Torstai 22.3.2018

Musliminaisten uimavuoroista kanneltiin - ”Ei syrjintää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2009 13:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Jakomäen uimahalli otti käyttöön musliminaisten omat uimahallivuorot.

Omien uimahallivuorojen varaaminen musliminaisille ei ole syrjintää. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan uimavuoroille on erityistä tarvetta, koska näin maahanmuuttajanaisille turvataan uinnin opetus ja edistetään heidän kotoutumistaan.

Laillisuusvalvojan ratkaistavana oli viisi kantelua, joissa arvosteltiin joidenkin kaupunkien käytäntöä varata maahanmuuttajanaisille omia uimahalliaikoja.

Viime syksynä Jakomäen uimahallin musliminaisten omat uimavuorot herättivät laajalti keskustelua muun muassa Uuden Suomen blogikirjoittajien ja lukijoiden keskuudessa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Mitenköhän se kotoutuminen edistyy, kun muslimit eristetään tässä(kin?) tapauksessa valtaväestöstä? Maalaisjärjellä ajatellen se lähinnä vaan pahentaa asiaa, kun a) he tottuvat siihen, että heitä kohdellaan omana ryhmänään ja heillä on enemmän oikeuksia kuin valtaväestöllä ja b) kanssakäyminen valtaväestön kanssa vähentyy entisestään ja siihen ei edes rohkaista.

Eli tasa-arvoista on se, että otetaan ryhmä tietyn uskon edustajia ja annetaan heille erityisoikeuksia. Ja tämän pitäisi saada tämän saman ryhmän uskomaan, että heitä kohdellaan kuiten muitakin. Ei näin. Taas ollaan oltu liian varovaisia ja pelätty natsikorttia, jos tämä olisi jätetty hyväksymättä, vaikka järki sanoo, ettei tässä ole mitään järkeä.

Vieras

Menisiköhän läpi, jos haluaisin varata omalle uskontokunnalleni vuorot Jakomäen hallista tiistaiksi? Ilmeisesti on ihan sama, mitä vaaleissa käy, kun demlalaiset ovat kaikissa oikeasti asioista päättävissä elimissä. Onhan meillä kaiken lisäksi myös presidentti ja oikeusministeri, jotka kuuluvat tuohon äärivasemmistolaiseen liikkeeseen.

pekkapoeka

Minusta musliminaisille pitääkin järjestää omat uimahallivuorot. Kyllä vieraita kulttuureja pitää ymmärtää, se on kai semmoista, mitä sanotaan huomaavaisuudeksi. Pikkukylillä uimavuorojen järkkääminen on vähän vaikeampaa, jos on vain yksi halli ja paljon uimareita.

Timo Hellman

Jälleen kerran on todistettu, että Suomi ei ole sekulaari maa jossa uskonto olisi jokaisen yksilön henkilökohtainen vakaumus asia ja valtio + kunnallishallinto pitäisi siitä näppinsä erossa.

Tämä osoittaa Suomen mm. Turkkiakin pahemmaksi hallinnolliseksi takapajulaksi jossa ihmiset painetaan pumpuliin niin että he tukehtuvat ja jossa uskontoa, modernissa länsimaassa valittavissa olevaa asiaa, pidetään käytännössä kehitysvammaan verrattavana seikkana kunhan se vain on tarpeeksi eksoottinen ja vieras (vrt. kehitysvammaisten omat uimavuorot)

Lisäksi tässä tehdään karhunpalvelus musliminaisille joiden eristäytymistä ympäröivästä yhteiskunnasta tämä päätös vain edistää - mikä tietenkin sopii mainiosti muslimimiehille pölyttyneine arvoineen.

Nim. Mies yhden noista kanteluista takana

SariLa

Miksi ei yksinkertaisesti varata vuoroja jotka olisi tarkoitettu naisille, uskontoon tai etniseen taustaan katsomatta? Monet syntyperäiset suomalaisnaisetkaan eivät tahdo mennä uimahalliin miesten kanssa. Ja miksei sit voi olla myös pelkästään miestenvuoroja?

kekemo

Miten on mahdollista, että Suomessa hyväksytään näin rasistinen käytäntö? Musliminaiset eivät siis voi mennä samaan aikaan uimaan, kuin kantaväestöön kuuluvat naiset. Suomalaisia haukutaan rasisteiksi, mutta oikeasti ne rasistit taitavat löytyä aivan muualta.

Embo

Voisiko joku minua viisaampi kertoa, miten tällainen erillinen uimavuoro auttaa kotoutumisessa? Minä kun olen niin tyhmä, etten sitä heti keksi. Olen ollut siinä luulossa, että kotoutumisella tarkoitetaan maan tapojen ja arvojen ymmärtämistä ja noudattamista. Ilmeisesti kotoutuminen kuitenkin tarkoittaa mitä tahansa erikoisvaatimusta, kaikkien muiden kustannuksella.

En myöskään ymmärrä, miksi musliminaisten pitäisi saada oppia uimaan millään muulla tavalla ja muin ehdoin kuin meidän muiden (mukaanlukien ei-muslimimaahanmuuttajat).

mxu

Musliminaiset ovat yhtäkuin maahanmuuttajanaiset.

Mutta maahanmuuttajanaiset eivät ole yhtäkuin musliminaiset.

Miksi näin? Siis ihanko oikeasti tuo ei ole syrjintää? Mitäköhän mieltä tästä olisi esim. joku intialainen hindulaisnainen tai thaimaalainen buddhalaisnainen? Tai ylipäätään kukaan ei-musliminainen?

olavinieminen

Miten musliminaiset tunnistetaan? Entä hindut ja muut?

Tuleeko kohta muslimimiehillekin omat vuorot. Entä juutalaiset?

Pitääkö kohta afrikkalaiset tummat erotella joukosta, ja ateistit?

Tämä menee hulinaksi poroerottelun malliin! :/

M. J.E. Helsinki

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt on sekoittanut keskenään ihmisten oikeudet ja velvollisuudet.
Hän on antanut yhdelle uskonnolle ylimääräisedn edun ja oikeuden ja samalla vapauttanut tämän ryhmän niistä velvollisuuksista, joita odotetaan tämän ryhmän kunnioittavan maahanmuttajina ja uuteen yhteiskuntaan sopeutujina.
Päätös on regulatiivinen maahanmuuttajien tiukempaan eristäytymisen ja antaa samalla väärän signaalin äärisuuntien kannattajille.