Keskiviikko 16.1.2019

Kokoomuksen euroehdokkaan mainos Hesarin etusivulla: ” Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi” -puolue kielsi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.5.2009 10:16
  • Kuva: Kai Pöntinen
    Kuva
    Kai Pöntisen eurovaalimainos kiellettiin.

Kokoomus on kieltänyt kohua herättäneen vaalimainoksen. Kohua herätti eurovaaliehdokas Kai Pöntisen vaalimainokset, joissa hän julistaa: "Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi. Suomalaisen elämänmuodon puolesta". Mainos komeilee muun muassa perjantain Helsingin Sanomien etusivulla.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kertoo Aamulehdelle, että puolue on kieltänyt Pöntistä jatkamasta mainontaansa samaan tapaan.

- Me emme hyväksy tällaista tapaa herättää huomiota. Se ei ole sopivaa. Emme pidä tällaisten sanojen kuin sosiaalipummien käyttämisestä samassa lauseessa kuin maahanmuuttaja. Se herättää mielleyhtymiä, jotka eivät ole totta.

Kokoomuksen linja on Tujusen mukaan, että suvaitsemattomuutta ei suvaita. Maahanmuutosta pitäisi kuitenkin keskustella avoimesti.

Tujunen haluaa korostaa, että Pöntisen vaaliohjelma ei sinällään ole rasistinen, vaikka hänellä onkin kriittisiä näkemyksiä maahanmuuttopolitiikasta.

- Hän suhtautuu positiivisesti työperäiseen maahanmuuttoon ja siihen, että turvapaikanhakijoita pitää auttaa humanistisin perustein. Ihan samalla tavalla kuin kokoomus.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Jo on kumma, että maassa on yksi ja ainoa virallinen "totuus" tässäkin asiassa.

Onko suvaitsevaisuus tosiaan sitä, että hyväksytään kritiikittömästi kaikki pummit ja vielä vaiennetaan asiasta huomauttavat oikein julkisesti?

Pöntiselle menee ääneni, vaikka Kokoomus ei sitä muuten välttämättä ansaitsisikaan. Ihan vaan kaverin siviilirohkeuden takia.

Yhteiskunnassa on enemmän tilausta näille asiat suoraan sanoville pöntisille kuin Katainen ja päättäjät yleensäkään ovat salonkikelpoisuudessaan huomanneetkaan.

Olisiko aihetta reivata kurssia arkirealismin suuntaan, Katainen?

JänkäJouni

Se herättää mielleyhtymiä, jotka eivät ole totta.

Miten niin ei ole totta? Jos väittää toisen valehdelleen, pitää esittää faktaa että itse puhuu totta.
Muuten, säälittävää touhua Tujuselta.

Mo

"- Me emme hyväksy tällaista tapaa herättää huomiota. Se ei ole sopivaa. Emme pidä tällaisten sanojen kuin sosiaalipummien käyttämisestä samassa lauseessa kuin maahanmuuttaja. Se herättää mielleyhtymiä, jotka eivät ole totta."

Milläköhän lailla tuo sanamuoto kertoo asian erilailla, kuin asia todellisuudessa on? Maassamme on jo tälläkin hetkellä valtava määrä, näitä turvapaikkaturisteja, jotka eivät tule hyödyttämään maatamme pätkänkään vertaa, ikinä. Työllistävät vain vuorotellen eri viranomaisia, kuten Poliisia ja Sosiaalitoimea.

Putkiaivo

"...jotka eivät tule hyödyttämään maatamme pätkänkään vertaa, ikinä."

Minusta edes me suomalaiset emme hyödytä maatamme tarpeeksi. Työviikko seitsemänpäiväiseksi, työpäivät 12 tuntisiksi.

Se on myös hienoa, ettei Suomi hyödytä kehitysmaiden luonnonvaroja tai työvoimaa.

Tuomas2

Kokoomus on todellakin tehokas vaaliorganisaatio. Näillä Tujusen lausunnoilla varmistettiin että jokainen äänestäjä tietää kuka on Pönttinen ainakin Helsingissä jossa Halla-aho ei lähtenyt ehdolle.

Ja sattumalta samana päivänä kun Hesarin etusivun mainos.

