Keskiviikko 20.2.2019

Kokoomusnuoret saa huomiota Ruotsissa: ”Suomi Natoon”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.1.2014 07:55
  • Kuva: EPA/All over press
    Kuva
    Presidentti Sauli Niinistö tapaa viikonloppuna Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin. Viimeksi Niinistö vieraili Ruotsissa samaan aikaan Yhdysvaltain Barack Obaman kanssa.

Ruotsin ja Suomen on korkea aika liittyä sotilasliitto Natoon, esittävät oikeistonuoret Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Kokoomusnuorten ja naapurimaiden sisarjärjestöjen vetoomus on julkaistu muun muassa ruotsalaislehti Dagens Nyheterissä presidentti Sauli Niinistön Ruotsin-vierailun alla.

Niinistö ja Reinfeldt tapaavat turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa seminaarissa Sälenissä viikonloppuna.

–Kun presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Fredrik Reinfeldt tapaavat, on aika ryhtyä yhdessä toimiin turvallisemman Pohjoisen, turvallisemman Itämeren ja turvallisemman maailman vuoksi, järjestöt kirjoittavat.

Järjestöjen mukaan pienet maat eivät pysty yksin vastaamaan nykypäivän uhkiin kuten moderniin sodankäyntiin ja kybersotaan. Lisäksi Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys parantaisi ryhmien mukaan koko Itämeren alueen turvallisuutta.

–Meidän historiamme ja kokemuksemme voivat vaihdella, mutta olemme yhtä mieltä perustavanlaatuisista kysymyksistä, vapaudesta sekä avoimesta maailmasta. Rauha ja turvallisuus rakentuu kansainvälisen yhteistyön avulla ja Nato on luonnollinen perusta sille, järjestöt katsovat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Myllynen

Olen samaa mieltä vaikken olekkaan puoluepoliittisesti sitoutunut enkä nuori.

Olen kuitenkin asiaan harrastunut ja sen perusteella vakuuttunut tarpeesta liittoutua solidaarisesti muitten eurooppalaisten kanssa turvallisuutemme ja rauhantilan varmistamiseksi.

En näe liittoutumisella mitään todellisia haittoja; pelkkiä etuja ja hyötyjä.

Pirkka Nilfisk

No, onneksi Katainen-jugendin vetoomuksella tuskin on minkäänlaista vaikutusta. Aika turhaahan Suomen olisi liittyä kylmän sodan reliikkiin, USA:n pelinappulaksi. Ja maksaa vielä verta ja rahaa siitä ilosta.

Tietystihän Wikileaks-paljastusten mukaan johtavat kokoomuslaiset ovat kovasti USA:n lähetystössä Suomen jäsenyyttä luvanneet, mutta kaikeksi onneksi ainakin kansan enemmistö tätä vastustaa.

Juhani Putkinen

Suomen, Ruotsin, Viron ja Norjan porvarinuorten vetoomus on sekä ymmärrettävä, että kannatettava.

Demokraattisten maiden puolustusliitto NATO on oikea viiteryhmä Suomelle ja Ruotsille.

NATOon liittyminen ei kuitenkaan saa johtaa oman itsenäisen puolustuskyvyn heikkenemiseen.

Suomen pitää kohottaa puolustuskykyään ja puolustusvalmiuttaan (tietysti puolustusmäärärahojaan) aivan siitä riippumatta kuuluuko Suomi NATOon vaiko ei.