Maanantai 15.7.2019

Suomen kansalaisuus myönnetty valtavan monelle - tässä selitys

Luotu: 
27.7.2009 09:49
Päivitetty: 
27.7.2009 10:07
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Suomen kansalaisuus on tämän vuoden tammi-kesäkuussa myönnetty jo liki 7000 ihmiselle. Luku on suuri, sillä viime vuonna samaan aikaan kansalaisuuksia oli myönnetty noin 3000.

Kasvu johtuu suurelta osin siitä, että viime vuonna tuli vireille ennätysmäärä entisten Suomen kansalaisten ja heidän jälkeläistensä kansallisuusilmoituksia.

Viime vuoden loppuun asti entisillä suomalaisilla oli mahdollisuus saada monikansalaisuus erillisellä ilmoituksella muuttamatta Suomeen. Lähes 80 prosenttia kansalaisuuden saaneista oli juuri entisiä kansalaisia tai heidän jälkeläisiään.

Varsinaisella hakemuksella kansalaisuuden sai alkuvuonna useimmin Venäjän kansalainen. Viiden yleisimmän maan joukossa olivat lisäksi Somalia, Afganistan, Iran ja Irak.

Kansalaisuushakemuksien käsittelyajat ovat tänä vuonna lyhentyneet yli 200 päivällä viime vuoden alkuun verrattuna.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tavistoivo

Hienoa, on saada Suomen passi - kelpo valuuttaa rajamuodollisuuksien yhteydessä. Mutta kuka kertoisi KAIKILLE suomenkansalaisuuden saaneille: mitä tarkoittaa olla Suomen kansalainen, jopa mitä on suomalaisuus?

Olet syntynyt ulkomailla ja asunut koko ikäsi ulkomailla, et osaa suomea kuin pari sanaa. Mihin tarvitset kaksoiskansalaisuuden ja Suomen passin???

radan varrelta

Olen yksi heistä, jotka saivat Suomen kansalaisuuden ja joilla nyt on kaksoiskansalaisuus. Ilmeisesti tämä häiritsee joitakin Suomen kansalaisiksi syntyneitä.

Ai mihinkö tarvitsen Suomen kansalaisuuden ja passin? No, passia en ole hankkinut, kun vanhakin on voimassa. Kansalaisuuden halusin siksi, että asun täällä. Nyt ei tarvitse uusia oleskelulupia. Sitäpaitsi saan äännestää. Ikävää, eikö. Mistä päättelet, että kansalaisuuden saaneet eivät ole täällä syntyneitä eivätkä osaa suomea?

Haluaisitko kertoa minulle, mitä tarkoittaa olla Suomen kansalainen ja mitä on suomalaisuus? Ole hyvä vain.

Vieras

Varsinaisella hakemuksella kansalaisuuden sai alkuvuonna useimmin Venäjän kansalainen. Viiden yleisimmän maan joukossa olivat lisäksi Somalia, Afganistan, Iran ja Irak.

Hyvin kuvaavaa.

Tottakai rakkauden ministerion kunniakansalaiset. Tata porukkaa Suomi valttamatta tarvitsee pelastuakseen karjuvalta tyovoimapulalta joka on tulossa hyvin pian.

Onneksi mukana ei ole ketaan Euroopasta tai Aasiasta puhumattakaan Yhdysvalloista.

h.j.j

Täytyy toivoa että henkilöt jotka ovat saaneet
Suomenkansalaisuude osaavat käytätyä maan lakien mukaan ja osaavat myös puhua suomenkieltä hyvin ja ymmärätävästi, lisäksi tekevät töitä ja maksavat veroja ja työntekijödensä palkat + muut kulut oikein.