Keskiviikko 19.6.2019

Yllätys kohujutussa: ”Susanna Koski ei kirjoittanut sanaakaan”

Luotu: 
13.9.2013 15:42
  • Kuva: Katja Lösönen
    Kuva
    Kokoomusnuorten tuore puheenjohtaja Susanna Koski on puolustanut tavoiteohjelmaa julkisesti.
|

Faktakulma

Vuoden 2013 kokoomusnuorten hallituksen jäsenet valmistelivat kohutun tavoiteohjelman:

Janne Heikkinen (Oulun piiri)

Mikko Laakso (Uudenmaan piiri)

Janne Pihlaja (Uudenmaan piiri)

Marketta Ruutiainen (Uudenmaan piiri)

Veikko Jarmala (Helsingin piiri)

Riina-Eveliina Eskelinen (Pirkanmaan piiri)

Juuso Seppälä (Hämeen piiri)

Salla Tenho (Satakunnan piiri)

Tony Kuntsi (Pohjois-Karjalan piiri)

Tuomas Stöckel (Lapin piiri)

Kokoomusnuorten kohutulle tavoiteohjelmalle kasvot antanut Susanna Koski ei ollut valmistelemassa linjauksia.

–Puheenjohtaja Koski ei ole kirjoittanut tavoiteohjelmastamme sanaakaan. Hänestä tuli liiton puheenjohtaja vasta sen jälkeen, kun tavoiteohjelma oli jo kirjoitettu, kokoomuksen liittohallituksen jäsen Mikko Laakso kertoo Puheenvuoron blogissaan.

–Puheenjohtaja (Susanna Koski) ei ole kirjoittanut tavoiteohjelmaa, vaan sitä kirjoitti ennennäkemättömän suuri joukko tavallisia suomalaisia nuoria ihmisiä, jotka ovat todella huolissaan isänmaan tulevaisuudesta, oululainen kokoomusnuori Jukka Romppainen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Laakso kertoo toimineensa kokoomusnuorten talouspoliittisen ohjelman luonnostelleen työryhmän puheenjohtajana, joten hän on nähnyt paperiin johtaneen syntyprosessin läheltä.

–On totta, että tavoiteohjelman 2014 linja saattaa vaikuttaa radikaalilta suomalaisessa poliittisessa keskustelussa - mutta se on juuri tarkoituksemmekin, Laakso kommentoi tavoiteohjelman synnyttänyttä kohua.

Kohuohjelma valmisteltiin työryhmissä, joita johtivat liittohallituksen jäsenet. Jäsenlista löytyy kokoomusnuorten verkkosivuilta.

–Tavoiteohjelma oli liittohallituksen esitys liittokokoukselle, kokoomusnuorten pääsihteeri Anssi Murtonen sanoo Uudelle Suomelle.

Tavoiteohjelmaa valmisteltiin alkuvuoden aikana järjestön liittohallituksen ja varatoimisen puheenjohtajan Ville Sipiläisen johdolla, kertoo kokoomuksen järjestöjulkaisu Nykypäivä.

Tavoiteohjelmassa kokoomusnuoret haluaisivat muiden muassa poistaa lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan, luopua nykymuotoisesta kehitysavusta ja kiintiöpakolaisista. Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja Wille Rydman tyrmäsi tiistaina kokoomusnuorten kohua herättäneiden linjausten saaman rajun kritiikin.

Faktakulma

Vuoden 2013 kokoomusnuorten hallituksen jäsenet valmistelivat kohutun tavoiteohjelman:

Janne Heikkinen (Oulun piiri)

Mikko Laakso (Uudenmaan piiri)

Janne Pihlaja (Uudenmaan piiri)

Marketta Ruutiainen (Uudenmaan piiri)

Veikko Jarmala (Helsingin piiri)

Riina-Eveliina Eskelinen (Pirkanmaan piiri)

Juuso Seppälä (Hämeen piiri)

Salla Tenho (Satakunnan piiri)

Tony Kuntsi (Pohjois-Karjalan piiri)

Tuomas Stöckel (Lapin piiri)

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sari Niemi

Haha hah hah, no olipa yllätys ettei PJ ole kirjoittanut itse henkilökohtaisesti koko ohjelmaa, vaan siinä on ollut monta työstäjää ja toki se on hyväksytetty äänestyksen kautta. Ja ainiin, kyllähän tätä moni asian tunteva huutelikin (ja loput päätteli), mutta joo yllätys joo. :D

Sari Niemi

Haha hah hah, no olipa yllätys ettei PJ ole kirjoittanut itse henkilökohtaisesti koko ohjelmaa, vaan siinä on ollut monta työstäjää ja toki se on hyväksytetty äänestyksen kautta. Ja ainiin, kyllähän tätä moni asian tunteva huutelikin (ja loput päätteli), mutta joo yllätys joo. :D

Kyuu Eturautti

Olisin huolissani JOS Koski olisi ollut tekemässä tätä ennen päätymistä sellaiseen asemaan jossa se hänelle kuuluu.

Mutta sama miete muuten sisällöstä edelleen. 50% ihan pätevää, 25% varauksin pätevää ja 25% aika vaikeaa. Tuon tunteidensuojelulain ampuminen alas kuuluu siihen pätevään osastoon.

Hannu Rautomäki

"Puheenjohtaja (Susanna Koski) ei ole kirjoittanut tavoiteohjelmaa, vaan sitä kirjoitti ennennäkemättömän suuri joukko tavallisia suomalaisia nuoria ihmisiä,"

Eli kyse ei ollut sooloilusta, vaan laajasta ilmiöstä, mikä tekee kokoomusnuorten tilanteen vieläkin huolestuttavammaksi.

Jukka Ryhänen

Siis mitä nämä "huolestujat" oikein ovat? Vanhoja ukon käppänöitä jotka pelkäävät - mitä?

- luutuneiden rakennelmiensa sortumista

Suomen sairaus.

Maa jossa ei saa olla kuin yksi virallinen näkemys. Kerrallaan.

Minusta on käsittämätöntä miten kaikki vallitsevaan järjestelmään kohdistuvat muutosyritykset pyritään häikäilemättä torppaamaan milloin milläkin psykedeelisellä kummajaisella.

Mahtavaa että kokoomusnuoret ovat hereillä. Ei tämä tähän jää.

Pasi Käyhkö

Saahan täällä esittää ja olla moniakin näkemyksiä kerrallaan. Yhtenä tuo Kokoomus-nuorten pamfletti. Hehän ovat saaneet äänensä kuuluviin mielestäni hyvin. Mutta, samoin saa myös vastaargumentteja esittää meistä kukin miten haluaa, tietenkin toisia loukkaamatta. Silloinhan sanaa on vapaa ja demokratia toimii, jos on toimiakseen

Eeva Liisa Billhardt

Koskihan on kunnostautunut tai ainakin kahdesti jäänyt kiinni plagioinnista eli ei ole itse kirjoittanut mitään.

Tarkoittaako Juha Ryhänen että Susanna Koskea koskevassa kohussa on vain yksi virallinen näkemys. Kerrallaan.

Ainakin tällainen fantastinen selitys muuttanee käsitystä.Miksi muuten Koski selittelee asioita, jos kaikki on ihan niinkuin pitää olla.

Koski joutui KNL:n Tavoiteohj elman vuoksi eroamaan Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Eikä siellä kyselty tai Koski vamaankaan ole vedonnut tällaisiin tekaistuihin juttuihin.

Pasi Käyhkö

Luin Enbusken ja Kosken plogikirjoitukset. Vain varmistaakseni, että pagiointi on tosi. Jos kyseiset tekstit olisi laitettu eteeni ilman kirjoittajien nimiä niin olisi ollut tosiaan vaikea erottaa mikä on kenenkin kirjoittama. Tietenkin Koskella oli mukana enemmän poliittista jaarittelua. Voin sanoa että Kosken tekele oli hyvin selkeä plagio.

Henri Alakylä

Plagiointi vaatii sitten vielä sen, että plagioija esittää asiat omana näkemyksenään täysin tietoisena siitä, että kopioi.

En ole nähnyt Kosken julistaneen tuota tavoiteohjelmaa "hänen paperinaan."

Hän on vain sanansaattaja, jota muut koittavat ampua. Ilmeisesti siinä toivossa (?), että tuo ohjelma olisi jonkun "yksittäisen härön" tekele ja siitä päästäisiin nopeasti eroon.

