Maanantai 15.7.2019

Sauli Niinistö: “En usko, että tällaista elämänmenoa pitkään siedetään”

Luotu: 
4.2.2014 13:46
Päivitetty: 
4.2.2014 13:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sauli Niinistö puhui valtiopäivien avajaisissa tuloeroista. Eero Heinäluoma otti puheeksi oikeudenmukaisuuden.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puuttui tuloeroihin puheessaan valtiopäivien avajaisissa tänään.

Hän viittaa tutkimukseen, jonka mukaan 85 maailman rikkainta ihmistä omistaa saman verran kuin 3,5 miljardia köyhintä.

-En usko, että tällaista elämänmenoa pitkään siedetään, kansannousuja tulee lisää, Niinistö totesi.

Hän sanoo, että Suomessa mittakaava on kokonaan toinen.

-Luterilainen vaatimattomuus on ollut kaunistus, josta täytyy pitää kiinni.

Niinistö huomauttaa kuitenkin, että myös Suomessa tuloerot ovat olleet kasvussa, vaikka ne nyt taantuman vuoksi ovat kaventuneet.

-Samaan aikaan myös tulot ovat alentuneet. On hyvä muistaa, että tulojen aleneminen tuntuu pahiten niille, jotka ovat joutuneet tinkimään välttämättömyydestä, hän sanoi.

Niinistö sanoo, että Suomessakin oli viime vuoden aikana esillä erilaisia paheksuntaa aiheuttaneita tapahtumia julkisella ja yksityisellä sektorilla.

-Useimmin on kyse suhteellisen pienistä virheistä, joilla ei juurikaan ole kokonaisuuteen vaikutusta.Mutta pienikin paha paljastaa ja puhuttaa paljon, etenkin, jos se kertoo ylimielisyydestä.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma totesi omassa puheessaan, että oikeudenmukaisuuden vaatimukset korostuvat vaikeissa oloissa ja niukkuutta jaettaessa.

-Tehkää itsellenne se, mitä muilta vaaditte. Jos johtajat vaativat työntekijöitä jatkamaan töissä 67 ikävuoteen saakka, mutta itse tähyilevät pois työelämästä jo 60 täytettyään, ei se tunnu kovin vakuuttavalta eikä reilulta, Heinäluoma sanoi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Sakkinen

Niinhän se on Niinistön ja kokoomuksen kanssa: puhutaan asiaa (eli kopioidaan vasemmiston ajatuksia puheisiin), mutta tehdään jotain ihan muuta – siis sitä, mitä EK käskee tehdä. Kokoomus ei ole koskaan teoissa kannattanut hyvinvointivaltiota tai kansalaisyhteiskuntaa.

Nuorkokoomuslaiset ovat Ukko-Kokoomusta rehellisempiä ja kertovat avoimesti, että köyhät kuuluu laittaa kyykkyyn ja kaikki valta siirtää globaaleille suuryrityksille.

Otto Gustafsson

Petrillä on nähtävissä selkeä linja, mitä olen hänen kommenttejaan täällä nähnyt: Vasemmistolaiset puhuvat aina asiaa ja mitä vain he keksivät tehdä, tätä kannatetaan. Samoin vihreät ja heidän aktivistisiipensä (Greenpeace/Sini Saarela ym.) Perussuomalaiset ovat halveksittavia rasisteja ja kokoomuslaiset ahneita pankkiireja, jotka haluavat viedä köyhiltä leivän suusta.

Jari Lantta

Niinistö kuuluu siihen harvinaiseen osaan suomalaisia, jotka tekevät niin kuin puhuvat. Useimmille vihreän oksan houkutus on suuri ..
Myös poliittiseen elämään tulisi mennä oikeiden töiden kautta, mikä teinistä politiikoksi kiivenneiltä puuttuu.

PS.. ei ollut loukkaus suomalaisia kohtaa...

Jari Lantta

Pudottanut omaa palkkaansa - ihan omasta aloitteestaan.
Ei ole nostanut eläkettä kansanedustajan työstää - vaikka on siihen oikeutettu.
On antanut kansanedustajan palkkansa hyväntekeväisyyteen.
Antanut merkittävä lahjoituksen kirkolle ...

Asettautukoon neliriviin ne muut, jotka ovat tehneet vastaavasti.

Vartiaiset Taipalsaarelta voidaan nostaa myös merkittäviksi lahjoittajiksi, mutta ei kovin pitkää neliriviä taida tulla.

