Maanantai 15.7.2019

Tiukka vaatimus Timo Soinille Ykkösaamussa: ”Hörhöjen joukkoon?”

Luotu: 
25.1.2014 11:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ministeri Alexander Stubb (kok.) patistaa Timo Soinia kertomaan, mihin ryhmään perussuomalaiset aikovat.
|

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) kehotti Ylen ykkösaamussa perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia (ps.) kertomaan Suomen kansalle, mihin ryhmään perussuomalaiset liittyvät Euroopan parlamentissa. Stubb otti myös kantaa Solidiumin rooliin.

–Jotta voidaan perustaa ryhmä tarvitaan 25 meppiä seitsemästä eri maasta. On totta kai etabloituneita ryhmiä kuten EPP, sosialistit, liberaalit, vihreät ja vasemmisto, mutta perussuomalaisilla ei tällaista ryhmää ole, Stubb sanoo Ykkösaamussa.

Stubbin mukaan perussuomalaiset ovat jäämässä ilman ryhmää.

–Minun mielestäni ihan demokratian näkökulmasta ja äänestäjän kuluttajansuojan näkökulmasta olisi ihan paikallaan, että Timo Soini kertoisi missä ryhmässä hän aikoo Euroopan parlamentissa olla, hän toteaa.

–Äänestäjänä haluaisin tietää menevätkö he hörhöjen joukkoon vai johonkin normaaliin ryhmään, hän lisää.

Stubb korostaa, että mepin painoarvoon vaikuttaa "100 prosenttisesti" se, missä ryhmässä hän on Euroopan parlamentissa.

Stubb arvioi, että perussuomalaisten ainoa vaihtoehto voi olla, että he olisivat sitoutumattomina.

–Suuret puolueryhmittymät määräävät ja tekevät päätöksiä. Pienet ryhmät ovat lopulta marginaalissa, kuten perussuomalaiset tämän kauden aikana ovat olleet.

Stubb otti kantaa myös ministeri Paavo Arhinmäen (vas.) eilen nostamaan asiaan valtion sijoitusyhtiö Solidiumista.

–Mielestäni kaikkein hyödyllisintä olisi, että poliitikot pitäisivät näppinsä erossa Solidiumista. Ei ole mitään järkeä sekoittaa yritystä, jonka tavoitteena on turvata strateginen suomalainen omistus ja lisätä tuotantoa ja voittoa sillä, että poliitikot ovat jollakin tavalla mukana, hän totesi

Arhinmäki kertoi eilen, että olisi valmis purkamaan Solidiumin, ja poliittisille päättäjille pitäisi antaa enemmän päätösvaltaa valtion yritysomistuksissa.

Stubbin mielestä Solidium voi jatkaa samaan malliin kuin tähänkin asti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Leino

Rohkeita sanoja mieheltä, joka EI USKALLA käyttää omien vanhempien antamaa nimeä ( tietojeni mukaan Caj-Göran ).

Mieheltä joka on ollut mukana ? PERUSTUSAKIMANIPULAATIOSSA ( PL 118 § ..Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa ).

ROHKEAT ihmiset EIVÄT tarvitse "perustuslain" syytesuojaa julkisessa toiminnassaan ?

YLEn kaikki tutkivan journalistiset oahjelmat on lopettettu ( kuten MOT ); ja rahat on säästetty ( verorahat ) ministereiden vaalikamppanjointeihin !

Tuleeko rahaa myös ruotsinkielisiltä säätiöiltä ? Tämä on julkisesti esitetty kysymys Caj-Göran ( Aleksander ) Stubille ?

Lailla 444/2012 Suomen hallitus ajoi läpi Suomen asuntovarallisuuden suuruisen omaisuuden siirtämisen "vakuutusyhtiöiden" "omavalvontaan" ja lailla 444/2012 siirrettiin pienyrittäliltä laittomasti vietyä omaisuutta 1,3 - 3 miljardia euroa "vakuutusyhtiöiden" taseisiin !

PerusSuomalainen kansanedustaja joka uhkasi asiasta tehdä rikosilmoituksen vaiennettiin ? ( et ole asianosainen ); julkinen mutta Suomen "median" taholta poissa julkisuudesta pidetty keskustelu eduskunnassa !

Mitä ministerit, kansanedustajat tai tutkiva journalisi saattaa löytää Solidiumista mitä ei haluta löydettävän ?

Suomen ministereillä riittää selitettävää mm. koskien Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjontaa ! ( He 55/2007 yhteydessä valehdeltiinkansanedustajille); jotta Suomi sai "sopimuksen" Kasainvälisen rikostuomioistuimen tulemisesta toimivallattomaksi Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa"; ja homma maksettiin tuomalla Ruanda-"oikeudenkäynti" Suomeen veronmaksajien harmiksi !

Jos "kansanedustajien" pitää pitää näpit irti Solidiumista suomen ministerien tulee pitää näpit irti pienyrittäjien omaisuudesta ja Suomen perustuslain manipuloinnista !

Jorma Jaakkolan plogista voi lukea lisää Suomen "tilanteesta" !

Antti Kettunen

"tavoitteena turvata strateginen suomalainen omistus"

Jos tuo on Solidiumin tarkoitus se on ehdottomasti purettava. Välittömästi. Onnistuminen kyseisessä tehtävässä saa arvosanaksi kolmosen. Asteikolla 4-10.

Noin muuten on alkanut näköjään kokkareilla puntti väpättämään kun alkaa itsekullekin valkenemaan kuka vastustaa liittovaltiokehitystä ja kuka ei. Ja kun ei muutakaan vääntövartta keksi täytyy itkeä jostain ryhmäkehyksestä. Aika surkeaa kun asiaa tarkemmin miettii.

Sirpa Abdallah

Niin on surkeaa nilittämistä kun on pelko puserossa eurovaalien suhteen. Miksi Stubb ei ota kohteeksi Keskustaa joka on kuulunut ja näillä tiedoin myö sjatkossa ALDE-ryhmään parlamentissa? Alde on ryhmä joka on liittovaltion kannalla. Mikään muu syy ei voi oola kuin se että myös Kokoomus on liittovaltion kannattaja, vaikka pimittää puolueen tietoa liittovaltion suhteen. Stubb tietää että PS on ainoa suomalainen eduskuntapuolue joka ei kannata liittovaltiota eikä EU:lle jatkuvaa vallan siirtoa vaan vaatii valtaa kavennettavaksi.

Stubb on jokseenkin lapsellinen kun öykkäröi tuolla tavoin.

Kari Rosenlöf

"Mielestäni kaikkein hyödyllisintä olisi, että poliitikot pitäisivät näppinsä erossa Solidiumista. Ei ole mitään järkeä sekoittaa yritystä, jonka tavoitteena on turvata strateginen suomalainen omistus ja lisätä tuotantoa ja voittoa sillä, että poliitikot ovat jollakin tavalla mukana"

Mitäpä siellä kohta on turvattavaa, kun kaikki Suomen kansallisomaisuus on kohta näiden herrojen vallassa oleessa jo myyty ulkomaille tai ulkoistettu. Hallitus voisi kertoa edes muutaman todellisen toimenpiteen mitä on tehty vallitesevan tilanteen eteen. Tässä olisi nyt tehtävä nopeaa politiikkaa yli puolurajojen Suomen eteen. Näitä hörhö syyttelyjä ja puheenvuoroja voi käyttää sitten kun on oman maan asiat edes jollain tolalla. Vaatimus Alexander Stubb ille itselle käy lukemassa tämä http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158959-tyottomyyden-pommi-j...

"Äänestäjänä haluaisin tietää menevätkö he hörhöjen joukkoon vai johonkin normaaliin ryhmään" Äänestäjänä minä myös kysyn kuulutko Suomen puolelle vai EU:n puolelle?

Kimmo Leino

"Hörhö" Timo Soini on saanut kutsun USA:n presidentin isännöimälle Rukousaamianinen-tapahtumaan. Kutsuttuja on 3 500 maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukossa.

Taitaa ainakin Soinin "verkostot" olla melko hyvin kunnossa ?

Viittasiko Stub tähän tapahtumaan ; eli onko USA:n presidentti "rupusakkia" ?

Kun Stub ryhtyy käyttämään "omaa" nimeä ( Caj-Göran ) minä lupaan äänestää häntä; koska monet muut eivät häntä silloin äänestä ?

Tyhmää syyttelyä; koska JOKAINEN Suomalainen maksaa tämän kamppanjan ( YLE-vero; jolla TV-ohjelma maksettiin kerätään PAKOLLA !

Mielenkiintoinen tilanne: miten saada ORJA äänestämään isäntää ORJUUDEN säilyttämiseksi ?

REhellisyydellä ... jos rehellisyys löytyy ääni on varma ! ( Caj-Göran )

Kai Auvinen

–Äänestäjänä haluaisin tietää menevätkö he hörhöjen joukkoon vai johonkin normaaliin ryhmään, hän lisää.