Väärin. Tuo tekele oli monen suomalaisen nuoren ohjelma.

Panu Raatikainen

Niin...
Koski on sen sijaan ilmoittanut IRC-Galleriassa filosofiakseen ja elämänkatsomuksekseen "Lapuan liike", ja kirjoittanut blogissaan eriarvoisuuden olevan keksitty fiilis.
(Kokoomusnuorten edellinen puheenjohtaja muuten toimii Kokoomusnuorten ohjelmasta julkisuudessa jyrkästi irtisanoutuneen pääministeri Kataisen erityisavustajana...)

Jiri Keronen
Vastaus kommenttiin #27

Ei kai kukaan nyt ole oikeasti niin tyhmä, että luulee IRC-Gallerian yhteisöjen olevan joku osoitus yhtään mistään. Saa olla aika heikko esitys, jos lähtee tällaiselle linjalle, kun ottaa huomioon, että galleria on täynnä yhteisöjä tyyliin "Hitler oli viaton" ja "Titanic Swimming Team", vaikka kukaan ei tietenkään pidä Hitleriä viattomana tai kannata Titanicin uppoamista.

Henri Alakylä
Vastaus kommenttiin #27

Nuoret ovat nuoria. Tämän kun muistaa ensisijaisena viiteryhmänä niin voi "ymmärtää" tätä huumoria ja ajatuksia, joita ei niukan elämänkokemuksen vuoksi voi olla tarkasteltuna aivan kaikilta kanteilta.

Tämä on myös huojentavaa: kyllä se sitten siitä rauhoittuu ja tasaantuu.

Jon Hellevig

En ymmärrä koko "kouhua", linjaushan oli tosi hyvä. Tietenkin olettaen että mitä sanottiin kansanryhmää kiihottamisesta vastaan oli väärinkäsitys. Tällähän ilmeisesti tarkoitettiin sitä ettei voi olla sellaista lakia joka estää kritisoimasta ihmisiä jotka kultuurisen ja uskonnollisen taustansa vuoksi käyttäytyvät ilmeisen väärin

Urho Pieski

Tämä kokoomusnuoreten periaateohjelma saattaa olla se joka pelastaa kokoomuksen totaaliselta tappiolta, mitä enemmän media mölisee asiasta sitä enemmän kokoomus saa ääniä. Minusta aloite hyvä, siis se tavoite jonka he ovat tehneet, ei siis se tavoite josta media(viherstalinisti toimittajat) on rummuttanut. Itse ei kuitenkaan äänestä kokoomusta, mutta olen samaa mieltä heidän kanssaan

Marko Huttunen

Oikaistaan hieman, ¨
"Koski joutui KNL:n Tavoiteohj elman vuoksi eroamaan Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Eikä siellä kyselty tai Koski vamaankaan ole vedonnut tällaisiin tekaistuihin juttuihin."

Koski ei ole joutunut eroamaan Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Koski on eronnut, koska asema koksunuorissa vaatii kaiken tarmon.

Kaarle Akkanen

Nyky-yhteiskunnassa on jotain outoa, kun ei tunnuta sietävän mitään "valtavirrasta" poikkeavaa ohjelmaa, mielipidettä! Kuinka moni on lukenut ko. ohjelmaesityksen? Kuinka moni vetää johtopäätöksiä median "repimien" otsikoiden varassa? Tämä koko "näytelmä" on tarpeellinen poliittisen kentän herätys! Onko politiikka vihdoin tullut politiikkaan? Tätä olen kaivannut ja odottanut. Nykyisin kaikki puolueet ovat niin liikuttavan yksimielisen varovaisia, että!? Hajuttomia ja mauttomia.

Reino Alho

Nämä kokoomuksen nuoret näyttävät olevan kyvykkäitä ja edustavia henkilöitä. Tottakai he ovat huomanneet, että nykyisten vallanpitäjien rikoslakiin hyväksymä rikosnimike, kansanryhmää vastaan kiihottaminen, on hataraksi jääneen sisältönsä takia ristiriidassa YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa lausutun sananvapautta koskevan periaatteen kanssa. Epämieluistenkin mielipiteiden on sen mukaan katsottava kuuluvan sananvapauteen.
Määrittelemättä on jätetty se, mitä kansanryhmällä tarkoitetaan, sekä vähän sekin, millainen teon pitäisi käytännössä olla täyttääkseen kiihottamisen tunnusmerkin. Ei kai täällä vielä niin pitkällä politisoitumisessa olla, että ohjetta pitää hakea, niinkuin pääministerin puheenvuoron perusteella näyttää, puolueen periaateohjelmista? Miksi puoluetta johtavat eivät lausu, että lakia voidaan täsmentää ja korjata ilman, että sitä tarvitsee mennä kokonaan kumoamaan?

