Lauantai 20.4.2019

Jussi Halla-ahon blogi raivostuttaa: ”Teen rikosilmoituksen”

Luotu: 
12.2.2014 18:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) nosti Lieksan tapauksen esiin blogissaan.
|

Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen (sd.) on ihmeissään kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogista, jossa Syrjäläistä syytetään maahanmuuttajien toimeentulotukiasioita koskevista epäselvyyksistä. Hän aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen väärän tiedon levittämisestä.

Halla-aho julkaisi blogissaan Lieksan tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2011, jonka mukaan pakolaisten toimeentulotuloturvan myöntämismenettelyssä on ollut puutteita, eikä Syrjäläiselle myönnetty vastuuvapautta.

 –Hän nojaa väärään informaatioon. Tämä tilintarkastuskertomus ei ole koskaan ollut valtuustossa esillä, Syrjäläinen sanoo Uudelle Suomelle.

Kyseessä on hänen mukaansa ensimmäinen versio tilintarkastuskertomuksessa, johon Syrjäläistä ei oltu kuultu. Toiseen versioon Syrjäläistä kuultiin, ja hänelle päätettiin antaa vastuuvapaus.

Uudessa tilinpäätöksessä kuitenkin todettiin, että toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut puutteita.

Syrjäläinen sai eilen monia vihaisia soittoja Halla-ahon blogin takia.

–Ihmiset lukevat sitä niin kuin jumalan sanaa, Syrjäläinen sanoo.

Tilinpäätöksen ensimmäisen version mukaan pakolaisille on tehty toimeentulotukipäätöksiä ilman hakemusta.

–Toimeentulotukea voi hakea, kantaväestökin, ihan suullisella hakemuksella. Suullinenkin ilmaisu on hakemus. Tätä ei ymmärretä, Syrjäläinen sanoo.

Hän korostaa, että monet turvapaikanhakijat ovat luku- ja kirjoitustaidottomia.

Syrjäläinen aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen.

–Aion selvittää, että millä oikeudella Jussi Halla-aho levittää tätä valheellista tietoa Suomen kansalle, Syrjäläinen sanoo.

–Tulen tästä vielä poliisille ilmoittamaan, että tutkisivat tämän asian, hän toteaa.

Syrjäläinen uskoo, että Halla-aho käyttää Lieksan tapausta ja hänen nimeään hyväksi vaalikiertueella.

–Jos ihmisiä haukutaan ja käytetään väärää materiaalia, siinä menee eettisyyden raja. En voi sellaista hyväksyä, hän sanoo.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Eikö avustajan tai viranomaisen tulisi kirjoitustaidottomankin kyseen ollessa täyttää hakemus? Lisäksi ainakin minua kummastuttaa se että "Uudessa tilinpäätöksessä kuitenkin todettiin, että toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut puutteita." niin eikö tämä ole nyt se mistä Syrjäläinen aikoo rikosilmoitusta tehdä? Asian on kuitenkin ollut siten kuin Halla-Aho on sanonut. Erikoista että viranomaisen virkatehtävien hoitoa ei saa kansalainen arvostella, rikosilmoituksen uhalla. Ettei nyt olisi virkahenkilöllä väärä käsitys? Tämähän on sama kuin erään kaupungin johtavassa asemassa olevan Lapin seminaareja arvostellutta olisi uhattu tämän toimesta rikosilmoituksella?

Saija Puhjo

On niitä jokunen suomenkielinen jotka saa suullisella hakemuksella vaikka mitä. Luulisi tosin, että suomessa syntyneillä olisi kirjoitustaito edes jotenkuten hallussa... Kai ne on peruskoulua edes sen verran käyneet että oppivat auttavasti lukemaan ja kirjoittamaan?

k k

Siitä en ole varma valehteletteko te yhden asian fanaatikot tahallanne vai ymmärtämättömyyttänne? Kiinnostaisi tietää. Kerro meille, ymmärrätkö että jutussa ko. henkilö viittaa ensimmäiseen versioon, että se missä hänelle ei esitetty myönnettävän vastuuvapautta, ei ole ollut käsittelyssä, vaan se seuraava. Sinä postaat sen seuraavan ja annat ymmärtää että tässä olisi jokin virhe. Aivan samalla tavalla jos vähääkään raaputtaa Halla-ahon juttuja, ne ovat lähes aina hyvin omituisia tulkintoja tosiasioista.

Junes Lokka

Ensimmäinen tilintarkastuskertomuksen versio on päivätty 21.6.2012 ja se käsiteltiin tarkastuslautakunnassa 24.6.2012. Soilen selitys on päivätty 15.8.2012 ja toinen versio tilintarkastuskertomuksesta 22.8.2012, joka käsiteltiin valtuustossa 10.9.2012.

Tämä ei kuitenkaan ole millään tavalla relevanttia asian kannalta. Pointti on, että rahaa on jaettu perusteetta. Se, että paikallinen hyvävelipiiri myöntää "vastuuvapauden" räikeistä virkavirheistä nyt vain on maan tapa.

- kantaväestön osalta tehdään jokaista maksua varten erillinen tulonvajauslaskelma, jonka perusteella tuki suoritetaan

- toimeentulotukipäätöksiä on tehty ilman hakemuksia

- useista toimeentulotukipäätöksistä puuttuu tulonvajausta osoittavat laskelmat ja maksetut tuet ovat usein ns. pyöristettyjä summia

- myönteisistä toimeentulotukipäätöksistä puuttuu riittävän konkreettinen peruste; usein mainittu perusteena vain toimeentulotukilain 7 c §

- esille on tullut mm. sellainen tapaus, jossa tulonvajauslaskelma osoitti lokakuulta 2011 tulonvajauksen olevan 156,72 euroa, mutta ko. päätöksen perusteella on tukea maksettu loka-joulukuussa merkittävästi suuremmat tuet

- toimeentulotukipäätöksistä käy selville, että ns. kantaväestöön on sovellettu huomattavasti tiukempia kriteereitä mm. tositteiden ja pankkien tiliotteiden esittämisen suhteen vaikka kaikkia tuensaajia tulisi kohdella tasavertaisesti.

Jussi Saarelma
Vastaus kommenttiin #19

"Tämä ei kuitenkaan ole millään tavalla relevanttia asian kannalta."

Lokka siirtelee maalitolppia.

Tuo kun nimenomaan on relevanttia tämän uutisen kannalta. Halla-aho on levittänyt väärää tietoa.

"Halla-aho julkaisi blogissaan Lieksan tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2011, jonka mukaan pakolaisten toimeentulotuloturvan myöntämismenettelyssä on ollut puutteita, eikä Syrjäläiselle myönnetty vastuuvapautta."

Sinunkin levittämässä pöytäkirjassa nimenomaan sanotaan, että lautakunta on kuntalain mukaisesti pyytänyt selvitykset, Lehto ja Syrjäläinen ovat ne toimittaneet, tarkastuslautakunta on käsitellyt selvitykset ja tilintarkastaja on arvioinut keissin uudelleen.

Mikä tuossa on epäselvää?

Lisäksi, eurovaaliehdokas Lokka, jos alat tekemään räikeitä syytöksiä kuten "Se, että paikallinen hyvävelipiiri myöntää "vastuuvapauden" räikeistä virkavirheistä nyt vain on maan tapa", pitäisi sinun esittää jotain vankkoja todisteita. Ihanko meinaat, että tilintarkastajaa ja tarkastuslautakuntaa olisi jotenkin painostettu tai lahjottu, vai?

Junes Lokka
Vastaus kommenttiin #68

En siirtele maalitolppia.

"Halla-aho on levittänyt väärää tietoa."

Ei ole.

Selitykset ja lausunnot saatuaan tilintarkastaja antoi 22.8.2012 uuden tilintarkastuskertomuksen, jossa se esittää vastuuvapauden myöntämistä Lehdolle ja Syrjäläiselle. Tästä huolimatta kertomuksessa todetaan, että:

"Kaupungin sisäinen valvonta ja konsernivalvonta on järjestetty asianmukaisesti lukuun ottamatta toimeentulotukien myöntämistä. Maahanmuuttajien toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut olennaisia puutteita. Tarkastuksen perusteella ei ollut mahdollista varmistua siitä, että kaikki toimeentulotukipäätökset on tehty yhdenmukaisin perustein. Maahanmuuttajien toimeentulotukimenoihin on saatu korvaus valtiolta."

"Mikä tuossa on epäselvää?"

Uuden tarkastuskertomuksen sisältö ei suuremmin eroa vanhasta. Vain johtopäätös eli vastuuvapauden evääminen on muuttunut sen puoltamiseksi, ja ongelmia, joihin kertomuksessa edelleen viitataan, ei enää yksilöidä. Lehdon ja Syrjäläisen antamien selitysten mukaan mitään ongelmia tai puutteita ei ole, joten uusikaan tilintarkastuskertomus ei ainakaan suoraan perustu näihin selityksiin.

"Ihanko meinaat, että tilintarkastajaa ja tarkastuslautakuntaa olisi jotenkin painostettu tai lahjottu, vai?"

Sosiaalityöntekijä Tarja Lehto on kaupunginjohtaja Esko Lehdon vaimo. Tarja Lehtoa puoltavan lausunnon antanut professori Juhani Lehto puolestaan on kaupunginjohtaja Lehdon serkku.

Jussi Saarelma
Vastaus kommenttiin #85

""Halla-aho on levittänyt väärää tietoa."

Ei ole."

Mikä tämä on? Kielletään tosiasioita niin kauan kunnes kaikki luovuttaa -päivä? Halla-aho itsekin jo myönsi puhuneensa mitätöidystä raportista vastoin "parempaa tietoa" (uskokoon ken tahtoo).

"Ihanko meinaat, että tilintarkastajaa ja tarkastuslautakuntaa olisi jotenkin painostettu tai lahjottu, vai?"

"Sosiaalityöntekijä Tarja Lehto on kaupunginjohtaja Esko Lehdon vaimo. Tarja Lehtoa puoltavan lausunnon antanut professori Juhani Lehto puolestaan on kaupunginjohtaja Lehdon serkku."

Et vastannut kysymykseen. Vihjailetko, että lopputulokseen on tultu vääryydellä ja nepotismilla? Aika vahvoja väitteitä, onko sinulla todisteita? Näppärästi unohtuu sekin, että äänestystulos oli 28-3. Kaikki kolmisenkymmentä tyyppiäkö nyt on olleet väärin motiivein liikenteessä, hä?

Junes Lokka
Vastaus kommenttiin #93

Halla-aho kirjoitti blogissaan, että "Tähän liittyen suosittelen tutustumista Lieksan kaupungin vuoden 2011 tilintarkastuskertomukseen. Tilintarkastajat esittivät vastuuvapauden eväämistä johtavalta sosiaalityöntekijältä Tarja Lehdolta ja sosiaalijohtaja Soile Syrjäläiseltä maahanmuuttajien toimeentulotukiasioita koskevien epäselvyyksien vuoksi."

Mikä tässä ei pidä paikkaansa? Miten tämä on "väärää tietoa"? Ei Halla-aho ole Oletko edes lukenut kyseistä kirjoitusta, vai nojaatko vain tämän usarin jutun tietoihin?

Pointti ei ole tuo vastuuvapauden evääminen, vaan Soilen virkavirheet. Tukea on myönnetty tasasummina ilman hakemuksia. Suullisetkin hakemukset täytyy kirjata:

Viranomaisen tulee huolehtia siitä, että suullinen hakemus merkitään asiakirjaan (HL 42 §).

Lähde: http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/toimeentulotuki/osa9_13.htm

Päätöksistä myös puuttuu perustelut ja myönnetyt summat.

Se, että toimintaa katsotaan läpi sormien "vastuuvapauden" vuoksi ei ole tässä se olennainen asia. Olet joutunut Soilen heikon sumutusyrityksen uhriksi.

"Vihjailetko, että lopputulokseen on tultu vääryydellä ja nepotismilla?"

Voi se olla idiotismiakin.

"Kaikki kolmisenkymmentä tyyppiäkö nyt on olleet väärin motiivein liikenteessä, hä?"

Joko asiaan perehtymättömyyttä tai ns. rasistileiman kammoa.

Iivari Lappalainen

Hatunnosto Jussille että jaksaa kaivella ja nostella näitä asioita esille. Ei kai sitä epäkohtiin koskaan puututtaisikaan, jos niistä ei puhuttaisi.

Tästä kyseistä tapahtumasta en tätä uutista enempää tiedäkään, pitänee siis käydä lukaisemassa se "jumalan sana" ;)

Keijo Nordman

Hetkinen! Tämä Soile Syrjänen takavuosina sanoi näiden somaleiden olevan korkeasti koulutettuja ja koneinsinöörejäkin oli runsaasti. Todistukset olivat vain jääneet Somaliaan ikäväkyllä. No, nyt kuiten sama henkilö sanoo useimpien olevan luku ja kirjoitustaidottomia, mikä oikea totuus lieneekin. Keksikö Soile Syrjänen omasta päästään tämän korkeakoulutus jutunkin somaleiden kohdalla? Ilmeisesti näin kävi. Halla-Aho tässä tuskin rikokseen on syyllistynyt, kun totuuden toi esiin. Tosin totuus onkin rikos nykyisessä Suomessa!

Jussi Saarelma

Ihanko Keijolle tulee yllätyksenä, että somalit eivät olekaan monoliittinen ryhmä, vaan että siellä voi olla SEKÄ lukutaidottomia, että niitä koulutettuja?

Voisitte joskus edes miettiä pari kertaa juttunne läpi ennenkuin alatte näppis sauhuten levittämään typeriä yksinkertaistuksia.

Bodil Rosengren

Vuosikausia levitetty huhuja noista mamujen saamista huikeista harkinnanvaraisista. Tehtiin selvitys Helsingin toimeentulotukipäätöksistä niin siinä kävi ilmi että maahanmuuttajat saavat jopa vähemmän toimeentulotukea per henkilö per kuukausi verrattuna kantaväestöön. Helsingissä asuu lähes puolet maahanmuuttajista ja näin ollen aika kattava otos.

Lieksassa on kai tapahtunut jotain virheitä ja erityisesti siinä kirjaamisessa. Hyvä että asia huomattu ja käytäntöjä korjattu.

Isommissa kunnissa sosiaalitoimi kai paremmin resursoitu eikä tapahdu tämänkaltaisia virheitä kirjaamisissa.

kari wuoristo

syrjäläinenkin oikein itkee vaikka pesä likainen mutta tokihan hän niin tekee koska mamut ovat notkumisellaan ao.alueella taanneet syrjäläisen pallin pysymisen persuksen alla ja näin ollen pyrkii raivoisasti nyt siistimään ko.sossun mokia ja ei taatusti ole ainut paikkakunta tai kaupunki jonka vastaava kirjanpito kestäisi tarkempaa päivänvaloa sen verran hämärää on nämä kuviot ja hajautettu niin tehokkaasti mitä erilaisimpiin tukiosa muotoihin sen lisäksi että harkinnan varainen osuus aina kuin veteen piirretty viiva,eli ota tuosta paletista sitten selvää kun sen tietää vain tietyt omaa agendaansa ajavat tahot.

Jouni Nordman

Ai se on vähä osaseten vähättelyä, jos ottaa kanta siihen saako mamut enemmän tukia kun valta väestön edustaja. No, tämä on sitä tyypillistä demari ajattelua, joss paistaa feminismin kukkane, eli halutaa tuke vain erikoisia tapauksia, muta kauhistutaan kun nähdää valtaväestön kuuluva vammasen.

Reija Härkönen

Kepulla on metkunsa ollut ja ovatpa he nyt kantaneet niistä poliittisen vastuunkin. Persujen ihmisvastainen, yhteiskunnan vähäosaisimpiin kohdistuva, vieraan näköisten, eri väristen ja eri kielisten ihmisten vähättelyyn ja alentamiseen pyrkivä, jopa rikostuomioihin johtanut toiminta on kuitenkin aivan toisen luokan rikos, kuin jotkut taloussotkut.