Tämän ilmaisun perusteella aikoo Tuppi äänestää Persuja. Sinällään viisas ratkaisu.
Mutta kun on itsekin ehdolla, niin jotenkin ajattelisi että haluaisi itsekin mennä Brysseliin.
Iso osa suomalaisia haluaisi passittaa herra Tuppin kerralla hieman kauemmas. Sinne missä pippuri kasvaa.

Johan Von

Miten niin, eikö Tossavainen ole kuunnellut eri ryhmien lausuntoja EU:ssa. Stubbilta oli kauniisi tehty, ettei maininnut niitä jotka vaikuttavat hörhöiltä. Mutta asiota seuraavalla olisi vieläkin rankenpia sanoja mielessä.

Toni Ojanaho

Entäpä se vastaus Stubbin kysymykseen? Nykyiseen hallitukseen pettyneenä lasken itseni tällä hetkellä liikkuvaksi äänestäjäksi. Jos nyt olisi eduskuntavaalit, niin ääni voisi hyvinkin mennä persuille joko protestina tai ihan kokeena luottamuksesta.

Eurovaalien suhteen taas poliittinen kenttä on kovasti erilainen. Persut eivät vaaleja yksin voita EU-tasolla, joten pitäisi tietää, mihin joukkoon se on menossa.

Johan Von

Laitoksissa joissa valtio on osaomistaja on valtiolla oltava oikeus myös omistajan ohjaukseen. Tietty se voisi olla joku muukin yhtiö kuin Solidium. mutta miksi vaihtaa. Rakennettakin siinä voisi muuttaa jotta sen tuiminta terävöityis. Tuulimylly ei suinkaa ole aina tarkaisu jätteetstä saatava ebegi aa olisi kekitettävä samoi jätteeseen menevän puun osuutta pienennettävä siihenkin menee suuri osa. Myös biojäte tarkmmin käyttöö nyt senkin enegia menee harakoille. Kysymys on innovaatioista joilla se saadaan kannattavaksi. Myö atomivoima kuuluu tähän kastiin. Vaikka se on tavallaan välimuoto ja lopullisesti sekin on hylättävä. Kaiken olisi lähdettävä siitä, että muuta enegiaa ei tule olemaan kuin se mitä maapallo tuottaa. Auringon osuus tulee myö varmasti lisääntymään tulevaisuudessa. Sekä tavallaan tulta käyttävät aaltovoimalat ja miksipä ei vuorovesivoimalat.

Heikki Paananen

Jos Ministeri Stubb saa äänestäjilta valtuudet ja itseltään motivaation ajaa Suomen etua EU:ssa, hän on ehkä yksi täydellisimmistä vaihtoehdoista, mitä Suomesta voidaan tehtävään löytää. Toki lyhytnäköiset tölväisyt "hörhöistä" voisivat Ministeriltä jäädä vähemmälle... Äänisaalis on turvattu ilmankin.

christinaholm

Ministeri Stubb siis pitää EU:n mellakoivaa anarkistista äärivasemmistoa normaalimpana kuin monia ilmeisen selväjärkisiä suomalaispoliitikkoja.

Toivoisin todella maltillisempaa sananvalintaa ja kommentointia euroopan johtoon pyrkivältä Stubb'ilta. Toisten "hörhöttely" osoittaa pikemminkin ilmaisukyvyn köyhyyttä ja poliittisen analyysin rajallisuutta.

"Hörhöttelyä" on vaikea kutsua sivistyneeksi asenteeksi; johdossa vaaditaan hieman vakuuttavampaa ja hienojakoisempaa argumentointia.

Arto Lahdenranta

Eduskunnan sivujen mukaan Stubbin täydellinen nimi on “Stubb, Cai-Göran Alexander”. Kasteessa saadusta nimestä nyt ei kannata kovin erikoista vitsiä pidenpään koettaa vääntää.
___
Karkeastihan se keskeinen EU-vaalien eurooppalainen jako menee tällä rajalinjalla:

1) Puolueet jotka kannattavat EU:n muuttamista liittovaltioksi. Sitä kautta satojen miljardien vuosittaisia tulonsiirtoja EU:n pohjoisilta alueilta (Saksa, Hollanti, Suomi) etelän alueille. Yhteisiä EU-maiden velkoja, tasapäistettyä sosiaaliturvaa ja eläketurvaa koko EU-alueelle. Samalla myös Suomen valtiollisen itsenäisyyden luovuttamista pois, ja alkamista pohjoiseksi EU-osavaltioksi.

Näitä liittovaltion kannattajien puolueita ovat:
-Kokoomus
-SDP
-Keskusta
-Vihreät
-Vasemmistoliitto
-RKP

2) Puolueet jotka kannattavat EU-vapaakauppa-alueen säilyttämistä nykyisellään. Suomen Tasavalta säilyy jatkossakin itsenäisenä ja suvereenina valtiona, kuten muutkin EU-alueen valtiot. Kukin maa vastaa itse omista veloistaan. Kukin maa järjestää itse oman sosiaaliturvansa ja eläkkeidensä maksamisen. Suomalaisten eläkekassoihinsa keräämät 140 Mrd € arvoiset eläkesäästöt säilyvät vain suomalaisten eläkkeensaajien hallussa.

Näitä Suomen itsenäisyyden itsenäisten valtioiden säilyttämistä kannattavia puolueita ovat:
-Perussuomalaiset
-Kristillisdemokraatit

___
Tämä on se suuri jakolinja josta EU-Eurooppa toukokuussa äänestää.

Kysyttäessä kansalaisilta, valtaosa KAIKKIEN EU-maiden kansalaisista kannatta sitä että heidän kotimaansa pysyy jatkossakin itsenäisenä maana. Jonkinlainen EU-ylätasolle muodostunut "EU-eliitti" kuitenkin ajaa kansalaisista piittaamatta Liittovaltion muodostamista.

Kokoomuksen Alexander Stubb on useamminkin sanonut “tulleensa ulos kaapista”, ja olevansa avoimesti EU-Liittovaltion kannattaja. Reiluuden vuoksi Stubbin olisi avoimesti tuotava tätä liittovaltiomyönteistä kantaansa julki myös vaalikampanjassaan.

Petri Suomi

Miten mulla on sellainen tunne, että sinne pyritään todella hyvän liksan ja verottomien etujen vuoksi. Ministeri on matalapalkkainen verrattuna meppiin.
Meinaan kun ei se sakki ole tähänkään mennessä ollut muussa mukana, kuin Suomen politiikkaan sekaantumassa ja kiukuttelemassa hieman täällä usarissa ja muissa aviiseissa. Se Suomen meppien saavutukset lienee ohuin kirja mitä on julkaistu. Liekkö yhtään kellään mielessä?

Jarmo Lauros

Stubb. Ette löydä ryhmää persuille. Minä löydän. Liberaalit. Perussuomalaiset ovat suvaitsevampia kuin kookoomus hallituskumppaneineen. Persut eivät leimaa kokoomuslaisia lahtareiksi eikä vasemmistolaisia stalinisteiksi. Toisin kuin te, jotka leimaatte perussuomalaiset natseiksi ja rasisteiksi.

Matti Auer

Ei mitään uutta Stubbin suusta. Taannoin Stubb haukkui suomalaisia junteiksi kauppatorilla kaiken kansan keskellä. Stubbin pitäisi tietää, että tällaisista puheista eurooppalaiseen tyyliin tyypit kieritettiin usein tervassa ja höyhenissä ja ajettiin pois kylästä.

Minäkin luulin kokoomuksen kannattavan demokratiaa ja niellä myös suomalaisten mielipiteet.

Petri Suomi

Älkääs nyt olko niin hemmetin negatiivisia, koska Stubb on Sekoomuksesta. Ihan järkeviäkin hän puhui sanomalla, että poliitikot pitäkööt näppinsä erossa Solidiumista. Todella järkevää puhetta, kun vielä totesi, että stubbit pitää pysyä kaukana. Kansanedustajan valtakirja ei takaa minkäänlaista pätevyyttä hoitaa valtion osuuksia osaomistamme yrityksistä. Ei todellakaan ja se on nähty moneen kertaan. Missä poliitikot häslää, siellä ongelmia. Isoja ongelmia ja puolueesta riippumatta. Olisiko PS puolueesta kukaan samaa mieltä, tai kanttia sanoa tuo. Tai kaikkeen sotkeutuneet Demarit. Kun se on totta.

markku palonen

Kyllä kai jorje tietää miten tyhmiä Norjalaiset ja Ruotsalaiset ovat kun eivät kuulu EU:iin,Turkkilaiset ovat paljon viisaampia kun haluavat EU:iin kun heillä on vielä tuo Kurdi kampanja menossa ,sekin varmaan ratkeaa sitten kun Stubbb on käynyt puhumasssa Turkin puolesta.Kyllä Pertsut on tyhmiä.Persu itsekin.

Aki Terentjeff

Stuppi tai Katainen, kummastakaan ei paljon hymyä irtoa kun saa Faragen sanallisen "täyslaidallisen" poikien pää ei vaan riitä sille miehelle, kuuntelevat vaan "hörhönä" ja pää punasena kuten Olli nyt.
Joka tapauksessa Jööranin politikointi täällä kannustaa äänestämään Perus-suomalaisia, hyvä niin.

Petri Suomi

Mihis luulet se Timon politiikan johtavan? Kun olen itse kokenut kaikkien puolueiden hallituksessa olon, niin aina Suomessa ollaan oltu tasan riippuvaisia siitä mitä muualla Euroopassa ja idässä touhutaan.

Kun se Timonkin herätyksen saanut SMP pääsi lopulta hallitukseen, niin muistaakos kukaan mitä siitä seurasi. Työttömyys puolitetaan ja samat lupaukset kansalle kuin nyt. Miten kävi? Työttömyys kaksinkertaistui ja Sekoomus oli oppositiossa kaiken aikaa, joten sehän ei ollut nykyisen logiikan mukaan mistään vastuussa.

Lukemaa historiaa ja ottakaas huviksenne selvää kuinka paljon itseasiassa Suomi on "lapioinut" rahaa Euroopan kriisimaihin. Saattaa totuus yllättää. Kun ajattelee ihan itse ja ottaa selvää asioista, niin Suomessa asiat ei ookkaan niin kurjasti kuin media ja äänekkäät muunneltua totuutta toivottavat meille kertoo.

Sehän ei ole puheenaihe, että Suomi edelleen toimii ja jengi tekee duunia. Se on, että joku firma lopettaa. Se on ihan kauheeta ja Käteisen syy tietty. Mutta sitä hei kun Timo tai joku muu aateveli on hallituksessa se firma ei muka lopetakkaanko? Ei ne kysy Perus suomalaisilta mitään. Jos joku kiinalainen tekee saman duunin orjana ja ruoka palkalla, niin ne kuiskaa loputkin tehtaat sinne Tulosta ja aateveljiltä mitään kysymättä. Niilo ne tekee nykkin.

markku palonen

AIVAN .Vennamo kannettiin laittomasti eduskunnanistunto salista ulos,jos Vennamo olisi tehnyt siitä rikosilmoituksen olisi aivan varmasti perustuslaki ollut Vennamon takana.

Vennamo pelasti Suomen kommunismilta,hän asutti karjalaiset antaen maata valtion puolesta jotta näillä kotinsa menettäneillä olisi ollut tekemistä ja onnistui siinä,jopa Mannerheim joutui luovuttamaan maata heille.

Kun arava rakentaminen alkoi ,varasivat kansanedustajat ensimmäisinä asuntoja jotka he sitten jobbasivat pois ,eipä tästä paljon huudeltu.

SMP:n aikana uudistettiin työvoimatoimisto tietokone aikaan samalla otettiin NS Rinteen malli käyttöön.Myös uraa-uurtavayksittäinen työllistämisen menetelmäotettiin Leppäsen johdolla käyttöön ns.työttömän yrittäjäksi ryhtymisen starttiraha.
Olen Petrin kanssa samaa mieltä rahan lapioimisesta etelän valtakuntiin.Ei 5 miljoonainen kansa pysty nykyistä velkaa maksamaan kun se huitelee yli 17000 euron paikkeilla / henkilö vauvasta vaariin.

Pekka Savolainen

Stubbilla itsellään on jänniä, fantsun liberaaleja petikaverita, kuten nyt vaikka Recep Tayyip Erdoğan.

"Oikeus ja kehitys -puolue (turk. Adalet ve Kalkınma Partisi) on turkkilainen, vuonna 2001 perustettu puolue. AKP on konservatiivinen ja islamistinen puolue, joka ajaa liberaalia markkinataloutta ja Turkin jäsenyyttä Euroopan unionissa.

AKP perustettiin entisen pääministerin Necmettin Erbakanin kielletyn Hyvinvointipuolueen (Refah Partisi) raunioille, kun se hajotettiin vuoden 1997 vallankaappauksen jälkeen. AKP hyväksyttiin tammikuussa 2005 Euroopan kansanpuolueen tarkkailijajäseneksi."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_kansanpuolue