Torstai 23.11.2017

Rehn hyökkää populisteja vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2009 07:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn (kesk.) haluaa pysäyttää eurovaaleissa päätään nostaneen oikeistopopulismin nousun Euroopassa. Rehn patistaa Turun Sanomissa ja Väli-Suomen sanomalehdissä erityisesti keskustaa, kokoomusta ja sosiaalidemokraatteja etsimään yhteisymmärrystä eurooppalaisessa yhteistyössä ja maahanmuuttopolitiikassa.

– Tarkoitan asiallista keskustelua ja sitä, ettei populistien löysille väitteille annettaisi tilaa, Rehn sanoo.

Rehnin mukaan populistit antavat ristiriitaisia lausuntoja. Toisaalta he sanovat, että maahanmuuttajat elävät Suomessa pelkällä sosiaaliturvalla. Toisaalta he taas väittävät, että maahanmuuttajat vievät kaikki työpaikat.

– Tuo yhtälö ei oikein toimi, Rehn huomauttaa.

Komissaarin mielestä nykyisen elintason säilyttäminen ei onnistu, jollei työperäistä maahanmuuttoa lisätä hallitusti. Lisäys on hänen mukaansa toteutettava kuitenkin niin, ettei se häiritse kotimaisen työllisyyden kehitystä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Koira

Ja maahanmuuttajat pääsevät uimahalliinkin silloin kun tupauunot eivät pääse. Kyllähän sellaista pitää vastustaa!

Oikeasti: Jos uimavuorot ovat asia, joka saa "kansan" maahanmuuttajia vastaan, on maahanmuuttajakriittisyys heikolla pohjalla.

Vieras

Keneen tässä oikein vihjaillaan? Ne puhuvat sitä mutta sitten ne puhuvat myös tätä. En muista koska olisin kuullut että maahanmuuttajat veisi työpaikat. Siitä onkin jo aikaa.
Eikös ongelma ole että heidän koulutuksensa ei onnistu. Ainakin jos puhutaan "turvapaikan" hakijoista.

Hannu Mikael

Tuo yhtälö ei oikein toimi.

Luulisi Rehnin ymmärtävän sen, että jos populistinen politiikka saa aina vain lisää kannatusta, se on ilmentymä siitä, että kansalaiset ovat tyytymättömiä valtapuolueiden, ja siten myös valtiojohdon polittiikkaan.
Eli asiantilaa ei korjata millään valtapuolueiden populistisella yhteisrintamalla, vaan muuttamalla valtapuolueiden harjoittaman politiikan sisältö vastaamaan äänestäjiensä käsityksiä.

tha

Itse taas olen ihmetellyt sitä, että miksi haastajat eivät, populismin sijaan, tee ihan suoraan sellaista politiikkaa joka "vastaa äänestäjien käsitystä"? Olisi vähän yksinkertaisempi prosessi.

Tai kenties on niin, että juuri tuo populismi vastaa ainakin tietyn osan käsitystä... ja se kyllä pelottaa.

Pekka Pee

On populismia väittää kaikkia maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivia oikeistopopulisteiksi.

Olisi ehkä aika katsoa peiliin.

Jos järkeväkin kritiikki ensin vaietaan ja sitten leimataan, ei ihme että ihmiset joko lakkaavat äänstämästä kokonaan tai äänestävät heitä ketkä asiasta edes yrittävät puhua.

Halla-aho, monen muun lisäksi, perustelee kantansa erittäin hyvin ja on myös jatkuvasti tuonut esiin ratkaisuehdotuksia. Moni ideologisesti leimautunut valtamedia ja valtapoliitikot eivät vain ole halunneet keskustella näistä asioista asiaperusteisesti, vaan ovat käyttäneet kaiken laista 'smoke and mirror' taktiikkaa.

Kyllä populistit ovat nyt ihan muualla.

Muutenkin naurettava leimata esimerkiksi Perustuslaillisia äärioikeistoksi. Itse en tosin ole perustuslaillinen, mutta sivustakatsojana huolestuttaa Suomen politiikan ja sananvapauden tila, kun valtapoliitikot tulevat edelleen ulos vielä tässäkin vaiheessa tällaisilla lausunnoilla.

leksu

Tällä hetkellä Rehnin väite on vain populistinen letkautus. Sellaisenaan se olisi harmiton - ellei se samalla hyökkäisi voimakkaasti demokratiaa vastaan: ihmisten mielipidettä ei tarvitse kuunnella jos se on hänen edustamaansa mielipidettään vastaan.

1Kalle

"Itse taas olen ihmetellyt sitä, että miksi haastajat eivät, populismin sijaan, tee ihan suoraan sellaista politiikkaa joka "vastaa äänestäjien käsitystä"?

Koska haastajilla ei ole mitään päätösvaltaa valtion asioissa.
Lisäksi heidän politiikkansa/populisminsa vastaa entistä suuremman äänestäjäjoukon käsityksiä, mitä taas valtapuolueiden harjoittama politiikka ei tee.

Kyllästynyt

"Tarkoitan asiallista keskustelua ja sitä, ettei populistien löysille väitteille annettaisi tilaa, Rehn sanoo."
<p>
Sano Olli suoraan vaan että haluat tiukkaa sensuuria päälle, miksi turhaan käytät eufemismeja?
<p>
"Toisaalta he sanovat, että maahanmuuttajat elävät Suomessa pelkällä sosiaaliturvalla. Toisaalta he taas väittävät, että maahanmuuttajat vievät kaikki työpaikat."
<p>
Tuo on ihan selvä vanha kunnon olkiukko. Jollet tiedä, mitä se tarkoittaa, niin etsi Googlella.

Haloo

Rehn olisi voinut täsmentää että kuka ja koska on todennut "maahanmuuttajat vievät kaikki työpaikat". Lokaa haastajia päin, täysin perusteluitta.

"nykyisen elintason säilyttäminen ei onnistu, jollei työperäistä maahanmuuttoa lisätä" <-- Tämä lause on suomennettuna: "Koska me suuret ikäluokat olemme törsänneet sekä Suomen valtion rahat että omat rahamme, haluamme keinoja kaihtamatta huoltosuhteen sellaiseksi kuin se oli vuonna 1970, jotta saamme ökyeläkkeemme maksatettua jollain".

Vieras

90-luvun ulkomaalaiskriittiset populistiryhmittymät väittivät maahanmuuttajien "vievän suomalaisilta työpaikat"

Nykyään jopa populistit ovat ymmärtäneet, että Suomeen tarvitaan työvoimaa, joten käännetään 2000-luvun kunniaksi kelkka ympäri, "ulkomaalaiset eivät käy töissä ja elävät suomalaisten verorahoilla nostaessaan sosiaalitukia"

Olen täysin samaa mieltä Rehnin kanssa ja iloinen, että Suomesta on euroopassa ihminen, joka pystyy aloittamaan keskustelun ja perustelemaan kantansa ilman populistista kiihkoilua.

Eikö suomalaisten olisi jo ymmärrettävä fakta, että Suomi on euroopan harvimmin asutettu maa, jossa korkeakoulutettuja on aivan liikaa. Ulkomaalaisten vastaanottamisesta ja kiintiöiden korottamisesta voisi olla Suomelle taloudellista ja sosiaalista hyötyä, mutta tämä hyöty ei tule kiihkoilemalla ja kuuntelemalla tyhjäpäiväisiä populistisia mietelauseita.

Vieras

"Ulkomaalaisten vastaanottamisesta ja kiintiöiden korottamisesta voisi olla Suomelle taloudellista ja sosiaalista hyötyä, mutta tämä hyöty ei tule kiihkoilemalla"

Siitä ei ainakaan ole hyötyä, että vastaanotetaan kaikki rajalle saapuvat tulijat. Tuhannesta ihmisestä yksi tai kaksi voi olla kiinnostunut työn tekemisestä, lopuille riittää, että heille tarjotaan länsimaiset asumisolot ja rahaa tulee tukien muodossa.

Tällainen rahan tuhlaaminen pitää lopettaa ja käyttää ne rahat vaikka palkankorotuksiin. Siten voimme houkutella työvoimaa, josta oikeasti on taloudellista ja sosiaalista hyötyä.

Foxbyallmeans

... olet osittain oikeassa, siis työperäisestä maahanmuutosta. Mutta eikö demokratia kelpaa sinulle, kuten USA:llekaan palestiinalaisten demokratia, väärä tulos ? Ja Turkkihan on USA:n tuella valtioterroristimaa, sortaen noin 20 miljoonaa SODALLA. Ei ole aika vielä sellaisia integroida EU:hun.

TTuomi

Ja millä harteilla Rhen kuvitteleen pystyvänsä totuuden kertomisen kieltävänsä.
Huonostipa Rhen on lehtiä lukenut koko eurooppa on käymistilassa ja ihmiset yrittävät puolustaa kynsinn hampain omia etujaan ja maataan järjettömää ulkomaalaispolitiikkaa sekä euroooppaan tunkevia elättejä vastaan.
On yhdyttävä Presidentti Koiviston näkemyksiin jossa maltti olisi ollut valttia mutta tätä Rhen ei todellakaan ole ymmärtänyt, eipä todellakaan pitkään mene kun koko eurooppa on sekasortoisessa tilassa.

semi

Puheelta joka oli ristiriitainen monelta osin. Nykyisen elintason pitäminen ei onnistu nykyisellä menolla, HAH HAH. Se ei onnistu muutenkaan jos työpaikat menevät Kiinan kansantasavaltaan ja muihin banaani tasavaltoihin. Työttömän on mahdoton pitää elintasoaan nykyisen työssä käyvän tasolla jos tehtaat lopetetaan.

Tavallisen ihmisen on mahdotonta pitää elintasoaan kun yritykset maksattavat suunnatomia ja oikeutettuja optioita satoja miljoonia johtajille, kun vastapainona on irtisanomiset ja tappiot kuten Forttumissa ja oikeutetut optiot.

Me populistit, me tavalliset ihmiset jotka sanomme mitä mieltä olemme. Meille ei saa antaa tilaa sanoa asiaamme. Kiitos Rehn demokratian muuttamisesta irvikuvaksi jälleen hetkeksi.

Vieras

Itseasiassa loogista ristiriitaa ei ole vaan Rehnin oma logiikan ymmärrys on heikkoa. Ihminen voi todellakin olla ns. ylimääräinen tai ulkopuolinen, joka työllistyessään vie työpaikan suomalaiselta, mikäli työmarkkinat ovat rajoitetut. Mutta työttömänä tämä ylimääräinen elää suomalaisten kustannuksella ja silloinkaan häntä ei kaivata. Ylimääräisten ihmisten ongelma on, että yhteiskunta ei todellakaan tarvitse heitä. Emme tarvitse Suomeen huonosti koulutettuja lukutaidottomia "moniosaajia" vaan valmiiksi koulutettuja ihmisiä, jotka voivat tuoda maahan uutta osaamista tai jopa uusia työpaikkoja.

Ilmeisesti Rehnin vajaa logiikan taju ei riitä siihen, että ylimääräinen ei voi kuulua kumpaakaan ryhmään A)Elättäjät B) Elätettävät, vaan Rehnistä on pakko kuulua toiseen. Olen huolissani miten joku voi toimia noin korkeassa virassa, noin puutteellisella logiikan tajulla. Itse en laskisi Rehniä peruskoulusta.

Tietenkään kenenkään kutsuminen ylimääräiseksi ei ole poliittisesti korrektia, vaan naapurisovittelijoita tulee hankkia Suomeen juuri pahimmista levottomuuspesäkkeistä. Näin konsensus Suomessa. Kaikki on hyvin kun tehdään ryhmähali ja maailma pelastuu.

joonatan

Aoka nopeasti politiikko unohtaa tavalliset ihmiset. Kun muualle pääsee ei ajatukset heihin ulotu vaan leijailevat ties missä, Aikoinaa hän puolusti ihmistä valtakoneiston kynsistä, vaan pian unohtui tuokin.

Holotna Pravda

Rehnillä on varmaankin konkreettisia esimerkkejä tämänkaltaisista lausunnoista ja hän varmastikin pystyy nimeämään tämänkaltaisten lausuntojen antajat. Ellei näitä löydy niin Rehnin oma lausunto on pelkkä olkinukke, populistista suunpieksentää pahimmillaan.

Suomessa virinneen maahanmuuttokriittisen keskustelun kova ydin ei ole ulkomaalaisvastainen vaan se on suunnattu kotimaahan syntynyttä ja valtaväestön edustajien synnttämää business-klusteria vastaan. Se, että maahan on syntynyt - tai tarkoituksella synnytetty - lukemattomia virkamiehiä, sosiaalikuraattoreja, tulkkeja, lakimiehiä, avustajia yms. elättävä koneisto joka elää opetettuun avuttomuuteen alistettujen maahanmuuttjien varassa ei ole kenenkään muun kuin tuon keinotekoisesta koneistosta elävien ihmisten etu.

Julkisuudessa on esitettu kustannuslaskelmia siitä mitä yksittäinen sosiaalisin perustein maahan tuotu - tai oikemmin tuotettu - mamu yhteiskunnalle maksaa. Summa on huomattavan korkea. Tätä rahaa ei kuitenkaan saa maahanmuuttaja vaan se valuu pääosin mamujen ympärille kasvaneen enimmäkseen valtaväestön edustajista koostuvan "auttaja"-armeijan taskuihin.

Tappi

Pekka Siikala ylittää jopa aateveljensä Vanhasen ja Rehnin. Kelmi-Korhonen, Valehtelija-Vanhanen, Reppana-Rehn ja Sappi-Siikala.
Taitaa Vanhasen valeet ja Korhosen kelmiys katkeroittaa Pekkaa. Ja vielä tuli tämä Rehn kertomaan neuvostoaikojen juttuja. Muistamme vielä hyvin, että suurimmat neuvostorahan vastaanottajat olivat Kepu ( Suomen keskusta )ja SKDL ( Vasemmistoliitto ja Vihreät ). Maanpettureita ja kieroilijoita jo Kekkosen ajoista. Onko tullut Pekalla mieleen miksi Kekkosen arkistot eivät vieläkään avaudu muille kuin aina niin luotettavalle Juhani Suomelle? Eihän rehellisten kepulaisten historiassa ole mitään salattavaa? Tervemenoa takaisin totalitarismiin hra Siikala. Sinähän istut Ollin kyytiin sitten kun arkistot avautuvat. En usko siihen menevän enää kovin pitkää aikaa.

Pekka Siikala

Onneksi itse en elää muinaisuudessa, vaan tässä päivässä!

Nuo maanpetturiksi syyttämiset muuten yleensä aina liikkuvat niillä rajoilla, joista voi joitua vastuuseen. Maanpetturuus on vakava asia.

Vain joku nimetön Tappi (siinä harahauskossa ettei häntä kyetä löytämään) uskaltaa heitellä moisia syytöksiä. Tosin noin höhlän höpötyksen tiimoilta tuskin kukaan viitsii vaivaa nähdä.

Minun elämäni on oiken harvinaisen mukavaa! Sitä se ei taida Tapilla olla.

Tappi

Odotellaan Pekka kaikessa rauhassa Stasi-paperia sekä Kekkosen ja Neuvostoliiton arkistojen avautumista. Tiedät varmaan, että tälläkin hetkellä on menossa yksi maanpetostutkinta neuvostoajoista. Lisää on tulossa. Arkistot aukeavat. Kerrotko vielä, mitä salattavaa sinun ja Matti Vanhasen esikuvan eli Urho Kekkosen arkistossa on? Eihän vanhoista ajoista tarvitse välittää, eihän? Arkistot auki vaan. Vai mitä Pekka? Tappi ei muuten kuvittele olevansa piilossa. Hän ei vain halua saada sinulta roskapostia. Riittää kun sitä saa ajoittain lukea näiltä mielipidesivuilta.

Pekka Siikala

En taitaisi Sinulle sähköpostia lähettää. Minulla ei ole tapana lähettää ilman aihetta sähköpostia kenellekään.

