Lauantai 19.1.2019

Merja Vanhaselta purkaus: ”Toimittajista julkinen lista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.7.2009 12:51
Päivitetty: 
14.7.2009 13:16
  • Kuva: Merja Vanhanen
    Kuva
    Merja Vanhanen

Faktakulma

Pääministeri Matti Vanhasen ex-puolisolla, lentoemäntänä ja purserina yli 20 vuotta työskennelleellä Merja Vanhasella, on kokemusta myös politiikasta.

Merja Vanhanen istuu Nurmijärven kunnanvaltuustossa toista kautta. Keväällä hän pyrki keskustan listoilta europarlamenttiin, mutta 3634 ääntä ei riittänyt läpimenoon.

Edellisissä eduskuntavaaleissa hän oli ehdolla Helsingin vaalipiirissä ja sai 3 274 ääntä ja pääsi varasijalle.

Merja ja Matti Vanhanen olivat naimisissa vuodesta 1985 vuoteen 2006 ja heillä on aksi lasta, Annastiina (s. 1991) ja Juhana (s. 1994).

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ex-puoliso Merja Vanhanen moittii keskustalaisia peliälyn puutteesta median suhteen. Keskusta-aktiivi Vanhanen sättii puolueen Verkkoapila-lehteen kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa myös suomalaisia toimittajia.

Vanhasen mukaan on selvää, että jokaisella toimittajalla on joku ennakkosuunnitelma, millaisen sävyn hän juttuunsa haluaa tehdä.

- Olen oikeastaan jo pitkään ihmetellyt sitä, miksei toimittajista ole olemassa julkista listaa, jossa lueteltaisiin mitä puoluetta tai viiteryhmää kukin toimittaja edustaa. Turhaa hurskastelua on sanoa, että lehdistö ja tv ovat muka puolueettomia, Vanhanen lataa.

- Milloin tämä meidän väkemme oppii, miten median kanssa täytyy olla. Itse en ole kokenut konkari medialle lausuntojen antamisessa, mutta ainakin olen ollut nopea oppimaan, Vanhanen ihmettelee.

Keskustalaisille pitäisikin Vanhasen mukaan antaa paremmat ohjeet julkisuudessa toimimiselle.

Vanhasen purkaus tuli reagointina Ylen Aamu-tv:ssä tänään esitettyyn kansanedustaja Antti Kaikkosen ja puolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakankaan haastatteluun.

Vanhanen ihmettelee, miksi haastattelusta tehdyissä jatkouutisissa (US: Kaikkonen: Jotain uutta voi paljastua) käsiteltiin nimenomaan Kaikkosen puoluesihteeri Jarmo Korhosta koskevat negatiiviset kommentit eikä Rantakankaan huolta Suomen taloudellisesta tilasta.

 

Faktakulma

Pääministeri Matti Vanhasen ex-puolisolla, lentoemäntänä ja purserina yli 20 vuotta työskennelleellä Merja Vanhasella, on kokemusta myös politiikasta.

Merja Vanhanen istuu Nurmijärven kunnanvaltuustossa toista kautta. Keväällä hän pyrki keskustan listoilta europarlamenttiin, mutta 3634 ääntä ei riittänyt läpimenoon.

Edellisissä eduskuntavaaleissa hän oli ehdolla Helsingin vaalipiirissä ja sai 3 274 ääntä ja pääsi varasijalle.

Merja ja Matti Vanhanen olivat naimisissa vuodesta 1985 vuoteen 2006 ja heillä on aksi lasta, Annastiina (s. 1991) ja Juhana (s. 1994).

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Aatos Erkon tavoitteena on aikaansaada sinipunahallitus. Tämä ulkoparlamentaarinen toiminta näkyy Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien suhtautumisena siihen, miten SDP ja Kokoomus edelleen salaavat puoluerahoituksensa sekä siinä, miten he yrittävät vaihtaa Suomen Keskustan puoluesihteerin ilman 3000 Lahden 2010 puoluekokouksen edustajaa.