Kysymys on yhtäläisestä ihmisarvosta ja demokratian säilymisestä. Perussuomalaiset yrittävät lamauttaa demokraattisen yhteiskunnan toimintaa ja kiihottaa kannattajiaan vihaan päästäkseen valtaan ja sanelemaan yhteiskunnan päätöksiä. Ja kysymys ei ole hyvistä päätöksistä, he hautovat ikäviä asioita.

Markus Siivola

Minkälaisen ajatusakrobatian jälkeen demokratian säilyminen liittyy yhtään mitenkään Lieksassa somalien saamiin sosku-rahoihin? Miten persut yrittävät lamauttaa demokraattisen yhteiskunnan? Uskomatonta ja vainoharhaista soopaa jälleen kerran.

Mauno Strandén

Härkönen kirjoittaa kuin vainoharhainen, vailla tolkun hiventä! Kun katsoo tuomion saaneita ketkä on eduskunnassa, niin persut ei ole keulilla.
Persut on ainoa puolue, joka ei pettänyt äänestäjiään, kaikkein hurjimmat takinkäännöt teki vasurit ja demarit! Kyllä äänestäjillä pitäisi olla kuluttajan suoja, jolloin voisi äänestää takinkääntäjät pois eduskunnasta! Yleensä nykypolitiikan kannattajat hyötyvät verorahojen kuppauksesta ja valtavasta lainanotosta, jota sitten talletaan suoraan ongelmamaisen budjetteihin yli miljardin€ arvosta vuosittain, että tukien saajat voivat jatkaa sotimista ja osa sotasankareista saadaan siirettyä huilaamaan vaikka Suomeen!
Afrikan sarvesta tulleita pidetään täällä kuin piispoja pappilassa, mutta ketä tulijat oli, oliko ne tiktaattori Siat Barren alistamaa kansaa, vai Barren sortokoneistoa kun he hävisi vuosikymmeniä jatkuneen sisällisodan? Vain sortokoneistolla oli varaa lähteä karkuun!

Ilari Kiema

Jussi Halla-aho on niin pihi, että hän järjestää vaalikampanjansa vastustajien piikkiin ja rikosilmoitusten muotoon.

Halla-ahoa vastaan tehtyjen rikosilmoitusten poliittinen vaikuttavuus on ollut tekijöiden kannalta kielteinen, lievästi sanottuna counter productive.

Juhani Vallikari

Miten ihmeessä sellainen oikein on mahdollista että jos tilintarkastus ei miellytä niin siitä saa uuden version jossa epäselvyydet on pyyhitty pöydän alle?

Jos tilintarkastajat ovat allekirjoittaneet tilintarkastuskertomuksen (niin kuin tässä....
http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Lieksa/kokous/20121240-10-4...
...näyttäisi olevan, niin ei kai siitä enää sen jälkeen voi lähteä tekemään jotain kunnallispoliittisesti tyydyttävämpää evoluutioversiota?

Jussi Halla-aho

Muutama huomio:

* Uudessakin tilintarkastuskertomuksessa todetaan, että: "Kaupungin sisäinen valvonta ja konsernivalvonta on järjestetty asianmukaisesti lukuun ottamatta toimeentulotukien myöntämistä. Maahanmuuttajien toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut olennaisia puutteita. Tarkastuksen perusteella ei ollut mahdollista varmistua siitä, että kaikki toimeentulotukipäätökset on tehty yhdenmukaisin perustein. Maahanmuuttajien toimeentulotukimenoihin on saatu korvaus valtiolta."

* Lieksan kaupunki on tilintarkastustoimisto Audiator oy:n maksava asiakas.

* Arvioinnin kohteena ollut sosiaalityöntekijä Tarja Lehto on Lieksan kaupunginjohtaja Esko Lehdon vaimo.

* Asiasta lausunnon antanut professori Juhani Lehto on kaupunginjohtaja Lehdon serkku.

Päätelkää siitä, miksi vastuuvapaus päätettiin toisella kierroksella myöntää.

Vilhelm Junnila

Olisi mielenkiintoista tietää millä perusteella Soile on rikosilmoitusta tekemässä. Tapahtuneen perusteella hänen kannattaisi vakaasti harkita rikosilmoituksen ulottamista omaan toimintaansa, joka ei näytä kestävän päivänvaloa. Asiasta käytävä keskustelukin halutaan huuhtoa alas Ruunaan koskea.

Jani Pulkki

Oikeusasiamies tms pitäisi varmaankin laittaa selvittämään tämä.
Tässähän on jaettu isännötöntä rahaa, kuinka valtio voi kuitata laskun kun kerran dokumentointia ei ole tai se on puutteellista. Vähintäänkin pitää periä rahat takaisin.

Sakari Timonen

Ensin kansanedustaja levittää tietoisesti tai tietämättään tilintarkastuskertomuksen versiota, joka ei koskaan päätynyt valtuuston käsiteltäväksi ja väittää, että tilintarkastajat olisivat esittäneet tili- ja vastuuvapauden epäämistä. Tämä ei pidä paikkaansa, koska valtuusto on tili- ja vastuuvapauden myöntänyt.

