Keskiviikko 21.8.2019

Täystyrmäys pelottelulle islam-Suomesta : ”Menisi 161 vuotta”

Luotu: 
13.12.2013 16:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Matti Wibergin ja Tommi Meskasen mukaan pelko Suomen islamisoitumisesta on turha. Kuvassa muslimeja koolla Indonesiassa.

Suomen islamisaatiolla pelotellaan turhaan ja ilman kunnollisia perusteita, kirjoittavat Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ja matematiikan tuntiopettaja, FT Tommi Meskanen tuoreessa Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä.

– Tosiasiapohjaisia tilastollisia tarkasteluja on aihepiiristä aivan liian vähän. Sen sijaan tuulesta temmattuihin käsityksiin nojaavaa kansalaiskeskustelua ja poliittista ohjelmanlinjausta meillä on yllin kyllin, selvästi yli tarpeen, Wiberg ja Meskanen kirjoittavat.

Kirjoittajien mukaan uhkakuvilla on onnistuttu hankkimaan kannatusta valtakunnanpolitiikkaa myöten.

– Vaaleissa tällä uhkakuvalla ratsastetaan aina eduskuntaan saakka, Wiberg ja Meskanen kirjoittavat.

Wibergin ja Meskasen mukaan sen enempää todellisuuspohjaa ei ole myöskään islamisteina esiintyvien henkilöiden uholla, joka islaminvastaisessa keskustelussa joskus nostetaan todisteiksi uhasta.

Wiberg ja Meskanen esittävät artikkelissaan teoreettisia esimerkkilaskelmia. Yhden laskelman perusteella islaminuskoisten määrä saavuttaisi viisi miljoonaa, eli Suomen nykyisen väestön määrän 161 vuodessa.

– Jokainen käsittää, että 161 vuoden päähän ulottuva väestöennuste on epärealistinen, eikä sellaisen varaan voi rakentaa väestöpolitiikkaa, Wiberg ja Meskanen kirjoittavat.

Heidän mukaansa on kuitenkin tiedossa, että esimerkiksi maahanmuuttajien syntyvyys sopeutuu ajan mittaan heidän asuinmaansa syntyvyyteen.

Wibergin ja Meskasen mukaan faktoista huolimatta ”pelkääjät uskovat maahanmuuttajien poliittisen vallan kasvavan nopeasti”.

Lisäksi Wiberg ja Meskanen muistuttavat, että esimerkiksi maahanmuuttajien poliittinen aktiivisuus on usein huomattavasti vähäisempää kuin kantaväestön. Siinäkään mielessä kirjoittajien mielestä ei ole syytä olla huolissaan siitä, että islam ottaisi vallan Suomessa.

Kirjoittajien mukaan islam on laajentumishaluinen uskonto siinä missä kristinuskokin, joten siinä mielessä ajatus islamisaatiosta ei ole täysin tuulesta temmattu.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

Tämä professorien artikkeli haiskahtaa enemmän mielipiteeltä kuin tieteelliseltä tutkielmalta.

On totta että "tosiasiapohjaisia tilastollisia tarkasteluja on aivan liian vähän". Mutta miksei niitä sitten tehdä enempää. Persujen Immonnen äskettäin ehdotti maahanmuuton parempaa tilastointia ja heti se haukuttiin rasistiseksi. Jos selvät tilastot maahanmuuton hyödyistä ja haitoista olisi saatavilla, vähemmän tarvitsisi kiistella ja arvailla.

Harri Suomi

Taitaa olla ala-astematematiikan professoreja nämä!! Noin äkkiä laskien jos tänä vuonna Suomeen syntyy 50 muslimilasta ja ensi vuonna vaikka jo 100 ja vaikka vaihti ei siitä nousisi, olisi 5 vuodessa + siihen vaadittavat 18 vuotta ikää (=23 vuotta) sen verran Suomessa syntyneitä ehdokkaita eduskuntaan, että sopivasti äänetettäessä saattaisi enemmistö eduskunnasta olla muslimeilla. Jos ei heti tuossa kohtaa, niin jo seuraavalla kerralla ainakin.... eli ei tarvita 161 vuotta, kun allle 30 vuotta riittää! Ja tässä EI ole huomioitu sitä, että Suomessa on muslimeja tukevia suomalaisia, kuten vasemmistoliitto, joka ei yksin pysty mihinkään, samoin vihreät. Äkkiä tuleekin joku koaliitio, jossa hallituksena on islamistit, vihreät ja vasemmistoliitto!! => silloin ollaan lähellä muslimivaltiota jo!

Kalle Salo

No, jos tuon proffan käsitys islamisaatiosta on se, että se on tapahtunut sitten kun suomessa on 5 miljoonaa muslimia, tai siten että maahanmuuttajataustainen väestö käy poliittisesti aktiiviseksi, niin taitaa mennä ohi aiheen heti alkujaan.