Sameissa vesissä kalastavat kohta kaikki. Homma^^^

Tuomas2

Koko maa on yhtä vaalipiiriä mutta Hesaria luetaan eniten pk-seudulla. Samaten on Halla-ahon äänestäjiä kunnallisvaaleista (Soiniin v*ttuuntuneta) ilman ehdokasta ja joku Pönttinen pohojanmaalta ei sanoisi kenellekään mitään ellei hänelle hankittaisi julkisuutta.

En ihmettelisi vaikka tätä Hesaria jaettaisiin itä-helsingissä ravitsemusliikkeisiin jotta varmistettaisi mahdollisimman suuri näkyvyys rikastuneilla alueilla.

Markus

"Emme pidä tällaisten sanojen kuin sosiaalipummien käyttämisestä samassa lauseessa kuin maahanmuuttaja. Se herättää mielleyhtymiä, jotka eivät ole totta.

Kokoomuksen linja on Tujusen mukaan, että suvaitsemattomuutta ei suvaita. Maahanmuutosta pitäisi kuitenkin keskustella avoimesti.

Tujunen haluaa korostaa, että Pöntisen vaaliohjelma ei sinällään ole rasistinen, vaikka hänellä onkin kriittisiä näkemyksiä maahanmuuttopolitiikasta."

HAHAHAHAAAA HAAA HAAA HAAA...

Voi luoja miten tekopyhää. Miten se voisi olla rasistista, kun Sekoomushan on allekirjoittanut kaikkien fiksujen puolueiden yhteisen rasisminvastaisen julistuksen.

Muistanko väärin, mutta eikö valtakunnankasleri Mika Illman kysynyt "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" -oikeuskäsittelyn yhteydessä raastuvan istunnossa, että onko artikkelin kirjoittaja sosiaalipummi?

niinpä

Kokoomus kieltää Kai Pöntisen mainokset, joita on näkynyt jo jonkun aikaa lehdissä.

Hetkinen, pelataanko tässä kaksilla kortilla? Pöntisen mainokset saavat kiellon jälkeen vieläkin suuremman julkisuuden kuin aikaisemmin. Huomenna niistä puhuttaneen jo lehtien uutissivuilla.

Nyt kokoomuksen puoluetoimistolla voi hykerrellä tyytyväisenä. Tujunen valkopesi puoleensa virallisen maineen ja sai samalla viestitettyä isommalla äänellä maaahanmuuttajakriittiselle porukalle, että "kyllä meiltäkin teitä löytyy". Tekopyhää!

Hörhölä

Toivon todella, että Kaitsu saa mahtavan äänivyöryn. Jospa se herättäisi Kokoomuksen johdon monikultturismiunestaan.
Kuka meidän suomalaisten puolta pitää, jossei ennen aina niin luotettava Kokoomus? Mutta ensin pitää herätä, nousta ylös ja alkaa hommiin.

tapio_o_neva

Pöntinen on reilu merkonomi ja kersantti eikä mikään siviilipalvelustohtori.

Astrid Thors ja Ville Itälä huijasivat Soinia. Soini luopui 2%-yksiköstä kannatusta ulostamalla siviilipalvelusmies Halla-ahon päästäkseen apuministeriksi Jyrki Kataisen johtamaan sinipunahallitukseen, jonka runkona on Svenska folkpartiet 2011.

Kun Soini luopui kannatuksesta ja Halla-ahosta, otti Kokoomus tyhjän markkinaosuuden.

Vieras

Mihin hukkui mainostettu uusi avoimuus?

Miksi pitää sensuroida EU ehdokkaiden omia ajatuksia?

Ehdokkaista on saatava juuri se kuva, jonka he itse haluavat välittää äänestäjille. Kuva voi olla taantumuksellinen tai joidenkin mielestä ok.

Kuka haluaa ainoastaan puolue apparaatin ja mainostoimiston tekemää jumpen kivaa "imago-kiiltoa".

Vapauden rajoittamiselle ja sensuurille jyrkkä EI !

TTapsa

Helsingin Sanomien puolella Katainen kertoo että "mainos antaa väärän kuvan Pöntisen ajattelusta". Antaakohan tämä sekoilu todellisen kuvan Kokoomuksesta?