Otso Rajakontu

Tähän sopii arabialainen sananlasku, "Karavaani kulkee, koirat haukkuu"
Tämä aamun Ilkka-lehdessä oli hienoa suitsutusta Susannalle, elegantti lady, tukka kammattu Saksalaiseen tapaan, Arjalaiset kasvonpiirteet ym. ym.
Saksalaisuuden suurena ihailijana tuntui siltä, että minulle syötettiin kauhalla hunajaa.
Toivotaan, että tästä elegantista ladysta tulee Suomen rautarouva, mitä tarvitaan EU:n yhteisössä tästä eteenpäin.
Linnunpesästäkin rääpäleet pudotetaan, että voimaikkaimmat (Arjalaiset) yksilöt jatkavat perimää, siten vahvuus säilyy.
Tuliko Susannasta vakava kilpailija tulevaisuudessa suureen virkaan?
Itse kävin nuorena friioos Vähässäkyrössä, ja kravatti paloi, kun pimeässä laitoin sen öljylämmittimen päälle, mutta ei kuitenkaan loukkaantunut yöseuralaiselleni.
Tässä on jotain samaa, toivon Susannalle, että kun joku esityskohta tökkii joitain, ei loukkaannuta.

Osmo Marttila

Toivoin 'Suomen Tzirinovskia', dosentti Johan Bäckmania ainoaksi jopa pohjanoterauksen alle ansioituvista esiintyjistä, mutta tämä Jugend-vuodatus on kyllä yliveto kentän toiselta laidalta. Eivät voi olla tosissaan tuon fasistisen agitaation kanssa. Toivottavasti.

Ei tainnut - julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä - vaatteiden riisuminen aiheuttaa tarpeeksi näkyvyyttä näille tulevaisuutemme toivoille niin nyt sitten vedettiin 'uuniin-duuniin -linja' pöytään. Kyllä on säälittävää.

Tai jos todella ovat tosissaan - niin vaarallista.
Hitlerkin äänestettiin valtaan.

Reino Alho

Ehei, ei sinne päinkään! Kysymyksessä on vain kömpelö yritys leimata asialliset puheevuorot. Näilläkin sivuilla laulaa " uusidealistien" kuoro, josta ei voi tietää, mistä äänestäjäryhmästä kukin lienee. Nämä vain kuvittelevat löytävänsä fasismin piirteitä kaikessa muussa mielipiteiden vaihdossa kuin omissa sepustuksissaan.

Petri Sutinen

Uskomatonta Herlin, että lehtesi toimii tällaisena puhtaaksipesun katalysaattorina. Puheenjohtaja tulee kasvoillaan ja nimellään johtamansa järjestön kannanottojen kanssa julkisuuteen ja teillä on naamaa kirjoittaa tällainen juttu. Pidin lehteänne aiemmin yhtenä lehtenä muiden joukossa, enää en erehdy. Oksettaa tämä rasismin ja fasismin kanssa flirttailu.

Reijo Holopainen

Toihan on varsin kiihkotonta faktaa kok-Jugendin toiminnasta - töllössä tytöstä näki ettei se ymmärrä itsekään mitä puhuu, ja siihen olisi tarvittu vain astetta kovempi toimittaja murtamaan se kämynaamari suorassa lähetyksessä, ei edes mikään Leif Salmén tai Hannu Taanila.

Antti Numminen

Suhmuran Santrasta tulee väistämättä mieleen elokuva Species ja Natasha Henstridge. Pisteenä i:n päälle menopelinä on kuulemma punainen Ducati Monster.
I:n viivaksi vielä Popedan "Raz, Dva, Tri" ... oi Anneli! Jäätyy hapankaalini...
Osuva sanoitus - muiltakin osin :-)