Perjantai 18.1.2019

Suomen piraattipuolue: 5000 kasassa!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.5.2009 13:05
  • Kuva: Creative Commons / Darkismus
    Kuva
    Piraattipuolueella on 5000 kannattajakorttia kasassa.

Suomen piraattipuolueen virallistuminen etenee vauhdilla. Puolueen tiedottaja Kaj Sotala kertoo Uudelle Suomelle, että kannattajakortteja on jo kasassa tarvittava määrä eli vähintään 5000, mutta kortit eivät vielä ole samassa paikassa.

- Tarkoitus on, että ensi viikolla tai sitä seuraavalla viemme kortit oikeusministeriöön, Sotala kertoo.

Oikeusministeriössä kortit vielä tarkastetaan ennen kuin puolue virallistetaan. Sotalan mukaan puolue on yrittänyt selvittää ministeriöltä, miten kauan korttien tarkastamisessa menee. Arvio on muutama kuukausi.

Pirate Bayn perustajien Ruotsissa saama tuomio lisäsi Ruotsin piraattipuolueen kannatusta tuntuvasti, ja ilmiö näkyi myös Suomessa.

- Silloin oli selvä piikki, mutta nyt on vähän laantunut. Odotamme, että kun saamme puoluestatuksen, tulee toinen piikki, Sotala sanoo.

Puolue ei vielä ole miettinyt tavoitteitaan vuoden 2011 eduskuntavaaleihin, mutta Sotalan mukaan toiveena on, että ainakin joku edustaja menisi läpi. Eurovaalit olisivat olleet upea sauma Suomen piraattipuolueelle, mutta meidän kannaltamme Pirate Bay -tuomio tuli liian myöhään, kuten Talouselämä hiljattain huomautti.

Ruotsissa noste on johtanut siihen, että naapurin puolue on kolminkertaistanut kannatusmääränsä ja odottaa nyt paikkaa europarlamentissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Historicus

Aikaisempia ihan torsoksi jääneitä tapahtumia:

Eppur si muove 1633, Forssan kokous 1903, Naisten äänioikeus 1906, Kukaan ei ole niin tyhmä että hyökkaisi vasten talvea - Mainila 1939, hetken kestävä trandi -internet 1997...

Listaa voi jatkaa kukin mielensä mukaan samalla kun uneksii euforisesta pysähtyneisyydestä ja sen mukanaan tuomasta äidin sylin lämpöisestä turvallisuudentunteesta.

LauraK

Sääli tehdä pilaa demokratiasta perustamalla yhden asian puolue, joka pyrkii vain laillistamaan varastamisen.

Jos luovan työn tekijät haluaisivat, he voisivat jakaa töitään ilmaiseksi, mutta hepä eivät halua, vaan sen sijan kuuluvat tekijänoikeusjärjestöihin. Miksi joku muu saisi päättää, mitä toisen työn tuloksille saa tehdä? Naapurimaassa joskus kokeiltiin sosialisointia - huonoin tuloksin.

Vieras

Milläs LauraK selittää tämän Sanoman sopimussopan? Pointtihan on se, että kun tarpeeksi suuret toimijat pistävät myllyn käyntiin, ei tekijällä ole vaihtoehtoja. Joko otat mitä tarjotaan tai itket ja otat.

Toinen pohtimisen aihe: onko kasettinauhoittaminen ja digiboksille tallentaminen varastamista? Sehän on täsmälleen sama asia nettikopioinnin kanssa. Se on kuitenkin laillista varastamista ilmeisesti?

Vieras

Jos et olisi noin lyhytnäköinen ja täynnä negatiivista energiaa huomaisit ettei Piraattipuolue ainakaan omien sivujensa mukaan aja varastamisen laillistamista. Tekijänoikeuslaki on, yllätysyllätys, vain sopimus siitä millä tavoin kulttuurin tekemistä pitäisi kannustaa. Harmi vain, että se on saanut liian suuret mittasuhteet nykymaailmaan verrattuna.

Ongelmahan tässä on tekijänoikeusjärjestöjen aivan liian suuri vaikutusasema, vai kuulostaako realistiselta että taiteilijan pitäisi vielä 70 vuoden jälkeen kuolemasta saada korvauksia tekemästään työstä? Järkeä nyt vähän tuohon ajatteluun, missä muussa ammatissa yksinoikeudet teoksiin jäävät voimaan vielä taiteilijan kuolemankin jälkeen? Miten kävisi teknologian kehittymiselle, jos vastaavat aikarajat asetettaisiin mm. patentteihin?

chrome3d

Siinä pikku tyttönen naureskelee ja luulee vievänsä muusikoiden ja muiden taiteilijoiden ja patentin omistajien oikeudet ja tulot. Jotakin liirum laarumia vielä liimataan päälle demokratiasta ja oikeuksista. Niin ei vain ikinä tule käymään.

Onko muuten kyseinen pilipalipuolue yrittänyt järkevästi selittää että kuinka heidän tekijänoikeussysteeminsä toimisi siis vain Suomessa ja Ruotsissa? Muualla maailmassa, kuten USA:ssa ja Englannissa, ei ole tämmöistä systeemiä ja tuskin tuleekaan. Näissä maissa lähes kaikki piratisoitu materiaali kuitenkin tuotetaan, vaikka se onkin riistäjien tekemää. He riistävät artisteja, joten artisteilta pitää ottaa kaikki pois. Logiikka toimii?

Se että jossain arktisilla korkeuksilla parin pikkuvaltion teinit saisivatkin jotain edustajia yrittämään oikeuksien riistoa eduskuntaan niin mitä sillä olisi väliä? Menevätkö suuren maailman mediayhtiöt näiden uuskommunistien edessä polvilleen? I don´t think so.

reilukerho

Täällä ainakin yksi piraattihenkinen persu. Yleensä näitä piraatihenkisiä vastustavat ovat vanhempaa sukupolvea joka olisi valmis sensuroimaan koko internetin. Valtava sukupolvien kuilu. Vaaliliitto on melkein ainoa keino saada ehdokkaita läpi.

Stray

Kannattajakortit on tarkkaan säädettyjä kaavakkeita joiden paperipaksuuskin on määritelty. Jokaisen kortin täytyy olla vähintään käsin allekirjoitettu ja niihin täytetään henkilötietoja tarpeeksi yksilöidäkseen kansalaiset toisistaan ja olemassaoleviksi. Ei niitä noin vaan "wareteta".

Ei yksinoikeutta ole allekirjoituksiin koska ne tuskin ylittävät teoskynnyksen, mutta sen sijaan kannattajakortit ovat luottamuksellisia ja pelkkä nimen löytyminen sellaista on kriittinen henkilötieto liittyen kansalaisen poliittiseen vakaumukseen, jonka julkituonti tai käyttö muuhun tarkoituseen ilman tämän suostumusta on vakava rikos. Puheet mistään muusta tuovat mieleen lähinnä IKL:n.

Ja te varastelu-, oikeusriisto- ja muut -vauhkoojat; oikeasti, käykää lukemassa mistä on kyse ennenkuin tulette tänne nolaamaan itsenne. http://www.piraattipuolue.fi/