Maanantai 22.7.2019

Sampo Terho väisteli syytöksiä: ”Mitä! Mistä tämä tulee?”

Luotu: 
24.1.2014 16:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) kiisteli Sampo Terhon (ps.) kanssa Telan järjestämässä paneelissa.
|

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho joutui puolustelemaan ja selittämään omia ja puolueensa linjauksia Työeläkevakuuttajat Tela ry:n järjestämässä paneelikeskustelussa, jossa europarlamentaarikot ottivat yhteen.

Sampo Terhon mielestä EU:n ei pidä puuttua jäsenvaltioiden kansalliseen päätöksentekoon, koska vaatimukset johtaisi siihen, että EU:n pitäisi myös rahoittaa vaatimiaan hankkeita. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) haastoi Terhoa.

–Kyllä meillä on sosiaalisia velvoitteita ilman, että siinä tulee rahaa, että näin paljon pitää maksaa unkarilaisille, ettei unkarilaisia pahoinpidellä. Ei se näin voi mennä, Pietikäinen sanoi.

–Hyväksytkö sen romanialaisten kohtelun Unkarissa? Onko se heidän oma asia? hän tivasi Terholta.

–EU:ssa on ihan selvät säännöt ihmisoikeuksista, Terho vastasi.

–Onko? Millä siihen puututaan. Onko se oikein, että Unkarissa pahoinpidellään ihmisiä, eikä siihen voi mitenkään puuttua? Pietikäinen vastasi.

Tässä vaiheessa tilaisuuden juontaja Jussi-Pekka Rantanen keskeytti kiivaan keskustelun.

Tarja Cronberg (vihr.) on huolissaan siitä, että EU pitää yritysten ja markkinoiden oikeuksista huolta, mutta sillä ei ole työkaluja puuttua ihmisten oikeuksiin, jos jäsenmaassa ei niitä haluta kunnioittaa.

–Jos romanin heittää kadulle Unkarissa, niin he ovat meillä kerjäämässä. Perussuomalaisten ratkaisu on, että suljetaan rajat, Cronberg sanoi.

Sampo Terho kiistää Cronbergin väitteen keskeyttäen hänet kiivaasti.

–Mitä! Mistä tämä tulee, Terho huudahti.

–Ei ole irrallisia ongelmia, jotka voisi eristää ulkopuolelle, Cronberg jatkaa.

Terho korostaa, että perussuomalaiset kunnioittavat EU:n neljää perusohjetta, mihin kuuluu ihmisten vapaa liikkuvuus.

–Onpas aika kummallinen väite, koska olen seurannut siellä Euroopan parlamentissa sinun ryhmäsi toimintaa, niin kyllä ne joka asiassa äänestävät vastaan kun kyse on ihmisten liikkuvuudesta, Liisa Jaakonsaari ihmettelee Terholle.

Yleisö repesi nauruun.

–Tiesit hyvin, että meillä ei ole ryhmäkuria, Terho nauraa.

–Toivottavasti suomalaisetkin tietäisivät sen, minkälaista työelämän villiä länttä Sampon ryhmä perussuomalaiset ajavat Britanniassa, ei työaikalainsäädäntöä, ei työsuojelua, Jaakonsaari sanoi.

Keskustelussa kiisteltiin myös köyhyydestä ja romanien tilanteesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Martti Rokka

Unkari käy esimerkistä miten käy kun vaaleissa tulee superjytky. Äärikonservattivinen Fidesz-puolue sai sellaisen mandaatin, että perustuslaki on voitu kirjoittaa uudestaan. Jotenkin palautuu mieleen vuosi 1933 ja Saksa.

Antti Olkinuora

"Onko se oikein, että Unkarissa pahoinpidellään ihmisiä, eikä siihen voi mitenkään puuttua? Pietikäinen vastasi."
Se on väärin, aivan samoin kuin pahoinpitelyt Pietikäisen vanhassa kotikaupungissa Hämeenlinnassa. Sitä varten ovat paikalliset viranomaiset.
Onko se sitten oikein että romanialainen putsaa Suomessa sun kotis ja ryöstää mummon . Ei varmaankaan, näiden rikosten ja ongelmien edessä ollaan niin Romaniassakin kuin Suomessa. Oleellista olisi saada tekijä vastaamaan tekemästään vahingosta. Näin ei kuitenkaan tapahdu.
Suomi on tullut houkuttelevaksi kohteeksi taparikollisille, tuomiot ovat lievät eikä korvausvaatimuksissa voudin käsi yllä rajan ulkopuolelle, vaan sinä rikoksen uhri ja vakuutusyhtiö maksaa laskun .

Jarkko Pesonen

Vapaa liikkuvuus on hieman eri asia kuin sosiaaliturvan kansainvälistäminen. Vapaan liikkumisen tarkoituksena on, että ihmiset voivat maiden välillä matkustaa tekemään töitä tai vierailemaan turisteina ilman byrokratiaa. Sen tarkoitus ei ole, että Suomi ja suomalaiset veronmaksajat hoitavat ne ongelmat joita toisessa maassa ei voida tai haluta hoitaa. Jaakonsaari ja muut demarit kyllä tämän tietää, mutta reorisesti haluaa vääristellä asioita.

Seppo Saari

Olen ymmärtänyt, että Suomi on hyväksynyt YK:n jäsenenä ihmisoikeusjulistuksen, joten mihin EU:n katastrofaalinen "track record" tässä kuviossa sijoittuu?

Suomella on vain kolme laatumeppiä ja kymmenen ryhmäkuria vaikka hornan tuuttiin seuraavaa ns. muuta.