Keskiviikko 20.2.2019

Opettaja ärähtää: ”Kouluruoka ei ole pa*kaa – en pysty syömään pa*kaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2014 08:36
Päivitetty: 
13.2.2014 11:40

Valtaosa peruskouluikäisistä lapsista niin ala- kuin yläluokillakin syö hyvin mielellään kouluruokaa, kirjoittaa luokanopettaja, aktiivinen bloggaaja Kai-Ari Lundell Uuden Suomen blogissaan.

Lundellia ärsyttää kouluruoan ympärillä pyörivä kärkäs keskustelu ja väitteet kouluruoan kehnosta laadusta.

–Kouluruoka ei ole paskaa, kuten monesta tuutista olen kuullut, Lundell ärähtää.

–Ruoka ei ole paskaa. Ruoka muuttuu paskaksi, kun se on kulkenut ihmisen ruuansulatuselimistön läpi.

Viime vuonna vuoden luokanopettajaksi valittu Lundell toteaa olevansa melkoinen kouluruuan asiantuntija, koska on syönyt kouluruokaa opettajana vuodesta 1980. Näin ollen väite kouluruoan paskuudesta on helppo kumota.

–En pysty syömään paskaa, Lundell kirjoittaa.

Uuden Suomen Vapaavuoron blogissaan Lundell esittelee myös kuvien voimin vantaalaiskoulun keskiviikkoista lounasvalikoimaa. Lundellin mukaan kouluruoka on halpaan hintaansa nähden hyvälaatuista, ja tiettyjen ”säästöpäivien” puuroilla parannetaan muiden päivien ruokia.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Kai-Ari Lundell
Kai-Ari Lundell
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Iloniemi

Onnittelut Uuden Suomen toimitukselle vuoden (toistaiseksi) eniten harhaan johtavasta otsikosta! Siitähän saa juuri päinvastaisen kuvan kun mitä itse juttu antaa ymmärtää. (Pyydän, ei mitään saivarteluja siitä, ettei otsikossa väitetä kouluruoan olevan paskaa, ei niin, mutta jokainen normaalihoksottimilla toimiva lukija tulkitsee sen niin).

Hannu Rautomäki

Nykyajan kakarat syövät koulussa kuin kuninkaat verrattuna muinaisiin kouluvuosiini, kun vetisen maitolitkun joukossa lillui muutama makaroonin pätkä tai puurona oli puolukkaoksennusta sattumina puolukan lehtiä ja varpuja.
Leipä piti olla omasta takaa.

Tytti Piironen

Harmittaa nykykoululaisten ruokatottumukset, mikään ei tunnu kelpaavan...Syy miksi
lapset eivät pidä oikean ruoan mausta on kodeissa. On tietysti lapsia jotka ovat kiitollisia että saavat koulussa lämpimän aterian. Nykyäidit luovat uraa ja ovat kuntosalilla kun pitäisi olla laittamassa lapsille ruokaa.Ainoa asia minkä he osaavat on ostaa valmisruokia nekin tarjouksessa olevia ja proteiini tuotteita itselleen.
Lapset saavat viikonloppuisin pitzaa ja hampurilaisia.Ei siinä voi juureksien ja kalanmaksu maistuakkaan.