Lauantai 19.1.2019

Alko-sumppu jo ovella

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2009 11:30
Päivitetty: 
18.6.2009 11:37
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Torstaina aamupäivällä Ruoholahden Alkossa oli vielä suhteellisen hiljaista.

Juhannusviikolla Alkossa asioi yli 1,5 miljoonaa asiakasta. Juhannus onkin Alkon toiseksi vilkkain sesonki heti joulun jälkeen. Myynnin uskotaan kasvavan jopa 70 prosenttia. Euroina tämä tarkoittaa 40 miljoonan euron myyntiä.

- Myynti keskittyy torstaille ja silloin myydään 40 prosenttia koko juhannusviikon myynnistä. Se on pahin tai paras päivä, miten sen haluaa sanoa, kertoo Ruoholahden Alkon myymäläpäällikkö Christian Stenius.

Torstaina myyntiruuhkat alkavat näkyä Steniuksen mukaan jo puolen päivän aikaan ja kiihtyvät entisestään päivän mittaan. Perjantaina lyhyestä päivästä huolimatta myynti nousee normaalin lauantain tasolle.

- Kyllä vilskettä on koko pääkaupunkiseudulla. Mökkikunnissa perjantain myynti saattaa olla vielä vilkkaampaa.

Myyntiä kasvattavat juhannusviikolla etenkin viinit ja hanapakkaukset.

Hanapakkauksissa myydään lähes puolet juhannusviineistä, kun puna- ja valkoviinien myynti kasvaa 70 prosentilla. Kuohuviinejäkin myydään lähes 80 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Maustamatonta viinaakin menee noin puolet enemmän kuin tavallisesti.

Selkeätä juhannuksen hittituotetta ei ainakaan Ruoholahdessa ole havaittu.

- Tänä vuonna ei ole ollut selkeää yksi yli muiden -tuotetta. Lehdetkään eivät ole tehneet testejä, mistä tulisi myyntipiikkejä. Aina kuitenkin joku tuote loppuu, Stenius sanoo.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Siikala

Lainaus:

"- Myynti keskittyy torstaille ja silloin myydään 40 prosenttia koko juhannusviikon myynnistä."

Olisi mielenkiintoista tietää miten suuri osa tuosta myynnin määrästä juodaan ennen juhannusta. Perjantainahan ehtii hakea täydennystä, ja kioskeilta saa keppanaa ynnä siideriä.

Poikkesin aamupäivällä grillikioskilla, ja ainakin siellä useampi vapiseva käsipari jo haki korjaussarjaa.

Entä milloin juominen lopetetaan? Olen ollut havaitsevinani, että juhannuksen jälkeen alkoissa myynti myös nousee.

joonatan

Tallinnasta kun niin helppo tuoda. Virolaiset työntekijät on pitkään rahoittaneet kotikäyntinsa tuoden sieltä tuliaiset itsellee, Samoin eläkeläiset käyntinsä virossa. Vain osa enää viinnasa suomeste ostaa. Ainoa huono juttu tässä on, että kulutus lisääntyy on vaikea olla ottamatta kun kaapissa on muutama kummenen pulloa viinaa. Heh valtio tekee karhunpalveluksen itselleen.

Vieras

Aika omituista on vahingoniloisesti kertoa, että minäpä ostan viinani Virosta, siinä jää valtio näppejään nuolemaan. Mikä valtio? Sehän on me kaikki suomalaiset.

Toisaalta olkoon hyväksytty erilaisten vajakkien mielipiteet. Kukin ajattelee aivoillaan jotkut herneellään.