Tapio Pihlajamaa

Kyllä aikaansa seuraavat kansalaiset ovat hyvin perillä mitä kulloisetkin tasavaltamme presidentit ovat tehneet. Jos Sakkinen ei tiedä mitä Niinistö on elämänsä aikana tehnyt
niin tämä palsta ei kovin hyvin Sakkiselle siitä kertomaan.Suosittalen perehtymään eri tietolähtyisiin joissa hyvinkin tarkasti kerrotaan Hänestä ja muistakin presidenteistämme.
Perään kuulutan myös luetun ymmärtämistä.

Markku Nieminen

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, että tämän aavistaa ja tietää. Oletteko lukeneet esim. suomen historiasta, mistä kaikki levottomuudet ja kapinat ovat alkaneet? Puutteesta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Kaikki, ihan joka ikinen.

Erkki Kelloniemi

Ehrnrothin, Ollilan ja kumppaneiden tiedossa nämä tällaiset kansannousupuheet. Rahaa on viety varalta veroparatiiseihin. Helppo lähteä läpsimään jos kiakkoviaraat alkavat mäiskiä enemmänkin ikkunoita. Kun Katainen on ulissut koko viime syksyn suomalaisten synkkämielisyydestä, nyt on Niinistön vuoro pelotella kansannousulla.se on päivänselvää, että joskus sen aika koittaa, koska rikkaat eivät luvuta kukkaroistansa ropoakaan, eikä varsinkaan valtaansa.

Juhani Putkinen

Sauli Niinistö on ihan oikea kokoomuslainen - tosin ehkä ylivarovainen kokoomuslainen,.

Minun mieletäni on äärimmäisen tärkeää puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja unohtaa diplomaattisuus sekä kutsua imperialistista Venäjää suoraan ehdottomasti suurimmaksi sotilaalliseksi uhaksi Suomelle.

Petri Kauppinen

No vasemmisto hahaha mitä se arhimäki teki vuonna 2012 kun pyydettiin hurstin itsenäisyys juhliin no sehän sanoi olevansa kipeä eikä mennyt paikalle mutta kuitenkin pressan juhlat kiinnosti käveli vielä oikein ryhdissä.ja tossa muutamat haukkuu perus suomalaisia niin ne eivät ainakaan kääntänyt takkia kun soini sanoi vaalikeskusteluissa että me emme mene semmoiseen hallitukseen jossa annetaan kreikalle rahoja ja niin teki moni muukin mutta peru suomalaiset ei mennyt hallitukseen ja muut käänsivät takkinsa kuten katainen puheissaan että parantaa terveys palveluita no ei se valehdellut lopetti muutaman sairaalan ja nyt ei välttämättä enää kerkiä sairaalaan vaan kuolee matkalla sinne joten taas yksi kohtauksen saanut on poissa eikä tarvitse enää sille maksaa mitään

Markku Lehto

Tasavallan presidentti nosti esiin painokkaasti turvallisuus- ja puolustuspolitiikan. Tätä myös puhemies käsitteli omassa puheessaan. Tämä aihe näyttää menneen medioiden edustajilta täysin ohitse.

Olen ymmärtänyt, että presidentillä on tapana nostaa esiin sellaisia asioita, jotka vaativat kansakunnalta vakavaa paneutumista. Mutta jos edes media ei asioiden vakavuutta ymmärrä, niin miten sitten tavallinen rivikansalainen voi ymmärtää.

Eero Saastamoinen

Kansat tulevat ja menevät!

Ei Suomi muutu palkkoja alentamalla paremmaksi!

Johtajat eivät ryöstä kansalta , vaan valtiolta!

Valtiota edustavat presidentti, hallitus ja eduskunta!

Kansa ainoastaan tekee työtä ja maksaa verot ja eläkkeet!

Eivät yritykset ja valtio!

Tauno Vornanen

Kyllä se monopolipeli on kohta pelattu ja pitäisi alkaa uusi. Uuteen peliin ei kuitenkaan suosiolla lähdetä. Taas on edessä suurlakkoja ja kapina henkeä.
Köyhimmistä maistahan tuo tuntuu alkavan. On se vaan kumma,ettei sitä kauhun tasapainoa jakseta pitää yllä ja yrittää elää sovussa. Suomalainen ei helposti lähde kaduille huutelemaan. Jupisee vaan siellä kotonaan ,mutta sitten kun leipä loppuu.....

Markku Nieminen

Minä kunnioitan tasavallan presidentin kannanottoa ja puhetta. Olkoon, hän oli Kokoomuslainen, mutta uskon hänen puhuvan nyt tasavallan presidentin ominaisuudessa, en Kokoomuksen suulla.
Hän on tehnyt virheitä, niin kuin jotkut täällä osoittavat, mutta kukapa meistä ei joskus olisi?
Koivistoa kunnioitin myös, kunnes hän presidenttinä meni suuren rahan puolelle pankkikriisin hoidossa tuomitessaan velalliset pankkien armoille ilman oikeutta.