Lauantai 19.1.2019

Isä Mitron punainen Alfa Romeo ”huonoa Suomi-kuvaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.5.2009 12:10
  • Kuva: Creative Commons / megapolis
    Kuva
    Isä Mitron (sit. sd.) eurovaaliehdokkuus synnyttää Suomen ortodoksisessa kirkossa jo hyvin kitkeriä kommentteja.

Isä Mitron (sit. sd.) eurovaaliehdokkuus synnyttää Suomen ortodoksisessa kirkossa jo hyvin kitkeriä kommentteja. Arkkipiispa Leon teologinen sihteeri Jyrki Härkönen uskoo hänen pilaavan Brysselissä Suomi-kuvaa Alfa Romeo -autoineen ja Jukka Rintalan suunnittelemine viittoineen.

- Jos nyt sitten kävisi ilmi, että ortodoksipappi ajaa punaisella Alfa Romeolla ja kulkee muotisuunnittelijan viitoissa, niin se olisi osaltaan kyllä erittäin huonoa Suomi-kuvaa luomassa siellä, Härkönen sanoi eilen Yleisradion Päivän Peilissä.

Viihdeohjelmissa ja muutenkin julkisuudessa viihtyvä isä Mitro eli pastori Mitro Repo kertoi City-lehdessä vuonna 2004 olevansa nautinnonhaluinen. Viininpunaisen Alfa Romeo 156:n hän oli juuri hankkinut.

- Olen koko ikäni ajanut Ladoilla ja vanhoilla manne-Mersuilla, joten tiedän, että vähempikin pyhä vesi riittää uusiin autoihin, helsinkiläispastori vitsaili City-lehdessä.

Ortodoksikirkkoa viime viikkoina kuohuttaneessa viittakysymyksessä isä Mitro on antanut jo ainakin osittain periksi, sillä hän ei käytä kirkollisia tunnuksia vaalikampanjansa aikana. Hän on parhaillaan opintovapaalla, eikä siis ole kampanjan aikana papin virassa. Hän ei ole toisaalta lehtitietojen mukaan selvittänyt, olisiko viitassa kulkeminen europarlamentissa sallittu.

Isä Mitroa on alettu pitää mahdollisena läpimenijänä kesäkuun vaaleissa. Demareiden listalla hän kilpailee kärkisijoista Liisa Jaakonsaaren, Kimmo Kiljusen ja Arja Alhon kanssa.

Mahdollisen poliittisen uran jälkeen hänellä voisi olla kuitenkin paluumahdollisuus kirkollisiin töihin.

- Missään tapauksessa häneltä ei olla lopullisesti sulkemassa ovia, sanoi arkkipiispa Leon teologinen sihteeri Härkönen.

Ortodoksien piispainkokouksen on määrä vielä ottaa kantaa, voiko papiston jäsen osallistua puoluepolitiikkaan yksityishenkilönä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Mitä syvällistä keskustelua voi Alfa Romeosta saada? Miksi papit pukeutuvat premium-tavaramerkkeihin, jos heillä on jotain sisäistä sanottavaa?

Olisiko Jeesus Kristus ajellut valkoisilla hevosilla tai punaisella Alfra Romeolla?

Uuden testamentin mukaan hän ajeli palmusunnuntaina, ei ensimmäisen luokan ratsuhevosella, vaan aasilla.

tot

"15:24 tapio_o_neva
Mitä syvällistä keskustelua voi Alfa Romeosta saada? Miksi papit pukeutuvat premium-tavaramerkkeihin, jos heillä on jotain sisäistä sanottavaa?

Olisiko Jeesus Kristus ajellut valkoisilla hevosilla tai punaisella Alfra Romeolla?"

Harva meistä osaa sanoa Jeesuksen mieltymyksistä automerkkeihin tai vaatemuotiin.
Toisaalta ei yllätä, että täältä palstoilta löytyy nuokin asiat tunteva kirjoittaja.

Nyt siis selvisi sekin, että Isä-Mitro mitä ilmeisimmin ajaa vääränmerkkisellä autolla.
- Jo on jutut.

