Lauantai 19.1.2019

Poliisi sai uuden aseen: FN303 projektiililaukaisin – Katso video

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.2.2014 11:20
  • Kuva: Poliisi
    Kuva
    Kuvakaappaus poliisin julkaisemalta videolta. Kuvassa poliisimies käyttää FN303 -asetta.
|

Poliisi on saanut käyttöönsä uuden paineilma-aseen. Välineellä poliisi voi ampua paineilmalla värikuulaa muistuttavan ammuksen 70 metrin päähän.

Uuden voimankäyttövälineen virallinen nimi on FN303 - paineilmatoiminen projektiililaukaisin. Alta voit katsoa videon, jolla poliisi käyttää uutta välinettään.

FN303 on käytännössä tehokas värikuula-ase. Se tulee osaksi poliisin välineistöä tilanteisiin, joissa etälamautin tai kaasusumutin eivät lyhyen kantomatkansa puolesta riitä.

- Paineilmatoimista projektiililaukaisinta voidaan käyttää muun muassa poliisin vaativissa tilanteissa, sekä muissa etävoimankäyttöä vaativissa erityis- tai päivittäistilanteissa. Sitä voidaan käyttää myös vaaraa aiheuttavien villieläinten karkottamiseen taajama-alueelta, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo poliisin tiedotteessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Karvonen

Ja miksiköhän poliisi ylipäätään varustautuu laajemmalla mellakka-arsenaalilla? Onkohan joku keksinyt pelätä että jengillä saattaa tulla mitta täyteen pikkuhiljaa... No nostetaan veroja ja lisätään valvontaa niin kyllä se siitä. Jos joku kitisee niin pamppua vaan.

Marko Grönroos

Hannu, tosiaan, yleensä kyseistä toimintoa tekevistä laitteista on käytetty teknistä erikoistermiä "ampuma-ase". Jos ase sitten on kaasukäyttöinen, on sitten kyseessä kaasuase, jousikäyttöinen niin jousiase ja niin edelleen.