Äärioikeistolaisen Lapuan liikkeen museota http://www.lapuanliike.fi/museo.htm johtava Pöntinen osoittaa ainakin intoa kytkeä yhteen termit maahanmuuttaja ja sosiaalipummi, Kataisen ja Tujusen selittelytaidot testataan - ja sitä tietopuolta taitaa sitten edustaa Ari Vatanen.

Tuosta voi sitten jokainen vetää johtopäätöksensä.

Vieras

Kiitos uutisoinnista. Ennen tämän päivän laajaa julkisuutta saanutta uutisointia en olisi tiennyt Kai Pöntisen agendaa vaalien suhteen. Äänestän siis häntä, koska hän uskaltaa sanoa sen, mitä muut edustajat eivät.

Ensin ajattelin olla menemättä uurnille, mutta nyt on pakko! Sympatiapisteet Pöntiselle.

t pekkanen

Tujusen valkopesuohjelma ei toimi. Eikä toimi näiden maahanmuuttajavastaisten (maahanmuuttokriittisten) ruikkuttajien väitteetkään.

Voisiko joku heistä esittää laskelmat siitä mitä kustannuksia maahanmuuttajista koituu Suomen valtiolle suhteessa siihen kuinka paljon veroja maahanmuuttajataustaiset maksavat Suomen valtiolle?

Ei niitä löydy ainakaan maahanmuuttokriittisiltä vihasivustoilta, joista yhdelle Pöntisenkin vaalisivuilta löytyy suora linkki. Niitä sivustoja selaillessa kannattaa korvata sana “somali” sanalla juutalainen ja sana “islam” sanalla juutalaisuus ja teksti alkaa kuullostaa valitettavan tutulta ja juuri siltä mitä se sisällöltään todellisuudessa on.

Isänmaamme onneksi näiden suunsoittajien tehokkuus ja toimintakyky todellisessa elämässä ovat varsin vaatimattomia, vai mitä voi päätellä siitä että esimerkiksi Halla-Aho ei ole koko kevätkautena tehnyt yhtä ainoata aloitetta tai käyttänyt ainuttakaan puheenvuoroa Helsingin kaupunginvaltuustossa, häntä ja hänen kannattajiaan vaivaavien asioiden korjaamiseksi.

Ismo Alatalo

Se on tosiaan jännä, miksei mainitsemistasi asioista meinaa löytyä tilastoja. Suomessa kun kuitenkin yleensä tilastoidaan kaikki mahdollinen. Onkohan mitenkään mahdollista, että tilastot on olemassa, mutta niitä ei jostain syystä julkaista?
Minuakin kiinnostaisi tietää maahanmuuttajien maksamat verotulot. Ja erityisesti kiinnostavia voisi olla joidenkin tiettyjen ryhmien, kuten mainitsemasi somalit, tulot suhteessa kustannuksiin.

Tasa Arvo

Kustannuksia on laskettu ja jokainen turvpaikanhakija aiheuttaa veronmaksajille vähintäin 60.000 euron kustannukset vuosittain. Valtaosa hakijoista ei täytä mitään kriteereitä, mutta silti he viipyvät täällä keskimäärin useita vuosia. Turvapaikkaleikki on kallista lystiä veronmaksajille.

Jos joku jossain vaiheessa työllistyy, niin työpaikka on lähes 100%:n varmuudella jokin yhteiskunnan työpaikka, jossa hoidetaan turvapaikanhakijoiden asioita. Siis yhteiskunta maksaa näidenkin palkat - verot mukaanlukien.

Mainittakoon vielä, että en tarkoita tässä todellisia turvapaikanhakijoita, joita on siis vain murto-osa.

tapio_o_neva

http://johaneurovaali.blogit.uusisuomi.fi/

Jotenkin tuntuu siltä, että on jälleen suojasää ja aurinko paistaa. Bäckman-materiaalia on palautettu!

Olisi hyvä, jos Kai Pöntinen ja Johan Bäckman löisivät viisaat päänsä yhteen ja miettisivät, miten puolustusvoimain lippujuhlapäivän aatosta ja Putin-vierailupäivästä saataisiin kunnon katuperformance.

Ehdotan, että fascistit käytä ostamassa mustan t-paidan ja antifascistit punaisen. Stockman, joka pitää hullun halpoja päiviä, voisi sponssata: omalla logollaan tietenkin. Abdullah Tammen porukoille tietenkin islamin vihreä paita.
Ja Uusi Suomi raportoimaan.