Matti Petäjäsalmi

Tähän on lainattu Meskasen laskelmista se, jossa ajanjakso on pisin: "islaminuskoisten määrä saavuttaisi viisi miljoonaa, eli Suomen nykyisen väestön määrän 161 vuodessa." Toisessa Meskasen laskelmassa otetaan myös maahanmuutto huomioon, ja tulokseksi saadaan, että Suomessa on 5 miljoonaa islaminuskoista jo 73 vuoden kuluttua. Lähde: http://urly.fi/aP9

Lasketaan miten päin tahansa, on nykyisten trendien jatkuessa lopputulos sama: Suomi muuttuu islaminuskoisten kansoittamaksi maaksi. Sitäkö me haluamme?

Heikki Tala

On muuten varsin lyhyt aika tuo 161 vuotta. Suomen kielen käyttö kiellettiin asetuksella painotuotteissa 1850 eli vain 163 vuotta sitten. Suomen kieli sai keisarin käskykirjeessä virallisen aseman 150 vuotta sitten, mutta sitäkin ruotsinkielinen hallintoeliitti pystyi viivyttämään aina vuoden 1902 kieliasetukseen asti (jolloin riesaksi tuli pakkovenäjä). Ensimmäinen suomenkielinen yliopisto aloitti toimintansa vain 91 vuotta sitten (ja nyt sekin on osin ruotsinkielinen). Kaikkien aikojen järjettömin kielilaki tuli voimaan 13 vuotta sitten!

Kansakunnalla, joka ei tunne tunne historiaansa, ei ole tulevaisuutta!

Jouko Heyno

Olen jo aikaisemminkin havaiinut että aikka aiheena olisi Iines Ankan sukupuolielämä, pakkoruotsihuutajat pystyvät sotkemaan aiheeseen tvångsfinskan. Niin kävi tässäkin. Pohjimmiltaan syy on peruskatkeruudessa, yleisestä vihamielisyydessä lähes kaikkea kohtaan ja tiedon puutteesta.

Tässä vähän perustietoa ruotsin kielen historiasta nykyisen Suomen alueella - ja vähän muustakin: http://joukoheyno.blogspot.fi/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00-08:...

Tosiasia tietysti on, että Aku Ankallakin olisi jo uusi auto, jos Suomen kielilainsäädäntö ei olisi sellainen kuin on.

Veikko Penttinen

Heynolta hyvä kirjoitus linkin takana. Suurinpiirtein noin minäkin sen olen käsittänyt, mutta se ihmetyttää, miksi Heyno noin järkevillä perusteilla ei ole pakkoruotsin vastustajien puolella.

Vai onko syynä se, että Heyno ei ole Heino?

Jiri Keronen

Onpas typerä laskelma. Eihän se ole kukaan oikeasti oleta tai pelkää sitä, että muslimien määrä kasvaa viiteen miljoonaan. Islamisaatio on sitä, että politiikkaa tehdään muslimien ehdoilla, lakia tulkitaan uskonnollisista lähtökohdista ja niin edelleen. Tällaista Suomessa on jo, mistä hyvänä esimerkkinä poikalasten ympärileikkaus. Jopa korkein oikeus nimenomaan perusteli muslimilasten rituaalisen silpomisen sallimista perustuen kulttuurillisiin ja uskonnollisiin syihin.

Kristian Ikonen

Totta ja esimerkkejä on muitakin. Tyttöjä on neuvottu olemaan katsomatta silmiin, vastaamatta puhutteluun, välttämään liikkumista yksin ja myöhään, pukeutumista tulisi miettiä. Allahin jonkun sukulaisen muinaista kuolemaa surraan Helsingissä kulkueena. Lucia-juhlia perutaan kouluissa, Suvi-virttä ei saa laulaa, isänmaallisuus on rasismia, jne. Islamisaatio on jo täällä.

Ilkka Hyttinen

Täystyrmäys tälle "täystyrmäykselle:

"On silti lähes täysin varmaa, edellisen 50 vuoden kehityksen valossa, etteivät etniset tai uskonnolliset vähemmistöt Euroopassa kasva niinkään syntyvyyden vuoksi, vaan ns. maahanmuuttoketjun kautta. Perheenyhdistäminen lieneekin suurin yksittäinen vähemmistöjen kokoa kasvattava tekijä."

http://hommaforum.org/index.php?topic=756.0

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56259-maahanmuuttajat-korostuvat-rikosti...

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&v...

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/korholan_kynasta/836/kahtia_revenn...

Jani Virtanen

Meskasen laskelmassa kaikkein maltillisimpienkin oletusarvojen (syntyvyys vain vähän korkeampi kuin kantiksilla + 5000 /v maahanmuutto) muslimiväestö ylittää puolen millin alle 40 vuodessa ja millin alle 60 vuodessa. Tämä siis minioletuksin. Onko vähän vai paljon, hidasta tai nopeata, hyvä vai huono asia - jokainen voi itse päätellä. Mun mielestäni tommonen puolimilliäkin on jo aika iso ryhmä vaikutuksiltaan. Oikeastaan nämä ilmeisen vähättelytarkoitukselliset laskelmat kääntyvät itseään vastaan - niiden mukaan suomi islamoituu ennemmin tai myöhemmin. Itse en siihen kuitenkaan usko. Jossakin vaiheessa tulee järki käteen - selkeästi merkkejä tekopyhyyden verhon hajoamisesta on jo nyt. Toivottavasti ajoissa.

