Keskiviikko 22.5.2019

Kokoomusnuoren purkaus: ”Koulukiusaaja Katainen”

Luotu: 
15.9.2013 12:25
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Janne Pihlaja on pettynyt emopuolueen puheenjohtajan, pääministeri Jyrki Kataisen käytökseen.
|

Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Janne Pihlaja moittii emopuolueen puheenjohtajaa, pääministeri Jyrki Kataisen suhtautumista nuoriso-osastoon ”koulukiusaajamaiseksi” Puheenvuoro-blogissaan.

– Katainen julisti sosiaalisessa mediassa irtisanoutuvansa kokoomusnuorten näkemyksistä jo ennen kuin oli edes tutustunut niihin, Pihlaja hämmästelee.

Erityisesti Pihlajaa kummastuttaa, miksi kokoomuksen puoluejohto ei tunnu haluavan edes kuunnella nuoria ja ymmärtää heidän ajatuksiaan. Hän pitääkin ironisena, että kokoomus onkin käyttänyt iskulauseita, kuten ”Kokoomus kuuntelee”.

Pihlajan mielestä Kataisella on väärä mielikuva kokoomusnuorista, mitä vastaan hän väittelee.

– Tähän mennessä koulukiusaajamaisesti esiintynyt pääministeri on vain röyhkeästi väitellyt kokoomusnuorista luomaansa vääristeltyä olkinukkea vastaan. Katainen mm. kertoi Verkkouutisille, etteivät ihmisarvon vastaiset mielipiteet kuulu Kokoomukseen. Eivät minustakaan. Ikävää, että Katainen yrittää maalata kokoomusnuorista pirua seinälle.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Janne Pihlaja
Janne Pihlaja
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tomi Salonen

Nuoret puhuvat itsensä pussiin monessa kohtaa (niin kuin oppi-isänsäkin joka puolueessa), mutta tässä nyt yksi esimerkki, joka jäi kiusaamaan. Kokoomuksen Nuorten Liiton periaateohjelmasta:

"Ratkaisevina tekijöinä yksilön menestyksen kannalta ovat hänen henkilökohtaiset kykynsä, tahtonsa ja panostuksensa. Näin ollen kiintiöt tai tasausjärjestelmät eivät ole todellista tasa-arvoa. Tasa-arvoa ei ole se, että kaikki tulevat samaan aikaan maaliin vaan se, että kaikki lähtevät samalta viivalta."

Miksi yhtenäiskoulun periaate sitten halutaan purkaa ja kasvattaa ihmiset jo lapsesta saakka eriarvoisiksi? Sama koskee kaikkia yhteiskunnan palveluita, kuten terveydenhuoltoa. Ja summa summarum koko ohjelman ydinsisällöstä: Onko kansalainen valtiota varten vai valtio kansalaistaan?

Timo Ali-Vehmas

Niinpä. Miten päin se pitäisi olla? Mikä on kriteeri joka parhaiten indikoisi kummasta on kysymys? Jos valtio on ihmistä varten niin eikö silloin maksimoida yksilön vapauksia, jos ihminen on valtiota varten niin silloin maksimoidaan valtion osuus...

Arto Heikinaro

Niin Tomi, riippuu siitä mihin kohtaan tuo lähtöviiva laitetaan. Jos lähtöviiva on syntymä, niin silloin tasa-arvo ilmeisen selvästi on epätasa-arvoa.

Mutta jos lähtöviiva on ammatillisen koulutuksen jälkeinen ammattiin valmistautuminen niin sitten voidaan jo puhua tasa-arvosta ja siitä eteenpäin sitten jokainen menee omaa tahtiaan.

Ja jos tasa-arvon lähtöviiva on eläkkeelle siirtyminen vaikka 65 vuotiaana niin silloinhan on jo melkoisen tasa-arvoinen yheiskunta kun samoilla eväillä mennään eläkkeelle saakka.