Sitten kansanedustaja antaa ymmärtää, että tili- ja vastuuvapaus olisi myönnetty suorastaan rikollisella menettelyllä hyväveli-verkoston avulla. Perätön väite jonkun syyllistymisestä rikokseen on oppikirjaesimerkki kunnianloukkauksesta, joten kansanedustaja syventää koko ajan omaa kuoppaansa.

Sakari Timonen
Vastaus kommenttiin #40

Timonen osaa lukea oikein hyvin ja lukee täältä, http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Lieksa/kokous/20121240-10.HTM, että tilintarkastajat ovat esittäneet tili- ja vastuuvapauden myöntämistä ja valtuusto on ne myöntänyt. Halla-ahon väite siitä, että tilintarkastajat eivät olisi esittäneet tili- ja vastuuvapautta Syrjäläiselle ja Lehdolle on siis perätön.

Mitä tulee Syrjäläisen saamiin puheluihin, niin jos ne ovat sisältäneet kunnianloukkauksia, niin Halla-ahoa voitaisiin bloginsa perusteella epäillä yllytyksestä rikokseen.

Vasili Kirillov
Vastaus kommenttiin #46

Tässä pätkä linkkaamastasi asiakirjasta. Esitetäänkö siinä sinun mielestäsi vastuuvapauden myöntämistä puheena oleville henkilöille vai ei?

"Tarkastuslautakunta oli kokouksessaan 24.6.2012 käsitellyt kaupungin tilinpäätöksen hyväksymistä ja todennut, että tilintarkastajan 21.6.2012 päivättyyn tilintarkastuskertomukseen on sisältynyt muistutus siitä että päätöksenteko ja toiminta pakolaisten toimeentuloturvaa koskevissa asioissa on ollut jäljempänä kerrotulla tavalla virheellistä ja sisäisen valvonnan järjestämistä ja toimivuutta pakolaisten toimeentulotukiasioissa ei voida pitää riittävänä. Tilintarkastaja on em. tilintarkastuskertomuksessa esittänyt vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tarkastetulta tilikaudelta LUKUUN OTTAMATTA johtava sosiaalityöntekijä Tarja Lehdolle ja va. sosiaalijohtaja Soile Syrjäläiselle pakolaisten toimeentuloturvan myöntämistä koskevissa asioissa vuodelta 2011."

En tiedä millä tavoin tilintarkastaja oli saatu peloiteltua muuttamaan tilintarkastuskertomustaan. Oliko syynä Tarja Lehdon miehen, kaupunginjohtaja Lehdon serkun professori Juhani Lehdon sopivasti "sattumalta" , kenenkään tilaamatta saapunut kirjelmä. (Liite 9) Tiedä häntä.

Sakari Timonen
Vastaus kommenttiin #58

Et osaa lukea kunnalliten hallintoelinten pöytäkirjoja. Linkkaamassani asiakirjassa sanotaan selvästi, että tarkastuslautakunta esitti 30.8.2012 tili- ja vastuuvapauden myöntamistä Syrjäläisen ja Lehdon antamien selvitysten jälkeen. Myöhempi päätös kumoaa aiemman, joten aiempi on mitätön. Jos väität tilintarkastajia ja tarkastuslautakuntaa painostetun, niin noin hurja väite on viisainta kyetä näyttämään myös toteen.

Kristiina Kalliojärvi

Te jotka täällä nyt huudatte kovaan ääneen persuilusta ja rasismista, pari seikkaa nyt jäi ainakin minulle epäselväksi. Ensinnäkin mitä rotua nämä sosiaalityöntekijät nyt edustavat ja millä perusteella katsotte, että Jussi Halla-aho on arvostellut heidän tekemisiään rasististen ennakkoluulojen pohjalta? Toinen vielä tärkeämpi kysymys on, miksi ihmeessä te olette niin ihastuneita virkamiesten/naisten epäasialliseen/laittomaan/ syrjivään/ammattitaidottomaan tapaan hoitaa hommiaan, että olette valmiita tosiasioita vääristellen ristiinnaulitsemaan ne, jotka näihin väärinkäytöksiin puuttuvat?

Reija Härkönen

Halla-ahon ylimielisyys ja kykenemättömyys tunnustaa omia virheitään ja Suomen oikeuslaitoksen tuomiovaltaa näkyvät myös siinä, että hänellä on edelleen, nyt vain poistettavaksi määrätyt kohdat punaisella korostettuna, blogissaan kirjoitus, joka johti tuomioon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho ja perussuomalaiset jatkavat lain ja moraalin vastaista toimintaa ja nyt vaalien alla se tuntuu vain kiihtyvän.

Reija Hirn

Eikö tässä ole kyse lähinnä Soile Syrjäläisen ylimielisyydestä ja kykenemättömyydestä tunnustaa omia virheitään? Koko Lieksan sossun kähmintä on todella selvittämisen arvoinen. Tajuat varmaan jos hiemankaan osaat ajatella, että Halla-ahon tuomio oli todellakin vain korruptoituneen oikeuslaitoksen pelletuomio, eikä kukaan poista kirjoituksiaan sellaisen tuomion takia. Ajattelevat ihmiset nauravat koko "tuomiolle".

Jarkko Pesonen

Se nyt on yhtä tyhjän kanssa mitä tekevät tai jättävät tekemättä suhteessa siihen, mitä teidän puolen kommentointi on. Leimakirves löydetään aina jostain aiheesta, joten miksi teidän asettamilla ehdoilla edes kannattaisi pelata tai teidän mielipiteitänne kuunnella? Parempi kun kantaa ylpeästi vastapuolen haukkumiset ja vähät välittää heidän valituksistaan.

