Perjantai 24.11.2017

Sikainfluenssan oireita Kuopiossakin: Saapui samalla koneella sairastuneiden kanssa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.5.2009 19:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa on tullut ilmi sikainfluenssaepäily.

Kuopiolainen, joka oli matkustanut tartunnan saaneiden kanssa samalla lennolla, hakeutui tiistaina lääkäriin sikainfluenssaan viitanneiden oireiden vuoksi.

Savon Sanomien verkkosivujen mukaan työikäisen kuopiolaisen potilaan oireet ovat melko lieviä, ja hän jo parantumassa. Henkilö on varmuudeksi vapaaehtoisessa karanteenissa, kunnes tulokset taudin laadusta varmistuvat.

Nuori Kokkolan seudulta oleva opiskelija sai sikainfluenssaa muistuttavia oireita kotiuduttuaan New Yorkista. Hänellä on kuumetta ja hengitystieoireita, kertoi Keski-Pohjanmaan keskussairaalan johtajaylilääkäri Sakari Telimaa tiistaina.

Potilas on kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa, että hän on kotihoidossa.

Opiskelijalta on otettu näytteet, ja lääkitys on aloitettu. Alustavia koetuloksia odotetaan perjantaina, kertoi Telimaa. Lopullinen varmistus siitä, onko kyseessä sikainfluenssa, saadaan viikon kuluttua.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Joona

Pandemian siemen on nyt tullut Suomen maaperälle. Löperöt viranomaiset selittelevät.koska eivät halua ottaa vastuuta laiminlyönneistää turvallisuuden valvonnassa.

Vähintä mitä nyt voi tehdä on kieltää maahantulo niistä maista joissa on tautiepäilyjä tahi sairastuneita. Myös Suomen omilta kansalaisilta on estettävä paluu,kunnes tauti on hävinnyt maailmasta. Näin olisi meneteltävä kaikkien muittenkin tarttuvien tautien suhteen. Jo maassa olevat,tautialueelta saapuneet on eristettävä.

On edesvastuutonta ottaa maahan taudinkantajia,pysykööt siellä missä ovat viruksensakin hankkineet.

justusss

jokainen normaalijärjellä varustettu tietää että mikäli tauti leviää pitkin lentokonetta pisara / kosketustartunnalla, se on jo levinnyt satoihin tuhansiin ellei miljooniin ihmisiin epoähygienisissä liikakansoitus-oloissa Meksikossa sekä muissakin maailman väkirikkaissa maissa

joten vallan vaaratonhan tauti näyttäisi olevan