Maanantai 23.10.2017

Näin kaupat ovat auki juhannuksena

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.6.2013 10:35
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomi hiljenee juhannuksen viettoon.
|

Juhannus tuo muutoksia moniin aukioloihin.

Kaikki kaupat saavat juhannusaattona olla auki puoleenpäivään asti. Lauantaina juhannuspäivänä kaupat ovat kiinni, mutta palaavat sunnuntaina normaaliin aukioloon.

Pienet, alle sadan neliön päivittäistavarakaupat ja kioskit voivat kuitekin olla auki läpi juhannuksen.

Kaupan liitto muistuttaa, että kauppojen aukioloa säätelevän lain ulkopuolella ovat lisäksi kukkakaupat, huoltamot ja joidenkin haja-asutusalueiden kaupan suuryksiköt, jotka voivat olla vapaasti auki myös juhlapyhinä. Vapaa aukiolo on myös esimerkiksi Helsingin asematunnelin ja Kampin kauppakeskuksen päivittäistavarakaupoilla.

Alkot sulkeutuvat tänään kello 12 ja avautuvat seuraavan kerran vasta maanantaina. Pankit ovat kiinni juhannusaatosta sunnuntaihin.

Postin myymälät ovat kiinni lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka palvelee juhannusaattona kello 12:een asti. Muiden yritysten yhteydessä toimivat postin myyntipisteet noudattavat juhannuksena omia aukioloaikojaan.

Juhannusaattona VR:n kaukoliikenteen junat kulkevat lauantain aikataulujen mukaan ja juhannuspäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaan. Bussiliikenteessä on rajoituksia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: