Keskiviikko 19.6.2019

Kari Hokkanen: Suomen mediassa ”riehuu outo homobuumi”

Luotu: 
11.9.2013 15:39
|

Suomen mediassa ”riehuu outo homobuumi”, kirjoittaa keskustan konkarivaikuttaja, sanomalehti Ilkan entinen päätoimittaja Kari Hokkanen äskettäin julkaistussa kolumnissaan.

Seinäjoen kaupunginvaltuustossa vaikuttava professori Hokkanen haukkuu Ilkan julkaisemassa kirjoituksessaan kotimaista mediaa ”isännöivän ja emännöimän äärisuvaitsevaiston”. Lisäksi hän vaikuttaa antavan kirjoituksessaan tukensa Venäjän kritisoidulle homopropagandalaille.

–Mediassamme riehuu outo homobuumi, sekä kapitalistien että veronmaksajien omistamilla kanavilla. Jos jokin lehti jättää joskus annoksen tarjoamatta, oitis heilahtaa leimakirves: homofobiaa! Hokkanen kirjoittaa.

–Mahtaako Putin olla ihan väärässä suitsiessaan omassa maassaan tällaista?

Mitä tarkoitatte homobuumilla, Kari Hokkanen?

–Sitä, että siitä puhutaan niin hirmuisen paljon ja sitä homoasiaa tulee kaikkialta niin hämmentävän paljon. Mikä tässä nyt yhtäkkiä on niin paljon ruvannut puhuttamaan, kun kuitenkin asia on vanha eikä tässä mielestäni mitään erityisen dramaattista ole sillä sektorilla tapahtunut? Hokkanen selittää.

Hokkasen mukaan homokeskustelu on korostunut erityisesti tänä vuonna kenties tasa-arvoista avioliittolakia ajavan kansalaisaloitteen vuoksi.

–Mediassa enimmäkseen toivottaisiin, että se etenee, Hokkanen arvioi.

"Eihän tämä ole mikään iso yhteiskunnallinen kysymys"

”Homobuumi” vaikuttaa negatiiviselta ilmaukselta. Minkälaista haittaa ilmiöstä mielestänne voi olla?

–Eikö se buumi tarkoita vaan sitä, että on yleisesti joku asia pinnalla. En mä sillä sen kummempaa tarkoita, Hokkanen sanoo.

–Ei kai siitä niin haittaakaan ole, mutta se nyt vaan minua ärsyttää ja monia muitakin. Ikään kuin se olisi maailman tärkeimpiä asioita.

Hokkanen korostaa arvostelunsa johtuvan siitä, että seksuaalivähemmistöjen asia hänen mielestään ylikorostuu mediassa.

–Eihän tämä ole mikään iso yhteiskunnallinen kysymys, hän sanoo.

Venäjän homopropagandalain pelätään lisäävän homovihaa ja -vainoa maassa, jossa seksuaalivähemmistöjen asema on ennestäänkin heikko. Annatteko todella tukenne Putinin hallinnon asettamalle laille?

–No joo, se nyt oli paremminkin sellainen [heitto].... Putinhan perustelee sitä nimenomaan sillä, että ei pidä lapsia ja nuoria hämmentää, siinä kai se on se peruste. Venäjä on muutenkin hyvin konservatiivinen maa, Hokkanen sanoo.

Katsotteko seksuaalivähemmistöjen asian esillä pitämisen mediassa mahdollisesti lisäävän homoseksuaalisuutta?

–En usko näin, eiköhän se ole synnynnäistä. Jotain nuorten kokeiluja se voi lisätä, Hokkanen sanoo.

Hokkanen on ollut vuosikymmeniä tärkeä vaikuttaja keskustapuolueessa ja vaikuttanut muun muassa puolueen suuria linjoja vetelevässä puoluehallituksen työvaliokunnassa. Hän arvioi, että puolueessa jaetaan ”aika yleisesti” hänen ihmetyksensä homokeskustelusta.

–Puolueen kantahan on tässä selvä. Avioliitto on miehen ja naisen välinen asia ja muissa suhteissa on muut nimikkeet, Hokkanen sanoo.

Kolumnissaan hän kritisoi mediaa, jonka on hänen mukaansa ”yhä vaikeampi suvaita niitäkään, joiden mielestä avioliitto on naisen ja miehen välinen ja muunlaisille yhdyselämän muodoille on omat nimityksensä”. Hän lisää kuitenkin, että niissä toki kukin eläköön tahtonsa ja taipumustensa mukaan.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

olen aivan samaa mieltä hokkasen kanssa. nykyään vaan tuntuu, että joka paikassa on vain homoja, lesboja. ja joka paikassa (ohjelmassa) pitää olla joku poikkeava. sen aloitti aikanaan hyvät herrat ohjelma. puhutaan vaan muutamista prosenteista jotka ovat poikkeavia.

Jani Hätönen

THE WORLD'S BIGGEST PROBLEMS

The World’s Biggest Problems portal has a simple, clear mission: educating people all around the world about the biggest problems facing humanity. These problems have two criteria, they must be global in scope, and have the potential to rapidly escalate into severe crises.
Economic Collapse : Fragilities in the current global economy could tip the developed world into conditions not seen since the 1920s.
Peak Oil : Petroleum has powered the modern world for almost 100 years; today, many industry insiders say that we may be reaching a permanent peak in oil production.
Global Water Crisis : Over the last 50 years the human population has nearly tripled, while industrial pollution, unsustainable agriculture, and poor civic planning have decreased the overall water supply.
Species Extinction : Certain species that human beings depend upon for our food supply are going extinct; if their numbers fall too low we may face extinction ourselves.
Rapid Climate Change : While the debate rages on about the causes of climate change, global warming is an empirical fact. The problem is both a curse and blessing, in that people from different cultures will either have to work together or face mutual destruction.

Mark Andersson

"Mitä tarkoitatte homobuumilla, Kari Hokkanen?
–Sitä, että siitä puhutaan niin hirmuisen paljon ja sitä homoasiaa tulee kaikkialta niin hämmentävän paljon"

Niinpä. Ja nimenomaan Hokkanen kaltaisineen on siitä puhumassa.

Lasse Neponen

Eiköhän se buumi tarkoita esiintymistiheyttä mediassa.
Jos YLE uutiset esittelee kuvin ja raportein viikoittain vaikka PRIDE kulkueita eri maista ja mantereilta, niin tuntuu ettei edes eri maiden parlamenttivaaleilla ole yhtä suurta uutisarvoa.
Seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuolen ei tulisi olla mikään ihmisiä, taloutta, mediaa tai politiikkaa määrittävä tai dominoiva tekijä tai aihepiiri.

Yhteiskuntapoliittisesti kyse ei ole vähäpätöisestä asiasta jos avioliitto määritelmä ulotetaan samaa sukupuolta olevien parisuhteeseen, niin seuraavana vaatimuksena tulee moniavioisuus, joka on perusteltavissa samoin fakta-argumentein, kuin "sateenkaari"-avioisuus.

JOS ja todennäköisesti kun enemmistö ei tule tasavertaistamaan samansukupuolisten parisuhdetta miehen ja naisen väliseen avioliittoon, NIIN vähemmistön ON demokratiassa HYVÄKSYTTÄVÄ tämä ratkaisu.
Niin ne asiat vain nykyjärjestelmistä parhaimmassa makaavat - De Facto.

Kyuu Eturautti

Kari hyvä, mikäli homoseksuaalit ovat ongelmaksi, suosittelen syyttämään aiheesta heterovanhempia, sillä juuri he aikaansaavat uusia homolapsia maailmaan.

Toivon, että neuvoni auttaa sinua kohdistamaan energiasi tehokkaammin. Herran siunausta.

Jukka Ryhänen

Olenkin odotellut milloin joku päättäjäMies astuu esiin. Kummallisen hiljaa tätä kiusallista feministipropagandaa ovat Miehet tyytyneet seuraamaan.

Onhan se kuultu Miesten kesken tuhannet kerrat mitä mieltä näistä asioista ollaan. Jostain syystä sitä piperrystä mitä lehdet ja marssit ovat täynnä ei kuitenkaan kuule torikahviloissa, marketeissa, turuilla ja toreilla. Ilmeisesti asia on sen laatuinen että sitä ei ole ns. pokkaa kuitenkaan tuoda normaalikautta esiin vaan ainoastaan piiloutumalla mediaan, kansan ulottumattomiin.

Lasse Neponen

Jos et ole ehdoitta puolesta, niin olet ehdottomasti vastaan ?
Kovin on mustavalkoista argumentointi tässä(kin) asiassa.

Mitä jos kaikki muutkin vähemmistöryhmät vaatisivat samoja "oikeuksia", kuin muilla ?
Kaikille 18 täyttäneille seksiä 2 kertaa viikossa - valtion, kuntien tai kirkon piikkiin.
( huom. kirjoitus sisältää huumoria/sarkasmia, eikä se sovi herkille lukijoille ja joita se mahdollisesti voi loukata. Tästä vilpitön pahoitteluni)

Väiski Vemmelsääri

En ole koskaan ymmärtänyt, että mitä ihmettä se ketään heteroa koskettaa tai miten se tämän elämään vaikuttaa jos seksuaalivähemmistöt marssivat kaduilla?

Eikö se ole modernissa yhteiskunnassa ihmisellä oikeus tehdä omassa sängyssään mitä haluaa? Tulee mieleen, että näillä homofoobikoilla on jotain patoutumia itsellään..

Artturi Noitalahti

(11.) "Eikö se ole modernissa yhteiskunnassa ihmisellä oikeus tehdä omassa sängyssään mitä haluaa? Tulee mieleen, että näillä homofoobikoilla on jotain patoutumia itsellään.."

Meitä "homofoofikkoja" ärsyttää lähinnä se hirmuinen vyörytys, mitä tulee joka tuutista. Eikö yhtään vähempi riittäisi?

Juhani Kahela

Homot olkoot homoja siinä missä vasenkätiset ovat vasenkätisiä. Vasenkätisiä ei pukkaa joka kanavalta. Kun telkkarin tai Hesarin avaa, niin homoa pukkaa. Tämä oli Hotakaisen sanoma.

Ei Venäjän ja Suomen lainsäädännössä ei ole oleellisia eroja. Venäjällä lapsille ei saa syöttää homopropagandaa. Suomessa lapsille ei saa kertoa alkoholista. Viinintuottajat ympäri maailmaa pitävät suomalaista lainsäädäntöä syrjivänä ja sanan vapauden rajoittamisena. Tarvitaan pesun kestävä viherstalinisti, jotta hänellä on ylimaallinen oikeus päättää, että homot ovat etuoikeutettu ryhmä.

Väiski Vemmelsääri

Kai sinäkin tajuat sen, että seksuaalivähemmistöt joutuvat jatkuvasti puolustamaan asemaansa koska heitä heitä sorretaan? Eikä ehkä varteenotettavan heteromiehen tarvitse moisesta "homoprogandasta" välittää?

Ja kukaan ei ole täällä väittämässä, että "homot" ovat mitenkään etuoikettu ryhmä. Kyse on vain suvaitsuvaisuudesta.

Jukka Ryhänen
Vastaus kommenttiin #26

"koska heitä sorretaan"

Minä koen lähes päivittäin että minua sorretaan:

- olen keski-ikäinen; keski-ikäisiä sorretaan
- olen mies; miehiä sorretaan
- olen köyhä; köyhiä kyykytetään
- yläkerran naapuri viettää häiritsevää elämää; minua sorretaan
- naiset pelkäävät minua; minua sorretaan
- en saa asuntolainaa koska olen pienituloinen; minua sorretaan
- pankki ottaa ilman lupaa tililtäni rahaa; pankki varastaa

jne jne jne

Kyllä kuule Väiski sorrettuja on niin paljon että se on ihan jonnin joutava argumentti.

Väiski Vemmelsääri
Vastaus kommenttiin #27

...ja millähän tavalla olemalla homoseksuaali liittyy tähän? Voi voi, sorretaanko sua kun olet joku keski-ikäinen heteromies? Elämä on kovaa.

Et todennäköisesti saa sellaista kohtelua osaksesi kuin seksuaalivähemmistöt. Ja toistan pointin: mitä IHMETTÄ se ketään kiinostaa jos joku on homo?

Elias Paatos
Vastaus kommenttiin #26

Ei taida olla 2000-luvulta tämä kommentti. Homoillahan on lähinnä etuoikeuksia, eihän muuten tälläisen pienen vähemmistön edustajia olisi jatkuvasti esillä joka paikassa, kuten vaikkapa televisio-ohjelmissa, ellei heitä hävyttömästi suosittaisi muiden kustannuksella.

