Perjantai 23.3.2018

”V***n köyhät” -sanasodassa uusi käänne: Sosiaalityöntekijöillä “omat intressit”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.11.2013 18:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kaikilla ei ole samanlaiset lähtökohdat elämässä pärjäämiseen, kirjoittaa yrittäjä Henri Heikkinen. Arkistokuva.

Kokoomusnuori, yrittäjä Henri Heikkinen antaa kovasanaista palautetta sosiaalityöntekijöille Puheenvuoron blogissaan.

Heikkisen mukaan sosiaalityöntekijät ja alan tutkijat näkevät itsensä koko järjestelmän keskiössä, ja nostavat siitä tai sen tutkimisesta kuukausipalkkaa.

–Näistä ja monista muistakin syistä, oli se tiedostettua tai ei, heidän omassa intressissään on pyrkiä pitämään huoli siitä, että järjestelmälle on riittävästi tarvitsijoita. Sosiaalityön ”tarpeen” täytyy säilyä ja kasvaa. Näin myös säilyy oikeutus järjestelmälle ja sen parissa toimivien kuukausipalkalle, Heikkinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Jos ihmiset alkaisivat pitää parempaa huolta läheisistään, sosiaalityöntekijöiden työt voisivat Heikkisen mukaan vähentyä kunnissa.

Heikkinen on sosiaalityöntekijöiden kanssa kuitenkin samaa mieltä siitä, että yhteiskunta ja sen asettamat paineet vaikeuttavat ihmisten elämään.

Heikkisen aiempi blogikirjoitus ”Vit*n köyhät” sai sosiaalityöntekijöiden tunteet kuumenemaan eilen.

–On tietämätöntä, naiiviakin, kuvitella, että meillä kaikilla olisi samat lähtökohdat elämässä pärjäämiseen ja menestymiseen, sosiaalityöntekijät kirjoittavat vastineessaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ros-Britt Kangas

Herää kysymys kuka nyt tuo esiin "omat intressit", ja kuka puhuu ammattitaidolla ja alan kokemuksesta. Jännä porukka nämä Henri&Co kun ei ole sen verrankaan itsekritiikkiä, ettei pitäisi omaa osaamista vieraasta ammattialastaan, paremmat kuin ammattilaisten.

Naiivia puhetta kerta kaikkiaan (muttei tavatonta tuolta taholta).

Mike Smith

Täällä herää kysymys :mitä mielensäpahoittaja tuossa yllä nyt oikein kysyykään???Jo on epäselvästi kirjoitettua sos.dem -puuroa.
Mutta on jännä porukka tosiaan nämä "Henkat" ;kerrankin joku puhuu asioista asioiden oikeilla nimillä,ilman jatkuvaa yhteiskunnan syyllistämistä.
Luetun ymmärtäminen vaan tuntuu olevan mielensäpahoittajien piirissä kadonnut kansanperinne;blogihan ei koskenut esim. sairaita-todellisuudessa työkyvyttömiä.

Heikki Knookala

on se niin, että kansalaispalkka on ratkaisu näihin hihhulien ongelmiin. Sosiaalitantat töihin ihmisiä nöyryttämästä. Nykyaikana saa fyffet ilman parkkipirkkomaisen naikkosen edessä nöyristelyäkin. Varsinkin, kun maahanmuuttajienkin edut ovat kuulemma ihan samat kuin kantapeikoillakin. Asumistuet helvettiin ja könttäsumma käteen. Puretaan tuo järkyttävä näennäistyöllistäminen.

Melina Laine

Kun laskeskelee kuinka paljon todellisuudessa lehdissä olevista jutuista on oikeita uutisia, jää prosentti aika pieneksi. Journalismi on ilmeisesti muuttunut tietokoneajan myötä. Nyt lehtiin halutaan täytteeksi kaikkein kovaäänisimpien provoja, nollatutkimuksia ja vuosia sitten tapahtuneita ei edes tosia hupijuttuja. Ennen oli tärkeä pitää juttu neutraalina, nyt on täyttää se milloin kenenkin mielipiteillä.

Lauri Furtato

On tieteellisesti todettu että mitä kauemmas varakas tai menestyvä etääntyy köyhemmistään niin sitä vähemmän tältä löytyy myötätuntoa. Rikkaat ovat ns oma ryhmänsä ja köyhät omansa.

On uskomatonta väittää että köyhien suomalaisten maassa muka ei olisi oikeaa pahoinvointia ja eriarvoisuutta. Kyllä monet kaverit ovat lapsuudessaan saaneet nähdä todella tiukkojakin aikoja ja penniä on venytetty. Vaihtoehtoina vain nöyrtyä pieneen vuokra-asuntoon mutta ihmisillä on unelmia kuten oma koti ja toimiva auto. Pienistä tuloista näitä on vaikea järjestää ja epävarmuus on stressaavaa ja stressillä on seurauksensa.

Siinä missä joissain maissa ihmisillä on ystävät, suku jotka jakavat konkreettisesti ja auttavat niin Suomessa se on ollut sosiaalituet ja ihmiset ovat pyrkineet itsenäisyyteen ( näennäiseen sellaiseen ). Myös nämä "sankarit" ja menestyjät ovat olleet hyötymässä, että meillä edes on tällainen järjestelmä.

Kuvitelkaas millaista olisi ohjelmoida jostain Namibiasta taikka Meksikon huumesodan pyörittämästä köyhästä lähiöstä???

111111111111111111111

Olen samaa mieltä kirjoitustesi sisällöstä. Olen asioinut useiden sosiaaliviranomaisten kanssa ja voin vakuuttaa, että lähes kaikki virkailijat ovat korruptoituneita roistoja. Itse asun sukulaisten luona, vaikka olen kohta 40v. Ongelma on siinä, että nykyistä järjestelmää kannattavat kaikki suuret puolueet.

Harry Rönnberg

No mites paljon fyrkkaa ja kuis iso suku tällä "Henkalla" on pitämässä häntä pois näistä "Vi*un köyhistä"? Sinäänsä Henkka on kyllä oikeassa että sosiaalipuolellakin löytyy näitä jotka vaalivat enemmän omia juttujaan kuin asiakkaittensa asioita. Mutta kyllä lakisäätäjilläkin on oma osuutensa tässä asiassa. Käytetään kyllä aika paljon varoja ja voimia siihen että tsekataan onko köyhillä asiakkailla fyrkkaa jemmassa sensijaan että tarkistaisivat pistävätkö rikkaat fyrkkaa ja omaisuutta piilon verottajilta.

Jaana Ryynänen

Heikkinen on tuossa tekstinsä alkuosassa kyllä totaalisen väärässä. Sekä itse että kaikki tuntemani sosiaalityöntekijät ovat vilpittömän iloisia jokaisesta asiakkaasta, jonka asiakkuus voidaan lopettaa.
Loppuasioistahan olemmekin karkeasti ottaen Heikkisen kanssa samaa mieltä - yhteiskunta ja sen asettamat paineet vaikeuttavat ihmisten elämää.