Moraali on muuten subjektiivinen käsite ja lain tulkinnasta sekä lain oikeutuksesta sinänsä voidaan olla montaa mieltä. Mitään universaliteetteja ne eivät ole, joihin voisi vedota objektiivisena oikeana.

Mauno Strandén

Samoin päätin näiden kirjoitusten perusteella äänestää Jussia! Hän on sentään tohtori jolla on korkea moraali ja haluaa, että kaikki Suomessa kunnioittaa lakejamme! Omia uskomuksiaan pakoon lähteneiden ei kannata tuota uskomuksiaan tänne!

Eero Kivelä

Mutta Halla-aho on isänmaallinen suomalainen niin kuin sotiemme vetraanitkin, jotka pelastivat Suomen itsenäisyyden. Valitettavasti internationalistinen jäännös jäi maahamme tekemään myyräntyötä minkä seurauksena Suomi-neito on tuskainen. Halla-aholla on juuri sitä samaa järkeä kuin niilläkin, jotka pelastivat maamme. Eläköön aidot isänmaalliset suomalaiset!

Eero Kivelä
Vastaus kommenttiin #55

Halla-aho on suorittanut varusmiespalveluksensa aseettomana. Kertonut myöhemmin katuneensa valintaansa. Mutta vaikka ei olisikaan niin tehnyt, on tosiasia että hän on satakertaisesti isänmaallisempi sanoissaan ja teoissaan kuin monet asevelvollisuutensa aseellisena suorittaneet poliitikot. Juuri nämä ovat saaneet maamme surkeaan nykytilanteeseen.

Siviilipalvelus on paljolti epäisänmaallisen poliittisen ideologian siivittämää. On ymmärrettävää oikeutettu arvostelukin, mutta ei pidä heittää lasta pesuveden mukana pois.

Sodissamme rintamallakin oli sotilaita aseettomana puolustamassa itsenäisyyttämme. Heistä olen kuullut veteraanien suulla kerrottavan pelkkää hyvää. Itseään säästämättömiä isänmaallisia henkilöitä muun muassa lääkintämiehinä toimien eturintamalla ja sieltä haavoittuneita pois kuljettaen. Siinä tehtävässä aseettomat kokivat kokonaisuuden kannalta olevansa hyödyllisempiä.

Tapa, jolla rauhanaikana siviilipalveluksen suorittaminen usein tapahtuu on kuitenkin aseellista palvelusta suorittavia ikään kuin halveksiva. Siihen pitäisi saada muutos, mutta kuitenkin niin, että niilläkin joilla on tosiasiallinen este, psyykkisten tai fyysisten ominaisuuksien takia, voivat varusmiespalvelunsa suorittaa nykyisin vallassa olevalla tavalla.

Arvostan Halla-ahon isänmaallisuutta. Hän on aidosti huolissaan kotimaamme tulevaisuudesta. Lisäksi kertoo asiansa selkeästi ja hyvin perustellen eikä sorru kehäpäätelmien viljelyyn kuten vastustajansa – ne aseellisenkin varusmiespalvelun suorittaneet - vaan pysyy asiassa.

Sivuhuomautuksena, mutta kuitenkin oleellisesti kokonaisuuteen liitttyen, että Suomen puolustusvoimien ylipäällikkönä toimii presidentti. Nykyistä presidenttiä edeltänyt ei ollut suorittanut mitään varusmiespalvelusta ja lisäksi hän oli ideologista syistä siviliipalveluksen kannattaja. Onko vaikuttimensa muuttunut? Tuskin.

Puolustusvoimien alasajo ei ole isänmaallista. Nykyinen presidenttimme on varuskuntien vähentämisen kannalla, mikä ei ole isänmaallinen teko. Kannattiko Halla-aho varuskuntien lakkauttamista? Ei kannattanut vaan äänesti sitä vastaan.

Väitteesi, että kerron olemattomia on täysin perätön.

Heikki Toimela
Vastaus kommenttiin #83

"Sodissamme rintamallakin oli sotilaita aseettomana puolustamassa itsenäisyyttämme".
Ei varmasti ollut. Tai oli yksi, Kasurinen. Eikä hänkään pitkään.

Kaveri, joka hakee siviilipalvelukseen allekirjoittaa paperin, jossa hän vakuuttaa kunnian ja omantunnon kautta että "vakavat omantunnon tai uskonnolliset syyt estävät häntä tarttumasta aseeseen". Jos Halla-aho nyt katuu tätä temppuaan niin tuollaisella "kunnialla ja omallatunnolla" ei paljon virkaa ole. Olisi sitten hakenut aseettomaan palvelukseen mutta siinähän olisi pitänyt mennä kasarmille muiden joukkoon, hui kauheeta.
Totuus lienee ettei halunnut tavallisten työmiesten seuraan.

Eero Kivelä
Vastaus kommenttiin #90

Olet täysin oikeassa tarkentaessasi Halla-ahon olleen sivareissa eikä aseettomassa varusmiespalvelussa kuten epähuomiossa erehdyin kertomaan. Halla-ahon mietteet ovat kuitenkin käytännössä selkeästi isänmaallisemmat kuin monien hänen vastustajiensa.

