Lauantai 20.1.2018

Päivi Räsänen kasvattaisi pakolaiskiintiötä rajusti: ”Tarvitaan poikkeuksellisia menettelyjä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.9.2013 18:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Päivi Räsäsen mukaan sisäministeriössä on valmisteltu ensi vuoden kiintiön merkittävää kohdentamista Syyrian pakolaisille.
|

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan Suomi voisi vastaanottaa jo ensi vuoden alussa useita satoja pakolaisia Syyriasta.

Räsäsen mukaan sisäministeriössä on valmisteltu ensi vuoden kiintiön merkittävää kohdentamista Syyrian pakolaisille. Näiden toimenpiteiden lisäksi on sisäministeriön johdolla jatkuvasti valmisteltu vaihtoehtoja myös normaalin menettelyn ylittäville toimenpiteille.

-Tilanteen edelleen kärjistyessä on nyt ilmeistä, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa auttaminen normaalin pakolaiskiintiön puitteissa ei ole riittävää, vaan nyt tarvitaan poikkeuksellisia normaalin 750 henkilön pakolaiskiintiön ylittäviä menettelyjä, Räsänen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän sanoo, että päätöksen pakolaiskiintiön mahdollisesta kasvattamisesta tekee hallitus yhdessä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Niinpä, suomalaisten tarpeisiin ei hallituksella riitä mihinkään rahaa, mutta ulkolaisille ovat nämä tyhjäpäät heti jakelemassa veromynttejämme. Voi hattu tätä touhua. Suomiko siellä on sotimassa ja tappamassa ihmisiä. Ei todellakaan, joten ei meille tarvitse sysätä mitään vastuita tuon alueen ihmisistä.

Kari Kuuva

Kyllä ne rahat tulee taikaseinästä jos on kyseessä kehitysapu, ulkomaalainen tai ulkomaalaiset yleensä, onhan se jo uskottava.
Eriasiahan sitten kyllä on mitä tulee tapahtumaan kun kansa pääsee jälleen vaalissa kertomaan mielipiteensä asiasta.

Esa Damski

Olisi hyvä jos sieltä Syyriasta roudattaisiin tänne nyt niitä Syyrian kristittyjä, joita siellä muslimit kovasti vainoaa.

Suomessa kun on valtauskontona kristinusko niin tällaiset kristityt pakolaiset integroituisivat ja sopeutuisivat tänne kaikkein parhaiten, eikä heille tarvitsisi rakentaa moskeijoita yms.

Myös Päivi Räsänen aiemmin on tämän suuntaista lausunnut. Nyt olisi näytön paikka toteuttaa tällaista ideaa.

Tomi Salonen

Vähän jotenkin hävettää nämä kommentinne. Suomen talous, hyvinvointivaltion olemassaolo, työllisyys ja tuottavuus tai järjettömän virkamieskoneiston ylläpidon mahdollisuudet eivät vapise haavanlehden vertaa tällaisesta pakolaismäärästä. Tässähän on nyt kysymys edes joidenkin ihmisten turvallisuudesta ja jonkinlaisesta mahdollisuudesta olla kuolematta ennen aikojaan.

Olen valmis luopumaan osaltani röökiaskista kerran 20 vuodessa, jos nämä ihmiset pääsevät turvalliseen paikkaan ja pois sodan jaloista. Suomen panos tässä on silti mitätön!

Late Virta

Juu tänne turvaan. Sitten ruvetaan muutaman vuoden päästä rettelöimään ja vaatimaan moskeijoja yms., kun ei huvitakaan lähteä takaisin. Täällä kun kaikki tulee ilmaiseksi, eikä tarvitse kuin oleilla.

Saudi-Arabia on oikea osoite näille pakolaisille, siellä ei ole sotaa.

Kauko Aalto

Räsänen hoputtaa kuntia ottamaan lisää muslimeita samaan aikaan kun kunnilta leikataan valtion apuja.Sinisilmäisen humanismin aika on ohi,meillä ei ole varaa tähän.He eivät ole pakolaisia sen jälkeen kun heille järjestetään asunto ja vastiikketon toimeentulo, he asettuvat taloksi, ja kiittävät kohtaloaan joka on järjästänyt heidän tielleen hyödyllisten idioottien lauman.Jos muslimien tuloa ei voida estää on rakennettava pakolaisleirejä joissa oleskelu on mahdollista vain niin kauan kunnes kotimaan tilanne rauhoittuu.On kummallista kun täällä puhutaan melkein kateellisena siitä, että ruotsalaiset ovat ottaneet 15000 muslimia syyriasta.Onko tämä jokin finkamppen.Ei tarvitse kauan olla kateellinen somalit ovat osoittaneet konkreettisesti, että kun pää on saatu, kainsainvaellus jatkuu maailman tappiin.

Kari Kuuva

Olisi kait syytä että suomalaiset itsekkin siirtyisivät "onnellisiksi pysyviksi vapaamatkustajiksi" tällöin se vaadittu tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus täyttyisi eikä vain toisten tarvitsisi yksipuolisesti maksella maailman tappiin saakka toisten jalkuvasti tekemiä sotkuja.

Luulisi että myöskin tämä viulut maksava väestö todella mieluusti maleksisi päivät pitkät markettien kuppiloissa eikä hampaitaan kiristellen raahautuisi töihin aikaisin aamulla joka ikinen arkiaamu.

Timo Sippo

Ja miksi tarvii kasvattaa kiintiötä? Eiku niin tietty, otetaan lisää halpatyövoimaa että suomalaiset tavalliset (kalliit tallaajat? toiset vaan yrittää pitää kattoa pään päällä tai saada jotain syötäväksi, mutta nehän on tänä päivänä enää ylellisyyttä??) tallaajat jää työttömäksi, ja sit taas "ihmetellään" kun työttömien osuus vaan kasvaa, kasvaa, ja kasvaa vaan....