Summa summarum. Melko typerää ja tyhmää puhua samalta lähtöviivalta lähtemisestä jos ei ensin kerrota missä se lähtöviiva on ja miten lähtöviivalle kaikki "tasa-arvoisesti" pääsevät.

Timo Nenonen

Katainenhan irtisanoutui oman puolueensa demokraattisesti äänestetystä pakkoruotsista poistumisesta.

Kataiselle on demokratia niin vaikeata, että hän yrittää päästä siitä pois viemällä Suomen Eurostoliittoon.

Sen jälkeen asumme pakkoliittovaltion pohjoisena periferiana. Emmekä päätä ITSE mistään asioistamme. Jo nyt olemme lähellä tällaista.

Joten säilyttääksemme itsenäisyytemme, meidän on pakko erota Eu/eurohimmelistä. Se tulee meille halvemmaksi, kuin jatkaa tällä kataistrofaalisella tiellä.

Ilkka Luoma

Papin kaapuinen rautakypärä kokoomuslainen a´la Kari *] on menneisyyttä. Kokoomus on toivo ja työmies (millään tavoin tässä halventamalla rehtiä työmiestä) – Kokoomus on myös yleispuolue, joka menetti identiteettinsä 1] ja arvoaatteensa.

Tänään Kokoomus Nuoret ry ottaa irtiottoa nk. ”ukkokokoomuksesta”, jossa virtaa kataismaiset asiasisällöttömät hokemat hyvinvoinnista, työntekemisestä, natotuksesta ja läntisestä itsepintaisuusväittämistä. Kokoomus oli pitkään suurin puolue – nuori puheenjohtaja oli antanut uskoa, voimaa ja tavoitehakuisuutta.

Mersun takapenkki rämetti Kokoomuksen materiaaliseksi kulutusyhteiskuntapuolueeksi, jossa mahtailevat näyttö- ja vertailutalouksien 2] airueet. Kokoomus oli tehnyt suuren harppauksen pois sellaisesta, jossa oli arvot ja aatteet. Nämä arvoaatteelliset karkasivat kalluppien mukaan Keskustaan ja Perussuomalaisiin.

Kokoomus Nuoret räväytti irtiotolla

Nyt peräänkuulutetaan reippaasti soinilaisten ja halla-aholaisten teesejä – hyväksymällä ”kiihoituksen kansanjoukkoja” vastaan sekä lakkauttaisivat vähemmistövaltuutetun tehtävät ja viran. Kokoomusnuorista on tullut reviiripuolustajia 3]

Tasavero juoksuttaa yhteiskuntaa kilpailutilanteeseen, voimakkaammin kuin progressiot, joista luodaan nyt vihervasureiden voimin kansalaispalkan 4] alkeita. Kokoomusnuoret eivät halunne vapaamatkustajia, vaan yrittämistä, oveluutta, peliä ja menestymistä – ainakin materiaalisin mittapuin.

Suomi kuuluu suomalaisille,

ja arvaan, että kokoomusnuoret huutavat aitosuomalaisuuden perään – ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten aitosuomalainen itse” -näin suunilleen nuorten ihannoima edesmennyt isänmaan sinivalkoinen ääni, kenraali Adolf Ehnrooth 5] usein maalaili.

..
Suomesta puuttuu aito oikeistolainen puolue,

sille perustoja luodaan perussuomalaisten äärisiivistä, Itsenäisyyspuolueesta kuin vielä järjestäytymättömistä liikkeistä, joita muhii jo pinnan alla. Soiniintuneiden halla-aholaisten mielenliikkeitä arvaillaan – puhumattakaan hakkaraislaisten orastavista mielenvärähtelyistä.

Huuto menneisyydestä – IKL?

Ajaako Kokoomus Nuoret ry ukkopuoluettaan katsomaan totuutta silmiin? Reivaako kokoomusnuoret ikiaikaisista Ilkka Kanervan 6] ”maailman avoinna suuntaan tai toiseen” ideologiasta selkokieliseen isänmaan puolustamiseen, historia-arvojen nostoon sekä perinteelliseen 'aito Suomi, hyvä itsenäinen Suomi' suuntaan?

Nuorten kapina – vai kapina jo laajemminkin?

Kokoomuksessa saattaa muhia muutoinkin voimakas pinnanalainen kapinaliike saamattomuutta kohtaan – aika on jo muutoksille ja vahvoille johtajille; ehkä vain Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen vahva persoona puolueen sisällä on pitänyt muutosvoimat toistaiseksi aisoissa.

Kokoomus luo nahkansa –

sillä sen taustajoukot ovat jo kyllääntyneet väripalettihallitukseen 7], joka ei kykene ajamaan aitokokoomuslaisia aatteita kansakuntamme hyväksi. Reivaus alkaa puheenjohtajan vaihtumisesta – eroava pääministeri ei voi olla puolueensa keulakuva, sillä sextetti on elonsa illassa ja jo ”kreikka III” saattaa suistaa hallituksen nurin, koska pinna palaa lopulta kärsivällisimmiltakin myötäilijöiltä.

...
VIITTEET
*] Kari – taitelijaprofessori Kari Suomalainen, tunnetuin pilapiirtäjämme
1] Hyveellistävä kansallistunne ja identiteetti itsestämme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148081-tarvitaanko-kansallist... - [US_P/il]
2] Evoluution aivokapina vastustaa näyttö- ja vertailutaloutta? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/evolutiivinen-aivokapina... - [AL/BLOG/il]
3] Reviiripuolustus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-ikiai... - [US_P/il]
4] Kansalaispalkat alkeet ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148266-sixpack-loi-kansalaisp... - [US_P/il]
5] Kun presidentti Halonen ei suostunut kenraalin viimeiseen toiveeseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/tasavaltamme-presidentin-arvomaail... - [BLOG/il]
6] CASE – Ilkka Kanerva ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/case-ilkka-kanerva.html – [BLOG/il]
7] Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [IL/Kesk./il]

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi

Kansalaisaktivisti ja suomalaisuuden kannattaja

...
EXTRA
Kokoomus Nuoret ry:n esiinmarssi – uudistajina?
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124141-menkaa-ja-rikastukaa-d... - [US_P/Il]
Schubak ~ ääniä oikealta ja vahvuuden lakien kunnioittamisesta – prototyyppikokoomuslainen?
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123560-prototyyppi-kokoomus-a... - [US_P/il]

Sent
Cc: [email protected] ; Sasi Kimmo ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Tuesday, September 10, 2013 11:32 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kokoomusnuorien irtiottoa identiteetin kaipuussa
...
 

KNL - Kokoomusnuoret ovat perus- ja perussuomalaislinjoilla
(Media kohisee KNL:n irtiotosta emopuolueeseen nähden – jo muinoisen KNL puheenjohtaja Ilkka Kanervan aikana nuoriso haahuili osaksi oikeammalle – oli menossa Georg C. Ehrnrooth´in perustuslaillisten yritelmä saattaa Suomeen “äärioikeistolaista” otetta – saivat kaksi kansanedustajaa, kun loikkasivat RKP´ sta, Kokoomuksesta sekä myös myöhemmin SMP´ sta)


AL – US
BLOG 22 736 | 2 051 - IL
---09092013---

doc.: kokoomusnuoret_09092013.doc – OpenOffice.org Writer

463 | 4750

Kaarle Akkanen

Ei pidä hämmästellä ns. emopuolueen nykyjohdon reaktiota. He ovat asemoineet itsensä niin keskustaan, että! Puoluekentän oikea laita on ollut pitkään tyhjä. Jos tulevaisuuden nuoret täyttäisivät sen, se olisi oikein ja kannatettavaa. Saisimme politiikan takaisin politiikkaan. Nyt vain Perussuomalaiset eroavat oikeasti tästä "hajuttomasta" rintamasta!