Hannu Rautomäki

Niinhän sitä homomarkkinointia tuleekin joka tuutista siihen malliin, että valkoinen heteromies ihan ahdistuu.

"Homojen oikeudet ylpeydenaiheena
Halonen toimi Seksuaalinen tasavertaisuus ry:n puheenjohtajana 1980-luvun alussa. Presidentin mukaan nyky-Suomessa ihmiset voivat tulla suosituiksi osin sen takia, että he toimivat seksuaalisen tasa-arvon puolesta."
STT - IS 5.3.2012

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/kuvien-takaa/suomen-kaikkien-aikojen-ka...

Janne Pirinen

http://www.voice.fi/ilmiot/kasitellaanko-homoja-liikaa-suomalaismediassa...

The Voice selvitti väitteiden pohjalta kuinka paljon homojuttuja on viime kuukausina julkaistu suomalaisissa aikakausilehdissä. Juttuja on julkaistu monen kuukauden otannalla kuusi kappaletta. Heterosuhteisiin keskittyneitä juttuja on puolestaan julkaistu samassa ajassa 113 kappaletta.

Suomalaisista noin 5 % on homoseksuaaleja. Näin ollen otannan mukaan juttuja on julkaistu suhteessa varsin oikeanlainen määrä.

Juhani Kahela

Teeppä sama tutkimus tv-ohjelmista, joissa mukana on ei-ammattilaisia. Voice on varmasti luotettava ja hyvän track recordin omaava tutkimuslaitos. Itse luokittelisin sen tutkimuslaitokseksi. Tässä tulokset, tehkää tutkimus.

Timo Huhtala

Olen heterona epäoineudenmukaisessa asemassa. Miksikö ? No siksi, että median varoessa esittämästä mitään vähemmistöihin liittyvää negatiivista, on kaikista tuuteista tuleva infotulva vääristynyttä ja absurdia höttöä, kaksinaismoralistista sontaa. Enemmistön oikeus kuulla ja nähdä enempi omaa elämäänsä koskevia asioita sivuutetaan ja on helppo tuomita aihepiiriin kyllästyneet heterot homofobisiksi konser atiiveiksi. Minulla on monta homoystävää ja homoja on ollut aina, big deal. Jos vähemmistö odottaa yhteiskunnan muuttuvan neutraaliksi niin maailman tappiin asti käy odotus, kaikki ymmärtävät sen. pikkasen maalaisjärkeä peliin ja kunin olkoon aivan kuten lystää, myös me heterot.

Lauri Kiiski

Mitä ihmettä se kenellekkään kuuluu, onko homo vai hetero ? Homot ovat homoja ja heterot heteroita, eikä asiasta kuulu syyllistää, vaikuttaa tai arvostella ketään.

Kyse on vain aivojen geenien määräämästä kehityksestä, johon yksilöllä ei ole mitään mahdollisuutta itse vaikuttaa - perimä tekee lopputuloksen.

Homous on mennyt määrältään ja laadultaan överiksi, joka ei ole omiaan ei homoille, eikä heteroille, sillä osaavat ne heterotkin stailata ja sisustaa, siinä missä homotkin.

Jouni Ennevaara

Ei homous itsessään olekaan mikään ongelma, vaan tämä joka tuutista ylipursuava homopropaganda. Aikaisemmin homot luokiteltiin ryhmään "tuhkamunat", jotka eivät osallistu naimamarkkinoille ja siten täysin vaarattomia.

Homoja on alle prosentti väestöstä, joten vasenkätisiäkin on enemmän. Nykyään tosin moni viherstalinisti ilmoittaa itsensä tutkimuksissa homoksi, ihan vaan periaatteen vuoksi.

Heikki Paananen

"Kyse on vain aivojen geenien määräämästä kehityksestä, johon yksilöllä ei ole mitään mahdollisuutta itse vaikuttaa - perimä tekee lopputuloksen."

Jos homous on geneettistä, poistuu se itsestään sitä nopeammin, mitä sallivampi yhteiskunta on. Tämä on luultavasti homobuumin salattu tavoite.

