Lauantai 20.7.2019

Kiista köyhien ongelmista: ”Ei sinne rahaa kanneta”

Luotu: 
24.1.2014 16:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Köyhyys ja romanikerjäläiset saivat aikaan kiivaan keskustelun europarlamentaarikkoehdokkaiden välillä Työeläkevakuuttajat Telan ry:n järjestämässä paneelikekustelussa. Kiistaa syntyi erityisesti siitä, miten

Helena Erosen (muutos 2011) mielestä romanien ongelmien hoitoon ei ole järkevää puuttua ulkopuolelta.

–Jos yhteiskunnan ilmapiiri on, että antakaa vain meille rahaa, mutta mikään ei muutu, niin mitä järkeä sellaisia on ruveta ulkopuolelta auttamaan, hän sanoi.

Erosen mukaan EU on jo siirtänyt rahaa Euroopan itäisiin maihin, jotta he paneutuisivat  köyhien ongelmiin.

–Rahat on kuitenkin käytetty muuhun. En usko, että sellainen ilmapiiri, että siirretään rahaa ongelmakohteisiin toimisi, koska taustalla on kyse yhteiskunnan ilmapiiristä ja asenteista, Eronen sanoi.

Liisa Jaakonsaari (sd.) tyrmää Erosen väitteen.

–Ei sinne mitään rahaa kanneta ilman, että mitään tapahtuu. Itse asiassa niitä rahoja jää tällä hetkellä käyttämättä, Jaakonsaari sanoo.

Hän korostaa, että esimerkiksi Unkarissa on pitkä traditio, että romaneilla ei ole ihmisoikeuksia. EU on hänen mukaansa ”panostanut  kovin” ongelmien hoitoon monessa massa ja kehitystä on tapahtunut.

Romanien tilanne huolestuttaa myös Sirpa Pietikäistä (kok.).

–Ei ole mielipidekysymys, onko ihmisellä ihmisoikeudet vai ei, Sirpa Pietikäinen sanoi.

Myös europarlamentaarikko Tarja Cronberg (vihr.) otti tilaisuudessa kantaa romanien oikeuksiin. Hän haastoi erityisesti perussuomalaisten linjauksia.

–Jos romanin heittää kadulle Unkarissa, niin he ovat meillä kerjäämässä. Perussuomalaisten ratkaisu on, että suljetaan rajat, Cronberg sanoi.

Sampo Terho (ps.) kiisti Cronbergin väitteen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Sauli Harju

Ite olen työtön, en tykkää tästä elämästä, en tykkää siitä että joudun oleen työttömänä mutta mität tässä tekee kun ei ole töitä, olen kans sitä mieltä että valtion rahoilla ei pitäs elää mutta vaihtoehtoja ei ole. Mitä meinaa valtio tehä, meinaavatko kaikki että työllistetään porukka vaan työmarkkinatuella josta ei kerry eläke eikä kukaan koskaan tule saamaan palkkaa joilla pärjää. Nuilla rahoilla ei osteta taloja tai autoja eikä mitään muutakaan tarpeellista, koko maa jämähtää jäihin.

Toni Hiltunen

Taas nämä voimanaiset pääsivät räksyttämään, oikeastaan ottamatta kantaa mihinkään ja esittämättä mitään järkevää ratkaisua. Näitä torimummoja on todella rasittava kuunnella ja politiikan tekeminen niiden kanssa lienee täysi mahdottomuus.