Vieras

ihan niinkuin alfa romeo (ja vielapa punainen!!!!) olisi jotenkin kummoinen auto. suomessa taita ajoillakin olla kasitys ett akoska auto on suomessa harvinainen sen taytyy olla jotenkin proystaileva. alfa on lopulta vain fiat erilaisissa vaatteissa. heratkaa unestanne. olen ajanut alfoja ja tiedan etta niissa ei ole mitaan tavallista kummallisempaa. proystailijat ajaa ihan eri autoja.

tapio_o_neva

ja on kova sosialidemokraatti. On tietenkin heinoa, jos papilla on pirunpunainen Alfa Romeo. Häntä voitaisiin epäillä sosialidemokraattina porvariksi tai liberaaliksi ja automerkin haltijana salakatolilaiseksi.

Ortodoksipapin kannattaisi vaihtaa punaiseen Mosseen tai Ladaan tai vaikkapa käytettyyn Volvoon.

Käyttääkö Mitro Lagerfeldin hajuvesiä ja Rolexin kelloja?

Jotenkin tuntuu, että Ilkka "Pettäjäpiispa" Kantolalla olisi loistokkuudessa oppimista idän kirkon menoista.

Sosialidemokraatteja on niin moneen lähtöön: imperialistisista sota- ja äärioikeistososialidemokraateista sosialisteihin ja vasemmistohumanisteihin sekä kokoomuspyrkyreihin.

Brysselissä Mitro ajaisi varmaan Ferrarilla tai panisi jonkin 18-vuotiaan blondin rattiin.

Dollaator

molemmilla kirkoilla, niin luterilaisella kuin ortodoksisella kirkolla on unohtunut jo pitkä aika sitten raamatun perussanoma sanomassaan. Ei se ole askeettisuutta eikä pröystäilevää iloa vaan puhdasta agape rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa. Jos tämä olisi sanoma jota kirkko toisi esiin niin uskoakseni olisimme hyvinkin paremmin voiva kansakunta.

tapio_o_neva

Olisi tietenkin hienoa, jos kirkko järjestäisi selviämisaseman ja putkabileet, mutta se, mikä Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa eli uskonnollisten liikekiinteistöjen Museovirasto II:ssa on oleellista, on tietenkin papiston heikko työilmapiiri, vellova feminismi, homofilia ja tietenkin yhteistyökyvyttömien naispappeuden vastustajien eristäminen seurakunnissa ja seurakunnista.

Kun luterilainen kirkko keskittyy jäsentensä sijasta virkamiestensä seksuaalisuuteen, tietenkin teologinen keskustelu menee hihhuleille ja maallisille.

Kirkolliskokouksessa neljä jäsentä on tehnyt esityksen arkkipiispan korottamiseksi oikeaksi arkkipiispaksi "arvovallan" vuoksi.

Olisi ollut johdonmukaisempaa esittää, että Suomen luterilainen kirkko katuisi antisemitistisen Lutherin syntejä ja palaisi roomalais-katolisen äitikirkon helmoihin. Näin olisi arvovaltaisena päänä tai sarvena paavi, jolloin heikoilla sieluilla olisi kumarrettavaa.

Tynkä-Karjalan Antti

Mitro Repo on oikein sopiva ehdokas SDP:lle. Huono ei olisi vaikka olla myös puolueen jäsen.

Erilaisista näkökulmista katsovat, ajattelevat ja välittävät, kuitenkin samoja arvoja omaavat, ihmiset vievät demareita eteen päin.

ps. Tämä on yritystä mitata ja leimata demaripolitiikkaa samalla mitalla kuin Kepua ja Kokoomusta. Ei kiitos, meille ei tekstiviesti-, iltapäivälehti-tyyli kelpaa.

tapio_o_neva

Urpilainen, joka esitteli jo verkkosukkansa tavalla, josta Tanja Karpela tai Anu Saagim olisivat voineet olla kateellisia, ei esitellyt vielä housujaan vappuna, vaan jatkaa mustanpuhuvaa filatovilaista esiintymistä.

Kyllä sosialidemokraatitkin huikentelevat, mutta SDP:n puoluekuri ja sensuuri estävät äänestäjiä tietämästä, miten hauska puolue se itse asiassa on ay-liikkeessä ja ministeriöissä ja hallinnossa.