Erkko tekisi hyvin, jos hän käskisi Helsingin Sanomien poliittista toimitusta vaihtamaan verkkosukka-Urpilaisen johonkin poliitikkoon tai sellaista muistuttavaan.

Vieras

"Mustille listoille joutuu aina viattomia, ja ne eivät kuulu demokratiaan."

No perustetaan jonkin toisen värinen lista. Merja Vanhanen on kuitenkin oikeassa. Suomalainen media on valovuoden päässä puolueettomasta. Ihmisen pitää olla umpityhmä, ellei tätä tajua.

Asiasta huvittunut

"- Olen oikeastaan jo pitkään ihmetellyt sitä, miksei toimittajista ole olemassa julkista listaa, jossa lueteltaisiin mitä puoluetta tai viiteryhmää kukin toimittaja edustaa."

Kenties siksi, että kyseessä olisi laiton henkilörekisteri?

Toivottavasti lentoemäntä Vanhanen lentää Arkadianmäeltä seuraavissa vaaleissa. Lainsäätäjäksi hänestä ei ole.

abc

"Toivottavasti lentoemäntä Vanhanen lentää Arkadianmäeltä seuraavissa vaaleissa. Lainsäätäjäksi hänestä ei ole."

Merja Vanhasen poliittiset saavutukset taitavat rajoittua Nurmijärven kunnanvaltuustoon.
Kansanedustajien nimilista on eduskunnan nettisivuilla.

Vieras

Nimimerkki Olen oikeastaan jo sanoo, että "Toivottavasti lentoemäntä Vanhanen lentää Arkadianmäeltä seuraavissa vaaleissa. Lainsäätäjäksi hänestä ei ole."

Kannattaisi ensin katsoa, ketkä siellä Arkadianmäellä istuvat eikä lausahdella valeita.

Merja V on ihan oikeassa, ei pidä liata omaa pesää ja kyllä olisi hyvä, kun toimittajien puoluekanta tiedettäisiin varmuudella.
Eihän kukaan kyllä ole niin naivi, että uskoisi Hesarin toimittajien olevan sitoutumattomia, punainen väri on liian läpinäkyvä.

Vieras

Koskahan joku kyllästyy tiettyjen toimittajien sosiaalipornoon ja perustaa sivun jossa kerrotaan esim. näiden Seiskan tai muiden keltaisten lehtien omista hairahduksista? Mieluummin minäkin lukisin vaikka siitä kenellä niistä on uskoton vaimo (jos on edes sellaista) kuin Matti Vanhasesta.

Maalaispoika

Näkee perunamaan, mikä ei kuitenkaan taida riittää kokonaiskuvan hahmottamiseen. Muuten oiken hyvä kirjoitus Merjalta.

Nyt viimeistään on rankan itsekritiikin ja arvokeskustelun paikka, jos meinaamme säilyä edes kolmen suurimman puolueen joukossa.

Vieras

Toimittajien puolueettomuus nyt on älyttömän vanha vitsi. Ei ole puolueetonta toimittajaa.
Uusi Suomi halua sensaatiolehtenä verta pöytään, ruutuun ja silmille, maksoi mitä maksoi, koska jos ei näin käy niin kuka maksaa viulut.
Ongelmana Uuden Suomen kohdalla on sitten se, että taitavat monet mainostajat karkota nykyisen linjan myötä.
Merja Vanhasen ongelma taitaa olla se ettei hän tajua jokaisen hauavan kalifiksi kalifin paikalle. Keskustassakin ja jokaisen kepulaisen lausunnon takana on halu kohottaa itsensä ykkösehdokkaaksi.

tapio_o_neva

Ensimmäinen listailija oli työministeri Liisa Jaakonsaari, joka antoi ystävättärelleen, SDP:n puoluesihteerin tehtävästä vapautuneelle Ulpu Iivarille tehtäväksi mustan listan SDP:stä negatiivisesti kirjoittavista toimittajista. Tämä parodisen pahamaineinen lista tuli tunnetuksi julkisuudessa Liisan listana.

Jaakonsaari on niin ylpeä mustasta listasta, että on nimennyt Uuden Suomen bloginsakin Liisan listaksi.

Oikea tapa on kirjoittaa toimittajat taustoineen Wikipediaan, koska joskus heidän merkityksensä tiukassa paikassa on kansanedustajan tai oppositiojohtajan luokkaa niin kuin Pekka Ervastilla Irakgaten aikana. Ervasti erotutti Jäätteenmäen jo ennen juhannuslomia pääministerin tehtävästä.

Aloittaa voisi, vaikka Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimiehistä ja heidän henkilöhistoriastaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Sanomat

Manttaalimies

Merja Vanhanen on oikeassa. Esim. US:n kaunaosasto on tosin piilotettu nimimerkkien kuten Ketku-Puumalainen taakse. Ehkä juuri siksi, että toimittajia ei tunnistettaisi Hesarin sontakuskeiksi.

Manttaalimies

Nyt tuli toimittajalle kiire. On pikkaisen muutettava otsikkoa ua tekstiä, jotta saisi tämän arvostelevan kommentin denaturoitua.

frank

Olisiko mitenkään mahdollista että edes joskus joku kepulainen olisi muuta kuin mediapelin uhri.

On meinaan tässä selityksessä jo vähän astian makua, kun sitä toistettu mantrana jo vuodesta 94.

HeimoV

Melkein arvasin, että kun Korhonen käy höpisemässä median edessä niitä näitä, niin musta kääntyy valkoiseksi.

Ja keskustaveneen peräaallossa tulee sitten nämä "Vanhaset", jotka ovat sitten niin loukkaantuneita jopa omalle puolueväelle, saati medialle tästä julkisesta nöyryytyksestä.

Totta kai media tekee jutun median intressin mukaan ja puolueet sekä kansanedustajat tarjoavat "lausuntojaan" niille medioille joille parhaaksi katsovat. Kyllä Me Naiset on ihan sopiva media keskustan naisedustajille?

Sitten on tämä uusiryhmä poliitikkoja, joiden mediakosiskelu tapahtuu blogien kautta. Blogit onkin sellainen yksisuuntainen yleisradiolähetys, että vastuu on lukijalla aivan kuin savossa kuulijalla.

Sokarates

-Leena Pakkanen, kepu, maakuntaradiot täysin kepulaisia
-A2 koko toimitus, kepu
-hurrien kanava FST, kaikki RKP
-NYT-liite. Vihreiden pääkannattaja.
-HS on paljon kokkeleita mm. Unto Hämäläinen, paljon vihreitä
-Merja Ylä-Anttila, Maikkarin uutispäällikkö, kepu
-Ilkka, Pohjalainen, Keskisuomalainen jne kaikki kepulaisia lehtiä.
-AY-lehdet SDP tai VL
-Naisten leheder, oikeistolaisia
-viikkolehdet, oikeistolaisia

tapio_o_neva

Merja Ylä-Anttilan MTV3:n uutiset ovat kyllä aivan kokoomuskamaa tai keskustaliberaalia NATO-kamaa.

Jos Ylä-Anttila on maanviljelijän tytär niin hän on kyllä kepulaisen maanviljelijän tytär, joka käännynnäisenä yrittää liikoja kokkeliudessaan.

moro

Merja Vanhaselta aika hölmö kirjoitus. Tottakai toimttajilla on joku kantaa poliittisesti, kutenn kaikilla muillakin, mutta on niillä myös journalistinen tehtävä.

Sen tehtävän mukaan uutinen uutisoidaan jos se uutiseksi koetaan ja- että se tukee myös uutisoivan median taloutta.

Jos alamme kaivella asenteellisimpia toimittajia suomalaisessa mediassa, löydämme ne kepulaisesta lehdistöstä. Ilmeisesti koko maan asenteellisin ja manipuloivaan journalismiin keskittynyt lehti on Maaseudun Tulevaisuus. -Suomenmaa ei tuosta juurikaan optimaalisemmaksi muutu.

Tutkituta Merja Vanhanen ensin oman medianne puolueettomuus. -Sitä kautta se oikea avoimuuskin voisi alkaa löytyä.

tapio_o_neva

Suomessa on edelleen niin tyhmiä lukijoita, että he uskovat painettuun sanaan. Sylttytehtailijat olisi hyvä kirjoittaa Wikipediaan niin valistumattomammatkin lukijat "osaisivat suhtautua" niin NATO:n pää-äänenkannattaja Brysselin Pravdaan kuin muihinkin kommunistikokoomuslaisiin julkaisuihin.

Sivuun katsoja

Kiitos päivän nauruhetkestä. Luuletko todellakin toimittajien olevan sen puhtoisempia kuin poliitikot. Muuttuuko lahjomaton toimittaja likaiseksi poliitikoksi siinä vaiheessa, kun hänet valitaan eduskuntaan.

Tietenkin puoluelehti on sitoutunut. Ongelmana on ns riippumaton media, josta et tiedä, mitkä kytkökset siellä vaikuttavat. Poliittisten kantojen lisäksi toimittajat kuuluvat erilaisiin yhteisöihin, heillä on ystäviä ja tuttavia. Kuka tietää näistä kytköksistä ja niiden vaikutuksesta kirjoitteluun.

Kuitenkin media käyttää mahtia synnyttää tai tappaa henkilö poliitikkona. Pahinta ei olekaan aina se, mitä kirjoitetaan, vaan mitä jätetään kirjoittamatta. Kun totuutta mestataan, teloituskunnassa on aina mukana median edustaja/t.

Sisko-kulta

ymmärrän tuohtumuksesi ja hermostumisesi viime aikojen tapahtumista samoin kuin sen, ettet voi nähdä ongelmien syytä, koska olet liian lähellä tapahtumia.

Tosiasia on se, että Suomen kansan mitta tuli täyteen siitä, miten Kepu on vuosia hännystellyt talousrikoksista tuomittujen "liikemiesten" kanssa.

Vielä pahemmin mitta tuli täyteen siitä, miten tapahtunutta on yritetty kieltää. Mieleen tulee vain kaksi vastaavaa tapahtumaa: Anneli Jäätteenmäen legendaariset sekoilut pääministerinä ja - Richard Nixon.

Se on tämä tunne, että minua - äänestäjää, kansalaista ja veronmaksajaa - on vedätetty. Katsos Merja, me suomalaiset vihaamme sitä, että meitä vedätetään.

Rakastan tätä maata esimerkiksi sen tähden, että täällä ei ole ollut korruptiota. Nyt keskustalainen suhmurointi tuhosi tuon osan rakkauttani, ja vast'edes joudun epäilemään jokaista kuntani tekemää tonttikauppaa.

Hyvä Merja Vanhanen! Arvostaisin, jos seuraavassa kirjoituksessasi katsoisit peiliin tai tulisit vaikka tänne Porvoon torille meidän kansalaistemme tunnelmia kuulemaan, jos ne muuten ovat jääneet epäselviksi viime viikkojen aikana.

Koetan kuitenkin vielä välittää sen sinulle näin kirjoitettuna, Merja: mittani on nyt aivan täynnä. Kyse ei ole mediasta tai vainosta, vaan siitä, että puolueesi on veljeillyt liian läheisesti kaikenmaailman konkkakunkkujen kanssa.

Ystävällisin terveisi, Sisko N.

Vieras

Sisko N !
Kylläpä vitsin murjaisit. Jos et ole ollut tietoinen korruptiosta Suomessa, niin pitäydyppäs siellä Porvoossa Leif Möllerin toimistoon ja kysäise missä se korruptio ja hyväveli-systeemi jyllää. On vain harmi, että toimittajat eivät uskalla tarttua todelliseen korruptio-pesään tyhjentääkseen sen mielivallasta, joka meillä rehottaa. Minä en pidä sotkijoista, enkä ketkuilijoista ! Kiitos Merja Vanhaselle oikeaan osuvasta mielipidekirjoituksesta.

EdisPearl

Juuri tuosta asiasta tässä kaikessa on kyse.

Me kansalaiset olemme aivan täysin kyllästyneitä Kepun epämääräisestä suhmuroinnista, jota joudumme vastoin tahtoamme pakostakin kuuntelemaan uutisista ja muualta.

Ei se ole median synnyttämää, vaan kyllä tässä suhareina ovat olleet itse kepulaiset, joihin nyt on siis mitta niin täynnä.

-EP-

tapio_o_neva

Juuri edellisen takia on valitettavaa, että Suomessa edelleen pidetään Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Iltalehden, Paavo Lipposen, Liisa Jaakonsaaren, Aarno Laitisen ja Kalle Isokallion painettua sanaa totena.

Sokarates

Siis suurin osa toimittajista ja mediasta on kepulaisten hallussa, joten takaisin sinne pellonlaidalle määkimään maalaiset, ei ole mitään salaliittoa by "etelän metia".

Mutta saitte yhden uuden marttyyrin joukkoonne mitä teidän on nyt pakko äänestää.

Marcul

Tuonkin verran politiikassa mukana olleena ja seuranneena Merja V:n tulisi tietää, että puolueet kautta aikojen erinomaasen hyvin tuntevat toimittajat, omat/vieraat kautta maan. Tavalla tai toisella he ovat listattuna.
Hellekö tehnyt tepposen Merja V:lle, kun löpisee sekavia.

Ei pöllömpi idea

Olen ollut havaitsevinani, että on alkanut ilmestyä juttuja, joissa ei ole toimittajan nimeä ollenkaan.
Kyseessä lienee joku suojautumiskeino?

Netti on avannut mahdollisuuden myös toimittajien röykyttämiseen ja se onkin heille uusi kokemus.

Paljon on sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät tule ajatelleeksi, että toimittajatkin ovat vallankäyttäjiä ja haluavat ajaa omaksumaansa kantaa ja esittää oman aatteensa vastaiset asiat negatiivisesti väritettynä.

Selkeä julkipano toimittajan poliittisesta kannasta auttaisi ainakin hiukan hahmottamaan sananvalintojen syitä.

Ns. kriittinen medialukutaito kehittyisi. Ei kai siitä olisi mitään haittaa.

Platon

Halutaanko nyt säätää laki jolla toimittajien äänestyssalaisuus rikotaan ja kaikkille tuodaan julki ketä kukin toimittaja on äänestänyt :)

Eipä tuo Vanhasen exäkään osaa pitää suutansa kiinni, silloin kuin sitä vähiten kannattaa avata. On se hauskaa miten keskustalaiset itse pyörittävät tätä heille noloa julkisuusoravanpyörää vaalirahoituksen ympärillä :)

Kuria

Toimttajilta pitäisi edellyttää lisenssiä, jonka parlamentaarisesti valittu toimikunta myöntäisi. Lisenssi uusittaisiin vaikkapa joka vuosi näyttöjen perusteella. Ilman lisenssiä olisi poliitikoista ja politiikasta kirjoittaminen rikollista ja riittävän ankarasti sanktioitua. Mallia voisi saada joistakin kaukoulkomaista.

pekkapoeka

"Vanhasen mukaan on selvää, että jokaisella toimittajalla on joku ennakkosuunnitelma, millaisen sävyn hän juttuunsa haluaa tehdä", sanoi hän. Voi olla, että puolueläpysköissä, kuten Suomenmaassa, on tämmöiset sävysuunnitelmat aina valmiina ja politrukit uutispäälliköinä. Muissa uutisvälineissä, semmoisissa ihan oikeissa yksityissä metiafirmoissa, revitään uutisia ja juttuja sieltä mistä niitä on parhaiten saatavissa. Puolueen jäsenkirja on aika harvan toimittajan pöytälaatikossa, ei niitä ole muillakaan suomalaisilla kovin yleisesti. Kepulaisten kannattaa nyt ottaa ihan rauhallisesti, pian sopulit pupeltavat päivittäistä uutispuuroaan ihan eri lähteillä. Olisi toki virkistävää nähdä, että joku metiasta kaivaisi esiin ihan omia kunnon uutisia, ennen muinoin tämmöistäkin joskus tapahtui.

tapio_o_neva

Monet iltalehtitoimittajat, jotka esiintyvät sitoutumattomina porvareina tai liberaaleina ovat juttujensa perusteella kaunaisia oikeistososialidemokraatteja, joilla vasemmistolainen humanismi on pelkkää naiiviutta.

Myös ne, joilla on toistaiseksi pysyvä kiinnitys lehteen, esiintyvät kuin kirjoituspalkkionmetsästäjät.

pekkapoeka

varmaankin luovuttaa jäsenlistansa suosiolla. Journalistiliiton jäsenluetteloa voi aina pyytää liitolta tai ehkä myös J. Korhoselta. On muitakin mm. aatteellisia ja ammatillisten ryhmien sopuliyhdistyksiä. Siitä vain erivärisillä tusseilla rukseja piirtelemään nimien viereen luettujen juttujen perusteella. Aika menee siinä puuhassa rapsakasti, jos vielä kirjaa juttuihin arvosanat ja piirtelee vaikka peukalon kuvia vuoroin ylös, vuoroin alas, jne. Työtä helpottaisi, jos jättäisi vaikka aluksi listauksesta pois naistenlehtien ja miestenlehtien toimittajat, heillä politiikka on kumminkin aina vain sivujuonteena, ikäänkuin vain vienona hymynä pyllyssä.

Henry.I.Niskanen

Keski-ikäisenä oikeisto-demarina ja antikommunistina ja antikeskustalaisena minua lähinnä huvittaa Merja Vanhanen esiintulollaan.Mutta hänen esittämänsä ajatukset ovat äärimmilleen osoitus lähestyvästä DIKTATUURISTA mihin keskusta on tätä isänmaata viemässä.Kaikki sanan vapaus halu
taan tukahduttaa.Alkoi jo kun Merjan exsiippa Matti Vanhanen
vaati mediaa kuriin ja median suitsimista Jokelan kouluammuskelun kohdalla.Kun tuli yhteen lintukotoon tahra kilpeen eli ampumavälikohtauksesta ei siis Vanhanen ja Jokelan pilalle hemmoteltu nuoriso halunneet kertoa. MINÄ tunsin edesmenneen surmatun rehtorin ja halusin sen tiedon kuulla hän siis rehtori Kalmi ei olisi ansainnut tätä lähtöä
JA PÄÄASIAAN SIIS PITÄKÄÄ LINJAT EI PERIKSI KEPULAISELLE SENSUURI DIKTATUURILLE.

Mika_N

Suomesta varmasti löytyy paljon ihmisiä jotka eivät kuulu eikä kannata mitää puoluetta tai viiteryhmää kuten allekirjoittanut.

Ikävä todeta että kaikilla puolueilla sekä viiteryhmillä on enemmän tai vähemmän mielessä vain puolueensa sekä itsensä menestyminen.

Todellisuudessa tavallisten "eliittisukuun" kuulumattomien ihmisten asioiden hyvinvoinnin sekä palveluiden kehittäminen on unohdettu jo aikoja sitten vedoten etteivä kyseiset ihmiset muka tekisi mitään muuta kuin käyttävät palveluita hyväkseen.

Mikäli toimittaja jostakin jutun aiheen löytää niin olettaisin että jostain juttuun liittyvät asiat ovat peräisin ja aihetta juttuun silloin myös on.

Tänänkin jutun aiheen antava Merja Vanhanen vain ratsastaa entisen puolisonsa sukunimellä ja näyttäisi juttu purevan eniten häntä omaan nilkkaansa.

MerjaH

Hänen mielestään on kyse vain kosmetiikasta, kun puhutaan korruptiosta. Syynä kun ovat väärämieliset toimittajat, olisi rouva Vanhasen ratkaisu prepata kaikki keskustalaiset kommunikoimaan oikein toimittajien kanssa.

Joidenkin muiden puolueiden edustajalle tullee ensimmäisenä tuosta mieleen sanonta:ei voi syyttää peiliä, jos naama on vino. Voi olla, että keskustan kannattajatkin ajatelevat monet niin, mutta nämä täällä vain kukkoina ja kanoina kotkottaa ja kiekuu.

ROOSTER

Olet kovin oikeassa. Jos ei kuulu politiikan, vallan, rahan tai muuhun aateliin, eikä tartu minkään poliittisen liikkeen tai vapaamuurarien/nuorkauppakamarin koukkuun, eikä ole kirkkokuorossa/osuuskauppaliikkeessä eikä reservinupseereissa tai puhu toista kotimaista äidinkielenään, saa olla erikoisen ammattitaitoinen ja tehdä monen ihmisen työt, jos aikoo menestyä merkittävästi.

Se, että M.Vanhanen uskaltaa julkeasti vaatia "mustaa listaa" kuvaa kyllä sietämättömälle tasolle edennyttä vallankäytön aatemaailman rappiota.

tapio_o_neva

Eihän se mikään musta lista ole, vaan sateenkaarilista, jossa on niin punaiset kuin mustatkin. Minusta toimittajat kannattaisi vetää kaapeistaan ulos, kun jo homotkin marssivat kaduilla vappumarssia kommunistien kuoltua lähes sukupuuttoon.

ROOSTER

Ehkä olisikin parempi merkitä kaikki keskustassa jököttävät toimittajat apilatunnuksella ja jättää muut rauhaan. Näin voisivat keskusta-aatteen läpitunkemat lukea vain "alan ihmisten" kirjoitelmia.

Merjakin on varmaan joskus ollut nuori kapinallinen, nykyään vain muori apilallinen. Tuskin on hänellä enään vetoa tai voimaa niin paljon, että vastaanvänkäävät toimittajat saisi ulos kaapista.

Homot eivät ole vielä perustaneet omaa puoluettaan mutta ovat siitä ja pienehköstä määrästään huolimatta onnistuneet rapauttamaan monen aatteen peruspohjan. Kuten kristillisyyden, konservatismin, samanarvoisuuden ja (vappu)marssimalla työväenliikkeen.

Vappumarssien tuho ja romahdus olisi muuten hieno tutkimuksen aihe joillekin maamme n kpl tutkijoista. Vielä 60-luvulla ei tavallinen TV tahtonut riittää esittelemään kaikkia vappumarssijoita, jonka vuoksi suunniteltiin laajakuvaformaatti. Vappumarsseille alkoi ilmestyä mitä kummallisempia ryhmiä ja nyt on aatteen palo saatu sammutettua karnevalismin kusivedellä. Taitaa alkuperäisen mielenosoitustavaramerkin haltijoita jurppia homojen ja jeesuskylttien seassa joukkovoimaileminen.

