Tiistai 18.6.2019

Packalénille tyly palaute: ”Vähintäänkin kyseenalainen”

Luotu: 
29.12.2013 13:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa kansanedustaja Juha Väätäinen, ps.
|

Perussuomalainen helsinkiläinen kansanedustaja ja euroehdokas Juha Väätäinen sanoutuu irti puoluetoverinsa Tom Packalénin ideoimasta kaupungin vuokralaisten pisteyttämisen mallista.

Väätäinen kertoo kannastaan Puheenvuoro-palstan kommentissaan.

– Pidän sitä vähintäänkin kyseenalaisena, todellisuudessa täysin käsittämättömänä perusajatukseltaan, Väätäinen tyrmää

Packalén ehdotti tänään Helsingin Sanomissa, että kaupungin vuokra-asunnoissa asuvat pisteytettäisiin nollasta viiteen ja he saisivat asunnon sitä paremmalta alueelta mitä paremmat pisteet heillä olisi. Huonoiten käyttäytyvät sijoitettaisiin Packalénin kutsumille ”nolla-alueille”, minne keskitettäisiin muun muassa sosiaalipalveluita.

Väätäinen kavahtaa Packalénin ajattelua, eikä hänen mielestään pidä rakentaa ”ihmisluokiteltuja asuinalueita”. Hän arvelee, että Packalénin ideassa on ”ainakin himppu ylemmyyden tuntua”.

– Olen itse itäisen Helsingin heppu. Kanssaihmisteni luokittelijaksi minusta ei ole; olen koko elämäni edustanut alempaa keskiluokkaa, joka ei syrjintään alistu, kirjoittaa Väätäinen.

– Lisää keskinäistä ymmärrystä, varsinkin vähempiosaisia lähimmäisiämme kohtaan! Hulluhan saa olla muttei tyhmä, arvon kansanedustaja Packalén! Tarvitseeko kaikkia ajatelmiaan ulos työntää, Väätäinen kysyy edustajatoveriltaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Järvinen

Näinköhän totaalihäirikkö voi kaikessa rauhassa hulinoida? Nykyinen käytäntö mahdollistaa häätämisen myös omistusasunnosta, esimerkiksi.

Se on sitten oma vääntönsä kuka minkäkin kokee häirinnäksi. Selkeä metelöinti/muu huliganismi ovat itsestäänselvyyksiä. Ehkäpä voitaisiin kiinnittää huomio myös turhasta valittaviin naapurikyttääjiin. Omanlaistaan ilkivaltaa hekin harrastavat.

Raimo Laine

Olen Kallion kasvatti ja kokenut häiriköt kantapään kautta. Kyse ei ole vain melusta
vaan myös yleisestä turvallisuudesta puhumattakaan loputtomasta sotkemisesta
ja vahingonteosta. En soisi ainakaan lapsiperheiden asuvan häirikkötaloissa.

Olli Rantala

Nolla alueella asuvien untermenschen kansanosaan kuuluvien pitäisi myös käyttää jotain symbolia mistä heidät tunnistaa kaupungilla jotta parempi kansanosa osaa vaihtaa kadun toiselle puolelle heidät kohdatessaan. Aikoinaan eräässä veljeskansakunnassa käytettiin muistaakseni jotain keltaisia tähtiä.

Juha Väätäinen

Herra Laine! Taidatte olla ainakin omasta mielestänne mallikansalainen ilman minkaanlaista rikettä tuhteettomuudessanne! Onnittelen Teitä erinomaisuudestanne!

Olen elänyt täyttä elämää ympäri maailman monenmoisissa olosuhteissa ja mtä erilaisemmin käyttäytyvien ihmisten kanssa. On aika vaikeaa nimetä, mikä ja kuka, ketäkin ja milloinkin häiritsee yli toisen sietokyvyn! Minäkin varmasti aiheutan häiriötä jollekin, vakken sitä itse tietoisesti teekään! Virkavaltaa on kautta aikain tarvittu ajoittain niin herrain kuin narrienkin kodeissa asumistavasta riippumatta. Mutta se on aivan eri asia kuin luokitella ihmiset asumistavan ja muodon peruteella nolla- alueelle tai viiden tähden huipulle! Hyviä ja huonoja asujia löytyy kaikista yhteiskuntaluokista!

Raimo Laine

Minä olen kolmannen polven tavallinen helsinkiläinen ja asunut taloissa, jossa ei menetä
ainoastaan yöuniaan vaan oma kurja henkikin on vaarassa puhumattakaan tavattomasta
sotkusta ja tärväämisestä.
Packalenin ehdotus takaisi häiriköille heidän haluamansa yhteisön ja erikoispalvelut
ollen suorastaan taivaan lahja.

Jukka Mattsson

Väätäiselle tiedoksi että ainakin Helsingin HITAS yhtiöissä on aina yksi asunto vuokra-asuntona johon majoitetaan milloin mitäkin porukkaa. Useimmiten tavallisia lainkuuliaisia ja muut asukkaat huimioon ottavat asukkaat.

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kun oikea häirikköasuja saa ko. vuokraasunnon, hän voi terrorisoida koko HITAS yhtiötä ns. "koko rahan edestä" ! Eipä tuntunut saavan edes virkavallalta apua, saati virkamiehiltä jotka olivat vuokralaiset hyysänneet ko. asuntoon.
Vasta sen jälkeen kun muutamaa oli puukotettu, ja asunto pistetty asumiskelvottomaan kuntoon oli heidänkin pakko puuttua asiaan.

PS: Eikö kansanedustaja tiedä, että esim. valtio omisteisessa SATO asunnoissa tälläinen vuokralaisten pisteyttäminen on jo käytännössä toiminnassa?

