Tiistai 18.6.2019

Timo Soini: ”Ikea-kalustettu Brysselin-kämppä hopealle”

Luotu: 
29.6.2013 12:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo, ettei hän pyri ehdolle eurovaaleissa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti hetki sitten, ettei hän aio ehdokkaaksi eurovaaleihin.

Hän sanoo valitsevansa kotimaan ja kodin mielummin kuin Brysselin.

– Ikea-kalustettu Brysselin-kämppä jää hopealle, Soini sanoo.

Soinin tämän sanottua nousi suuri joukko puoluekokousedustajia seisaalleen osoittamaan suosiotaan puheenjohtajalleen taputtaen ja huutaen.

Jo puheensa alusta saakka Soini piti puoluekokousvieraita jännityksessä. Puheensa alkupuolella Soini kertoi tehneensä velvollisuutensa presidentinvaaleissa, mutta ymmärtäneen, ettei hänen kannattajansa toivo hänestä presidenttiä.

Eurovaalien kanssa Soini sanoo syöksyneensä syviin ajatuksiin. Hän sanoi tietävänsä, mitä kannattajat haluavat, mutta korosti päätöksen olleen henkilökohtainen ja miettineen, mitä hän itse haluaa.

Ennen kuin Soini pudotti uutispomminsa hän pidätti kannattajiaan jännityksessä kertaamalla puolueen menestystä kuntavaaleissa ja eduskunnassa. Puheenjohtaja toisti jälleen puolueväelle, ettei perussuomalaisten ruorissa ole aina helppoa.

– Teidän kanssanne ei ole helppoa joka päivä. Mielenkiintoista on joka päivä.

– Yhdessä olemme saaneet paljon aikaan. Minä johdan ja yhdessä teemme.

Soini kuitenkin lupaa antavansa kaiken tukensa kaikille ehdokkaille, vaikka ei itse nyt lähdekään ehdolle.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauri Hyhkö

Onko tuolla nyt niin väliä, onhan meillä myös juutalainen pitkän linjan isänmaallinen poliitikko edustajanamme. Niin ja ortodoksi, Mitro Repo, joka edustaa meitä Eu-parlamentissa. On epä-älyllistä liittää uskonnollinen vakaumus isänmaallisuuteen, ehkä lukuunottamatta takavuosien taistolaisuutta. Teot ratkaisevat, ei vakaumus; ainakaan uskonnollinen. http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex5000.sh?${APPL}=hetekaue&${BASE}=hetekaue&${THWIDS}=198.27/1372571067_497206&${oohtml}=hex/hex3500&${html}=hex/hex3500&${snhtml}=hex/hexnosyn&${savehtml}=/thwfakta/hetekau/hex/hex3000.shtml&tyyppi=hakusetti

Hannu Valjakka

Niin...henkilökohtainen päätös ...mahtaakohan olla niinkin,että siellä ei pärjääkkään pelkällä riettaalla retoriikalla? Onko vaikeaa,tai peräti mahdotonta antaa äänestäjille sellaisia tuloksia,mitä kannattajat ja äänestäjät odottavat? Henkilökohtaisessa päätöksessä ei puoluetovereitten ja äänestäjien toiveet paljoa paina...minusta aika itsekästä.Perusuomalaisilla olisi aika vaihtaa myös puheenjohtaja,mikä tosin taitaa olla melko mahdoton tehtävä,Voipi olla niinkin,että pienipelko persieen puolella voi olla siinäkin,että josko joku sillä aikaa haluaisikin puheenjohtajaksi,puheenjohtajan paikalle.Tulevaisuutta ajatellen,onko tästä miehestä mihinkään muuhun,kuin poliittiseksi pelleksi.Onko miehestä ministeriksi saati pääministeriksi seuraavien vaalien jälkeen...rohkenen epäillä.

Kalervo Palonen

Kyllä on kitkeriä kommentteja Soinin päätöksestä, joka oli täysin hänen omansa.
Onko tämä PS puolue ja sen keulahahmo ihan oikeasti näin vaikea nieltävä?
Se on vaan niin , että tämä puolue ja Soini on tullut jäädäkseen joten eiköhän opetella elämään sen kanssa.

Aki Terentjeff

Soini puhuu kansankielellä, valitettavasti osa kansaa on vaan sen verran "ulkona" että ei osaa kuin tarttua henkilöön. Avutonta höpinää isänmaallisuudesta, jos ostaa Ikean huonekaluja onko kaikki siis epäisänmaallisia jotka ostavat Ikena kaluja? Voi Elämä! Soini on ainunoa poliitikko joka pyrkii selkeällä Suomella kertomaan kansankielellä asiat kansalaisille parhaansa mukaan kuten Farage Englannissa, todella suoraa asiaa ja peittelemätöntä julistusta, tosin jos kuulijat ovt tottuneet "neuvostoaikaiseen salailuun" niin ihmekkös on jos korvaan särähtää moinen suoraan asioiden kertominen. Pravdan lukijat paheksuu Soinia, ihan loogista etten sanoisi. Tarttukaa asioihin, ei henkilöön.

Kaarle Akkanen

Soinilla olisi ollut EU:ssa mahdollisuus eurokriittisessä liikkeessä johtopaikka, ellei jopa johtajan asema. En yhtään ihmettele sitä, että valinta oli kovin vaikea. Perussuomalaisten kannalta ko. ratkaisu oli kuitenkin ilahduttava ja ns. valtapuolueiden näkökulmasta katsoen aivan jotain muuta!

Jan-Gösta Grönholm

Kyllä Timo Soini teki perussuomalaisten puolueen kannalta hyvä päätös.Oletettavasti nykynäkymin voisi arvioida että tulevaisuuden tehtävät saattavat olla huomattavasti vaativammat Suomessa kuin Brysselissä.Yksityiselämänsä ja rasituskestävyytensä huomioiden on Soinin päätös ollut ja edelleen on hyvin vaikea arvioida hänen itsensä osalta.