Lauantai 23.2.2019

Maria Guzenina-Richardsonille uusi pesti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.6.2013 11:58
Päivitetty: 
12.6.2013 14:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson (sd.) puhuu paperittomien siirtolaisten puolesta.

Entinen peruspalveluministeri, kansanedustaja Maria Guzenia-Richardson (sd.) valittiin Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

Guzenina-Richardson osallistuu juhannuksen jälkeen Euroopan neuvoston parlamentaariseen yleiskokoukseen Strasbourgissa. Hän aikoo nostaa omassa puheenvuorossaan esiin paperittomien siirtolaisten vaikeudet saada terveydenhuollon palveluita.

–Romanilapset ovat erityisen heikossa asemassa kulkiessaan maasta toiseen paperittomina ja vailla kansalaisoikeuksia, Guzenina-Richardson sanoo.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Neuvoston 47 jäsenmaan parlamentaarikosta koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksi, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioita.

Guzenina-Richardson väistyi peruspalveluministerin tehtävistä toukokuussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matias Härkönen

Pitäiskö ennemmin puuttua siihen, ettei nuo lapset kulkisi ihmiskauppiaiden ja mafiosojen mukana maasta toiseen vaan pääsisi kouluun kotimaassaan?

Heti kun aletaan kämppiä, terveydenhuoltopalveluita yms. tarjoamaan, niin jonot kasvavat.

Teemu Nälkänen

Guzenina-Richardson nimenomaan painottaa, että romanikerjäläisten ihmisoikeudet "pitää hoitaa kuntoon heidän kotimaassaan". Jostain syystä US on ottanut vain yhden lauseen sitaatista.

Täällä on koko tiedote:
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/pubman/templates/37.htx?id=5849

Valtuuskunnan puheenjohtaja Guzenina-Richardsonin koko sitaatti: "Romanilapset ovat erityisen heikossa asemassa kulkiessaan maasta toiseen paperittomina ja vailla kansalaisoikeuksia. He jäävät vaille koulutusta ja terveydenhuollon palveluita sekä mahdollisuutta irtaantua köyhyyden kierteestä. EU-kansalaisten perusoikeuteen kuuluva terveydenhuolto ei käytännössä toteudu maasta toiseen kiertävien romanien kohdalla lainkaan. On tärkeää tiedostaa, että Suomessakin katukuvaan tulleet romanikerjäläiset ovat EU-tason ihmisoikeuskysymys. Heidän kansalaisoikeutensa pitää hoitaa kuntoon heidän kotimaassaan. Eurooppa on joutunut seuraamaan aivan liian pitkään tämän ihmisoikeuskysymyksen laiminlyömistä, Guzenina-Richardson sanoo."

Jarmo Saustamo

Oikea henkilö valittiin puheenjohtajaksi tähän vaativaan tehtävään . Demokratian edistäminen ja ihmisoikeudet ovat tärkeitä asioita ja puheenjohtajuus antaa vahvan pohjan saattaa näitä asioita kuntoon . Maria on kielitaitoinen, sujuvasanainen ja jo varsin kokenut poliitikko .