Nykypolitiikasta huokuu maamme alasajo ja sitä Halla-aho ei kannata. Siihen alasajoon mielestäni kuuluu varuskuntienkin lakkauttaminen. Lakkauttamisen kannattajat soutavat venettä samaan suuntaan Suomi-vastaisista ideologisista syistä sivareiksi ryhtyneiden kanssa.

Irma Hirsjärvi

No kukin EU-ehdokas kampanjoi kyvyillään: jotkut miettivät kuinka rakentaa parempaa yhteiskuntaa, jotkut kiertävät maassa kylvämässä riitaa perättömin väittein. Kysymys kuuluu tällaisenko riidankylväjän haluaisimme Eurooppaan edustamaan maatamme?

Niilo Paasivirta

Eiköhän me haluta europarlamenttiin, kuten ennenkin, vain kuuliaisia jees-naisia ja -miehiä, jotka hyväksyvät kiltisti aina kaikki EU:n direktiivit ja huolehtivat siitä, että niitä Suomessa pilkuntarkasti noudatetaan. Nykyisen hallituksen ministerit - montakos heitä olikaan ehdokkaana? - jne.

Carl Berg

"Hän korostaa, että monet turvapaikan hakijat ovat luku- ja kirjoitustaidottomia."

Mitä helvettiä?? Juuri vähän aikaa sitten samainen ihmiskuona sanoi, että Lieksan somalit ovat kaikki koneinsinöörejä, joilla on vaan todistuksen jääneet kotiin, päättäisi nyt helvetti. Näemmä Hallo-aho taas matkalla oikeuteen kun uskalsi laittaa Lieksan tilintarkastuskertomuksen jne omille sivuilleen.

Petri Suomi

Miten mahtaa tohtori Halla-ahon puheet pakolaisista ja maahanmuuttajista pysyä eri kupissa? Vaalit ovat tulossa ja toivon todella, että tohtori saa paikan. liksa paranee ja Perussuomalainen puolue pääsee Suomessa eroon yhdestä liikavarpaastaan.

Sinne ne työntää muutkin puolueet sen jengin, joiden naama ei miellytä äänestäjiä.

Eeva Liisa Billhardt

Jos katsotaan mitä Halla-Aho Lieksan vierailullaan sai aikaan, niin ainakin mediamellakan.
Mutta jos haluaa niin kyllä löytyy keskusteltavaa ihan asiasta eikä Halla-ahosta. Itse ainakin pidän huonona asiana että suomalaiset jotka eivät itse ole kokeneet tai tunne omakohtaisesti maahanmuutto-ongelmia yrittävät vaientaa ja lakaista ne pinnan alle haukkumalla Halla-ahoa.

Miten esimerkiksi somalilaiset Lieksassa voisivat elää inhimillistä elämää kun töitä ei ole tarjolla ja niin ulkosalla kuin kanssaihmisistäkin huokuu vain arktista kylmyyttä.

Älkää enää tuoko lisää maahanmuuttajia kylmään Suomeen, siitähän Halla-ahonkin puheissa on loppujen lopuksi kyse.

Utopiassa joku olisi jo rakentanut Lieksaan kehitysyhteistyörahaoilla tuotantolaitoksia, joissa somalit ja kantaväestö yhdessä valmistavat tuotteita joita vaikkapa Somaliassa tarvitaan. Luomu -ruokatuotanto voisi osaltaan lisätä niin maahanmuuttajille kuin kantaväestööle työpaikkoja Lieksassa.
Kataisen hallitus pohtii sen sijaan pakkotyötä ja ihmisten orjuuttamista eikä ihmisten todellista auttamista.

Miksi muka Halla-ahon EU-vaaliteema ei saisi olla maahanmuuttopolitiikka? Siksikö koska muilla EU-parlamenttiin pyrkijöillä ei ole mitään täsmällisiä vaaliteemoja. Halla-ahon leimaaminen riidan aiheuttajaksi on täysin tarkoitushakuista. Liittovaltiostakin on alettu nyt vaaliteemana puhumaan, vastauksia vaan ei kuitenkaan ehkä vaaliehdokkailta saada.
EU-vaaliteemat halutaan siis ampua heti alas ilman minkäänlaista debattia. Siksi kai myös EU:n ja USA:n välisen vapaakauppasopimuksen hyväksyminen tapahtuu parhaillaan vaan kulisseissa, piilossa julkiselta keskustelulta.

Mauno Strandén

Hieno huomio Eeva liisa! Muilla eu ehdokkailla ei ole mitään sanottavaa, mitä miltä he on? Jotai ympäripyöreää potaskaa, josta ei saa selvää kukaan, tuskin itsekään!
Kyselin edellisten eu vaalien alla ehdokkailla mitä tarkoittaa direktiivi 125 ei kellään ollut hajuakaan, olivat vaan kovin kiinnostuneita, kerro sinä, niin mekin tiedetään?
Kannatta kysyä siitä ehdokkailta, etenkin demarien, hehän petti eniten äänestäjiään!

Sirpa Kukkonen

Hyvä Halla-aho!!! Juuri sinunlaistasi miestä kaivattiin Lieksaan paljastamaan kukkahattujen sotkut!!! Tulet saamaan ääneni!! (Saastamoisen Esko, joka aloitti selvittelyn, yritettiin sotkea suohon, samaa yritetään nyt sinun kohdallasi :) )

Timo Peltonen

Paljastamaan mitä? Kansanedustaja levitti tilintarkastuskertomuksen versiota, joka ei koskaan päätynyt valtuuston käsiteltäväksi ja väittää, että tilintarkastajat olisivat esittäneet tili- ja vastuuvapauden epäämistä.