Maalainen

mutta maallinen turhuus on. Ja sitä nuo muotiviitat ja punaiset loistoautot ovat. Isä Mitro on ns. sekulaaripappi, eli ei munkkilupauksen antanut, eikä heidän tarvitse olla askeetteja. Mutta vaatimattomuus kaunistaisi. Jos hän menee läpi, sosialidemokraatit alkavat olla "maailmallisten" pappien puolue.

Vieras

"mutta maallinen turhuus on. Ja sitä nuo muotiviitat ja punaiset loistoautot ovat. "

mitka ihmeen loistoautot? voi taivas. tutkikaa asioita vahan ennenkuin huutelette. alfa romeossa, oli sitten punainen tai mustavalkoinen ei ole mitaan loistokasta nykypaivana varsinkaan. yleisesti ottaen niita pidetaan keskivertoa huonompilaatuisena rakkineina, joilla on pitka maineikas historia. loistoauto.. hehhe.

pekkapoeka

Olen arvostanut ortodoksikirkkoa, mutta siellä taitaakin vallita samanlainen tympeä suvaitsemattomuus valtakirkossamme. Kirkon ihmisten olisi aika arkistua muun kansan pariin tai sitten etääntyä yhä kauemmas. Isä Mitro on myönteisen ja iloisen tuntuinen persoonallisuus, sellaisia ei ole liikaa. Saa se pappikin tykätä vaikka autoista ja hyvästä pihvistä.

Ortodoksiksi?

Mikä ihmeen tärkeä seikka tuo Alfa Romeo nyt on? Olisi siis ollut parempi, että isä Mitro olisi ostanut vaikka 3 krt kalliimman mersun? Isä Mitro oli vain fiksu ja osti nautinnollisen auton kohtuuhintaan. Mikä tahansa premium saksalaisauto olisi ollut enemmän pröystäilyä (ja rahojen haaskausta.) Ja mitä tulee muotisuunnittelijan viittaan, niin kannattaisiko kirkon vähän jo miettiä, että kuka tässä oikeasti luo myös ulkoisesti edustavaa kuvaa?? Isä Mitrolla juttu kyllä välillä lentää turhankin lennokkaasti, mutta uskon hänen olevan vain hauskalla tavalla supliikkimies. Yleensä ne jotka puhuu eniten, tekee vähiten. Ehkä isä Mitro ei ole kaikkien vanhempien ihmisten mieleen, mutta tälläiselle 30 v. miehelle hän kyllä on mainio kirkon imagon kohottaja. Taidan jopa ryhtyä ortodoksiksi pikapuoliin.

tapio_o_neva

Jos nyt Mitrolla olisi auto, joka kestää, se edustaisi ikuisempia arvoja. Alfa Romeo on Saksan vikatilastojen kärjessä oleva automerkki. Miten käy Mitrolta autonkorjaaminen haalarit päällä? Saako Alfan kuntoon pelkästään rukoilemalla vai riittääkö vihkivesi eteläeurooppalaiseen tapaan liikennevakuutukseksi?

Ehdotan kestäväksi kehitykseksi Isä Mitrolle Toyota Avensista.

Marmesrob

Mitron suosio julkisuudessa ja Mitron "suosio" kirkon piirissä. Tapio O. Neva voi asiantuntijana valottaa näitä asepkteja.

Ja asiaan; J.Härkönen meni muutaman askeleen liian henk.kohtmaisuuteen. Mutta ei Mitrokaan mistään tuohesta ole tehty, vastaiskua pukkaa pian...

Ola

Snobisti Brysseliin. Saammeko oman Silvio Berlusconin, jolle muu Eurooppa nauraa.

Esiintyminen suomalaisena kirkonmiehenä on täysin sopimatonta. Meidän ortodoksinen kirkkommehan leimautuu snobin kodiksi.

Uskonnolliset merkit on siinä tapauksessa ehdottomasti poistettava. Mikäli Mitro Repo nyt ylipäätänsä pääsee parlamenttiin.

tapio_o_neva

Kommunistinen pormestari Pepponen oli kunnon kokoomuslainen pienyrittäjä. Hänellä oli jossain jaksossa jopa Fiat korjattavana. Hänkään ei saanut neuvostoliittolaista traktoria oikein käyntiin.

