Tiistai 25.6.2019

AL: Tampere kielsi Venäjän uudet arvot –tilaisuuden arveluttavana

Luotu: 
20.5.2013 18:46

Tampereen kaupungin johto on kieltänyt Venäjän uudet arvot -konferenssin järjestämisen pääkirjasto Metsossa Tampereella. Tilaisuus oli tarkoitus järjestää tiistaina.

Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr.) sanoo Aamulehdelle, että kiellon syynä olivat tilaisuuden homofobinen näkökulma ja totalitaristinen sävy.

– Kaupunki ei voi olla välillisestikään tukemassa tilaisuutta, joka on yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien kannalta arveluttava. Venäjän uudet arvot -konferenssin totalitaristinen sävy tulee siitä, että ohjelman mukaan Stalinin ajan rikoksia yritetään selittää toisinpäin, Parviainen perustelee.

Dosentti Johan Bäckmanin tiedotusvälineille lähettämän tiedotteen mukaan konferenssissa olisi ollut tarkoitus keskustella keskeisistä arvoista ja niihin liittyvistä kiistoista länsimaiden ja Venäjän, etenkin Suomen ja Venäjän välillä. Puhujina olisi hänen mukaansa ollut johtavia venäläisiä ajattelijoita. Tilaisuudessa oli myös tarkoitus julkistaa lastensuojeluopas venäläisille äideille.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Stenbäck

Eihän Bäckmania estetä puhumasta; hänen vain pitää puhua jossain muualla kuin kaupungin kirjastossa. Kiinteistön omistajana kaupungilla on oikeus ottaa kantaa siihen kuka sen ylläpitämiä julkisia tiloja käyttää mihinkin tarkoitukseen.

Seppo Isotalo

En ole vielä nähnyt yhtään kommenttia niiltä, jotka olivat paikalla. Johan Bäckmanilla on kyky provosoida esiin nurjamielisyys, joka piilee tämän päivän Suomessa kaiken venäjää koskevan kirjoittelun takana. Lähdin konferensiin Tukholmasta ja palasin samana päivänä vakuutuneena siitä, että Venäjällä on tapahtumassa uusi herääminen Jeltsinajan syvästä henkisestä kuilusta. Erityisesti Kazanista tullut neljän lapsen äiti, Irina Volynez oli vakuuttava. Jo Hlesingin yleistilaisuuden aikana näki, että tilaisuuutta ei saada pitää rauhassa. Tamperelle en lähtenyt, oikein tein. Erityisesti vihreiltä politikoilta palaa päre aivan liian helposti.

K Veikko

Kielletyt kirjat

Tässä olisi tutkivalle journalismille paikka selvittää mitkä kirjat ovat julkisissa kirjastoissa kiellettyjä. On ilmeistä, että tällainen tilaisuuden kieltäminen sillä perusteella, että siellä ilmaistaan poliittisesti vääriä mielipiteitä, on vain jäävuoren huippu.

Seppo Ruohonen

Ei millään pahalla. mutta sananvapautta rajoittava toiminta on vähintäänkin kyseenalaista toimintaa. Että olisi muka oikein ajateltua toimintaa ja sitten "väärää ja sairasta" ajattelua. Väärän tuomitseminen kuuluu ismeihin, eikä demokratiaan.