Torstai 23.5.2019

”Autosi on käyttökiellossa” – Hämmentävä kirje 25 000 ihmiselle

Luotu: 
19.6.2013 09:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mainoskirje hämmensi autonomistajia. Arkistokuva.
|

A-Katsastuksen lähettämä mainos on aiheuttanut hämmennystä ihmisissä, kertoo Kuluttajavirasto.

Katsastusyritys lähetti viranomaistiedotetta muistuttavan kirjeen 25 000 autonomistajalle. Kohderyhmän omistaman ajoneuvon lakisääteinen katsastusaika oli umpeutunut. Kirjeessä luki suurin kirjaimin ”Autosi on katsastamaton ja siksi käyttökiellossa”.

- Yrityksen lähettämän kirjeen ulkoasu ja sisältö muistuttivat erehdyttävästi viranomaistiedotetta. Kirjeessä ei selkeästi ilmoitettu sen olevan katsastuspalveluita koskeva tarjous, vaan kirjeen keskeinen sisältö oli pysäyttää kirjeen lukija viestillä ”Autosi on käyttökiellossa”. Vaikka kirjeessä oli A-Katsas-tuksen tunnus ja verkkosivujen osoite, ne eivät välttämättä korjanneet ensivaikutelmaa viranomaisen lähettämästä kirjeestä. Kirjeen yläosassa oleva maininta siitä, että kyseessä on kutsu katsastukseen, ei myöskään riittävästi korjannut kirjeen kokonaisviestiä. Jotkut kuluttajat ovat luulleet kirjettä velvoitettavaksi kutsuksi, jota on noudatettava, Kuluttajavirasto lausuu.

Viraston mukaan kirjeitä oli lähetetty myös kuluttajille, joiden auto ei ollut käyttökiellossa, vaan he olivat saaneet esimerkiksi yhden kuukauden lisäaikaa korjauksille ennen uutta katsastusyritystä.

A-Katsastuksen mainonta muistuttaa Kuluttajaviraston mukaan monilta osin markkinointia, jossa kuluttajalle lähetetään laskun muodossa tarjous palvelusta.

- Tällainen menettely on kielletty kuluttajansuojalaissa, Kuluttajavirasto muistuttaa.

A-Katsastus vahvisti keväällä 2013 kuluttaja-asiamiehelle, ettei se tee jatkossa vastaavanlaista markkinointia.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit