Maanantai 17.12.2018

Outo väite Iron Sky –ohjaajasta - “Typerä vale”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2014 16:21
  • Kuva: Iron Sky
    Kuva
    Kansanedustaja Mikko Alatalon kommentit Iron Sky -ohjaajasta Timo Vuorensolasta (kuvassa) kummastuttavat.
|

Kansanedustaja Mikko Alatalon (kesk.) kommentit Iron Sky –elokuvan ohjaajasta Timo Vuorensolasta kummastuttavat alaa seuraavia.

- Timo Vuorensola, joka on tehnyt Iron Sky -elokuvan, sanoi, että heillä meni tuotantoyhtiö konkurssiin sen takia, että se levisi jo netissä niin paljon, että ei ollut enää riittävästi elokuvan katsojia, Alatalo sanoi torstaina, kun eduskunnassa keskulteltiin Järkeä Tekijänoikeuteen –kansalaisaloitteesta. 

Piraattipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja Raoul Plummer pitää Alatalon väitettä perättömänä.

-Tämä on typerä ja määrätietoinen vale. Riittänee, että kerron Timo Vuorensolan olleen henkilökohtaisesti edistämässä tätä nimenomaista kansalaisaloitetta. Tietääkseni elokuva päätyi myös tuottamaan voittoa, Plummer kommentoi Puheenvuoron blogissaan

Iron Sky –elokuvan nettisivuilla kerrotaan tuotantobudjetin olleen noin 7,5 miljoonaa euroa. Elokuva on kerännyt lipputuloja vajaat 6 miljoonaa euroa. Elokuvan tappioista on kertonut muun muassa Yle

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Raoul Plommer
Raoul Plommer
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Virri

Miksi ette tarkista taustoja, tästä saa asiasta aivan väärän käsityksen. Yleisradion uutinen asiasta mihin Alatalo ilmeisesti on viitannut (kolmas alaotsikko) : http://yle.fi/uutiset/elokuvan_tuottaminen_suomessa_on_riskibisnes/7059546

Herra Plommer ei taas ole vaivautunut tarkistamaan taustoja (tai ei välitä) ja valehtelee itse. Alatalo puhui totta, Iron Sky tuotti tappiota. Se, johtuuko ongelma piratismista vaiko Iso-Britannian jakelussa sattuneista ongelmista on eri kysymys.

Jani Salomaa

Iron Sky kärsi kovasti kaupallisesti piratismista - mutta syy siihen oli se, että Britannian levitysoikeuksien haltija Revolver teki tosi epäreilun kerhon vedon ja näytti elokuvan teattereissa yhtenä päivänä, ja julkaisin sen heti sen jälkeen DVD:llä.

Tämä johti siihen, että DVD:stä napattu laadukas piraattikopio pääsi leviämään ennen kuin leffa edes ehti lukuisissa maissa teattereihin.

Eli laillinen levityskanava petti elokuvantekijät pahimman kautta.