Tiistai 17.7.2018

Yrityksen edustaja kadehtii luontojärjestöjä: "Eivät ole lobbareita?"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.2.2014 12:25
  • Kuva: Wikimedia Commons / SeppVei
    Kuva
    Kuvassa turvesuo.
|

Turvetuotantoyhtiö Vapon viestintäjohtaja Ahti Martikainen pitää hyödyllisenä, että poliitikot kuuntelevat eri alojen asiantuntijoita, joita myös lobbareiksi kutsutaan. Hän laskee itsensä aloittelevaksi lobbariksi, ja ihmettelee sitä, että luontojärjestöjä ei sellaisina pidetä.

- Pohjoisranta - Burson-Marstellerin vuoden takaisen tutkimuksen mukaan Suomen Luonnonsuojeluliitto pääsi 10 parhaan vaikuttajaviestijän eli lobbausyhteisön kärkikaartiin. Ja hyvinhän liitto asiaansa ajaa. Jopa niin hyvin, että monet poliitikot eivät edes merkitse lobbarikalentereihinsa, kun tapaavat liiton edustajia. Samaan tulkintaan oli päätynyt myös maan johtava sanomalehti Helsingin Sanomat, kun se viime syksynä tutki, mitkä tahot ovat valiokunnissa kuultavana lainvalmistelussa. Myöskään näissä tilastoissa ei näy lainkaan luontojärjestöjä. Aloittelevana lobbarina olen vilpittömän kateellinen moisesta suorituksesta, Martikainen kirjoittaa Vapon blogissa

Luontojärjestöt ja Vapo ovat usein napit vastakkain. Järjestöjen mukaan turpeen energiakäyttöä pitäisi vähentää hallituksen asettamaa tavoitetta nopeammin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Simo Suutari

Luontojärjestöt edustavat nykyajan uskontokuntia. Kun päättäjät halusivat asiaan ohjausta, tuli kirkko ja muut uskonoppineet kertomaan mitä Jumalalla olisi asiasta sanottavaa. Näin päättäjät valitsivat viisaammin ja oikeudenmukaisesti. Nyt luontojärjestötö ovat pyyteettömällä luonnonsuojelulla päässeet vastaavaan asemaan. Hekään ei mitenkään aja mitenkään ómaa asiaansa... eihän...

Jussi Alanko

Lobbaan ystävieni tavoin turpeenpolttoa ja vesistöjen pilaajia vastaan kaikin keinoin. Ero Ahtiin vain on se, että hän saa lobbaamisestaan muhkean korvauksen kun taas meikäläisille tämä touhu aiheuttaa vaihtelevassa määrin kustannuksia. Suutarille totean etten edusta mitään järjestöä tai uskontoa. Olen Siperian (lue Vapon) kouluttama.