On hyvä, että on Jussi ja Kaitsu, jotka pystyvä keittämään kokoon kohun vaatimattomista sissimuonista.

Pöntinen voisi tuoda jonkin mieskuoron mukanaan ja Bäckman jonkin torvisoittokunnan. Parasta kesäsosialismia ovat vaskipuhaltimet.

laurimunkisto

"Emme pidä tällaisten sanojen kuin sosiaalipummien käyttämisestä samassa lauseessa kuin maahanmuuttaja."

Niin, perinteisestihän kokoomuksessa on käytetty sosiaalipummi -sanaa vain suomalaisista köyhistä. Tämä linja pitää ilmeisesti jatkossakin.

Jukka Turunen

Pöntinen ulkoisti kampanjansa nyt kukkahattutädeille, jotka hoitavat loput - eikä maksa enää Pöntiselle mitään! Hyvin ajateltu. Jos Hesari täyttää etusivunsa mainoksilla kuin pahainen postimyyntikuvasto, niin on hyvä että joku näpäyttää kunnolla. Ja näkyypä Hesarille kelpaavan myös "rasistin" mainoseurot. Totuuden kertominen on rasismia - on se...
:-) Peukut pystyyn Pöntiselle!

Vladimir

Juuri tällainen käytös, puoleen taholta, tekee puoleet ja niiden edustajat niin vastenmielisiksi. Jokainen näkee tosiasiat mutta meille kerrotaan, mitä näkee ei ole totta ja siitä ei saa puhua. Näin oli aikanaan vuosikymmenet Neuvostoliiton kanssa ja niin siitä suomalaiset oppivat, puolueet ja media etunenässä, kieltämään totuuden ja puhumaan kauniisti asian vierestä. Suomessa ei yksinkertaisesti enää osata eikä edes tunnu saatavan puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Vieras

hyvä Pöntinen!

Samahan hengenvetohon kaikki Ameriikkahan muuttanehet elintasopakolaaset ja jälkelääset takaasin tänne Suomehen.

Jos niitei suvaata täällä, ei niitä tartte suvaata muuallakaan.

Sampo Turunen

Soini ja kumppanit eu-parlamenttiin hoitamaan suomi eu:sta heti pois! Lisäksi rajat kiinni ja presidentiltä valta pois. Hallitukseen Kokoomus ja Perussuomalaiset. Sen jälkeen hoidetaan vielä kansalta äänestysoikeus niin johan eletään kuin P-Koreassa konsanaan. Köyhät tapetaan nälkään ja rikkaat saa riehua ja rellestää. Kyllä nyt on hyvä olla.

Heteromies44vee

-Kokoomus jatkaa edelleen sosiaalidemokraattista linjaansa vaikka ryhmäkuriterrorilla ja tiedottaa:

"Sosiaalipummimaahanmuuttajille Tervetuloa !"

-Kokoomus selkeästi ilmoittaa, ettei se halua Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppia.

-Itse lopetin Kokoomuksen äänestämisen muutama vuosi sitten, kun oli tullut muita vaihtoehtoja. Suosittelen tekemään kriittistä ajattelua ja miettimään kenet uskot oikeasti ajavan sinun asioitasi. Kokoomuksella on ollut pitkään valta ja aikaa näyttää. Itse päädyin nyt Persuihin.

-Milloin viimeksi Kokoomus ajoi sinun asiaasi ?
-Milloin viimeksi Kokoomus vähensi julkisia menoja ja veroja ?
-Milloin viimeksi Kokoomus teki eri päätöksen kuin SDP ?
-Vanhat puolueet vain haluavat ylläpitää etujaan ja organisaatioitaan ja virkanimityksiä. Sitten poliittiseen virkaan valitaan molemmat, ja kansa maksaa. Me olemme tukehtuneet ja uupuneet jo näihin veroihin.

-Kokoomuksella ei ole myöskään suunnitelmaa, miten rahoitetaan tällainen uusi kehitysyhteistyönmuoto paitsi että se maksetaan ottamalla 80 miljardia lainaa ja nostamalla veroja. Miksi sitä ei rahoiteta 830 miljoonan kehitysyhteityörahoista suoraan, mitä se on ?

