Perjantai 24.11.2017

Lidl-korkeakoulu suomalaisille alkaa: Opiskelijoiden palkka 1500 €/kk

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.12.2013 13:53

Vähittäistavarakauppaketju Lidl alkaa tarjota suomalaisille nuorille korkeakoulutason koulutusohjelmaa. 

Koulutusohjelma koostuu ammattikorkeakouluopinnoista ja työssäoppimisjaksoista. Bachelor of Arts -korkeakoulututkintoon tähtäävä kolmevuotinen koulutus järjestetään Saksassa ja Suomessa, joten hakijoilta edellytetään hyvää saksan ja suomen kielen taitoa.

– Koulutusohjelman teoriajaksot järjestetään saksalaisessa ammattikorkeakoulussa Baden-Württembergin osavaltiossa. Työssäoppimisjaksot järjestetään kahtena ensimmäisenä opiskeluvuonna Saksan Lidl-myymälöissä. Kolmantena vuonna työskentely tapahtuu Suomen myymälöissä, Lidl Suomen henkilöstöpäällikkö Maria Hekkala sanoo.

Lidl Suomen mukaan opiskelijalle maksetaan opiskelusta portaittain korotettavaa kuukausipalkkaa. Vuonna 2012 kuukausipalkat olivat ensimmäisenä vuonna 1300, toisena vuonna 1500 ja kolmantena vuonna 1700 euroa kuukaudessa. 

Myös majoituskulut korvataan Saksan työskentelyjaksojen ajalta. Lidl Suomen mukaan opintojen päättyessä opiskelijalla on pätevyys työskennellä päivittäistavarakaupan asiantuntija- tai esimiestehtävissä.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Osmo Marttila

Hienoa, Suomi ei enää itse kykyne (siis halua) kouluttamaan kansalaisiaan sekä heidän itsensä että isänmaan parhaaksi. Mitä velvoitteita/sitoumuksia tähän 'koulutukseen' sisältyy? Elinikäinen 'työsuhde' Lidl:iin tai sen osoittamaan organisaatioon?

www.sivistys.net/oppia_ika_kaikki/kari_uusikyla__ihanteena_superosaajat_...

Milloin saamme maahamme ulkomaiset poliittiset (aivopesuyliopisto-) tehtaat?
Markkinavoimien ainoan oikean totuuden (uskonnon) uudetkin julistamislaitokset?

Jaska Ojansuu

Monet työpaikat velvoittavat työntekijää palvelukseensa maksamansa koulutuksen jälkeen. Tämä Lidlin koulutus kestää 3 vuotta ja maksaa paljon. Eli työnantaja panostaa työntekijäänsä. Eiköhän ole kohtuus, että tt:llä on velvollisuus tietyn määräajan olla yhtiön palveluksessa. Tuskin sentään loppuikäänsä on pakko olla, mutta mahdollista. Harvalla on mahis saada loppuelämän työpaikkaa.

pekka salmela

Voi olla että moni suomalainen mikä hakeutuu koulutukseen, vaatimuksena oli myös saksan kieli. Sitä osataan suomessa kohtalaisesti. Eli hakijoita saavat varmasti.

Voi olla että suomalaiset jäävät saksaan töihin kun saavat saksalaisen koulutuksenkin. Paljon enemmän mahdollisuuksia.

Heikki Knookala

hienoa, Ruotsin kielen opiskelu on kaikkien etu, kyllä on helppoa puhua saksaa kun on tankattu ruotsia pieni ikä. Oli nyt niin samantapaisia kieli kuin hyvänsä. Helpompi olisi varmaan opiskella saksaksi, jos olisi lukenut alusta alkaen saksaa...ÅÅÅÅÅÅÅÅ

Mika Rautio

Paitsi että Lidl varmaankin saa paljon hakemuksia tähän koulutukseen, se varmaankin saa myöskin erittäin korkeatasoisia opiskelijoita. Siis jos vaikkapa 1000 hakee ja 10 otetaan, niin ne jotka pääsevät, ovat varmasti terävintä kärkeä.

Pakkoruotsi on tosiaan taas yksi kompastuskivi meille suomalaisille ja outo turhake ihan muutenkin. Ei pakolla opi mitään. Ei edes ruotsia Kuopiossa.

Mikko Pusa

Pakkoruotsissa on sekin hassu piirre, että meillä opetettava ruotsi on tankeroruotsia, hyvin obskurantti, etäisesti jotain Ruotsissa puhuttavaa kieltä muistuttava murre. Jolla ei ole todellista käyttöarvoa muutamia ruotsinkieliseksi profiloituneita paikkakuntia lukuunottamatta. Itse Porvoossa asuvana on tullut huomattua sekin, että riinkinruotsalainen ääntämys, jonka olen itse opetellut, aiheuttaa reaktiona lähinnä pitkää naamaa, vaikka ko. kielellä olisi jotain käyttöarvoa rajojen ulkopuolellakin.