Maanantai 16.7.2018

Timo Soini paljasti hinnan ja tunnusti: Ei kirjoittanut 35151,92 €:n Kreikka-tekstiä yksin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.6.2013 08:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi tänään Ylen aamutelevision haastattelussa kirjoittaneensa paljon puhutun Kreikka-tekstin yhdessä työryhmän kanssa.

- Työryhmän kanssa. Olen ollut mukana ja vastaan kaikesta, Soini vastasi kysymykseen, oliko hän sunnuntaina Helsingin Sanomien etusivulla julkaistun tekstin kirjoittaja.

- Ilmoitus maksoi 35 151,92 euroa, josta arvonlisäveroa 24 prosenttia. Helsingin Sanomat sai tästä 28 000 euroa, Soini ilmoitti tarkan summan.

Samassa haastattelussa vieraillut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) piti ilmoituksen tekstiä virheellisenä.

- Miksi perussuomalaiset lähtee veronmaksajien rahalla maksamaan ilmoitusta? Kertoo jonkinlaisesta hätääntymisestä, Urpilainen kysyi ja vastasi itse.

Ilmoituksessa perussuomalaiset kyseenalaisti valtiovarainministeriön tiedotuslinjan Kreikka-sopimuksesta ja syytti ministeriötä sopimusten salailusta.

Soini toisti haastattelussa useita kertoja huomion, jonka mukaan vakuussopimus on itse asiassa tuottojenvaihtosopimus. Hallitus on kutsunut kreikkalaispankkien kanssa vuonna 2011 tehtyä järjestelyä vakuussopimukseksi. Sopimus on laadittu sen varalta, että Kreikka jättää euromaiden antamat hätälainat maksamatta.

Jutta Urpilainen korosti, että sopimuksen keskeiset tiedot – myös se, että kyseessä on tuottojenvaihtosopimus – julkistettiin jo lokakuussa 2011.

- Kaikkien kansanedustajien saatavilla on ollut koko sopimus, Urpilainen sanoi.

Timo Soinin mukaan eduskunta päätti järjestelystä ”pussi päässä”, sillä sopimukset olivat liian monimutkaisia kansanedustajille.

- Asiakirjat olivat pelkästään englanniksi ja niitä ei nähnyt kuin suljetussa huoneessa. Niistä ei saanut ottaa kopioita ja virkamies oli koko ajan paikalla, Soini arvosteli.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

Olet harvinaisen oikeassa.

Suomalainen keskustelu liikkuu jossain fiktiosfääreissä, eikä tällaisilla vakuus-sanasaivarteluilla ole mitään tekemistä minkään muun kuin tekodraaman kanssa.

Onhan siinä kauraa median rouskuttaa.

Hannu A Virtanen

SDP levittelee Neuvostoliiton ajan turmiollista hulluutta:

Taas Urpilainen aktiiviunohdetaa sen miljoonalaskun, jonka Suomen valtio maksoi ulkolaiselle asianajotoimistolle vakuussopimuksen laatimisesta.

Hesarin 36 000 euron ilmoituslasku on nakkiraha verrattuna englantilaisen asianajotoimiston valtionvarainministeriölle lähettämään miljoonalaskuun.

Jouko Heyno

Soinin "mainoksessa" oli yksi vakava kansanvaltaisen oikeusvaltion toimintaa ja kansanvaltaa koskeva looginen virhe: Soinin mielestä on parempi, että virkamiehet ovat hölmöjä kuin että he ovat roistoja.

Roiston tekemiset pystyy ennakoimaan, hölmö typerys voi seuraavaksi tehdä lähes mitä vain.

Hannu Arte

Kreikkajärjestely on tuottanut Suomelle 920 miljoonaa euroa ja sopimuksen ehtona (ei sanota takauksena) oleva pottikin jo 2 miljoonaa. Mikä tässä on niin väärin?

Velkaneuvotteluissa myös velalllisella on oikeus sanoa ehtonsa?

Soini sanoi lehti-ilmoitusta valmistellun useita viikkoja. Siis jo ennen kuin KKO antoi päätöksensä?

Ja mitä KKO linjasi? Ei ainakaan tuominnut ketään mistään rikoksesta kuten Soini julkisesti väitti. Ennenvanhaan sitä sanottiin herjaukseksi..

Marko Haatainen

Urpilainen muuttuu kokoajan epäluotettavammaksi selittelyjen edetessä. Soinia ei oolis pätkääkään kiinnostanu ottaa selvää mikä oikeus on salata vakuussopimus jos se olisi kunnolla edes tehty. Paljon vaarallisempaa on, että virkamiehet solmivatkin tuottojenvaihtosopimuksen. Soinia ja muita on kiusattu virkamiesten vahtimisella. Minkä vuoksi, ettei kukaan pääse sanomaan huonosti kyhättyjen sopimusten sisällöstä mitään.

Dimitri Qvintus

Urpilainen kertoo, kuinka asia on. Vakuudet on ja pysyy ja julkisuuspäätökset valmisteltiin valtiovarainministeriössä. Soinilla olisi ollut aikaa tutustua sopimukseen, mutta puheista päätellen hän ei ole papereita lukenut (aivan, kuten hän myönsi sote-linjaustenkin kohdalla). Myös taloustieteen professori Sixten Korkman tyrmäsi Soinin väitteet hölynpölynä.

Simo Perttula

Muille maille ei kelvannut vakuudet? Suomihan joutui maksamaan vakuuksista. Muut maat lienevät olevan varmoja siitä ettei vakuudet koskaan toteudu. Kreikka ja kumppanikriisit eroavat tai erotetaan eurosta. Ennemmin tai myöhemmin. Mieluimmin ennemmin?

Timo Allan Tuovinen

Puoluetuki ei ole veronmaksajien rahaa. Se on kyllä ollut ennen kuin se on puolueelle maksettu. Eihän kunnallisen lääkärinkään saama palkka ole enää veronmaksajien rahaa. Se kyllä on vielä siinävaiheessa veronmaksajien rahaa kun se on valtion hallussa ja valtio päättää mihin se raha käytetään. Näin puoluetukiin veronmaksajien rahaa on käyttänyt koko meidän eduskunta, etupäässä hallitus, joka on budjetissaan päättänyt puoluetuen määrän.

Erkki Martikainen

Näin on
Minuakin on "häirinnyt" kun puhutaan että Soini käytti valtion tai kansalaisten verorahoja lehti-ilmoitukseensa. Ei kai palkkakaan ole enää työnantajan rahaa kun se on työntekijän tilille kilahtanut vaikka kuinka sen tehtaanomistajan mieltä kirpaiseekin katsella miten "työläiset" tuhlaa palkkarahansa turhanpäiväiseen, esim. piimään.
Varmaanhan hallituspuolueiden tekisi mieli jotenkin rajata puoluetuki ainoastaan hallitukselle mieleisten asioiden julkituomiseen mutta kun eivät ole vielä keksineet miten sen saisi muotoilluksi laiksi niin ettei omatkin rahat vähenisi.

Archibald Bomwitz

No niin, Soinin avoin kirje Suomen kansalle ei siis ollutkaan Soinin avoin kirje Suomen kansalle vaan työryhmän avoin kirje Suomen kansalle!
Ja sehän selittää kaikki virheet jotka siitä tähän mennessä on löytynyt! Syy virheisiin ei ollutkaan Timo Soinin vaan "työryhmän"! Jos Timo Soini olisi kirjoittanut sen itse niin näitä virheitä ei tietenkään olisi päässyt kirjeeseen! Taaskaan Timo Soini ei kanna vastuuta sanomisistaan ja tekemisistään. No, ei se mikään yllätys ole!

Erkki Martikainen

Voe helevetti Archibald Bomwitz.
Arvaa vaan minkälainen haloo olisi noussut jos Soini olisi jyrkästi ilmoittanut että on itse kirjoittanut joka sanan. Ainakin olisi julkituotu helevetinmoinen epäilys että puhtaaksikirjottaja oli joku muu kuin Soini ja näinollen Soini taas valehteli.
Kyllä siellä v....a taitaa todella olla matoja.

Kimmo Schneider

Virhe tässä tapauksessa taitaa löytyä katselukulmasta. Avoimmuus tai siihen pyrkiminen lienee aina hyvästä. Virheillä tai ilman. Se taitaa olla kaiken kaikkiaan "avoimen kirjeen" suurin saavutus. Hieman hämmentää Korkmanin varaukseton ihailu ja jalustalle nosto. Tavalliselta kuolevaiselta hän minusta vaikuttaa. "Talousveikkaukset" ovat menneet häneltäkin aika ajoin täysin metsään niinkuin monelta muultakin.