Lauantai 19.1.2019

Yksi oli ylitse muiden eduskunnassa vuonna 2013

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2014 15:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Konkariedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) on eduskunnan ylivoimaisesti ahkerin puheenvuorojen käyttäjä.
|

Eduskunnan täysistunnoissa pidettiin vuonna 2013 yhteensä 12 021 puheenvuoroa.  Kansanedustajista eniten äänessä olivat Mauri Pekkarinen (kesk.), Timo Heinonen (kok.) ja Ben Zyskowicz (kok.). Kymmenen eniten puhuvan kansanedustajan  joukossa on neljä perussuomalaista: Pirkko Mattila,  Kaj Turunen, Lea Mäkipää ja Timo Soini, summaa Owal Gropin toimitusjohtaja, Turun yliopiston dosentti Mikko Wennberg Puheenvuoron blogissaan.

- Mauri Pekkarisen puheenvuorojen määrä on  niin ylivoimainen (247), että vaikka top 10 joukossa ei ole muita keskustalaisia, on keskusta perussuomalaisten jälkeen istuntosalissa eniten äänessä suhteessa kansanedustajien määrään, valtiotieteiden tohtori Wennberg jatkaa.

Hän on selvittänyt myös kansanedustajien puheenvuorojen sisältöä.

- Analysoitaessa täysistuntojen pöytäkirjoja, saa työhön liittyvät sanat eniten mainintoja (kun tavanomaiset sanat on aineistosta poistettu).  Työn jälkeen toisella sijalla on talouteen liittyvät teemat… Se, että kaksi eniten puhuttanutta teemaa ovat työ ja talous ei varmasti ole yllätys. Sen sijaan keskusteluteemojen top 10 listalla seuraavina olevat kertovat enemmän nimenomaan vuodesta 2013. Viisi seuraavaa teemaa ovat: nuoret, kunnat, yritykset, poliisi ja kotihoito.

Wennbergin johtama Owal Group tuottaa tietoa  päätöksenteon ja yhteiskunnallisen vaikuttamistyön tueksi. Yhtiön sivuilta löytyy tarkempaa tilastotietoa valtiopäivävuodesta 2013.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lasse Neponen

Ansiokas selvitys siitä mitä eduskuntamme istuntosalissa puhutaan.
Vielä kun saisi selvityksen päätöksistä, niiden toteutuksesta ja todellisista vaikutuksista, niin yheiskuntamme olisi entistä avoimempi.
Selvityksen voisi aloittaa vuodesta 1995, jotta tutkimustietoon perustuen saisimme mahdollisuuden arvioida esim. pienituloisimman kymmenyksen aseman kehittymistä viime vuosikymmeninä - ja keiden ansiosta tai syystä.
Sivistyneisyyttä, hyvinvointia ja poliittisen järjestelmämme moraalista selkärankaa kuin parhaimmin voi arvioida siitä, kuinka jukishallinto huolehtii heikoimmistaan.

Johan Von

Kyllä paljosta puheestakin jotain mieleen jää. Varsinkin kun hekään jotka harvakseen puheenvuoroja ovat käyttäneen eivävä kummoisiakaan mielipiteitä ole esittäneet. Asia olisi eri jos edustajilla olisi jotain painavaa sanottavaa, eikä pelkkää sananhelinään josta ei pirukaan ota selvää.