Isä Camillo puolestaan oli entinen sotilaspastori, joka oli taistellut isänmaallisesti Benito Mussolinin puolella. Mussolini oli oikeastaan ainut, joka tuki runsaasti ja reilusti Suomea talvisodan aikana.

Ehdotan, että Lenin-museoon viedään Mussolinin patsas, koska hän kunnon sosialidemokraattina tuki pienten Venäjän keisarikunnan kansojen itsemääräämisoikeutta leniniläisten periaatteiden mukaisesti.

M.Heikka

oli niinkuin minun isävainaa, mutta hän toimi järjestöelämässä aktiivisemmín, siis Peppone...isä ei yhtään. Oliko Pepponenkin yrittäjä, sitä en muista. Hänellä oli suuri pehe niinkuin sillä puolalaisella sähkömiehellä, josta tuli pressa.
Isä Camillo oli mainio mies.

Se oli tosi hauska tv-sarja...ilmeisesti jonkun kirjan pohjalta tehty.

Fasse

Madame Heikan tuohon ikään ehtineenä tienneen tai lukeneen edes yhden Giovanni Guarreccin kirjoittamista mainioista Isä Camillosta kertovista kirjoista.

Lausumaasi voi rinnastaa Alpo Suhosen matkaopastukseen Zurichin kirkon lasifreskoista lätkän mm-kisojen erään matsin erätauolla.

Fasse

Ei ollut tarkoitus tyrmätä.

Korjataan kirjailijan sukunimi, joka oli Guareschi.

Muista keskusteluista johtuen tein johtopäätöksen, että tämä viisikymmentäluvun ikoni olisi pitänyt olla Madamelle tuttu.

Mutta ei freskokaan ole lasimaalaus, vaan seinämaalaus, jossa väri levitetään kostealle kalkkilaastipinnalle.

LT

Jeesus varoittaa meitä fariseuksista, jotka istuvat eturivissä viitoissaan suuret vaipantupsut. "He rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etummaisia istuimia synagoogassa. He tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä rabbi".(matt 23:6)
Isä Mitron pullukka vauvannaama vetoaa naisten äidillisiin tunteisiin. Muistakaamme kuitenkin, me naiset, että isä Mitro ei ole enää vauva eikä meidän tarvitse huolehtia hänestä.

LT

Vastaan itselleni kysymykseen jota en esittänyt. Muistin yht' äkkiä että isä Mitrohan oli kerran Runoraadissa ja osoittautui harvinaisen teräväksi ja huumorintajuiseksi tyypiksi. Joten unohdan ne tupsut ja rabbit ja sen sellaiset. Sitä en kylläkään ymmärrä miksi hän menee politiikkaan. Luulisi että kristinuskon saralla olisi vielä paljon tehtävää.
Taitaa olla omiensa piirissä aikamoisen kateuden kohde tämä Pappa-kuu.

jukka_mahonen

Tuli tästä mieleen Hänen Pyhyytensä, jonka uutisoitiin (ehkä virheellisesti) taannoin käyttävän Pradan kenkiä (eikä Vito Artioleja kuten edeltäjänsä). Kaavut ovat luonnollisesti räätälin tekemiä. Olisihan se hirveää, että suomalainen kirkonmies sekoitettaisiin keskieurooppalaisiin virkaveljiinsä ja italialaisilta ja muilta eurooppalaisilta riistettäisiin ilo naureskella (Berlusconin ohella) suomalaisten tyylittömyydelle. On ryhdikästä, että Suomessa on sentään joku taho, joka taistelee kaikenmaailman lenitoja vastaan. Kyllä suomalainen tulee tunnistaa edelleen kilometrin päästä!

Vieras

Kirkko on niin vanhoillinen laitos, ettei tajua minkälainen markkina-arvo Isä Mitrolla on koko kirkolle.

Yhä suurempi osa suomalaisistakin eroaa kirkosta nykyisin ja kokee kirkon muutenkin varsin turhaksi laitokseksi. Sitten kun kirkolla on yksi Suomen suosituimmista henkilöistä niin pyritään hänestäkin eroon. Äly hoi älä jätä...!

tapio_o_neva

Kimmo Kiljunen on tosiaan ollut melko hiljaa sen jälkeen kun Stubb hankki Etyj:lle porttikiellon Georgian sisäulkoraja-alueille ja jätti koko Etyj:n Kreikan kokoomushallituksen taakaksi.

On varmaan raskasta olla väärän ulkopolitiikan palveluksessa, vaikka riutomisesta on toki se, hyöty, että lapsikin on ulkoministeriössä niin kuin Paasilinnallakin.

Mitrolainen

Haluan isä Mitron puolesta kiittää kaikki veljeskirkon kollegoita ja omankin kirkon isiä hyvästä vaalimainoksesta.
Tällä tavalla isä Mitro menee varmasti läpi ja hoitanee tehtävänsä Brysselissä mallikelpoisesti.Siellä tarvitaan Idän Kirkon viisautta, jota isä Mitrolla on mm. kreikan -ja slaavinkielen taitajana.
Isä Mitro on aina ollut silmätikkuna Kirkkonsa piirissä, mutta sihteeri Härkösen lausuma on kyllä aikamoinen pohjanoteeraus! Toivottavasti isä esipaimen Leo ei ole samaa mieltä teologisen sihteerinsä kanssa?
Toiselta puolelta Suomen ortodoksinen kirkko ei ole koskaan ollut kovin ahdasmielinen lausunnoissaan...asiat on sanottu niin kuin ne ovat...mitä turhaan kiertelemään? Ihmisiähän ne papitkin ovat!

Vieras

Taas on kateelliset vauhdissa, jos et pidä halpaa tuulipukua ja aja Corollalla, niin heti ollaan arvostelemassa.

Se on ihan se ja sama millainen auto jollain on, ei kerro ihmisestä paljoa mitään muuta kuin korkeintaan sen ettei tyydy valinnoissaan värittömiin, hajuttomiin ja mauttomiin ratkaisuihin, kuten Suomessa tulisi tehdä, ettei pahat puheet selän takana alkaisi.

Härkönen vaikuttaa olevan omiaan edustamaan suomalaisia, peruskateellinen vinkuja, sitäpä tuntuu perusaines usein olevan tässä maassa, naapurin asiat tiedetään muka paremmin kuin omat ja selän takana ollaan jupisemassa siitä kuinka sen naapurin pitäisi elää.
Varsin selkärangatonta joukkoa siis, joka heikon itsetunnon omaavana ei uskalla myöntää olevan muitakin vaihtoehtoja kuin ne omat valtavirtaa noudattavat valinnat.

Marmesrob

Näissä bäckman-hietas-nevalaisissa kommenteissa on vaarallisen tuttuja kaikuja Suomen ortodoksista kirkkoa kohdanneesta kanonisesta kriisistä 1950-luvulla. Sama on heillä kieli ja agenda.

Slaava

Tässä edellä on ollut arvostelua mm. ortodoksipiispojejen ja papiston väitetystä huonosta venäjänkielen taidosta. - Mihinkähän tietotoimistoon tämäkin väite perustuu? Ortodoksinen papisto on kielitaitoista siinä missä luterilaisetkin. Sekä piispoissa että papeissa on venäjän kielen taitoisia ja Venäjään syvällisesti perehtyneitä.

Suomen ortodoksinen kirkko ei sitä paitsi kuulu Moskovan patriarkaatiin, vaan Ekumeeniseen patriarkaatiin Konstantinopolissa/Istanbulissa. Kreikan kielen taito on sekä papiston että piispojen keskuudessa yleistä.

Isä Mitro taas on aivan rehellisesti kiiltävän perään. Viitta voi hyvinkin olla Jukka Rintalan suunnittelema, sillä silloin se varmasti on sekä tyylikäs että käytännöllinen. Ortodoksisessa kirkossa on perinteeseen kuulunut myös toinen äärimmäisyys: kahleissa kulkeminen ja repalaisessa viitassa esiintyminen. Tätä tällaista oli mm. Laatokan Valamossa ja saattaa ilmetä Venäjällä tänäkin päivänä.

Toisaalta ylpeys, jota kirkko kavahtaa, saattaa yhtä hyvin piillä askeetin resuissa, sillä siinähän ihminen oikein alleviivaa omaa hurskauden syvyyttä.

Mitä taas Miron Alfa Romeoon tulee, niin takavuosina näin hänen pitkään ajavan vanhalla Mersun romulla. Papin työ on erittäin liikkuvaa, joten kohtuullinen kulkupeli on kaiketi välttämättömyys. Sinänsä Alfa Romeon tarpeellisuuteen en nyt halua ottaa kantaa.

Mitro on papiston joukossa ihan omanlaisesa ja hän tavoittaa paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä osaisi olla kanssakäymisessä toisenlaisen hengenmiehen kanssa.

Siinä missä tähän maahan hyvinkin mahtuu yksi Matti Klinge niin myös yhdelle isä Mitrolle lienee hyvinkin lääniä.

ristohuhtala

On todella hienoa, että olet valinnut persoonallisen auton ja siihen hienon värin. Design viitta on myös superjuttu. Tapasi puhua ihmisille on vallloittava.

Tuolla samalla tyylillä viet Suomen hienoa mainetta Eurooppaan.

Meidän on jo aika karistaa savupirttikulttuuri kannoiltamme ja äänestää edustajiksemme oikeita persoonia, joiden sanaa varmasti kuunnellaan.

Mitro vaan valitsi ehkä väärän puolueen. Mutta kyllä persoonallisuus ja asioiden ymmärtäminen ihmisten kannalta on tärkein kriteeri EU:ssakin.

Toivottavasti keskeiset eurooppalaiset kielet on hallinnassa.

ROOSTER

Hyvältä näyttää, europaariamenttiin on menossa Suomesta roomalaiskatolinen, kreikkalaiskatolinen, evankelisluterilainen, ateisti, luontouskova ja ehkä muslimi - jotain lajia jo useampia kappaleita.

Kunhan kaikki kumartuvat ja huutavat yhteen ääneen omaa jumalaansa niin eiköhän meillä ole aina joku edustaja oikeassa.

Lisäksi ehdolla on hyvä valikoima heteroja, homoja, lesboja ja biseksuaaleja ehkä joku zoo-, pedo-, nekro-, negro- ja angofiilikin. Siitä saadaan tasapainoinen otos edustamaan tätä pohjoisen jäyhää kansaa herrojen eurooppaan - sillä meitähän he siellä edustavat, vai mitä?

JussiKK

Mitro ajaa nykyisin Chrysler 300C:llä.
Ei saanut Delta-autosta kunnollista sponssidiiliä Alfalle vaikka toi merkille näkyvyyttä.
Kuultu herralta itseltään, juteltiin viinilasin äärellä eräässä firman markkinointitilaisuudessa jossa hän sparrasi.

SIMO PERTTULA

Elää sävy sävyyn. Aate, Auto, ja Viini sopivat viinin ystävälle hyvin! Kaikki punaisia.Rintalan olisi vielä suunniteltava punainen viitta.
Euroopan Parlamentissä saa esiintyä viitassa, kunhan risti on kaulasta pois.

Vieras

Isä Mitron puheet aiheuttaa ajattelevassa kuulijassa lähinnä myötähäpeää ja sitä kautta noloa PRää kirkolle.

Mutta tätä saa sanoa ääneen rakkaassa konsensuksen, keskinkertaisuuden ja kielitaidon maassamme.

/V

tapio_o_neva

Tietenkin sananpalvelijan on elettävä ajassa, vaikkakaan ei tämän maailmanajan voista eli kuluttajuudesta, Euroopan unionin sisämarkkinasta ja paholaisesta.

Kun pappia ruvetaan inhimillistämään jumalallisista korkeuksistaan, ensin kiinnitetään huomiota kelloon, kenkiin ja puvun designiin sekä autoon.

Sitten ruvetaan tutkimaan, mitä punaviinimerkkiä hän juo, mitä hänellä on roskiksessaan, ja mitä hän siis arvostaa.

Jos pappi halutaan oikein nopeasti julkuksi, tutkitaan, onko hän tylsä hetero vai edes jonkinlainen keskustalainen bi tai homo.

Kun miltei koko totuus on pappiparasta kaivettu esille niin kuin Uuniperunasta, ei hän muistuta enää jumalallista esivaltaa, hengellistä tai maallista auktoriteettia, vaan aivan tavallista vakosamettihousuista miestä, jolla on - kumma kyllä - aivan samat piirteet kuin missä tahansa toimittajassa tai kasvatustieteiden maisterissa tai opettajassa joka tarjoutuu julkiseen luottamustehtävään.

Mikä Alfra Romea muuten Mitrolla on?

vesa kirves

Olen monasti miettinyt että minkälaista soopaa saa suustaan päästää jos 'ajaa herran asiaa' ennen kuin uskovalla alkaa hälytyskello kilistä.

Ainakaan lähes patologinen narsismi ei näytä katrasta häiritsevän.

Vai onko niin että juuri se onkin joukkoa yhdistävä tekijä.

Kansankokonaisuus

Mitä avuja tällä kaverilla on EU-parlamenttiin.

Onko meitä edustamassa EU-parlamentissa Kike Elomaa, Isä Mitro ja maisteri Soini. Ja presidenttinä "vie sie mie vikisen"-ulkopolitiikkaa harjoittava äärivasemmistolainen presidentti.

On todella aika tulla kunnon lama että ihmiset heräävät siihen että tällaisiin hommiin tarvitaan osaavia ihmisiä eikä tyhjän läpisijöitä.

Vieras DEMOKRAATTI

Isä Mitro on karismaattinen puoleensa vetävä ja sanavalmis pappi - Suomea edustamaan EU:ssa. Hän olemukseltaan on aito kansanmies, joka voittaa vaalit. Se on siinä suomalaiset - ei kun äänestämään!
Taivasasiat ovat meidän jokaisen yksityisasioita - Jumalansa edessä.

Pentti Niskanen

on pulska poika. Jo kasvanut rippipuvustaankin ulos.
Jos hänellä on autossaan suomalaiset rekisterikyltit ja hän pysäköi Brysselissä kapakan eteen, siellä katsotaan vuoroin kylttiä, vuoroin auton omistajaa ja arvaillaan, mistä kaukaa vieras on tullut.
Finlande! hihkaise viimein joku.
Ah, sieltä Kiinan kupeesta?

lmarkku

Kirkko ja kirkonmiehet ovat läpi historian olleet poliittisia vaikuttajia, kaavussa tai ilman.
Isä Mitron pukeutumiseen puuttuminen, autoista puhuminen on täysin joutavaa, sivuseikka.

Kysymys kuuluu, onko politiikka varattu vain piispoille ja heidän asiamiehilleen, rivipapille jää vain vaikeneminen seurakunnassa. Tuollainen kirkko ei vastaa nyky-yhteiskunnan
toimintatapoja.

Vieras MAALAINEN

Mielelläni työmatkoillani Savossa käyn ja yövynkin Valamon
luostarissa. On ihana herätä aamusella aikuisin kellojen
kilkatukseen - kuin linnunlauluun. Vuosien saatossa en silti
saanut kunniaa sanoa käsipäivää luostarin papeille. Mitrolta
tervehdys ehkä irtoaa.
Eräs toinen piispa pohjoisesta heitti tervehdyksensä erään
kirkon pihassa, vaikka emme tunteneet lähemmin toisiamme.
Tämä piispa kertoi saarnassaan vitsin keventämään sanaa:
- Kirkkoherra luki päivän tekstin raamatusta, mutta huomasi
sen olevan väärä raamatun kohta - Mutta korjasi virheensä
sanomalla "perruutan edellisen" ja luki sen oikean kohdan!
Eiköpä olisikin viisasta Isä Mitron esimiesten puheet Mitron työvaatteista oikaista tuon kirkkoherran tapaan:
"Perruutamme Mitron moitteet ja kuulustelut raamattuun
kuulumattomina!" Ja eletään maassa maan tavalla.