Petri Sakkinen

Enpä olisi uskonut kuulevani julkista ehdotusta väestön pakkosiirroista ghetoiksi määriteltäville alueille, mutta kun on poliisi ja perussuomalainen, semmoinenkin siis tulee mieleen.

Ensi hämmästyksen jälkeen ajatus kuitenkin alkoi vaikuttaa ihan hyvältä. Tämä parantaisi maahanmuuttajaperheiden, etenkin muslimien, elämänlaatua huomattavasti: siirrettäisiinhän juopottelevat ja rähisevät perussuomalaiset paikkoja rikkovine ja rasistisesti huutelevine jälkikasvuineen pois kunnon ihmisten joukosta. Toimeksi vain!

Markku Likitalo

Sitähän se vaan on kun alkaa rahaa olla, niin katsoo köyhiä nenänvartta pitkin. Ihminen on sitä mitä omistaa, kuluttajiahan me olemmekin. Se on elämän määritelmä nykyihmisen kannalta. Kuinka paljon olet kykenevä kuluttamaan luonnonvaroja.

Tuomas Sikander

Kun on pieni poliisin pää ja siinä paljon soluja, tällainenkin ajatuskummitus voi sukurasitteisen mielen syövereissä syntyä.
Ei ihme että Juhakin vallan hermostui.
Sopivasta lääkityksestä ja läheisyysterapiasta saattaisi löytyä herra Packalenin kipeästi tarvitsemaa apua.

Toni Hiltunen

Minä en kyllä ymmärrä miksi poliisipalveluita pitäisi niille alueille kohdentaa? Jos kerran kuukaudessa kävisivät korjaamassa kaatuneet pois. Ongelma hoituu kuin itsestään. Palvelut pitää alueelle järjestää niin kattavasti, ettei tarvise tulla paremmille alueille.

Mutta vakavasti. Tämä on huono ehdotus. Sen kyllä tiedän, ettei kerrostalorappuun tarvitse kuin sen yhden mätäpaiseen, ja asumismukavuus on menetetty.
Ratkaisuksi tarjoaisin pienemmän häätökynnyksen. Suurin osa näistä häiriköistä ovat muutenkin varman vuokratulon "sosiaalihuollon" piirissä. Ennemmin lähtee naapurit ympäriltä kuin nämä häiriköt.

Markku Likitalo

Juurikin muutin kerrostaloasunnosta jokapäiväisen känniölinän takia, mutta jos aletaan näitä ongelmaihmisiä kasaamaan yhteen taloon koko roikka, niin varmasti niitä ongelmia olisi luvassa lisää. Ei sellaisessa ympäristössä kukaan voi nousta sille paremmalle tasolle vaan sinne se jää, jos ongelmaihmisille annetaan lupa olla meidän muidenkin kanssa, voivat he ehkä joskus kauniina päivänä parantua haavoistaan ja alkaa elämään ihmismäistä elämää.

Jarmo Kanerva

Näyttääpä olevan kultturelli keskustelunavaus, joka nostattaaa mielipiteitä ja keskustelua. Suomi tarvitseekin pohdiskelua todellisistä ongelmista ja ratkaisuehdotuksia nurkkakuntaisen jarruttelun ja puolueiden etujen poteroista kyräilyn ja mustamaalaamisen asemestä.

Irja Laamanen

Asuin kerrostalossa perheeni kanssa seitsemän vuotta. Yläkerrassa asui ryyppyporukka, jonka mölinöitä kuului usein. Niin ohutseinäisiä ja kattoisia rakennuksia, että muistuu yhä mieleen jonku huuto ylhäältä; "hei se konttaa jo". Myös alakerrasta kuuluivat riitelyn äänet, mutta sietokertointa oli niin runsaasti, että näistä ei valitettu. Soihan meilläkin piano päivittäin. Parempia rakennuksia tarvitaan, jotta elämän perusäänet eivät kuulu naapureista. Sekin kerrostalo oli Saton kovalla rahalla rakentama. Liekö nykyiset kerrostalot parempia? Seitsemänkymmentäluvulla ei ainakaan vielä.
Kaikkia hörhöjä ei missään tapauksessa samaan paikkaan. Heikoin rengas silloin määrää menon tahtia.

Sauli Harju

Ite asuin oulussa kerrostalossa jossa penskat aina alotti 11 aikaan yöllä juoksemisen yläkerrassa ja ne äänet kuulu selvästi ja siinä metelissä ei tosiaan unta saanu mutta empä silti mene ehdottamaan että suljetaan lapsiperheet jonnekkin alueelle metelöinnin takia, saisivat multa korkeentaan sen 1 pisteen ja jokainen tietää että se tarkoittaa slummien pistemäärää. Kun aletaan erikseen antamaan ihmisille arvo pisteillä niin se tiedetään ettei siitä mitään hyvää synny ja mitä kauempana huligaanit on toisistansa niin sitä paremmin koko kansa pärjää.

Sauli Harju

Vaikka kaikki ei oliskaan yhteiskuntakelpoisia ja aiheuttaa paljon ongelmia niin ei sekään paranna niitä ongelmia suomesta että se huligaaniporukka laitetaan samalle aluueelle tappelemaan toistensa kanssa. Sillon jos tuolle tielle lähetään niin sama perustaa keskitysleiri.

Mirja Mönkkönen

No ei sen keskitysleiri tarvitse olla mutta työleiri olisi asiallinen. Ei huumeita, ei päihteitä, määritellyt työajat, vartijat. En ole koskaan ymmärtänyt huumeenkäyttäjien paapomista enkä sitä että yhteiskunta leikkaa ja säästää esim. mielenterveyspuolelta.