Lauantai 20.1.2018

Halla-aholta kysymys Päivi Räsäselle: ”Pakolaisia velkarahalla?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.9.2013 13:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Jussi Halla-aho ihmettelee intoa kasvattaa pakolaisten määrää Suomessa.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ihmettelee halua kasvattaa Suomen pakolaiskiintiötä vaikeassa taloustilanteessa.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ehdotti keskiviikkona pakolaiskiintiön kasvattamista ja satojen syyrialaispakolaisten vastaanottamista. Räsäsen huolen syynä on Syyrian kriisi.

–Katsooko hallitus, että pakolaiskiintiön kasvattaminen ja humanitaarisen maahanmuuton lisääminen ovat sopusoinnussa julkisen talouden tasapainottamistavoitteiden kanssa, ja että ne kuuluvat sellaisiin valtiovallan ydintehtäviin, joista ei voida tinkiä silloinkaan, kun kaikesta muusta tingitään, Halla-aho kysyy hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Halla-aho arvostelee sitä, että ”samaan aikaan kun valtiovallan ensisijaisia toimia ajetaan alas budjettileikkauksin, toissijaisia toimintoja kuten pakolaisten vastaanottoa kasvatetaan velkarahalla”.

Päivi Räsänen kertoo esityksestään muun muassa Puheenvuoron blogissaan. Ministeri muistuttaa, että Syyrian kaksivuotisessa väkivaltaisessa konfliktissa on kuollut jo 100 000 ihmistä.

–Tilanteen edelleen kärjistyessä on nyt ilmeistä, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa auttaminen normaalin pakolaiskiintiön puitteissa ei ole riittävää, vaan nyt tarvitaan poikkeuksellisia normaalin 750 henkilön pakolaiskiintiön ylittäviä menettelyjä, Räsänen toteaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Late Virta

Halla-aholta oikea kysymys oikeaan paikkaan. Vielä voisivat esittää vaihtoehtoa, että pakolaiset vietäisiin Saudi-Arabiaan, Bahrainiin yms. rikkaisiin ja rauhallisiin islamilaisiin öljymaihin. Siellä saisivat olla omiensa joukossa.

Esko Kotilainen

Kyllä,ja Suomi voisi auttaa kuljetuksissa,kyseessä oleviin maihin. Lisänä voisi antaa sen ns.suomalaisen äitiyspakkauksen mukaan.Sehän olisi sitä oikeata humanitääristä apua.Mämmi olisi myös hyvä ruoka-apu ,toisi Suomea maailman kartalle.

Lauri Furtato

Saudit sun muut ovat niin rikkaita öljymaita ettei Suomen kaltaisten köyhtyvien teollisuusmaiden tarvitse avustaa. Veikkaan vain ettei ko. maita kiinnosta auttaa Syyriaa ja vastaavia. Räsäsen kaltaiset ihmiset korjaavat omaatuntoaan ja haluavat näyttää hyvältä toisten ihmisten silmissä. Oikea apu olisi kaiken väkivallan tukahduttaminen ja aseiden keräys ja ellei onnistu niin rajat kiinni. Mitään puolueellisuutta suuntaan tai toiseen ei tule sallia.

Jukka Laitinen
Vastaus kommenttiin #15

Saudit rahoittavat ja aseistavat Syyrian oppositiota, tai ainakin jotain osaa siitä. Haluavat Assadin pois vallasta, uskonnollisista ja muista syistä. Tuskin vain haluavat vastaanottaa pakolaisia, koska osa pakolaisista olisi islamin tunnustajinakin "vääräuskoisia".

Arabikevät etenee - ikäviä itsevaltiaita on saatu pois viroista ja hengiltäkin. Samalla saatu tapettua satoja tuhansia ihmisiä. Mutta kukoistaako (länsimainen) demokratia Välimeren rantavyöhykkeellä Suezista länteen Gigraltarille asti?

Mitä muuta voiutettiin, kuin ehkä öljy-yhtiöille lisää kiintiöitä Libyasta?