Nimettömien jutut ovat arvottomia juttuja, lähinnä roskapostiin verrattavaa, minun mielestäni. Joten Sinä kuormitat maailmaa rokaspostilla paljon enemmän kuin minä.

Näin se on, eikä muuksi muutu!

TTuomi

Siikala joka myös eräässä vastauksessa oli sikalaksi mainittu ( ehkä vain kirjoitusvirheen tai sitten muun syyn takia) osaa kyllä uhkailla muita palstaan osallistuvia oikeustoimilla tai muilla eriskummallisilla uhkailuilla yleensä perusteettomasti mitä kummalisimmista syistä.

Eli Herra Siikalankin olisi syytä hyväksyä myös muiden mielipiteitä ei vain omiaan hörinöitään.
Ei tämä palsta herra Siikalan tapaista yksioikoista ja kapeakatseista tiukkapipoa tarvitse !!!

Foxbyallmeans

...ai, hän ON TÄMÄ blogidinosaurus. Siis seitsenpäinen nettihirviö. Paha häirikkö, joka kehottaa muita lopettamaan. Mutta eivät metsässä kasvaneet yleensä olekaan suvaitsevaisia vaan, no, otan osaa suruun hänen alennustilastaan: vihaansa ja vainoonsa. Let us give him real rap: The Truth. Vai sääliäkö...centristiliberaalin painajainen, pilaamassa, kuten kaksos-Korhonen heidän maineen ja uskottavuuden. Se vähä mitä siitä on jäljellä.

Vieras

Aijai,

Asia on kylla tullut harvinaisen selvaksi. Mikas on tukiaisilla elellessa ja pankolla maatessa. On makiaa tuo elama kun muut maksaa. Junttisuomen kepulit eivat hae rahaansa KELAsta vaan MELAsta ja TE-keskuksesta. MELAn tulovirran taas takaa veronmaksajat.

Ja hata on suuri kun korruptiopuolue joka taman kaiken ansiottoman makian on junttisuomeen jarjestanyt kompuroi silkaa omaa hapeamatonta tyhmyyttaan.

Vieras

komissario Rehn tuskin itsekään uskoo, että luku-, kirjoitus-,ammatti ja kielitaidoton maahanmuuttaja on varteenotettava kilpailija Suomen tällä erää hyvin niukoilla työmarkkinoilla. Siitä valitettavasti äkkiä tulee mieleen, että tällaisten henkilöiden pitää tulla toimeen julkisen sektorin antamalla taloudellisella tuella.
Mitä tulee populismiin niin keskusta vaalirahasotkujensa keskellä syyllistyy mitä ilmeisemmin populistisiin, epäuskottaviin ja vähintäänkin outoihin selityksiin. Kepu, Keva, Nova ja kaavoitus muodostavat ilmeisen tehokkaan suojamuurin vapaalle kilpailulle kehittyvissä maakunnissa

Pekka Siikala

En löytänyt ketjusta yhtään Pertti Sikalan kommenttia. Tässä yhteydessä pieni vihje: "perusteleppa" ei ole puhdasta suomea. Oletko kenties maahanmuuttaja - vai normaali porsu? Kumassakin tapauksessa virheet kirjoitustavoissa ovat ymmärrettäviä.

Foxbyallmeans

Mikäli olette sama henkilö, Orimattilasta. Tunnistamattomana, niin olen samaa mieltä, että mielellään omalla nimellä, mutta haluaisin pysyä hengissä vielä jonkun aikaa. Eikä nimimerkkikirjoitukset ole roskapostia, sisältö on avainasia. Ja enhän minä kielenkääntäjänä oikein suomeakaan osaa. Pyydän anteeksi huonoa lauserakennetta ja kirjoitusvirheitä. Voisitteko perustella kirjoituksianne ja lopettaa toisten kirjoittajien kommentointien lopettelupyynnöt. UUSISUOMI.FI:n moderaattori on vastuussa ja suvaitsevaisena ihmisenä haluan, että kaikki saavat kommentoida halujensa mukaan...

