Tiistai 25.6.2019

Suomi näyttää vertailussa rumalta - ”Asenteet kiristyneet”

Luotu: 
23.10.2013 14:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Etniset vähemmistöt kokevat Suomessa syrjintää enemmän kuin etniset vähemmistöt EU:ssa keskimäärin.
|

Maahanmuuttajat kohtaavat Suomessa enemmän syrjintää etniseen alkuperään liittyen kuin EU:ssa keskimäärin. Asia ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kotoutumisraportista.

TEM:n raportin mukaan 24,4 prosenttia maahanmuuttajista on kokenut syrjintää viimeisen 12 kuukauden aikana.

Vuoden 2012 Eurobarometrin tulosten mukaan etniseen alkuperään liittyvää syrjintää pidettiin Suomessa yleisempänä (69% vastaajista) kuin EU:ssa keskimäärin (56% vastaajista). Erityisesti afrikkalaistaustaiset kokevat syrjintää.

Kuntien ja TE-toimistojen viranomaisille syksyllä 2012 tehdyn etnisten suhteiden tilaa käsitelleen kyselyn mukaan 40 prosenttia vastaajista oli havainnut muutoksia viimeisen vuoden aikana.

- Useissa vastauksissa todettiin talouden heikkenemisen kiristäneen myös asenteita maahanmuuttajia kohtaan, raportissa sanotaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Mäensuu

Ottaen huomioon, kuinka esim. Italia/EU on huomioinut "maahanmuuttajat" - siis hukuttamalla muutaman sata miestä, naista ja lasta rannikkovesilleen; jopa 3000 pidemmällä aikavälillä- niin tuskin meillä täällä on yhtään häpeämistä suhtautumisessa mutu-väestöön (muualtatulleisiin). Tänne on saanut tulla kohtuuvapaasti, jos/kun on Euroopan läpi pystynyt tulemaan.

Tosiasia lienee kuitenkin, että EU - ja muut yhtälailla - olemme lähes pääsemättömissä näistä "Pohjois-Afrikan moniosaajista", jotka joka tapauksessa vyöryvät EU:n etelärajoille, joko hengissä tai ei. Jotain tarttis, niin sanotusta tehdä, tai edessämme on - jollei jo ole - oma "Ruandamme", tai mikätahansa kansanmurha aivan porteillamme. Suvaitseeko eupppalainen keskiluokka tätä nykyajan kansainvaellusta, onkin sitten jo aivan toinen asia...

Keijo Nordman

Nämä Afrikan ja Lähi-Idän "kuninkaalliset kunniakansalaiset itse aiheuttavat ns rasismin käyttäytymällä kuin pellossa maassamme! Raiskaukset ja naisten ahdistelut ovat jokapäiväisiä uutisia. Samoin omaisuusrikokset ja sosialitukihuijaukset! Tätä pitää vain suvaita, vaikka oma kansa on osittain jo todella vakavassa ahdingossa taloudellisesti. Eurooppa on lähes selvitystilassa ja kansainvaellus kehitysmaista tuhoaa valtion toisensa jälkeen ennenpitkää. Suomeen tuli viime vuonna 22 000 ihmistä, näistä työhön, ehkä muutama tuhat on sijoittunut. Kaikille pitäisi olla selvää, että tämä sirkus on pian loppumassa rahojen loppumisen myötä!

Timo Juutilainen

käytös ratkaisee monen asenteen. afrikkalaiset vaikuttavat olevan täysin tietämättömiä ihmismäisestä käytöksestä. arabit ja muut lähi-idästä saapuneet ovat käytökseltään ylimielisiä. luulevat olevansa sivistyneitä, mutta tosiasiassa ajattelevat ja toimivat, kuten länsimaissa toimittiin ennen pimeää keskiaikaa. esm. verotuksen perusteita ei osata/haluta ymmärtää. kristinuskosta aikanaan eronnut uskonnon haara on hyvä syy toimia mielivaltaisesti, niin hyvässä, kuin pahassa ja anteeksianto on aina varma, jos sattuu tekemään vääryyttä. lakeja ei noudateta, mikäli niistä on haittaa elämisessä. moni uskoo suomessakin joulupukkiin, mutta harvempi yli 8 vuotias.

Gunnar Lahti

Maahanmuuton kulujen pimittäminen poliitikkojen toimesta aiheuttaa kyräilyä maahanmuuttajia kohtaan. En vieläkään tiedä kuinka monta afrikkalaista tai arabia syö ruokapöydässäni. Ketään näistä en ole itse kutsunut.

Allan Ensio

NO, eipä ihme, että maahanmuuttajat kokevat syrjintää.

Tuossa yllä ↑ on aika monta puheenvuoroa, jotka ihan kuin alleviivaavat työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kotoutumisraportin huomiot. Ennakkoluuloisuutta, ihmisvihaa ja ilmiselvää rasistista ajattelua, kyllä sitä Suomesta löytyy ihan omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin.

Juhani Vinberg

Täytyy erottaa kokonaan ne tänne OIKEASTI työhön tulevat ja sitten nämä ELÄTETTÄVÄKSI tulevat. Jos maahanmuutto perustellaan turvapaikan hakemisella, eikä oikeasti työn tekemisellä, ei tarvitse ihmetellä, jos suhtaudutaan nuivasti. Paras keino vähentää elätettäväksi tulemista on muuttaa sosiaaliturva työ/opiskeluperusteiseksi, jolloin Tatut ja Mamut eivät saa ilmaista rahaa.

Vesa Wasenius

Jospa siellä kotikulmilla olisi sittenkin parempaa. Kuinka Suomikin voi olla niin hölmö, että se ei edellytä muuttajilta mitään vastiketta maksamilleen tuille ? Kuunnellaan vaan kuinka täällä on ankeaa ja huonoa jne...ei ole harrastuksia ja viihdettä...