Seppo Muurinen

Eiköhän Suomikin ole tällä menolla : Poikkeustilassa - ellei mitään jopa huomattavaa tapahdu/tehdä positiivisesti !
Tavalliset kadun tallaajat tuntevat omassa elämässään,mikä olisi oikeus ja kohtuus omaa kansaa kohtaan,eikä Suomi voi olla aina että joka tilanteessa maailmanparantajan roolissa kun omakin tilanne on se mikä on.

Eero Laine

Minä äänestän ainoastaan niitä politikkoja jotka vastustavat pakolaisvirtoja Suomeen.Päivi Räsäsen ehdotus on älytön.Millä me elätetään pakolaistulva?Nykyään maahanmuuttajilla ja elintasopakolaisilla on paremmat edut kuin Suomalaisella vanhuksella, joka on nuorempana maksanut verot ja sosiaalimaksut.Keskittyis Räsänen Lapsiperheiden.Yksinhuoltajien.Vanhusten.Työttömien.Syrjäytyneitten ongelmiin.Jonkinlaista isänmaallisuutta toivon.Pe--ele

Heikki Knookala

Juuri uutisissa kerrottiin, että Ruotsi ottaa vastaan KAIKKI syyriasta tulleet turvapaikanhakijat ydinperheineen. Turha meidän on näistä tapella. Antavat siellä vielä pysyvän turvapaikan kaikille. Suomi ei jää mitään paitsi, vaikka ei oteta yhtäkään pakolaista, niin kauan kuin joudutaan ottamaan velkaa miljarditolkulla.

Somm Tallinnast

Harvinaista, olen samaa mieltä Räsäsen kanssa. Taitaakin olla ensimmäinen kerta.

Syyriasta on pakolaisina ulkomailla yli 2 miljoonaa ihmistä ja omassa kotimaassaan noin 4 miljoonaa ihmistä eli yhteensä 6 miljoonaa ihmistä on pakolaisina, mikä tarkoittaa noin kolmannesta koko Syyrian väestöstä. Kuolleita on viimeisten tietojen mukaan noin 110000.

Persujen ei kannattaisi yrittää kerätä irtopisteitä tällaisessa katastrofaalisessa tilanteessa. Oikeastaan, Halla-ahon tulisi hävetä.

Viljamzon _

Komppaan ekaa kommentoijaa. Taloudellisesti selkeästi järkevintä sijoittaa pakolaiset lähialueille. Mitä tulee vanhusten huoltoon yms pitää myös talouden rattaat saada pyörimään. Ja siihen vihreiden hommat on myrkkyä. Jos muka Suomi on liian kallis maa tuottaa tavaraa ja lisäksi syrjäinen ei kuljetus kustannuksi pitäisi missään nimessä nostaa. Se vaan on näin. Jos tätä kaikkea muuta hömppää haluamme harrastaa niin piakkoin on nahkureilla töitä, kun tekevät reikiä vöihin masujen kutistuessa.

Toni Hiltunen

Tämä on aivan käsittämätön aihe, josta realismi on todella kaukana. Suosittelen kaikille ottamaan pari pikavippiä nimiinsä, ja lähettämään ne kirkon ulkomaanapuun. Tämä on niin vaikeaa, kun kyse on omasta rahasta. Yhteisestä purnukasta voi kyllä jakaa. Tekopyhyyttä sairaimmillaan.

Juha Juoni

Yrittäkää nyt edes olla realistisia. Ei parilla sadalla pakolaisella ole todellakaan mitään tekemistä valtiontalouden kanssa. Jos säästetään 200 ihmisen henki ja annetaan niille säällinen elämä niin turha tästä nyt on jotain valtiontalouden kuolemankysymystä tehdä.

Näillä rasistisilla ulostuloilla perussuomalaiset ja kokoomusnuoret vain suuntaavat aseensa täysin olemattomaan kohteeseen, sijaiskärsijään ja samalla jakavat kansaa kahteen, ehkä kolmeenkin erimieliseen leiriin. Ollaan erimielisiä olemattomista asioista kun meidän pitäisi heittää nämä sijaisagendat romokoppaan ja yhdistyä yhteen rintamaan ekp- ja europolitiikkaa vastaan. Siellä on todellinen syy meidän hyvinvointiyhteiskunnan rapautumiselle, ulkomaalaiset päinvastoin ovat ennemminkin ratkaisu kuin ongelma. Ainakin tulevaa huoltosuhdeongelmaa ajatellessa.

Summa summarum, meillä ei ole kilpailukykyongelmaa, meillä ei ole omasta taloudesta johtuvaa velkaongelmaa. Suomen talous on Euroopan kärkeä. Meillä on euro-ongelma. Se meidän pitäisi ratkaista, ei leikata kunnilta eikä varsinkaan hukata energiaa muutamaan pakolaiseen.

Juha Juoni

Niin? Meinaatko, että kun ei voida pelastaa kaikkia, ei pelasteta ketään? Samaa logiikkaa kun sovellettaisiin kaikkeen auttamiseen maailmassa, niin homo sapiens olisi kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten.

Työvoimasta: huoltosuhdeongelmaahan ei ole tällä hetkellä. Huoltosuhdeongelma on sitten ku suuret ikäluokat alkavat jäädä eläkkeelle eli 20 vuoden kuluttua meillä saattaa olla työvoimapula.

Timo Maliniemi

300 tuhatta työtöntä ja lisää pitää ihmisiä tänne saada. Työllistetään kaikki sellaiset, jotka tosissaan haluavat mennä töihin ja mietitään sitten otetaanko lisää. Pitää auttaa ja ollaan murhaajia jos jätetään ihmiset esim. Syyriaan! Mites ne meidän vanhukset, jotka jätetään sängyn pohjalle ilman kunnollista hoitoa? Arvot ovat kadonneet tässä maassa ja tälläinen hulluus pitää lopettaa. Tietyillä kansoilla on vaan tarve sotia, tappaa ja vihata toisiaan ja se ei tule koskaan muuttumaan.

Antti Keskinen

Niin - avainsana "Satojen pakolaisten vastaanottamista". Sadalla pakolaisella saamme tänne vin niitä, joilla on todella varaa tänne matkustaa. Todelliset avuntarpeessa olevat jäävät auttamatta. Ei näitä kannata valtion taloudesta kustantaa. Sen sijaan, jokainen lahjottakoon kriisi rahastoon rahaa.

Tositarrina: Tuttava matkusti paikanpäälle pariksi kuukaudeksi, osti kuorma-autollisen tavaraa 500 eurolla ja jakoi sen maaseudun köyhille. Monet saivat vuodeksi ruokaa, vaateita ja leluja. Käytännössä apua saivat sadat ihmiset. Jos samanlaisia humanitäärejä löytyy tuhatkunta, jotka ovat valmiita lahjoittamaan kuukaudessa saman määrän kehitysapuun, saadaan aikaan todellista apua, joka menee myös perille, ilman, että suurin osa lahjoitetusta rahasta menee organisaation pyörittämiseen.

Ei tähän tarvita pakolaiskiintiöitä vaan todellista halua auttaa.

Ilpo Haalisto

Voin omissa nimissäni esittää mitä vain, mutta en voi luvata naapurini rahoja humanitäärisiin hankkeisiin, vaikka ne olisivat kuinka hyviä. Sota on kamalaa ja aikanaan asutimme Karjalan evakot samassa tilanteessa. Varmasti saimme apua Ruotsilta ja Yhdysvalloilta, mutta maksoimme yhtenä kansana itsenäisyytemme säilyttäen myös valtavat sotakorvaukset. Mielestäni pakolaiset kannattaisi sijoittaa mahdollisimman pitkään saman kulttuurisiin naapurimaihin. Suomessa on paljon varakkaita ja hyväosaisia, jotka voivat vapaaehtoisesti auttaa syyrialaisia tässä asiassa. Olen valmis lähtemään omilla rahoillani tarvittaessa auttamaan, mutta naapurini rahoja en voi siihen luvata.

Tapani Moilanen

Kun nämä rikkaat ituhipit ja maailmansyleilijät haluavat kaikille hyvää niin mikseivät ota nurkkiinsa Kaivopuistoon,West Endiin,Karhusaareen ja Kulosaareen muutamaa sataa pakolaista kuhunkin? Esimerkiksi Marjaniemeen ei kelvannut edes kehitysvammaisten asuntolaa kun se romahduttaa asuntojen hinnat.