Mikko Paavola

Kun olin nykyisen avioliittolaista EDUSKUNNASSA antamassa lausuntoa ELATUSVELVOLLISTEN LIITTO ry:n puolesta syksyllä 1987 lakivaliokunnalle ei tuo homokysymys ollut ollenkaan esillä. Kyllä siitä on nyt mediassa puhuttu paljon ja melkein liikaakin. Toisaalta miksi meidän tulee puuttua tuon vanhoillisen Venäjän lakeihin ja elämään niin innokkaasti. Onhan mailla oikeus elää omaa elämäänsä. Voi vaihtaa nykyään maata jos ei miellytä asua omassa maassaan.
Olympialaisissa ei kyllä pidä VENÄJÄN asettaa mitään rajoituksia eri maiden kilpailijoille homoasiassa talvikisoissa. Sitten voidaan jättää ne olympialaiset väliin.

Esa Aaltonen

Höpö höpö - en ole koskaan törmännyt hetaronaiseen, joka siinä vaiheessa kun ruvetaan pussailemaan olisi vähääkään kiinnostunut miehen poliittisista tai maailmankatsomuksellisista näkemyksistä tai edes luonteen syvällisyydestä. Korkeintaan siinä vaiheessa jos homma ei toimi - saattaa tulla joku puolihuolimaton "ooksä joku homovai" pettymyksen ilmaisuna. Ja mitä vanhemmaksi naiset tulevat, sen suoraviivaisempaa on sukupuolivietin ohjaus.

Homoilu, kukkahattuilu, maailmanparantaminen ja suurin osa feminismistä on valtaosalle naisia osa eräänlaista "työminää", joka sitten nakataan narikkaan puolison tms. bestiksen kanssa. Auta armias niitä miehiä, jotka joutuvat elämään naisensa työminän kanssa - se on amerikaksi bitch ;-)

Erno Marttila

Melkoinen marttyyrikompleksi sulla. Esimerkiksi Axe mainokset on siis suunnattu homomiehille tai naisille, juuri ne joissa pyörii niitä nättejä likkoja melkoset määrät. Sama lähestulkoon kaikessa markkinoinnissa jos kyse on miehille suunnatuista tuotteista.

Et löydä mistään ravintolaa jossa tarjoiltaisiin liharuokia tai kauppaa, jossa olisi myynnissä leikkeleitä, lihaa tai kalaa? Eikä lehtiäkään ole hyllyssä, jotka olisi suunnattu heteromiehille?

Et ole koskaan nähnyt heteromiehille suunnattua elokuvaa pornoa tai tavallista? Ja pappikin on kieltäytynyt vihkimästä sinua avioon koska olet hetero?

Ja kaikenlisäksi joka kerta kun olet käynyt työhaastattelussa sinulta on kysytty että milloin meinaat perustaa perheen, jotta työnantaja tietää oletko jäämässä hiljalleen jo isyyslomille? Kaikki kysymykset ovat retorisia.

Jouni Halonen

Aivan. Esim. YLEllä ei ole ohjelmaa, missä ei olisi joko KOROSTETUSTI homoa/lesboa tai maahanmuuttajaa yhtenä juontajana tai esiintyjänä. Jos näitä ei ohjelmassa ole, niin sitten se sisältää pakkoruotsitusta. Usein on kaikkia näitä. Tämä on tällaista hivuttavaa aivopesua, mihin voi olla myös reagoimatta. Keljuttaa vain, että tavallista homoheterosuomalaisuutta väheksytään verovaroin.

Lauri Furtato

Totta siinä mielessä että miksi asiasta on tehtävä iso numero? Olkoot homo tai hetero eikö sen pitäisi olla henk. kohtainen asia?

Meillä olisi todellisia huolenaiheita, kuten demokratian vaje ja koko rahajärjestelmän mädännäisyys. Voisikin kysyä että onko media tarkoituskin kiinnittää ihmisten huomio arkisiin asioihin sen sijaan, että ihmiset valveutuisivat ajattelemaan?

Timo Huhtala

Media seuraa trendejä, myös ajankohtaisissa uutisointiaiheissa. Nyt on olevinaan tärkeintä olla mieliksi aktiiviseksi tiedetylle homovähemmistölle kaiken muun kustannuksella. ja yleistäen:tänään on sallitumpaa sanoa: "suus kiinni senkin punaniskainen konservatiivi", kuin " suus kiinni homo". Myös punaniskakonservatiiviksi synnytään ja kasvetaan vai häh ?