Ei ole ihme jos maahanmuuttokriittiset saavat "kansan" puolelleen, kun päätöksiä ei lueta.

Markku Kivioja

Kummallinen episodi tästä vaan kehittyi. Ensimmäinen tilintarkastusversio ei sisältänyt suositusta vastuuvapauden myöntämisestä. Toinen versio sisälsi, kunhan ensin oli käytetty kaikki kikkailut puolisoita ja puolison serkkupoikia myöden. Eihän tuosta enää muuta puutukkaan, kuin erään tamperelaisen vapaa-ajattelijan sukulaisuussuhde ko. henkilöihin. Ei. Asioita ei hoideta näin. Sen olisi pitänyt selvitä jo aikaa sitten myös vasemmisto-suvaitsevaistolle. Valehtelu ja vääristely pullahtaa aina esille, se pitäisi stallareidenkin kokemustensa perusteella tietää.

anita frisk

Pari kommentoijaa näyttää paheksuneen sitä, että Halla-aho meni Lieksaan puhumaan maahanmuutosta tilaisuuteen, jonka aiheena oli maahanmuutto ainoastaan kampanjoidakseen EU-ehdokkuuttaan. Osallistujien tarkkaa määrää en tiedä, mutta olettaisin että muutama sata. Toisaalla: ulkomaankauppa- ja EU-ministeri Stubb esiintyi Putouksessa hassunhauskassa pipossa irvistellen Jäbä Leissonina, katsojia lähemmäs miljoona. Hän ei tietenkään kampanjoinut, teki muuten vaan itsestään naurettavan, jokaisen suomalaisen tavoite. - Jos esim. joku britti olisi nähnyt Halla-ahon ja Stubbin esiintymiset vierekkäin, kumpaakohan hän olisi pitänyt vakuuttavampana poliitikkona?

Vesa Soikkeli

Tästä ketjusta tulee mieleen Anneli Jäätteenmäen kohtalo: hänestä tehtiin päävalehtelija, vaikka suurempi valehtelija oli Paavo lipponen, ja vieläpä suorassa lähetyksessä.

En allekirjoita kaikkea Halla-ahon puheissa, mutta maahanmuuttokriittinen saa ja pitää olla.

Paapominen on pahinta rasismia.

Kimmo Kautio

Hienoa, että Halla-aho jaksaa kaivella. Toivoa sopii, että kaivelisi enemmänkin näitä hyväveli-kerhoja, riippumatta siitä onko rahoja jaettu sosiaalitukina mamuille vai urakan tms. muodossa kaverin tai puoluetoverin firmalle.

Yllättävää, että Lieksan tapauksessakin tämä sos.johtaja on demari, kun touhuja on katsottu läpi sormien. Jollain pienpuoluetaustalla olisi heitetty susille.

Jari Havela

Miksi ensimmäistä tilintarkastuskertomusta ylipäätänsä on muutettu? Sitä on muutettu ainakin professorin kirjelmän jälkeen. Kirjelmää ei ilmeisesti kukaan ole edes pyytänyt, ja kirjelmässä uhataan tilintarkastajia oikeustoimilla varsin oudoin perustein.
Nyt jos asiat olisivat kunnossa, olisi voitu aivan hyvin todeta, että selvitykset on pyydetty ja saatu, ja tili- ja vastuuvapaus myönnetään, vaikka tilintarkastus kertomus toista esittääkin. Tilintarkastuskertomuksen muuttamiseen ei näin ollen olisi ollut mitään tarvetta.

Carl Palomäki

Kuinka paljon vaan syytävät suomalaisten rahoja noille..On uudet kalliit lastenvaunut,älypuhelimet,muslimiakat ajavat ajokortteja huivit hulmuten autokoulujen autoilla..Esimerkkejä on kymmeniä,ja lukuisia ilman tätäkin kyseistä tapausta..Suomalaiset veronmaksajat kustantavat koko lystin..Eipä ole mikään ihme että Suomeen riittää tulijoita huivipäätä ja neekeriä,ja kaikenlaista ihmiskuonaa maailman joka kolkasta..Maahanmuutto on kallista,ja rasittaa yhteikuntaa turhaan..

Elmeri Putkonen

Menenkin heti huomenna tekemään suullisen toimeentulohakemuksen :D :D .....mitenköhän pitkä käsittelyaika sillä on? :D :D

Loistava juttu että vihdoin näitä saadaan julkisuuteen esille, jotka jakavat meidän kantasuomalaisten rahoja ulkomaalaisille kuin omasta pussistaan!!!

Mika Lamminpää

Lieksahan saa kohta kansainvälistäkin näkyvyyttä, kun eräs kanadalainen elokuvaohjaaja kävi tekemässä siitä dokumentin. Maahanmuuttajien tulo on herättänyt Lieksassa ristiriitoja jo useiden vuosien ajan. Lieksa on keikkunut asian vuoksi valtakunnallisissa uutisissa monta kertaa. Urbaanilegendat esimerkiksi sosiaalitoimen maahanmuuttajille maksamista autoista ja bensoista ovat levinneet kulovalkean tavoin. Halla-aho on kova poika leikkimään rikkinäistä puhelinta.