Pasi Käyhkö, vapaa kirjoittaja, Espoo

Ilmeisesti lentoemäntä Vanhanen tarkoittaa vain listaa laajalti levinneiden lehtien toimittajista. Olen seurannut muutamien umpikepulaisten kuntien paikallislehtiä ja hämmästyksekseni kyseisissä lehdissä (lähes kaikissa) ei ole Kepun nykytilasta ja sotkuista mainintaa ollenkaan. Sepä siitä kirjoittamisen ja journalismin vapaudesta.

KMa

miksi pienten alle 10 sivun paikallsilehtien pitäisi tehdä uutisia kepunb vaalirahasta, koska he vain joutuisivat toistamaan pari päivää sitten kerrottuja asioita uutena.
Paikallsilehden funktio on kertoa oman levikkialueella tapahtuneista asioista.

ei paikallsilehden tehtävä ole tehdä uusintoja maakuntalehtien uutisista

Osaton oppipoika

Tässä meillä maan mainio TONeva. Olin lyöty ymmyrkäisellä kun luennoit binääriluvuista. Mistä lie kopioitu, Wikipediasta varmaan. Monta muutakin asiaa varmaan sieltä kopioit, lähdetietoa askarruksestasi ei saa sieltä ulos hyvällä yritykselläkään.
Asiaan: WP ei ole totuus eikä elämä, se on kaltaisteni/-stesi ICT-taitoisten mellastuspaikka. Ajan myötä tiedot oikeellistuvat ja parantuvat. Näinä aikoina en kuitenkaan anna puolta lanttia joillekin niistä "faktoista" joita WP:ssä tarjotaan. Viittaan kinttalla, en Päivän Peiliin, vaan otsikkooni.

vieras

Matti ja Merja Vanhanen ovat normaaleja kepulaisia. Kumpikin haluaa suitsia vapaata tiedonvälitystä leimaamalla kirjoittajan. Sitä pidetään helpoimpana ja vähä-älyisimpänä väistely-yrityksenä. Siis, jos vähänkin ajattelee. Ei puhuta itse viestistä, vaan luokitellaan viestintuoja olevanl itse perkeleestä.

Tässä ketjussa löytyy runsaasti esimerkkejä. Liikkeelä näyttää olevan tavanomaista enemmän kepu-uskovaisia ja sitten normaalit "vitsiveikot".

Otetaanpa esimerkki: Luin viime lauantaina Iltalehteä. Siinä oli Vanhasen ja Kepun nuolentaa ihan riittävästi siis runsaasti. Eikös se tämän lehden toimittaja Ervasti kirjoittajien mukaan "kaatanut" Jäätteenmäen? Tässä on pieni virhe. Vaikka Ervasti kirjoitti Jäätteenmäestä hän kaatoi ihan itse itsensä.
Osassa Iltalehteä esimerkiksi pääkirjoituksessa nuollaan Kepu märäksi saakka. Pakinoitsija Aarne Laitinen saattaa haukkua kepulaiset tai kokkareet tai demarit tai vihreät tai vassarit tai persut tai RKP:n tai kristilliset. Ota tästä nyt selvää tuosta lehden linjasta nimittäin. En muista, että "Loka" olisi kirjoittanut Ahvenanmaan (Åland) edustajasta. Voimmeko siis päätellä, että Iltalehden linja on oolantilainen?

ERKKA

Heippa.
On lehtiä jotka ilmoittavat olevansa jonkin puolueen kannattajia.Heidän toimittajansa edustaa mielipiteiltään samaa aatetta (kenenkä leipää syöt sen juttuja teet)
Kuitenkin uskon että valta osa esim polttisen sektorin
toimittajista ovat taustoiltaan puolueettomia , kommenteissaan eivät käytä minkään värisiä silmälaseja
juttuihinsa,vaan Faktaa.
Kepulaiset ovat aina nähneet mörköjä mediass,kuitenkin ovat
suurinpia lausunnonantajia mm kepun ministerit Pekkarinen rintaman edessä,jos ei ole asiaa niin sitten asian vierestä.
Näin se on nähtävä Erkka.