Lauantai 21.7.2018

Nyt kokoomuskin haluaa tiukennuksia maahanmuuttoon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.5.2009 11:27
  • Kuva: Arto Satonen
    Kuva
    Arto Satonen

Toinen päähallituspuolue kokoomus haluaa tiukentaa turvapaikkapolitiikkaa. Puolueen maahanmuuttopoliittinen työryhmä esittää tänään raportissaan, että esimerkiksi ikätestaaminen olisi kirjattava lakiin.

Myös perheiden yhdistämiseen pitäisi suhtautua nykyistä tiukemmin ja sen pitäisi koskea vain ydinperhettä.

Raportin mukaan myös ”vetovoimatekijäksi osoittautunutta” toimeentulotukea olisi myös karsittava. Työryhmä toteaa, että toimeentulotuki on moninkertainen esimerkiksi Saksaan verrattuna.

Työryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Arto Satosen mukaan tiukentamisen tavoitteena on karsia perusteettomia hakijoita. Turvapaikkapolitiikka pitäisi hänen mukaansa yhdenmukaistaa muiden Pohjoismaiden ja erityisesti Ruotsin kanssa.

- Kun rima on saatu oikealle tasolle ja käsittelyprosessi ripeämmiksi, vapautuvat resurssit on kohdennettava turvapaikan saaneiden tehokkaaseen kotouttamiseen, Satonen toteaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

AMakinen

Vihdoinkin voi sanoa kokoomuksen mielenmuutoksesta.

Humanitäärisen maahanmuuton perusteet on laitettava kokonaan uusiksi. Ihmisiä on autettava heidän kotimaassaan. Se on taloudellisesti ja ekologisesti ainoa kestävä tapa pitkällä tähtäimellä. Muualla saatujen, paljon laajempien ja pitkäaikaisempien kokemusten perusteella tietyistä maista ja kulttuureista EI PIDÄ ottaa lainkaan turvapaikanhakijoita. Näistä tulevat ihmiset eivät sopeudu koskaan, vaan pyrkivät valtaamaan elintilaa vain omalle kulttuurilleen. Suomi on pieni omintakeinen kulttuuri, jota meillä on oikeus ja myös velvollisuus suojella. Suojeleehan EU uhanalaista luontoakin.

MerjaH

jotka jätettäisiin murhattaviksi kotimaahansa, eli niitä poliittisia pakolaisia.

Burmalaiset vaihtavat nimensäkin niistä syistä.

Ei minusta aivan kokonaan voida luopua. Enemmän sivistynyttä olisi luopua vaikkapa siitä oopperatalosta...kumminkin.

MUTTA sen näkee Hullu Kreetakin, mitä jengiä nämä nykyiset ovat...seikkailijoita he ovat enimäkseen. Kiva lähteä vähän katselemaan sitä pohjoista Tollouden Huippua. Fri ruoka ja ylöspito, ja jos huonosti käy, on kotimatkakin ihan ilmainen ja turvallinen.

quupa

Ihmeellistä että luokan mallioppilas Suomi ei tässä yllättäen piittaakaan EU_direktiivistä, joka kyllä tarkoittaa perheen määritelmän osalta koko lainsäädäntöä. Isoäidit kuuluvat EU-direktiivin mukaan perheeseen ja sillä sipuli. Tulee vähän sellainen tuntu että Thors haluaa tässäkin asiassa suojautua eduskuntaryhmien selän taakse. Halla-aho ja Hommafoorumi rules!

Sokarates

Nyt ovet kiinni, kohta sieltä alkaa valua pakistanilaisia ja afgaaneja ja somaleja rahtilaivakaupalla.

Ei ole meidän vastuu, se että ko. maat sotkevat systeeminsä.

Nykymutoinen pakolaisuus on pelkuruutta, nykyään miehet pakenee ja naiset ja lapset jäävät tykinruuaksi.

Anna111

Ei ole enää turvallista. On liikaa raiskauksia ja esim. tuttuni juuri 20 somalia hakkasi joukolla haloilla Malminkartanossa. Maahanmuutto ei toimi ja Suomesta tulee pian turvaton paikka asua meille suomalaisille.Hyvä Kokoomus! En äänestänyt väärää puoluetta.

1970blue

Lakiin se on kirjattava, koska muuten asiaan ei virkamies tartu. Kyseessähän on petos sinällään ja voi olla, että jossain etäällä tällaista oikeuskäsitettä ei ole. Täällä kuitenkin on ja pidetään huoli että on jatkossakin. Rasismilla ei ole asian kanssa pienintäkään tekemistä. Jos tänne haluaa olisi vähintäänkin kohtuullista esittää oikeaa tietoa.