Jani Virtanen

Muuten vielä saman laskelman mukaan:

Jos heti Eila Kännön (rauha hänelle) jälkeen olisi siirrytty ns. edistykselliseen maahanmuuttopolitiikkaan (20000/vuosi) niin muslimiväestön määrä suomessa olisi ylittänyt miljoonan tänä vuonna...

Jarkko Pesonen

Muutama huomio:
- Joidenkin mielestä yhteiskuntaa tulisi suunnitella myös tulevien polvien varalle, eikä pelkästään omalle ajalle.
- Laskelmassa oletetaan, että maahanmuuton myötä lisää muslimeita ei tule enää ja laskelma perustuu vain olemassaolevaan määrään.
- Muslimit eivät asuta Suomea tasaisesti, vaan islamisoituminen tapahtuu alue kerrallaan. Näin on tapahtunut mm. Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Ruotsissa.
- Oletetaan, että muslimit haluavat maallistua samanlaisiksi hedonistisiksi globaaleiksi kuluttajiksi kuin millaisiksi useimmat länsimaalaiset ovat nyt degeneroituneet.
- Jätetään huomiotta, että etnisyys on muutakin kuin pelkkää pintapuolista kulttuuria.

Toni Hiltunen

Suomalaisten lisääntyminen on kääntynyt laskuun huonon politiikan johdosta. Ainoastaan hyvätuloisten kannattaisi lisääntyä tosin he eivät lisäänny, koska se haittaa liiaksi uraputkea. Pakolaisten lisääntymistä valtio tukee avokätisemmin kuin kantaväestön. Löytyy niitä lisääntyjiä suomessa pienituloisistakin. Tosin siinä liikutaan tyhmyyden ja silkan hulluuden välimaastossa.

Herra Korhonen

Onko hirveästi väliä kestääkö siinä 16 vai 160 vuotta?
Ruotsissa ja Venäjällä sama tapahtuu huomattavasti aikaisemmin.
Samoin muualla Euroopassa. Kantasuomalaisten asema ja eliolosuhteet muuttuvat koko ajan huonommiksi ja huonommiksi. Meillä on vastuu myös tulevista sukupolvista. Tutkijat tuntuvat tuudittautuvan siihen että islamisaatiosta ei ehkä tule isoa ongelmaa heidän elinaikanaan?

Koraanin yksi keskeinen teema on islamin levittäminen maailman ainoaksi uskonnoksi kaikin mahdollisin keinoin. Länsimailla on vielä kaikki keinot ja valta estää sen tapahtuminen jos tahtoa ja näkemystä vain löytyy. Mikä on moraalinen velvollisuutemme? Antaa sen tapahtua? Vai tehdä kaikkemme jotta se ei tapahdu?

Mika Kotikoski

Tutkijat ovat oikeassa ja väärässä...

Väestön korvaamiseen heidän esittämällään tavalla syntyvyyden kautta varmaan kuluisikin huomattavan pitkä aika. Siinä he ovat oikeassa.

Väärässä he ovat kuitenkin se suhteen, ettäkö se olisi ehdoton edellytys. Ei maahamne tarvita kuin kehitykselle myötämielinen johto ja pieni murto-osa konservatiivisen, poliittisen Islamin edustajia niin aiemmin rauhallinen Suomi on totisesti muisto vain. Sehän on sitä monille käytännössä jo nyt, kun maahan on otettu "vasta" 30.000 siirtolaista.

PYYDÄN KATSOMAAN TÄMÄN VIDEON

Video on englanninkielinen, mutta hyvin selkeä, mielestäni ehkä TÄRKEIN JA PARAS video alustukseksi keskustelussa konservatiiviseen, poliittiseen Islamin luonteesta ja esiintymisestä. Valitettavasti myös sen kirjaimellisesta uhasta kaikille toisin uskoville. Käytännössä myös maltilliset, sekulaarisesti uskovat muslimit mukaan lukien.

http://go.clarionproject.org/numbers-full-film/

Jouni Lehmusruusu

Jos otetaan 5 miljoonaa kerralla niin se on siinä. Köyhiin maihin syntyy joka vuosi 80 miljoonaa suuta, tuo määrä ei edes tuntuisi missään muualla kuin Suomessa.

Muistetaan että maahanmuutosta on tehty ihmisoikeus kahdella sopimuksella, GCM ja GCR. Enää ei tarvitse olla pakolainen, riittää kun haluaa Kela rahoilla elämään. Kiitos Kokoomus ja Keskusta.