Maanantai 18.2.2019

Ihalaisen seuraaja selviää tänään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.5.2009 07:22
  • Kuva: SAK
    Kuva
    Lauri Lyly on toinen SAK:n puheenjohtajaehdokkaista.

Suurin palkansaajakeskusjärjestö SAK saa tänään uuden puheenjohtajan. Tehtävään nousee joko SAK:n edunvalvontajohtaja Lauri Lyly tai Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala. Valinnasta on ounasteltu tiukkaa.

Muodollisesti puheenjohtaja valitaan SAK:n valtuuston kokouksessa. Käytännössä ratkaisu tehdään ennen valtuustoa kokoontuvassa sosiaalidemokraattien ryhmäkokouksessa.

Lylyllä on tukenaan muun muassa SAK:n kaksi suurinta ammattiliittoa, kuntien ja valtion SAK:laisia edustava JHL ja Palvelualojen ammattiliitto. Vanhalan valintaa ovat ajaneet erityisesti teollisuuden ammattiliitot.

Nyt tehtävänsä jättävä Lauri Ihalainen ennätti luotsata SAK:ta vuodesta 1990 lähtien. Lähtöpäivä on samalla hänen 62-vuotissyntymäpäivänsä.

Ihalaisen jatkosuunnitelmat ovat auki. Toistaiseksi ei ole tietoa, aikooko hän hakea uudeksi valtakunnansovittelijaksi.

Ihalainen lähtee kesken kautensa, joten seuraaja valitaan nyt vain seuraavaan edustajakokoukseen asti. Vuonna 2011 puheenjohtaja valintaan kokonaiselle viisivuotiskaudelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ins.MJ

Eipä liity suoranaisesti asiaan, mutta kerronpa nyt kuitenkin;

Oli jokseenkin järkyttävää kuunnella Lauri Ihalaisen haastattelua Radio Suomesta vappuna. Mies ns. hehkutti mm. DDR:ää ja lauleskeli jotain "sorron yöstä nouskaa.." tms.

Taitaa olla korkea aika jo siirtyäkin eläkkeelle...