-Äänestämällä epäsuosittua ehdokasta äänestää vaan puoluetta.
-Pöntisellä yritetään huijata kriittisiä ääniä takaisin Kokoomukselle, joka ei aja hänen asiaansa.

-Juuri uutisissa mainittiin 10 ruotsalaisen kuolleen islamistisen taistelussa. Toivottavasti kukaan partainen lapsi ei menettänyt henkeään. Olivatko nämä niitä sotaa paossa olleita pakolaisia vai vaan keräämässä voimia ? Kansan älykkyyttä nyt aliarvioidaan.

-Eniten humanitaarisesta maahanmuutosta kärsii valtaväestön köyhät, työttömät, uudelleenkoulutettavat, lapsiperheet ja erityisesti naiset, opiskelijat, eläkeläiset, lääkäripalveluita käyttävät, kunnan palveluita käyttävät, jotka kilpailevat rahoista. Maahanmuuttajien oikeudet on turvattu kiintiöillä.

-Kokoomus jatkaa edelleen tutulla sosiaalidemokraattisella linjalla, joka syrjii valtaväestöä ja erityisesti valkoista työssäkäyvää keski-ikäistä heteromiestä. He eivät ehdi puuttua politiikkaan työnsä ohella. He kuitenkin maksavat valtaosan veroista. Se ei ole reilua. Turpaan ei tarvitse ottaa koko aikaa.

Juha Saarinen

Jyrki-poikahan taannoin totesi Suomen tarvitsevan 1,8miljoonaa maahanmuuttajaa. Suomen virallista "mamu-doktriinia" seuraten se tarkoittaa 1,8miljoonaa MUSLIMIA, se nyt jokaisen kannattaa painaa pahkaansa.
Irtisanoutumalla Pöntsän puheista JyrKKis ilmoittaa islamilaistumisen olevan "Kansallisen" Kokkareen tavoite.

MerjaH

Onhan nyt esim. meitä lappilaisiakin sanottu ja saotaan vaikka miksi. Missä erityissuojeluksessa maahamuuttajat ovat.

Älyttämiä tosikkosössöjä nämä abahannahit.

Kyllä asioista pitää puhua...jos ei puhuta vaan hyssytellään, SIITÄHÄN se varsinainen rasismi voi syntyäkin.

2 vuotta kuritushuonetta Ruonansuullekin vihreiden logiikalla?
http://www.youtube.com/watch?v=E24uXGqKwDI

Vääräuskoinen

<ol>"Emme pidä tällaisten sanojen kuin sosiaalipummien käyttämisestä samassa lauseessa kuin maahanmuuttaja. Se herättää mielleyhtymiä, jotka eivät ole totta."</ol>

Mitäs jos mielleyhtymä perustuukin tilastolliseen tosiasiaan? Onko silloin hyväksyttävää rinnastaa ihmisryhmä X sosiaalipummeihin? Vai pitääkö tosiasioiden julkisanomista rajoittaa silloin kun ne ehkä mahdollisesti voivat loukata jonkun ihmisryhmän kunniaa?

Tilastokeskus tietää kertoa että <a href="http://www.stat.fi/artikkelit/2007/art_2007-11-07_005.html">"Asiantuntij... mukaan työperäinen muutto on ollut vain 5-10 prosentin luokkaa maahanmuutosta."</a> (2007)

Minun mielestäni maailmankuva on parempi muodostaa tosiasioiden pohjalta kuin sokeasti uskoa auktoriteettivaikuttajaa leikkivien tahojen suoltamaa mielipidepropagandaa.

Suomitytär

Hassua että ulkosuomalaisia pidetään ELINTASOpakolaisina. No joo, Suomi on ollut köyhä maa, mutta suomalaiset ovat aina (no tai pääosin) tehneet lujasti töitä uudessa kotimaassaan, totelleet paikallisia lakeja ja opetelleet paikalliset tavat.
Ei täällä Kanadassa näy rautatieasemalla suomalaisia hengaamassa kun muut ovat töissä, näpistelemässä, tai hyväksikäyttämässä sosiaaliturvaa tai paikallisia naisia. Kanadansuomalaiset maksavat työstään verot kuten kuuluukin, ja he ovat töissä insinööreinä, lääkäreinä, opettajina jne ja kantavat kortensa kekoon.

Ja äänestin Pöntistä.