TJH XX-7

Kokoomus nykyisellään on arvoliberaali homopuolue.

Kannattaisi etsiä joku oikeasti konservatiivinen, oikeistolainen ja isänmaallinen ehdokas tai puolue jota äänestää (käytännössä sitoutumaton PS). Esim. Halla-Aho Helsingissä, T. Lahtinen Uudellamaalla jne.

"Jos pysyvät kannassaan vielä, niin avot."

Toivoa sopii, mutta pelkäänpä että eivät pysy. Mikäli kokoomus tekee "parannuksen" ja palaa vanhoihin arvoihinsa niin hyvä.

minä

"Raportin mukaan myös ”vetovoimatekijäksi osoittautunutta” toimeentulotukea olisi myös karsittava. Työryhmä toteaa, että toimeentulotuki on moninkertainen esimerkiksi Saksaan verrattuna."

ehkä niin, mutta silti esim. työtön, yksinhuoltaja ja eläkeläinen elää köyhyyden rajalla, jopa sen alla... saati sitten jos olet sairas tai joku perheessä on ja tarvitsee kalliita lääkkeitä...

Ja enpä tiedä kannattaako vertailla saksaan yhtään missään... siellä on niin moni asia huonommin kuin suomessa... elintaso, koulutus, sivistys, mellakoita, jne jne...

Mutta hyvinvointisuomessa Suomen kansalaisella ei ole varaa ruokaan, saati asuntoon...

ja taakkaa kannat ja huono onni seuraa tulevaisuuteen... jos tulot on nolla ja maksut erääntyy, saat merkinnän joka säilyy kauan ja estää elämisen vaikka taloustilanne kohenisikin esim. työllistymisen myötä... kylläpä on kannustavaa... ihme että Suomessa näin vähän masentuneita...

hyvähän se on katsoa vähän tarkemmin ketä maahan otetaan ja se että onko serkun vaimon lapsi perheenjäsen ja oikeutettu sen nojalla turvapaikkaan on vähän arveluttavaa... mutta toki meillä on varaa ja sydäntä (toivottavasti) auttaa oikeasti apua tarvitsevia... eikö vain? mutta muistetaan hoitaa omat ongelmat ensin...

Ismo Alatalo

Miten sattuikaan, että kokoomus juuri näin vaalien alla hoksasi tuon asian. Ei ole pitkäkään aika, kun ne äänestivät aiempaa selvästi lepsumman maahanmuuttolain puolesta.

Hyvä Homma, jos kokoomus alkaa oikeasti herätä asian suhteen, mutta minä en oikein siihen usko.

jjr

Maahanmuuton järkevöittäminen olisi yksi asia mikä pitää tehdä, mutta se vie aikaa ja sillä välin tilanne pahenee varsinkin pääkaupunkiseudulla jatkuvasti. Toinen asia sitten on, miten ratkaistaan jo olemassaolevat ongelmat: kasvava katuväkivalta, islamismi, syrjäytyminen, jengiytyminen, kouluongelmat ja muut tiettyihin ryhmiin liittyvät "kotoutumishaasteet".

Korpisoturi

Kokoomus on ollut jo kauan asemassa, josta voi, jos halua riittää, vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan. Laiton tai laillinen siirtolaisuus ja ns. pakolaisuus sekä niihin suhtautuminen on hallituksen ja eduskunnan, ei virkamiesten, käsissä. Hyvä, että Kokoomus vihdoinkin alkaa osoittaa järjen käytön oireita mutta silti jää epäilyksen siemen sillä aikaa olisi ollut riittämiin hoitaa asiaa kansalaisten hyväksymään asentoon. Onko järkipuheen syynä EU-vaalit vai onko oikeasti kysymyksessä valaistuminen?

Täällä on moni kirjoittaja kertonut mm. Helsingin rautatieaseman turvattomuudesta. Tälle asialle on eduksi, että näistä jengeistä on riesaa juuri helsinkiläisille sillä sielläähän ne hyödylliset hölmötkin, jotka tuon riesan mahdollistavat, asuvat tai ainakin toimivat. En voisikaan kuvitella, että mamut kovinkaan kauaa terrorisoisivat jossain Lapualla tai Joensuussa. Ellei asialle saada jotain rotia, niin on vain hyvä, että helsinkiläiset saavat pitää riesansa. Valitettavasti me muutkin joudumme osallistumaan helsinkiläisten "harrastuksen" kustannuksiin. Olisikin säädettävä laki, joka vapauttaa muut suomalaiset tästä rasituksesta.