljyksestä, oluesta ja Koskenkorvasta nautiskellen.

Tanka

Toivottavasti ei ainakaan porsaankyljyksistä sillä possunliha on Afganistanissa siinä määrin kulinaristista erikoisherkkua ettei sitä taida löytyä Camp Katariinan ruokalistalta muulloin kuin jouluna. Ei kai kenelläkään ole sydäntä lyödä lihoiksi maailman yksinäisintä possua?

http://article.wn.com/view/2009/05/07/Afghanistans_only_pig_locked_up/

UM:n tiedotteen mukaan naisvankilaprojektin/ohjelman rahoitukseen ovat osallistuneet myös muut rauhanturvaajia Afganistaniin lähettävät maat ja Suomi on ainoa maa, jossa asiasta nostetaan poru? Mitä tästäkin pitäisi ajatella...

http://www.formin.fi/Public/default.aspx?contentid=163926&nodeid=15145&c...

Vieras

Kokoomuksellahan tätä kokemusta löytyy mm. Bordellin pyörittäjä Jaskari kokoomuksen asialla.No eiköhän tästä selvitä,laitetaan valtakunnan selittäjät taas kokkareiden asialle ja selitetään asiat parhain päin ja kas kokkareiden kannatus nousee!

tapio_o_neva

Kokoomusko osallistunut prostituutioon? Tämä taitaa olla vain sotilashuhuja eli tornitarinoita tai sitten vain Harri Jaskarin ullakkokamarin legendoja. Kaikkihan tietävät, että Kokoomuksen hallintopäällikön puoluesihteerille Helsingistä vuokraama ullakkomakari ei ollut eduskuntaryhmän ahdistelijamiesten taukotila eikä puoluesihteerin Helsingin tilaspäisasunto hotellikuluja korvaamaan, vaan aivan tavallinen paidanvaihtopaikka, jollaisia valtiontalouden tarkastusvirasto tai valtion tilintarkastajat ovat löytäneet ulkoasiainministeriöstä myös suurlähettiläiltä.

Reissussa rähjääntyy eikä kaikilla ole Rexonaa. Suihku ja paidanvaihto, ei siis parinvaihto, tekee poikaa ja joskus tyttöä.

semi

Vankila, vaan avomielinen keskustelupaikka jossa sai purkaa sydäntään neitosille, kahden kesken hiljaisesti huoneessa. Suomalaiset eivät koskaan ymmärtäneet Venäläisiä matkailijoita ulkomailla. Nehän soitti aina radiota kuin viimeistä päivää, koska tiesivät että seinillä on korvat.

tapio_o_neva

Kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen on vain apuministeri, "ministeri ulkoasiainministeriössä". On tietenkin lohdullista, että Mikado ja Kokoomus-risteily Tallinnaan voidaan korvata virkistysmatkalle afganistanilaiseen vankilaan.

Oikeastaan vankilan oheispalvelut auttavat vankeja palautumaan yhteiskuntaan ja samalla aktivoivat heitä. Toimisiko sama periaate esimerkiksi Hämeenlinnan naisvankilassa?

tapio_o_neva

Oikeusmalli, jossa uhrit - koulukiusatuista raiskattuihin - ovat syyllisiä, on aivan postmoderni, ja sitä suosivat niin koulukuraattorit kuin naisopettajatkin. Aina on joukossa niitä, jotka ovat kummallisia ja joita pitää sakin hivutuksella palauttaa yhteisön piiriin. Myös työpaikkakiusaajia tulee palkita ja uhreja rangaista.

Vieras

Kaikilla sotakentillä on aina järjestetty ja järjestetään bordelleja. Se on erikoinen vuorovaikutustilanne paikallisen väestön ja alueella olevien sotilaiden välillä.
En puutu laillisuuteen, koska se on KÄYTÄNTÖ.
Ne, jotka naisvankilan Afganistaniin rakennuttivat ovat taatusti tienneet tästä historiallisesta käytännöstä. Aivan turha esittää tekopyhää.
Stubbin "vahinkoa" ilmeisempää on, että kehityshankkeita toteuttavat henkilöt ovat täysin sotilashenkilöstön huijattavana, lahjottavana, ja nuoletettavana. Humanitääristä apua ei pitäisi mennä tyrkyttämään, jos projekteja ei kyetä toteuttamaan tarkoituksen mukaisesti. Väyrysen on erottava.

siviilitarkkailija

Vasemmistolaisen hallinnon aikana suomen ulkoministeriön virkamiehet eivät koskaan olisi myöntäneet maamme kehitysyhteistyörahojen valuneen bordelleihin ja bordellikäynteihin. Ainakaan julkisesti.

Kehitysyhteistyömme on sekopäistä puuhastelua joka pahimmillaan vaikeuttaa ja haittaa kehittyvien kansojen elämää ja talouden rakentumista normaaliksi.

Gagarin

Kyse on kuitenkin vain 80.000€:n erästä kokonaisesta 15 miljoonasta Afganistanissa. Sitä paitsi onhan se vankila rakennettu ja onhan sinne (siellä...) pantu vankejakin. Kyseessä on vankilan johdon oma bisnes ja toiminta, jota ei kyllä Stubb eikä kukaan muukaan pysty valvomaan. Suomea on lähinnä moitittu niin maailmalla kuin maan sisälläkin siitä, että emme maksa prosentuaalisesti tarpeeksi kehitystukea BKT:stämme, joten Stubbin kritisoijat tämän asian vuoksi saavat kyllä luvan pitää mölyt mahassaaan.

tapio_o_neva

Eikö rahoittajalla ole jonkinlainen mahdollisuus valvontaan? Onko prostituutio jonkinlainen lisäosa vankeusrangaistusta?

Ajatellaanpa, että vankilassa ei ole rahaa, mutta vankilan johto järjestää palveluita esimerkiksi yhdysvaltalaissotilaille ja USAID:lle tai jollekin muulle vastaavalla rahoituksen varmistamiseksi.

Uskoisin, että prostituutio on täysin hyväksyttävää jollekin yhdysvaltalaiselle, joka istuu rahakukkaron päällä priorisoimassa hankkeita. Jos asia oli näin niin kyseessä ei ollut luontaisetu vankilan johdolle, vaan vankilan tulevaisuuden varmistava fund raising.

Jos Afganistanin maatalous ohjautuu hintojen mukaan vapaasti huumetuotantoon niin miksi ei Afganistanin naisvankilat vapaiden hintojen perusteella ohjautuisi bordellitoimintaan.

On markkinatalouden mukaista hakea kullekin resurssille niin maatalousmaalle kun naisvangeillekin korkein markkinoilta saatavissa oleva tuotto.

Vankilassa hankittua ammattitaitoa on mahdollista käyttää muuallakin, ja ilmeisesti vain Afganistanin taistolaiset, talibanit, vastustavat aktiivisesti länsimaista hintorjen mukaan ohjautuvaa yhteiskuntajärjestystä.

Pitäisikö Harri Jaskari lähettää Afganistaniin apulaisvankiylijohtajaksi Afganistanin oikeusministeriöön?

isr

Naisasialiikettä, ja Stubbia, taitaa kuitenkin lähinnä kiinnostaa ovatko suomalaiset miehet olleet kyseisen ilotalon asiakkaina. Mielestäni olisi aiheellista jättää asiasta tutkintapyyntö Poliisille; saataisiin seksiä ostaneet suomalaismiehet edesvastuuseen teoistaan, kiltisti takaisin nyrkin ja hellan väliin.

Kyynikko

Mua ihmetyttää se, että ollaanko suomessa todella oltu niin sinisilmäisiä, että tälläinen on todellakin ollut poissuljettu vaihtoehto? Että afganistanissa joku yrittäisi a) harjoittaa maailman vahinta ammattia b) joku siellä yrittäisi tehdä rahaa siitä.

Tai no, hupsu mä, tottaki suomessa ollaan. Kaadetaan vaan lisää rahaa pitkin maailmaa, pohjoinen hyvinvointiyhteiskunta on kohta kaikkialla.

Vieras

Jos minulta karkasi ohjus osuen Väykkyyn, niin sinultakin O´Neva... Toisinaan syntyy ihan absurdia jälkeä tässä nykysotia simuloivassa kuvittelussa.
Myönnän,että Paavon alasampuminen asiassa on hyödytöntä.
Mutta nuorille kultalusikkamiehille,kuten Stubb, olen valmis antamaan anteeksi muutaman untuvikkovirheen.

Tottakai jermut höynäyttelevät heitä, mutta he sentään oppivat vielä jotakin. Paavo ei opi enää.

En hyväksy, että suomalaisten kunnon miesten pitää lähteä Afganistaniin leikkimään jenkkiä jenkinpää urhoa. On kyseenalaistettava sekä kotimaassa että ulkomailla juuri heille järjestettyjen bordellien tarpeellisuus.

Rauhanturvatöissä ulkomailla sotilaille järjestetyt bordellit ovat irvokkaita, sivistymättömiä ja täysin mitään kunniaa vailla olevia paikkoja. Lomia kotiin mieluummin.

tapio_o_neva

Kaartinjääkäri (nyk. korpraali) Stubbia ei lanseerattu Suomen poliittisille markkinoille ulkoasiainhallinnon kesäharjoittelijana, vaan kaiken vanhan YYA-kaman korvaavana uuden aikakauden miehenä: kielitaitoisena tohtorina, jolla on englantilainen vaimo eli osaa englantia sen verran, että alkuasukaskin Brittein saarilta on saanut tolkkua riittävästi luottaakseen.

Nyt sitten väitetään, että kesällä 2008 Stubb oli pelkkä naskalimies, jonka Katainen Kanerva-paniikissa palkkasi tuuramiesten hommiin.

Stubb on taitava ja hausta. Ainoa gappi on hänen maailmankatsomuksensa ruotsalaisena ja eurokokoomuslaisena liberaalina, jolla on Venäjä-fobia.

tapio_o_neva

Mitäpä jos naisvangit pantaisiin tienaamaan ruokansa ja huoneensa vuokran?

Ajatellaan vaikka niin, että tehdään Afganistanin vankiloista tuottoisia, ulkoistetaan ja pääomistetaan sekä arvopapeistetaan ne ja myydään pörssiin.

Olisi Kimmo Sasinkin mukava omistaa sekä Raytheonin että Afganistanin Laatuvankilinan osakkeita.

Samalla opetettaisiin muslimeille uusia seksimyönteisiä asenteita ja pakotettaisiin islam uskonpuhdistukseen eli uskosta luopumiseen.

Tätä ei olisi keksinyt Jyllands Postenin kulttuuritoimitus eikä Rasmussenkaan.

Vieras

On siinä ministereillä arvot kohdallaan. Heti kun bordelli suljettiin, niin tukieurotkin loppuivat. Oliskohan Vanhanen ollut asialla. Kun ei ole netistä seuraa löytynyt, niin on siitynyt varmemmille metsästysmaille.

LT

Ei pidä rahoittaa sellaisia kohteita, joitten toimintaa ei voida valvoa. Tässä tapauksessa ryhdyttiin vieläpä avustamaan kohdetta, josta oli etukäteen hälyyttävää tietoa.
Minua on aina häirinnyt avustustoiminnan valheellisuus ja pinnallisuus. Todellista auttamishalua ei ole. Sen näkee siitä, ettei lainkaan piitata siitä, miten avustuskohteiden käy ja keiden taskuun avustusrahat loputa päätyvät. Normien täyttäminen riittää. Tällainen toiminta on valheellista ja tekopyhyää. Siihen täytyisi saada pikaisesti muutos.

Vesa Wallenius

Kuinkakohan mni kymmeniä miljoonia menee muuallakin kankkulan kaivoon ja täällä sit kiristetään vaan vyötä kansalta.
Taitavat kohta alkaa hoivaamaan isisukkojakin Suomessa kun muualla tämmöisen massamurhaajat joutuvat telkien taakse pitkiksi ajoiksi.
Missä meidän monien poliitikkojen tolkku oikein on?

Maarit Lammasniemi

Mitenkä on mahdollista, ettei täällä muka tiedetty että yleensäkin Afganistanin vangeista suurin osa on vangittu ilman omaa syytää. Heillä ei ole siinä massaan oikeuksia kerrassaan mihinkään, ja sitten meidän politiikot ja virkamiehet tukevat tätä naisten polkemista, ja suoranaista ihmiskauppaa. Että saa hävetä silmät päästään näitä lasipullossa kasvatettuja. Eihän heillä ole mitään realismin hitustakaan.

Teppo Vänskä

Minkä takia ylipäätänsä suomalaisten verovaroja tuhlataan muihin maihin! Jumalauta Stubb sulle pitäis antaa tunti turpaan! Nuokin ja muut ulkomaille valuvat "avustukset" pitää käyttää oman maan hyvinvointiin! Narsisti Stubb, vedä itsesi hirteen! Tai joku kaunis päivä valveutuneet kansalaiset eivät katso enää toilailujasi ja saat oikein kunnia"kravatin" kaulan ympärille.

Vesa Wallenius

Höllässä on nuo avustusmiljoonat tuonne ulkomaille missä ei ole mitään kontrollia ja tolkkua niiden käytöstä, mutta Suomessa verottaja puuttuu jo pullojen keräyksiin/siivoamisiin kaduilta verottamalla sitä ja talkoo tapahtumissa saatavaan talkooruokaan verottamalla niistäkin, johon onneksi Sari Essayah puuttui ja viestitti Orpolle tolkkua. Taitaa olla omille annettu raha kalliimpaa kuin ulkolaisille annettu raha missä Suomen poliitikot nöyristelee tekopyhinä jättäen oman kansan nuolemaan näppejään.