Tiistai 18.6.2019

”Ole ilman alkoholia kuukausi vuodessa, viikko kuukaudessa ja päivä viikossa”

Luotu: 
11.2.2014 09:12
Päivitetty: 
11.2.2014 09:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Omaa alkoholinkäyttöään kannattaa tarkkailla, neuvoo EHYT ry.
|

Tipaton tammikuu kannattaa ottaa tavaksi, suosittelee Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry. Järjestö suosittaa pitämään ”tipattomia” kausia tai päiviä myös joka kuukausi ja viikko.

–Vaikka riskikulutuksen rajat eivät täyttyisikään, siitä huolimatta ei välttämättä kannata nauttia alkoholia päivittäin. EHYT suositteleekin olemaan ilman alkoholia ainakin kuukauden vuodessa, viikon kuukaudessa ja päivän viikossa, järjestön toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi linjaa tiedotteessa.

–Tärkeintä ei ole tiukka tammikuuhun sidottu tipaton, vaan oma tavoite. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan kokonaiskulutuksen vähentämisestä ja siitä, että kiinnittää omaan alkoholinkäyttöön huomiota ympäri vuoden.

EHYT ry:n mukaan monet jatkavat tipatonta tammikuuta suoraan ”huikattomaksi helmikuuksi”.

–Tipattoman jatkaminen on hyvä asia, sillä monet edut tulevat esiin vasta viikkojen kuluttua, Aalto-Matturi sanoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri Furtato

Jos koko Suomen kansa lopettaisi kokonaan alkoholin ja keksisivät mielekästä tekemästä tilalle, niin siinä sitä olisi hallituksella tukalat oltavat. Lopulta jengin energia alkaisi suuntautua ongelmien ratkaisuun ja syihin.

Jari-Jukka Annala

Seurasin aikoinaan baarissa porukan pörräämistä - fiksuista ihmisistä tuli luvalla sanoen täysiä idiootteja - ja päätin, että tuohon en itse ryhdy. Nyt on tipatonta takana yli viisi vuotta ja olo on parempi kuin koskaan. Suosittelen.