Tiistai 18.12.2018

Akava rauhoittelee irtisanomiskohua: ”Sodasta on siirryttävä yhdenvertaisuuteen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.6.2013 19:50
|

Ammattiliitto Akavaan kuuluvat opiskelijat ja Akavan senioriverkosto haluavat rauhoitella otsikoihin noussutta kohua irtisanomissuojasta, joka on ehditty jo nimetä sukupolvien väliseksi sodaksi.

Kohu nousi Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin lausunnoista. Fjäder sanoi kannattavansa  niin sanottua Ruotsin mallia irtisanomissuojan suhteen. Ruotsissa työnantajan on ensin irtisanottava henkilö, joka on tullut taloon viimeisenä.

-Tavoitteenamme on, että työnteko on mielekästä ja kannattavaa kaikissa elämäntilanteissa ja että kaikilla on mahdollisuus työhön. Tämä on oikeudenmukaista, sanovat Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Jouni Markkanen ja Akavan senioriverkoston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Tarjamo julkisuuteen toimittamassaan avoimessa kirjeessä.

Markkanen ja Tarjamo korostavat, että työurissa ja sukupolvien välisessä oikeudenmukaisuudessa ei saa olla kyse nollasummapelistä.

- Sukupolvien sodasta on siirryttävä sukupolvien yhdenvertaisuuteen. Nuorten on päästävä työelämään kiinni reiluilla ehdoilla, jotta he pystyvät kantamaan tätä maata eteenpäin. Iäkkäämmillä ihmisillä tulee olla turvatumpi asema työmarkkinoilla, jotta todellinen eläkkeellesiirtymisikä nousee.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: