Keskiviikko 26.6.2019

Suomi-mies ja viina: 40 % riskitasolla

Luotu: 
13.3.2014 15:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ehyt ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi puhui Alkoholi-, talous ja työelämä -seminaarissa.
|

Työikäisistä suomalaismiehistä 40 prosentilla alkoholinkäyttö on vähintään riskitasolla, kertoo Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry.

–Monelle tämä voi tulla vähän yllätyksenä, sanoi Ehyt ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi tänään Eduskunnassa järjestetyssä Alkoholi, talous ja työelämä –seminaarissa.

Hänen mukaansa usein kuulee argumentteja siitä, miten alkoholin kulutusta vähentäviä toimenpiteitä pitäisi kohdistaa vain niihin, jotka ovat riskiryhmässä.

–Puhutaan kohtuukäyttäjistä ja niistä, joihin pitäisi toimia kohdistaa. Kaikki ne, joiden kulutuksesta pitäisi olla huolissaan, eivät välttämättä ole sitä itse oivaltaneet, Aalto-Matturi sanoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri Aro

Sehän on kuulkaa sillä tavalla, että jos suomalainen työikäinen mies menee työterveyshuoltoon (jos on) sanomaan, että tuntuu olevan vähän keskustelutarvetta, niin seuraavien yyteiden jälkeen sillä tuskin on sitä työpaikkaa, vaikka kuinka olisi -ikäinen. Jos olisi KOPpi vielä hengissä, niin sanoisin lopuksi "tosi on". ;-)

Timo Huhtala

Kyllä on huolestuttava luku, totta tosiaan.. monta kysymystä ja ajatusta herää: fakta on se, ettei suomalainen mies ole lähtökohtaisesti alttiimpi alkoholisoitumiselle kuin muiden kansallisuuksien edustajat tai naiset. Kieltäydyn taas uskomasta feminismiin taipuvaisten urputusta suomalaisten miesten surkeudesta. Mikä siis mättää ? Retorinen ehdotus: asetetaan lisää rajotteita alkoholin myyntiin ja markkinointiin, näin saadaan sädekehä päättäjien pään päälle ja mahdollisesti edelleen kasvava alkon myymälämyynti. Ai miksikö? No siksi että kaikki tietävät kieltojen vain lisäävä haluttavuutta. Nerokasta eikö? : )