Foxbyallmeans

Katoliset (Vatikaani) ovat olleet CIA:n linkki vuodesta 1945, ei omituisuutta siinä. Keski-Euroopassa bordellit ovat toimineet laillisesti iät ajat, ns. sivistysvaltioissa, ei omituisuutta siinäkään. Rock-Pappa on sivistynyt humanististi, psykologi ja yliopistomies ja kansanedustaja, EI omituista. Naisbodari, no jaa, ei omituista, hiukan hidas vaan. Sen sijaan on omituista käyttää useissa lauseissa sanaa 'muuan', selvästi halventavaan sävyyn. Natzit käyttivät AINA lahjakkaista juutalaisista kuvausta kuten 'Berlin Alexanderplatz' in kirjoittajasta Alfred Döblin istä 'muuan juutalainen nimeltään Alfred Döblin' Onkohan muuan hyvä veli konsensusmies, joka ei perustele ja vaan hatusta vaan arvioi ? Puolueen nimi on muuten Perussuomalaiset. Ei kuitenkaan minun puolueeni, mutta hyvä, että sellainen puolue on. KoeTAPPAS perustella, Pekka Siikala, sitä vaatii minimaalinen moraalinen integriteetti.

Jukka Turunen

No voi hellanlettas sentään. Eikö Olli ymmärrä että jos EU olisi avoin ja kuuntelisi kansalaisiaan, niin mitään laitaoikeistoa ei tarvittaisi? Esimerkiksi yli 70% EU:n kansalaisista vastustaa Turkin EU-jäsenyyttä ja siitä huolimatta nämä ollirehnit ja muut EU:n salkkumiehet ovat muiluttamassa yli 70 miljoonaa uutta muslimia EU-kansalaisiksi. Haloo Olli!

Olli Rehn on mahdottoman tehtävän edessä. Se on menoa nyt.

Kim Lindblom

Taas kerran sitä ihmettelee valitsemiensa päättäjien ja sitä kautta myös itsensä tyhmyyttä. Lehtitietojen mukaan on Suomeen tulossa tänä vuonna jopa 10.000 uutta somalia ja samojen tietojen mukaan maksaa jokainen somali meille 57.000 euroa vuodessa. Edelleen kerrotaan, että jokainen tänne tullut voi seuraavan vuonna tuoda jopa 11 ”perheenjäsentään” jotka vuorostaan maksanevat 57.000 euroa vuodessa. Eli ei liene mikään ihme, että veroja täytyy korottaa jopa viidellä prosenttiyksiköllä ja palveluja leikata. Yksinkertaisen matematiikan mukaan ovat 10.000 tämänvuotisen somalin kustannukset 570 miljoona euroa ja jos ensi vuonna jokainen heistä tuo 11 uutta kulttuurinrikastuttajaa onkin meidän siitä iloista maksamamme summa 6 miljardia.
Eli kyllä veroja vähän pitää korottaakin ja muita kuluja leikata.

Joskus sitä näin peruskoulupohjalta ihmettelee miten juuri meille onkin osunut niin hyvät päättäjä, että juuri he kuvittelevat onnistuvansa siinä missä kaikki muut maat ovat epäonnistuneet eli näiden somalien ns. kotouttamisessa. Vai onko sittenkin niin, että sillä ei olekaan niin väliä?

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

TTuomi

Monesti miettii miksi painaa töitä ja saa almut palkaksi kun muuttamalla pakolaiseksi esim ruotsiin ei tarvitsisi muuta kun vihellellä Tukholman toreilla ja hakea seuraavan päivän tarpeeseen rahat sosiaalista.
Eli lisää samanlaista sekoilua mitä Rhen eurooppaan haluaa lopetetaan kaikki työt ja aletaan sosiaalipummeiksi kuten Rhen ehdottaa.

