Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

IPTV:n tulevaisuus Suomessa? ”Häviää digiboksille, saati piraattipalveluille”

Luotu: 
17.2.2014 18:09
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Televisio-ohjelmien tallentaminen verkkoon voi olla jatkossa laajemmin mahdollista. Effi ei sovusta innostu.
|

Electronic Frontier Finland moittii kovin sanoin tekijänoikeusjärjestöjen ja televisiotoimijoiden viikonloppuna uutisoitua sopua.

Järjestön mukaan kuluttajia ei ole kuultu television pilvipalveluiden järjestämisessä lainkaan.

Digitodayn viikonloppuna julkaiseman uutisen mukaan tekijänoikeusjärjestöt, televisiokanavat ja teleoperaattorit ovat päässeet sopuun siitä, kuinka IPTV-palvelut järjestetään jatkossa.

IPTV:llä tarkoitetaan esimerkiksi Elisan ja Soneran Viihde-pakettien ominaisuutta, jolla katsojat voivat tallentaa nettiin haluamansa televisio-ohjelmat ja katsoa niitä verkon yli.

- Nyt nähty prosessi on suomalaista korporatismia tyypillisimmillään. Alan isot pelurit ovat tehneet nyt sopimuksen, jolla ne turvaavat oman asemansa ja eduskunnan pitäisi siunata tämä linnarauha, Effin varapuheenjohtaja Tapani Tarvainen ”tilittää” yhdistyksen julkaisemassa tiedotteessa.

- Samalla tuhotaan kaikki mahdollisuudet uusien innovatiivisten ratkaisujen rakentamiseen.

Digitodayn jutun mukaan jatkossa pilvitallentajille näkyisi mainoksia, joita ei voi kelata yli. Pilvessä voisi olla korkeintaan kaksi vuotta vanhoja ohjelmia.

Tekijänoikeuskiistan alkuperäinen lähde: kaikkien kanavien jatkuva tallentaminen olisi myöskin IPTV:ssä kielletty.

- Rajoitukset tarkoittavat, että palvelut häviäisivät laadussaan jopa tallentaville digibokseille - puhumattakaan verkon piraattipalveluista, Tarvainen arvioi.

Eduskunnan käsittelyssä on parhaillaan kansalaisaloite tekijänoikeuslain muuttamisesta. Lakialoite ei ole osakseen myötämieltä kansanedustajien keskuudessa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lasse Neponen

Asiakaslähtöiset pientoimijat, kuten hdfin.com ym keräävät taas lisää jäseniä.
Samoin mainostenblokkaus liitännäiset ja muut epäkaupalliset innovaatiot.
Korporaatiot eivät osaa uudistua, vaan haluavat tarjota omaa vanhaa ja kylmää kahvia, niin teen kuin kaakaonkin tilaajille.
Parasta esim. Netflixissä on, että elokuvat voi nauttia niiden valmistuksessa tarkoitetulla tavalla. Intensiivisesti ilman häiritseviä katkoja ja oheistarjontaa.

Esa Aaltonen

Siis ei voi olla totta! Ymmärsinkö mä nyt oikein, että pilvitallenteissa ei voi pikakelata mainoksia enää jatkossa? Härreguud - sehän tarkoittaa käytänössä laillisten eli kotimaisten pilvitallennuspalveluiden loppumista. Olen ihan kasvatuksellisista syistä maksanut elisaviihdettä, vaikka samassa töllössä on kiinni yksi vanha PC, appleTV ja sillä pääsee valmistajan verkkoportaaliinkin...
Tämähän tosiaan tarkoittaa, että näemme nopealla aikataululla yhä paremmin Suomeen tuotteistettuja piraattipalveluita, jotka esim. VPN:n yli ajavat kaiken Suomessa näkyvän TV-tarjonnan parin sekunnin murto-osan viiveellä about 5€ kuussa. -eh- menee vaikeaksi tuo kasvatustyö...

Jari-Matti Mäkelä

Sori, mutta yliarvioit nyt ihan täysin suomalaisen keskivertokatsojan vaatimustason. Iso osa seuraa vaan trendiä ja hankkii samanlaiset vermeet kuin muillakin on. Se käytännössä tarkoittaa siihen tyytymistä, mitä tarjotaan.

Osa vielä käyttää digiboksia SCART:n kautta analogi-tv:ssä ilman mahdollisuuksia tallentaa tai tallentaminen tapahtuu toista SCART:ia pitkin 30 vuotta vanhalle VHS-nauhurille, jossa monoääni ja puolinopeus. Näille ihmisille nämä palvelut on parannuksia kokonaistarkastelussa. Suomessa mennään näissä palveluissa sen hitaimman ja tyhmimmän massan mukaan. On jo pitkään menty.

Kari Halkola

Tehdäämpä pieni korjaus tähän uutisointiin. Kaikki ohjelmia ja elokuvia näyttävät pilvipalvelut ovat suomessa katsojalle laillisia, vaikka tekijänoikeusmafia antaakin vihjeillen ymmärtää, että katselu olisi laitonta. Jostain syystä se unohtuu aina mainita.