Vieras

Miten noin urpoilla ajatuksilla liikkuva Rehn voi olla oikein komissaari. Tyyppihän pitää kansaa tyhmänä.Nämä liian pitkään vallassa olleethan ovat niitä vastuuttomia populisteja.
Ei populismia voi olla vasta virtaan uiminen vaan vallassa olevien kritiikitön nuoleminen ja pelokas myötäily.
Kansaa, ehkä potuttaa pelkällä sosiaali turvalla loisiminen
ja siitä johtuva verorahojen vastikkeeton tuhlaaminen.Samoin laki ei tunnu olevan sama kaikille.
Tuottavassa työssä olevat maahan muuttajathan toivon mukaan maksavat kulunsa ja veronsa itse.
Epäilen myös erittäin vahvasti, että "tuleva työvoima pula" on samanlainen kupla, kuin ennen edellistä laamaa hoettu
" hallittu rakennemuutos"

Vieras

Olen ihmetellyt miksi pitää tuoda (tai ottaa) ihmisiä "varastoon" odottelemaan vuosikymmeniksi jotakin työvoimapulaa?? Siitä on puhuttukkin jo vuosikymmenet, mutta mamuista ei ole ollut auttajaksi niillä tavallisilla työ aloilla, vaan tarvittaessa on heti löytynyt enemmän tai vähemmän ammattitaitosta porukkaa euroopastakin. Eli tarkoitan sitä, että jos ja kun se tilanne tulee, niin varmasti HETI löytyy ammatti-ihmisiä lähempääkin hoitamaan hommat näin pienessä maassa. Se on jo huomattu, että, kun tarvetta on, on myös tulijoita. Paljonko mamut auttoivat taannoisessa nousukaudessa työnteollaan, tulivat tekijät puolasta, virosta, venäjältä ym. jossa on hieman perempi työmoraali kuin päiväntasaajalla

TPK

Siis kuka on sanonut, että ulkomaalaiset vievät kaikki työpaikat? Ja ennenkaikkea - milloin? Voisiko arvon laajentumiskomissaari selventää väitettään?

Tällä hetkellä Rehnin väite on vain populistinen letkautus. Sellaisenaan se olisi harmiton - ellei se samalla hyökkäisi voimakkaasti demokratiaa vastaan: ihmisten mielipidettä ei tarvitse kuunnella jos se on hänen edustamaansa mielipidettään vastaan.

Aku

"Rehnin mukaan populistit antavat ristiriitaisia lausuntoja. Toisaalta he sanovat, että maahanmuuttajat elävät Suomessa pelkällä sosiaaliturvalla. Toisaalta he taas väittävät, että maahanmuuttajat vievät kaikki työpaikat.
– Tuo yhtälö ei oikein toimi, Rehn huomauttaa."

Olipa harvinaisen löysä veto jopa populistin suusta! Ei näytä EU-elitistin virka ainakaan debatoinnin taitoja kehittävän. Puheenvuoro on vanhan kuluneen kvasi-argumentin toistelua - vai kuvittelikohan komissaari sen itse keksineensä ;-)

Manttaalimies

"Komissaarin mielestä nykyisen elintason säilyttäminen ei onnistu, jollei työperäistä maahanmuuttoa lisätä hallitusti. Lisäys on hänen mukaansa toteutettava kuitenkin niin, ettei se häiritse kotimaisen työllisyyden kehitystä."

Missä tuo Rehnin mainitsema hallittu maahanmuutto piilee? Astridin hameen alla? Afrikan sarvesta saapuu maahan tuhansittain pakolaisia, perheitä, ankkurilapsia, kasvattilapsia, kolmekymppisiä alaikäisiä. Sen verran ihmissalakuljettajat heitä neuvovat, että he eivät hae turvapaikkaa ensimmäisestä Shengenmaasta vaan Suomesta. Ystävälliset EU -naapurimme ohjaavat heidät tänne hyväntahtoisten hölmöjen maahan. Syyt on tietysti inhimillisiä, EU -maiden oma väestönkehitys on jo katastrofissa.

Työperäinen maahanmuutto hoituu luonnollista tietä: Kun meillä oli työvoimapulaa, maahan saapui töihin tekijöitä Eestistä, Latviasta, Puolasta, Venäjältä, Ukrainasta. Kun työt loppuivat, tekijät palasivat kotimaihinsa. Mitään ongelmia ei esiintynyt. Kun ajat paranevat, he saapuvat takaisin.

Manttaalimies